Verbinding met ons

CO2 uitstoot

VN-skeepvaartagentskap verlig 'n dekade van stygende kweekhuisgasvrystellings

DEEL:

gepubliseer

on

Omgewingsorganisasies het gesê dat regerings hul eie verbintenisse om die emissies van klimaatsverhitting deur die skeepsvaart dringend te verminder, teruggehou het. 'n belangrike vergadering van die Internasionale Maritieme Organisasie (IMO) op 17 November.

Die IMO se komitee vir beskerming van mariene omgewings het 'n voorstel goedgekeur wat die skeepsektor se miljard biljoen emissies van die kweekhuisgas vir die res van hierdie dekade sal laat styg - die einste dekade waarin die wêreld se klimaatwetenskaplikes sê dat ons die globale kweekhuisgas moet halveer ( GHG) -emissies om binne 'n betreklik veilige 1 ° C van aardverwarming te bly, soos onder die Klimaatsooreenkoms van Parys verbind.

Die direkteur van die skeepvaart van T&E, Faïg Abbasov, het gesê: 'Die IMO het 'n dekade van stygende kweekhuisgasvrystellings van skepe die stempel gegee. Europa moet nou verantwoordelikheid neem en die implementering van die Green Deal versnel. Die EU moet vereis dat skepe vir hul besoedeling in sy koolstofmark betaal, en die gebruik van alternatiewe groen brandstof en energiebesparende tegnologie moet opdrag gee. Regoor die wêreld moet lande optree teen maritieme uitstoot waar die VN-agentskap heeltemal misluk het. ”

advertensie

Soos deur baie lande in die gesprekke erken is, breek die goedgekeurde voorstel die aanvanklike kweekhuisgasstrategie van die IMO op drie belangrike maniere. Dit sal nie die emissies voor 2023 verminder nie, dit sal nie so gou as moontlik 'n hoogtepunt in die uitstoot kry nie, en die versending van CO2-uitstoot sal nie op 'n baan plaas wat ooreenstem met die doelwitte van Parys nie.

Lande wat die goedkeuring van die voorstel by die IMO ondersteun het, en die versuim van enige poging om klimaatsverandering op kort termyn aan te pak, het enige morele grond verloor om streke of lande te kritiseer wat probeer om die uitstoot van die skeepvaart aan te pak - as deel van hul ekonomie. nasionale klimaatsplanne.

John Maggs, president van die Clean Shipping Coalition en senior beleidsadviseur by Seas At Risk, het gesê: "Aangesien wetenskaplikes vir ons sê dat ons minder as tien jaar het om ons stormloop na klimaatkatastrofe te stop, het die IMO besluit dat die emissies kan voortgaan groei ten minste vir 10 jaar. Hulle selfvoldaanheid is asemrowend. Ons dink aan die kwesbaarstes wat die hoogste prys sal betaal vir hierdie daad van uiterste dwaasheid. ”

Die NRO's vir die omgewing het gesê dat nasies en streke wat die klimaatskrisis ernstig in die gesig staar, nou onmiddellik nasionale en streeksaksies moet neem om die uitstoot van die skip te beperk. Nasies moet vinnig optree om regulasies vir koolstofekwivalente intensiteit vas te stel wat ooreenstem met die Parys-ooreenkoms vir skepe wat na hul hawens aankom; vereis dat skepe hul besoedeling moet aanmeld en daar moet betaal, en begin met die skep van lae en nul-emissie-prioriteitskorpsgange.

CO2 uitstoot

Die Kommissie keur die begrotingstoename van € 88.8 miljoen goed vir die Deense skema wat die vermindering van kweekhuisgasvrystellings van die boerdery ondersteun

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het bevind dat 'n verhoging van die begroting van € 88.8 miljoen (DKK 660 miljoen), beskikbaar gestel deur die Recovery and Resilience Facility (RRF) vir 'n bestaande Deense skema om kweekhuisgasvrystellings deur boerdery te verminder, strook met die EU-reëls vir staatssteun . Die verhoogde begroting wat via die RRF gefinansier moet word, na die positiewe evaluering van die Kommissie van die Deense herstel- en veerkragtigheidsplan en die goedkeuring daarvan deur die Raad (SA.63890) word toegewys aan 'n bestaande Deense skema (SA. 58791) reeds op 21 Mei 2021 deur die Kommissie goedgekeur.

Die maatreël is van toepassing tot 31 Desember 2026 en het 'n aanvanklike begroting van € 238 miljoen (DKK 1.8 miljard) gehad. Die hoofdoel van hierdie skema is om by te dra tot die Deense teiken om kweekhuisgasvrystellings teen 70 met 2030% te verminder, vergeleke met 1990-vlakke. Die hulp sal daartoe bydra om koolstofryke landbougrond uit die produksie te verwyder en daarna die grond in natuurgebiede te omskep deur die natuurlike hidrologie te herstel deur die afvoer van afvoer en die natmaak van die grond. Die bestaande skema is beoordeel op grond van die nakoming daarvan EU-riglyne vir staatshulp in die landbou- en bosbousektor en in landelike gebiede, wat hulp toelaat om die ontwikkeling van sekere ekonomiese aktiwiteite te vergemaklik - in hierdie geval die vermindering van die uitstoot van kweekhuisgasse deur die boerdery. Die Kommissie het nou tot die gevolgtrekking gekom dat die bykomende finansiering wat deur die RRF aan die bestaande Deense skema toegeken word, nie die aanvanklike beoordeling van die skema verander nie, wat in lyn bly met die EU-reëls vir staatssteun. Alle beleggings en hervormings wat staatssteun bevat, vervat in die nasionale herstelplanne wat in die konteks van die RRF aangebied word, moet aan die Kommissie vir vooraf goedkeuring in kennis gestel word, tensy dit deur een van die blokvrystellingsreëls vir staatssteun gedek word, in die besonder die Algemene Regulasieverordening (GBER) en, vir die landbousektor, die Landbou-blokvrystellingsregulasie (ABER).

Die Kommissie sal sodanige maatreëls as 'n prioriteit beoordeel en het leiding en ondersteuning aan lidlande verleen in die voorbereidende fases van die nasionale planne, om die vinnige ontplooiing van die RRF te vergemaklik. Terselfdertyd sorg die Kommissie in sy besluit dat die toepaslike reëls vir staatssteun nagekom word om die gelyke speelveld in die interne mark te behou en te verseker dat die RRF-fondse gebruik word op 'n manier wat mededingingsversteurings tot die minimum beperk. moenie private beleggings verdring nie.

advertensie

Die nie-rekord weergawe van die besluit beskikbaar onder die saaknommer SA.63890 in die maak staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

Lees verder

CO2 uitstoot

Klimaataksie: data toon dat die CO2-uitstoot van nuwe motors in 2020 sterk afgeneem het, met elektriese voertuie wat hul markaandeel verdriedubbel namate nuwe teikens toegepas word

gepubliseer

on

Voorlopige moniteringsdata, op 29 Junie gepubliseer, toon dat die gemiddelde CO2 die uitstoot van nuwe motors wat in 2020 in die EU, Ysland, Noorweë en die Verenigde Koninkryk geregistreer is, het met 12% afgeneem in vergelyking met 2019. Dit is verreweg die grootste jaarlikse afname in emissies sedert CO2-standaarde in 2010 begin geld. Dit val saam met die fase van strenger CO2-uitstootstandaarde vir motors vanaf 1 Januarie 2020. Vir die tydperk 2020-2024 is die Verordening stel die CO-vlootwye CO2 emissie teikens teen 95 gCO2 / km vir nuut geregistreerde motors en teen 147g CO2 / km vir nuut geregistreerde bestelwagens. Die hoofrede vir hierdie skerp afname in CO2 die uitstoot was die toename in die aandeel registrasies vir elektriese voertuie, wat verdriedubbel het van 3.5% in 2019 tot meer as 11% in 2020.

Ten spyte van die krimpende algehele mark vir nuwe motors as gevolg van die COVID-19-pandemie, het die totale aantal elektriese motors wat in 2020 geregistreer is, steeds toegeneem en vir die eerste keer meer as 1 miljoen per jaar bereik. Die gemiddelde CO2-uitstoot van nuwe bestelwagens wat in 2020 in die EU, Ysland, Noorweë en die Verenigde Koninkryk verkoop is, het ook effens afgeneem. Die voorlopige gegewens toon dat Europese wetgewing oor CO2-emissiestandaarde steeds 'n effektiewe instrument is om CO2-emissies van motors en bakkies te verminder, en dat die verskuiwing na elektromobiliteit aan die gang is.

Voertuigvervaardigers het drie maande om die data te hersien en kan die Kommissie in kennis stel as hulle van mening is dat daar foute in die datastel is. Die finale gegewens, wat einde Oktober 2021 gepubliseer moet word, sal die basis wees vir die Kommissie om vas te stel of die vervaardigers aan hul spesifieke emissiedoelwitte voldoen, en of daar boetes vir oortollige vrystellings is. Die hersiening van die huidige CO2-emissiestandaarde om dit in lyn te bring met die hoër nuwe klimaatambisies van die EU, sal deel uitmaak van die Kommissie se geskik vir 55 voorstelle, wat op 14 Julie goedgekeur moet word. Vir meer inligting, kyk gerus hier afgelaai word.

advertensie

Lees verder

CO2 uitstoot

Koolstoflekkasie: Voorkom dat ondernemings reëls vir die vrystelling van emissies vermy

gepubliseer

on

Die Europese Parlement bespreek 'n koolstofheffing op ingevoerde goedere om te keer dat maatskappye buite die EU beweeg om emissiestandaarde te vermy, 'n gebruik wat bekend staan ​​as koolstoflekkasie. Samelewing.

Aangesien die Europese industrie sukkel om te herstel van die Covid-19-krisis en die ekonomiese druk as gevolg van goedkoop invoer van handelsvennote, probeer die EU sy klimaatsverpligtinge na te kom, terwyl hulle werk en produksiekettings tuis hou.

Ontdek hoe die EU se herstelplan voorkeur gee aan die skep van 'n volhoubare en klimaatneutrale Europa.

advertensie

'N EU-koolstofheffing om koolstoflekkasie te voorkom

EU-pogings om sy koolstofvoetspoor onder die Europese Green Deal te verminder en teen 2050 volhoubaar veerkragtig en klimaatneutraal te word, kan deur minder klimaatambisieuse lande ondermyn word. Om dit te versag, sal die EU 'n meganisme vir aanpassing van koolstofgrens (CBAM) voorstel, wat 'n koolstofheffing sal toepas op die invoer van sekere goedere van buite die EU. Parlementslede sal voorstelle indien tydens die eerste sitting van Maart. Hoe sou 'n Europese koolstofheffing werk?  

  • As produkte afkomstig is van lande met minder ambisieuse reëls as die EU, word die heffing toegepas, om te verseker dat invoer nie goedkoper is as die ekwivalente EU-produk nie. 

Gegewe die risiko dat meer besoedelende sektore die produksie na lande met laer beperkinge op die uitstoot van kweekhuisgasse verplaas, word koolstofpryse gesien as 'n noodsaaklike aanvulling op die bestaande EU-stelsel vir koolstoftoelaes, die EU se emissiehandelstelsel (ETS). Wat is koolstoflekkasie?  

  • Koolstoflekkasie is die verskuiwing van kweekhuisgasindustrieë buite die EU om strenger standaarde te vermy. Aangesien dit die probleem bloot elders heen skuif, wil EP-lede die probleem vermy deur middel van 'n aanpassingsmeganisme vir koolstofgrens (CBAM). 

Die doel van die parlement is om teen klimaatsverandering te veg sonder om ons ondernemings in gevaar te stel weens onregverdige internasionale mededinging as gevolg van die gebrek aan klimaatsoptrede in sekere lande. Ons moet die EU beskerm teen die storting van klimaat, terwyl ons verseker dat ons ondernemings ook die nodige pogings aanwend om hul rol te speel in die stryd teen klimaatsverandering. Yannick Jadot hoof-parlementslid

Bestaande koolstofprysmaatreëls in die EU

Ingevolge die huidige emissiehandelstelsel (ETS), wat finansiële aansporings bied om emissies te verminder, moet kragstasies en nywerhede 'n permit hê vir elke ton CO2 wat hulle produseer. Die prys van die permitte word aangedryf deur vraag en aanbod. As gevolg van die laaste ekonomiese krisis het die vraag na permitte afgeneem, en so ook hul prys, wat so laag is dat dit maatskappye ontmoedig om in groen tegnologieë te belê. Om hierdie probleem op te los, die EU sal ETS hervorm.

Waarvoor vra die parlement

Die nuwe meganisme moet ooreenstem met die reëls van die Wêreldhandelsorganisasie en die ontwatering van nywerhede in die EU en nie-EU aanmoedig. Dit sal ook deel word van die EU se toekoms industriële strategie.

Teen 2023 behoort die aanpassingsmeganisme vir koolstofgrense krag- en energie-intensiewe industriële sektore te dek, wat volgens die parlementslede 94% van die EU se industriële uitstoot verteenwoordig en steeds aansienlike gratis toekennings ontvang.

Hulle het gesê dat dit moet ontwerp met die uitsluitlike doel om klimaatdoelstellings en 'n wêreldwye speelveld na te streef, en nie as 'n instrument om proteksionisme te verhoog nie, gebruik moet word.

MEP's ondersteun ook die voorstel van die Europese Kommissie om die inkomste wat deur die meganisme gegenereer word, te gebruik as nuwe eie hulpbronne vir die EU se begroting, en vra die Kommissie om volle deursigtigheid oor die gebruik van daardie inkomste te verseker.

Die Kommissie sal na verwagting in die tweede kwartaal van 2021 sy voorstel oor die nuwe meganisme voorlê.

Hier is meer oor die EU se reaksies op klimaatsverandering.

Vind meer uit 

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings