Verbinding met ons

omgewing

Kommissie loods konsultasie oor die aksieplan vir nul besoedeling

gepubliseer

on

Die Kommissie het 'n openbare konsultasie oor 'n EU-aksieplan 'Op pad na 'n nul besoedelingsambisie vir lug, water en grond - die bou van 'n gesonder planeet vir gesonder mense'. 'N Sleutelpilaar van die Europese Green Deal, die Zero Pollution Ambition sal voortbou op inisiatiewe op die gebied van energie, nywerheid, mobiliteit, landbou, biodiversiteit en klimaat.

Virginijus Sinkevičius, kommissaris van die omgewing, oseane en visserye, het gesê: “Omgewingsbesoedeling beïnvloed nie net ons gesondheid nie, veral die burgers uit die kwesbaarste groepe, maar dit is ook een van die belangrikste drywers vir die verlies aan biodiversiteit. Dit is dus duidelik dat daar dringend opgetree moet word. Met die Zero Pollution Action Plan wil ons 'n gesonde lewensomgewing vir Europeërs skep, bydra tot 'n veerkragtige herstel en die oorgang na 'n skoon, sirkulêre en klimaatneutrale ekonomie bevorder. '

Die konsultasie volg op die onlangse publikasie van die padkaart wat EU-planne uiteensit om besoedeling te bereik, deur besoedeling beter te voorkom, te herstel, te monitor en daaroor verslag te doen, en om die ambisie in alle beleide en beleggingsinstrumente te help stroom. Die Zero Pollution Action Plan sal die volgende belangrike stap wees om die Zero Pollution Ambition na die onlangse publikasie van die Chemiese strategie vir volhoubaarheid. Die konsultasie oor die Nulbesoedelingsaksieplan is beskikbaar vir terugvoer tot 10 Februarie 2021. Die terugvoer sal in ag geneem word vir verdere ontwikkeling en aanpassing van die inisiatief. Meer inligting is beskikbaar hier afgelaai word.

omsendbrief ekonomie

Waarom moet lande en streke kyk na 'n sirkulêre benadering om hul ekonomieë te herbou en te transformeer?

gepubliseer

on

Teen 2050 sal die wêreld bronne verbruik wat gelykstaande is aan drie planeet Aarde. Met 'n toenemende onvolhoubare verbruik van eindige hulpbronne, is vinnige en doelbewuste optrede van kritieke belang om op hierdie uitdaging te reageer. En tog het ons in 2019 gestuur minder as 'n tiende (a slegs 8.6%) van al die materiaal wat in die siklus geproduseer word, om hergebruik en herwin te word. Dit is met 1% laer as 9.1% in 2018, om aan te toon dat vordering nie eksponensieel is nie, skryf Cliona Howie en Laura Nolan.

'N Ontwikkelingspad vir sirkulêre ekonomie in Europa kan lei tot 'n 32% vermindering van die primêre materiaalverbruik teen 2030 en 53% teen 2050. Wat belemmer dapper optrede om hierdie teikens te bereik?

In Maart 2020 het die EU 'n nuwe aksieplan vir sirkulêre ekonomie in reaksie daarop om Europa “skoner en mededingender” te maak, met Ursula von der Leyen, president van die Europese Kommissie verklaar dat 'n 'sirkulêre ekonomie ons minder afhanklik sal maak en ons veerkrag sal verhoog. Dit is nie net goed vir ons omgewing nie, maar dit verminder die afhanklikheid deur voorsieningskettings te verkort en te diversifiseer. ” In September het von der Leyen voorgestel om die teikens vir die vermindering van emissies met meer as 'n derde te verhoog op die pad na die EU om teen 2050 koolstofneutraal te word.

Terselfdertyd veg plaaslike en nasionale regerings die gevolge van die Covid-19-pandemie om hul ekonomieë te herbou, werk te skep en te bespaar. 'N Omskakeling in die sirkulêre ekonomie is die sleutel tot die herbou, terwyl die netto-emissiedoelwitte bereik word wat in die Parys-ooreenkoms en die onlangse EU Green Deal gestel is om te verseker dat ons ekonomie 'n volhoubare pad vir ons toekoms stel.

Verbind u tot 'n sirkulêre ekonomie om werk en finansiering te verseker

'N Sirkulêre ekonomie kan nuwe ekonomiese geleenthede skep, verseker dat nywerhede materiaal bespaar en ekstra waarde uit produkte en dienste genereer. Van 2012 tot 2018 die aantal poste gekoppel aan die sirkulêre ekonomie in die EU met 5% gegroei. 'N Sirkulêre oorgang op Europese skaal kan veroorsaak 700,000 2030 nuwe poste teen XNUMX en verhoog die BBP van die EU met addisionele 0.5%.

'N Sirkulêre ekonomie kan beleggings bevorder, nuwe finansiering verseker en bespoedig herstelplanne na die pandemie. Streke wat die sirkulêre ekonomie omhels, sal dit kan doen oesbefondsing van die Europese Unie se instrumente vir herstel en veerkragtigheid vir die volgende generasie EU, insluitend die Europese Green Deal-beleggingsplan, InvestEU en fondse wat die aksieplan vir die sirkulêre ekonomie ondersteun. Die Europese Streekontwikkelingsfonds sal die finansiering van private innovasies aanvul om nuwe oplossings op die mark te bring. Politieke en ekonomiese steun van die Europese Unie en sy lidstaten om plaaslike beleid ten gunste van 'n sirkulêre ekonomie te ontwikkel, bevorder die ontwikkeling van nasionale en streeksstrategieë en instrumente vir samewerking, soos in Slowenië en die Wes-Balkan lande.

Om te beweeg na stelselinnovasie om die oorgang te versnel

Vandag kan ons baie groot enkele inisiatiewe in stede en streke in Europa sien. Maar 'konvensionele benaderings sal nie voldoende wees nie', het die Kommissie verlede Desember daarop gewys toe sy die European Green Deal gepubliseer het voorstelle. Kommissaris omgewing Virginijus Sinkevičius gesê ''n meer sistemiese verandering sal nodig wees om verder te gaan as net afvalbestuur en 'n ware oorgang na 'n sirkulêre ekonomie te bewerkstellig.'

Alhoewel bestaande innovasieprojekte waarde toevoeg tot die oorgang na 'n sirkulêre ekonomie, is die uitdaging wat ons nog steeds ondervind moet oor baie dissiplines en waardekettings werk gelyktydig. Hierdie deurlopende benadering vereis gesofistikeerde en formele koördinasie. Die oorgang na 'n sirkulêre ekonomie moet sistemies en ingebed wees in alle dele van die samelewing om werklik transformerend te wees.

Daar is geen sjabloon nie, maar wel 'n metodologie

Mense kyk vinnig na 'n probleem en vind 'n onmiddellike oplossing. Oplossings vir enkele uitdagings sal die huidige status inkrementeel verbeter, maar sal ons nie help om ons ambisieuse doelwitte te bereik met die groot prentjie in gedagte nie. Verder het whoed kan in een stad of streek werk, en dalk nie in 'n ander mark nie. "Sjablone en planne om stede te verander om sirkelvormig te word, is 'n lineêre manier van dink," het Ladeja Godina Košir, direkteur Circular Change, voorsitter van die Europese belanghebbende platform vir sirkulêre ekonomie, verduidelik. 'Ons moet van mekaar leer en verstaan ​​wat gewerk het. Ons moet ook waag om te sien hoe elke stad uniek is om modelle vir sirkulêre ekonomie vir elke stad te ontwikkel. ”

Ons het meganismes nodig wat ons kan help om by ander te leer, maar ook in unieke omgewings en voortdurend ontwikkelende behoeftes voorsien. Die proses wat ons gebruik om dit te doen, word by EIT Climate-KIC Deep Demonstration genoem. Dit is 'n hulpmiddel vir stelselontwerpe wat gebiede en waardekettings omskakel in lewende laboratoriums vir sirkulêre ekonomie en innovasie wat gereed is vir grootskaalse, aksiegebaseerde implementering.

Diep demonstrasies: 'n oordraagbare metodologie

Slowenië is een voorbeeld onder baie lande wat hulle verbind tot grootskaalse sirkulêre oorgang, en werk saam met EIT Climate-KIC om 'n demonstrasieproef te ontwikkel en te lewer wat die hele waardekettingtransformasie sal aanpak deur gebruik te maak van beleid, onderwys, finansies, entrepreneurskap en gemeenskapsbetrokkenheid. Elemente van hierdie ervarings kan op ander Europese toetswerwe herhaal word: tans werk ons ​​aan die ontwikkeling van 'n oorgangsbenadering vir sirkulêre ekonomie met lande soos Italië, Bulgarye en Ierland, streke soos Cantabrië in Spanje en stede soos Milaan en Leuven, wat bewys dat 'n verskeidenheid ekonomieë kan oorgang op groot skaal aanpak en bewerkstellig.

Om sistemiese sirkeloplossings in plek te stel, moet belanghebbendes oor die EU-, staats-, streeks- en plaaslike vlak saamwerk. EIT Climate-KIC is benutting van kollektiewe leer oor komplekse kwessies en uitdagings heen, insluitend die aanbied van verskeie werksessies met akteurs uit die industrie, administrasie, NRO's, die openbare en private sektore, en navorsing en die akademie.

Laat niemand agter nie

Die belangrikste begunstigdes van 'n volhoubare, lae koolstof-oorgang is die plaaslike gemeenskappe, die industrie en besighede asook ander belanghebbendes van verskillende sektore en waardekettings. Dit is van kritieke belang om eienaarskap van hierdie transformasie en sy aksieplanne aan alle burgers toe te ken, waarsonder effektiewe oorgang nie plaasvind nie. Dit sluit gemeenskapslede, staatsamptenare, akademici, entrepreneurs, studente en beleidmakers in.

Hierdie integrasie van alle akteurs in soveel dele van ons samelewing verseker dat ontvanklike en vloeiende koppelvlakraamwerke in die portefeulje-benadering ingebou word. Tog, vandag beleids- en fiskale raamwerke is ontwerp vir 'n lineêre ekonomie. Deur saam te werk met die openbare administrasie en die Europese Kommissie om dialoog met meerbelanghebbendes te bevorder, gebruik EIT Climate-KIC aksie op verskillende vlakke van bestuur en sektore: as ons die hele stelsel moet verander, sal dit net met een ministerie alleen werk. In ons deurlopende werk het ons baie departemente in streke ernstig gesien en vasbeslote om saam te werk. Maar wanneer besluitnemers om die tafel bymekaarkom om 'n komplekse probleem soos 'n sirkulêre ekonomie uit te pak, is dit nie ongewoon om te besef dat daar nie genoeg tyd was om die regte gesprekke te voer om programme te koördineer nie, as wat oor verskillende begrotingslyne van die departemente of die ministerie strek. Binne ons diepgaande demonstrasies oor die sirkulêre ekonomie werk die Transition Policy Lab oor verskeie owerheidsliggame om nuwe beleide wat sirkulariteit in 'n nuwe reguleringsraamwerk integreer, te hervorm en te herformuleer.

A csirkelvormige ekonomie kan lei tot volhoubare en inklusiewe samelewings

Deur alle verskillende gemeenskappe en belanghebbendes te betrek, asook om ruimtes te bied waar enigiemand relevante vaardighede kan aanleer, ontwikkel en onderhou, kan burgers deelneem en aan die oorgange deelneem - om te verseker dat die uiteenlopende werklikheid van die bevolking in 'n streek in die fokus bly.

As die Europese streke op hierdie tydstip van ongekende samelewingsontwrigting hierdie geleentheid benut om meer inklusiewe en mededingende programme vir sirkulêre ekonomie op te stel, sal die samestellende voordele vanself spreek. Dit beteken om van individuele tegnologiese oplossings oor te gaan na 'n wyer portefeulje aktiwiteite wat nuwe vaardighede sal stimuleer en werk sal skep, 'n vrystelling sal hê en toegang tot 'n beter lewensgehalte sal verbeter. Dit beteken om op 'n regverdige en deursigtige manier saam te werk. Dit beteken om die beleid wat voorkom dat sistemiese innovasie plaasvind, te identifiseer en dan te verander. Deur die ondersteuning van diepe demonstrasies, integreer EIT Climate-KIC leerlinge, help dit om hierdie leer te deel en bou voort op beste praktyk en plaaslike aanpassing om volhoubare en inklusiewe samelewings in ander markte, streke en stede te skep.

Die beloning sal alles vergroot wat 'n streek beoog om te bereik: koolstofvrystellings tot nul bereik, streke in staat stel om mededingend te bly en niemand agter te laat nie.

Cliona Howie werk al meer as twintig jaar as 'n omgewingskonsultant en ondersteun sowel openbare as private sektore in gebiede soos bewaring, hulpbroneffektiwiteit, industriële ekologie en simbiose. By EIT Climate-KIC is sy die leier in die ontwikkeling en oorgang van sirkulêre ekonomie.

Laura Nolan is 'n kundige vir betrokkenheid by belanghebbendes met ervaring in die lewering van programme op die gebied van klimaatsverandering, hernubare energie en volhoubare ontwikkeling. By EIT Climate-KIC lei sy die ontwikkeling van die sirkulêre ekonomie en bestuur Europese projekte soos H2020 CICERONE.

Vir meer inligting kontak [e-pos beskerm]

Lees verder

Klimaatverandering

Navorsing toon dat die publiek nie bekommerd is oor klimaatkrisis nie

gepubliseer

on

Nuwe navorsing in Europa en die Verenigde State toon dat groot gedeeltes van die publiek dit steeds nie aanvaar nie die dringendheid van die klimaatkrisis, en slegs 'n minderheid glo dat dit hulle en hul gesinne gedurende die volgende vyftien jaar ernstig sal beïnvloed.
Die opname, opgestel deur d | part en die Open Policy European Policy Institute, vorm deel van 'n groot nuwe studie van klimaatbewustheid. Dit wys die houding ten opsigte van die bestaan, oorsake en gevolge van klimaatsverandering in Duitsland, Frankryk, Italië, Spanje, Swede, Pole, Tsjeggië, die Verenigde Koninkryk en die VSA. Dit ondersoek ook die houding van die publiek teenoor 'n reeks beleidsrigtings wat die EU en nasionale regerings kan gebruik om die skade wat deur die mens veroorsaak is, te verminder.
In die verslag word bevind dat, hoewel 'n duidelike meerderheid van die Europese en Amerikaanse respondente daarvan bewus is dat die klimaat warm word en dat dit waarskynlik negatiewe gevolge vir die mensdom sal hê, is daar 'n verdraaide openbare begrip van die wetenskaplike konsensus in beide Europa en Amerika. Volgens die verslag het dit 'n gaping tussen openbare bewustheid en klimaatwetenskap geskep, wat die publiek die dringendheid van die krisis onderskat en die omvang van die vereiste optrede nie waardeer nie. 
Almal behalwe 'n klein minderheid aanvaar dat menslike aktiwiteite 'n rol speel in klimaatsverandering, en nie meer as 10% weier om dit in enige land wat ondervra is, te glo nie.  
Alhoewel volslae ontkenning skaars is, is daar groot verwarring oor die omvang van menslike verantwoordelikheid. Groot minderhede - wat wissel van 17% tot 44% in die ondervraagde lande - glo steeds dat klimaatsverandering ewe veel deur mense en natuurlike prosesse veroorsaak word. Dit is belangrik omdat diegene wat wel aanvaar dat klimaatsverandering die gevolg is van menslike optrede, twee keer so waarskynlik glo dat dit negatiewe gevolge in hul eie lewens sal hê.
 
Belangrike minderhede meen wetenskaplikes is ewe verdeeld oor die oorsake van aardverwarming - waaronder twee derdes van die kiesers in Tsjeggië (67%) en byna die helfte in die Verenigde Koninkryk (46%). In werklikheid stem 97 persent van klimaatwetenskaplikes saam dat mense onlangse aardverwarming veroorsaak het.
 
'N Groot meerderheid Europeërs en Amerikaanse burgers in al nege die ondervraagde lande stem saam dat klimaatsverandering 'n kollektiewe reaksie benodig, hetsy om klimaatsverandering te versag of om aan te pas by die uitdagings daarvan.  Meerderhede in Spanje (80%) Italië (73%), Pole (64%), Frankryk (60%), die Verenigde Koninkryk (58%) en die VS (57%) stem saam met die stelling dat "Ons moet alles in ons vermoë doen om klimaatsverandering te stop."
Die verslag vind ook dat daar polarisasie is volgens die politieke partye oor klimaatsverandering - in Europa sowel as die VSA. Linkses is geneig om meer bewus te wees van die bestaan, oorsake en gevolge van klimaatsverandering en meer ten gunste van optrede as mense regs. Hierdie verskille is belangriker as demografiese variasie in die meeste lande. In die VSA sal diegene wat hulle as links in hul politieke oriëntasie identifiseer, bykans drie keer so geneig wees om 'n negatiewe impak op hul eie lewens te verwag (49%) in vergelyking met diegene wat meer as regs (17%) identifiseer. Polarisasie word ook in Swede, Frankryk, Italië en die Verenigde Koninkryk gemerk. Die enigste land waar daar 'n balans in die spektrum is, is Tsjeggië.
 
Meerderhede is bereid om op klimaatsverandering op te tree, maar die optrede wat hulle verkies, is eerder gerig op die verbruiker as om kollektiewe sosiale verandering te bewerkstellig.  'N Meerderheid van die respondente in elke land sê dat hulle reeds hul plastiekverbruik (62%), hul lugreis (61%) of hul motorreis (55%) verminder het.  'N Meerderheid sê ook dat hulle reeds hul vleisverbruik het of beplan om dit te verminder, na 'n verskaffer van groen energie oor te skakel, as gevolg van hul klimaatsveranderingsprogram vir 'n party sal stem, of om meer organiese en plaaslik vervaardigde voedsel te koop.
 
Mense is egter baie minder geneig om die betrokkenheid van die burgerlike samelewing direk te ondersteun, met slegs klein minderhede wat aan 'n omgewingsorganisasie geskenk het (15% oor die opname heen), by 'n omgewingsorganisasie aangesluit het (8% in die hele opname) of by 'n omgewingsbetoging aangesluit het (9% oor die hele opname). Slegs 'n kwart (25%) van die respondente in die hele opname sê dat hulle vir 'n politieke party gestem het vanweë hul beleid oor klimaatsverandering.
Slegs 47 persent van die ondervraagdes glo dat hulle as individue baie verantwoordelik is vir die aanpak van klimaatsverandering. Slegs in die Verenigde Koninkryk (66%), Duitsland (55%), die VSA (53%), Swede (52%) en Spanje (50%) is daar 'n meerderheid wat self 'n hoë verantwoordelikheidsin voel.   In elke land wat ondervra word, is dit meer waarskynlik dat mense dink dat hul nasionale regering 'n groot verantwoordelikheid het om klimaatsverandering aan te pak.   Dit wissel van 77% van die ondervraers in Duitsland en die Verenigde Koninkryk tot 69% in die VSA, 69% in Swede en 73% in Spanje.  In elke EU-land het respondente die kans groter dat die EU 'n groot verantwoordelikheid het om klimaatsverandering te verminder as die nasionale regerings. 
 
Die peiling bevind ook dat mense verkies om aansporings te bied om op klimaatsverandering op te tree eerder as om verbod of koolstofbelasting in die gesig te staar.  'N Klein meerderheid is bereid om 'n bietjie meer belasting te betaal vir groter klimaatverandering - behalwe in Frankryk, Italië en Tsjeggië - maar die persentasie wat bereid is om meer as 'n klein bedrag te betaal (een uur loon per maand) is beperk tot meestal 'n kwart - in Spanje en die VSA.  Die verhoging van belasting op alle vlugte, of die instel van 'n heffing vir gereelde vlieërs, het steun in die ondervraagde lande gekry (gesamentlik tussen 18 persent en 36 persent). Alhoewel die voorkeurbeleid vir die aanpak van lugreise-emissies, met 'n duidelike marge, die verbetering van grondinfrastruktuur vir busse en treine was.
Heather Grabbe, direkteur van Open Society European Policy Institute, het gesê “Baie cinwoners in Europa en die VSA besef nog steeds nie dat wetenskaplike konsensus oor menslike verantwoordelikheid vir klimaatsverandering oorweldigend is nie. Alhoewel volstrekte ontkenning skaars is, is daar 'n wydverspreide valse oortuiging, bevorder deur gevestigde belange in teenstelling met die vermindering van emissies, dat wetenskaplikes verdeeld is oor die vraag of mense klimaatsverandering veroorsaak - terwyl 97% van die wetenskaplikes dit weet.
 
'Hierdie sagte ontkenning is van belang omdat dit die publiek laat dink dat klimaatsverandering gedurende die volgende dekades nie veel van hul lewens sal beïnvloed nie, en hulle besef nie hoe radikaal ons ekonomiese stelsel en gewoontes moet verander om ekologiese ineenstorting te voorkom nie. peiling toon dat hoe meer oortuig mense is dat klimaatsverandering die gevolg is van menslike aktiwiteite, hoe akkurater skat hulle die impak daarvan en hoe meer wil hulle optrede hê. ”
Jan Eichhorn, navorsingsdirekteur van d | part en hoofskrywer van die studie, het gesê: "Die publiek in Europa en die VSA wil optree in reaksie op klimaatsverandering in alle demografiee. Politici moet leierskap toon om te reageer op hierdie begeerte in 'n ambisieuse manier wat mense se begrip van die erns van die krisis en die impak wat mense het, verhoog, aangesien hierdie begrip tot dusver nog nie genoeg ontwikkel is nie. Vertrou op individuele optrede is nie genoeg nie. Mense sien die staat en internasionale organisasies by die EU in beheer. Mense is hoofsaaklik oop daarvoor om oortuig te wees om meer uitgebreide optrede te ondersteun, maar om dit dringend te bewerkstellig, benodig hulle verdere werk van politieke en burgerlike samelewingsaktore. '
 
bevindings:
 • 'N Groot meerderheid van die Europeërs en Amerikaners glo dat klimaatsverandering plaasvind. In al nege lande wat ondervra is, sê 'n oorweldigende meerderheid van die respondente dat die klimaat waarskynlik of beslis verander - wat wissel van 83 persent in die VSA tot 95 persent in Duitsland.
 • Die regstreekse ontkenning van klimaatsverandering is skaars in al die lande wat ondervra is. Die VSA en Swede het die grootste groep mense wat twyfel aan klimaatsverandering of daarvan oortuig is dat dit nie gebeur nie, en selfs hier bestaan ​​dit net meer as tien persent van die ondervraagdes.
 • Egtermeer as 'n derde (35%) van die ondervraagdes in die nege lande skryf klimaatsverandering toe aan 'n balans tussen natuurlike en menslike prosesse - met hierdie gevoel die meeste uitgespreek in Frankryk (44%), die Tsjeggiese Republiek (39%) en die VSA (38%). Die meervoudige siening onder respondente is dat dit "hoofsaaklik deur menslike aktiwiteit" veroorsaak word.
 • 'N Beduidende groep' sagte 'attribusieskeptici glo dat, in teenstelling met die wetenskaplike konsensus, word klimaatsverandering ewe veel veroorsaak deur menslike aktiwiteite en natuurlike prosesse: hierdie kiesafdelings wissel van 17 persent in Spanje tot 44 persent in Frankryk. Wanneer die skeptici, wat nie glo dat menslike aktiwiteit 'n bydraende faktor tot klimaatsverandering is nie, bygevoeg word aan die 'harde' toeskrywingskeptici, is dit die meerderheid in Frankryk, Pole, Tsjeggië en die VSA.
 • Meerderhede glo dat klimaatsverandering baie negatiewe gevolge sal hê vir die lewe op aarde in Spanje (65%), Duitsland (64%), die Verenigde Koninkryk (60%), Swede (57%), die Tsjeggiese Republiek (56%) en Italië ( 51%).  Daar is egter 'n beduidende minderheid van "impakskeptici" wat meen dat die negatiewe gevolge deur die positiewe oorskry sal word - wat wissel van 17 persent in Tsjeggië tot 34 persent in Frankryk. Daar is ook 'n groep in die middel wat nie aardverwarming as skadeloos beskou nie, maar dink dat negatiewe gevolge ook deur positiewe gevolge sal gebalanseer word. Hierdie 'middelgroep' wissel van 12 persent in Spanje tot 43 persent in Frankryk. 
 • Die meeste mense dink nie dat hul eie lewens in die volgende vyftien jaar sterk beïnvloed sal word nie. Slegs in Italië, Duitsland en Frankryk dink meer as 'n kwart van die mense dat hul lewens teen 2035 sterk sal ontwrig deur klimaatsverandering. Terwyl die algemene siening is dat daar sal wees sommige verander in hul lewens, glo 'n aansienlike minderheid dat hul lewens glad nie sal verander as gevolg van ongekontroleerde klimaatsverandering nie - met die grootste groep in Tsjeggië (26%) gevolg deur Swede (19%), die VSA en Pole ( 18%), Duitsland (16%) en die Verenigde Koninkryk (15%).
 • Ouderdom maak 'n verskil aan sienings oor klimaatsverandering, maar net in sekere lande. Oor die algemeen is dit waarskynlik dat jonger mense teen 2035 meer geneig is om negatiewe gevolge van klimaatsverandering op hul lewens te verwag as niks gedoen word om die probleme aan te spreek nie. Hierdie tendens is veral sterk in Duitsland; waar negatiewe gevolge verwag word deur 36 persent van 18-34-jariges (vergeleke met 30% van 55- 74-jariges), Italië; (46% van die 18-34-jariges vergeleke met 33% van die 55-74-jariges), Spanje; (43% van 18-34-jariges vergeleke met 32% van 55-74-jariges) en die Verenigde Koninkryk; (36% van 18-34-jariges vergeleke met 22% van 55-74-jariges).
 • Die instelling van hoër belasting op vlugte word slegs gesien as die beste opsie om die uitstoot van vlugte deur 'n minderheid te verminder - wissel van 18 persent in Spanje tot 30 persent in die VSA en 36 persent persent in die Verenigde Koninkryk. 'N Regstreekse verbod op interne vlugte binne lande is nog minder gewild en geniet die meeste steun in Frankryk (14%) en Duitsland (14%). Die gewildste beleid vir die vermindering van die uitstoot van vliegtuigreise is die verbetering van die trein- en busnetwerke, wat deur die meerderheid van die respondente in Spanje, Italië en Pole as die beste beleid gekies word.
 • Meerderhede in die meeste lande is bereid om hul vriende en familie te oorreed om op 'n meer klimaatvriendelike manier op te tree - met slegs 11 persent in Italië en 18 persent in Spanje wat nie bereid is om dit te doen nie. Byna 40 persent van die mense in die Tsjeggiese Republiek, Frankryk, die VSA en die Verenigde Koninkryk sou hierdie idee egter glad nie oorweeg nie.
 • Daar is wyd steun vir die oorskakeling na 'n groen-energiefirma om huishoudelike energie te voorsien. Frankryk en die VSA het egter groot minderhede (onderskeidelik 42% en 39%) wat nie 'n oorskakeling na groen energie sal oorweeg nie. Dit kan vergelyk word met net 14 persent in Italië en 20 persent in Spanje wat nie 'n verandering in groen energie sou oorweeg nie.
 • Meerderhede in Europa is bereid om hul vleisverbruik te verminder, maar syfers wissel baie. Slegs 'n kwart van die mense in Italië en Duitsland is nie bereid om hul vleisverbruik te verminder, vergeleke met 58 persent van die mense in Tsjeggië, 50 persent mense in die VSA en ongeveer 40 persent in Spanje, die Verenigde Koninkryk, Swede en Pole.

Lees verder

omgewing

Merkbare verbetering in die luggehalte van Europa die afgelope dekade, minder sterftes wat verband hou met besoedeling

gepubliseer

on

Beter luggehalte het die afgelope dekade in Europa tot 'n aansienlike vermindering van voortydige sterftes gelei. Die jongste amptelike gegewens van die Europese Omgewingsagentskap (EER) toon egter dat byna alle Europeërs steeds aan lugbesoedeling ly, wat tot ongeveer 400,000 XNUMX voortydige sterftes oor die hele vasteland gelei het.

Die EER's 'Lugkwaliteit in Europa - 2020 verslag'toon aan dat ses lidstaten die grenswaarde van fyn deeltjies (PM2.5) in 2018 van die Europese Unie oorskry het: Bulgarye, Kroasië, Tsjeggië, Italië, Pole en Roemenië. Slegs vier lande in Europa - Estland, Finland, Ysland en Ierland - het fyn deeltjieskonsentrasies wat laer was as die strenger riglyne van die Wêreldgesondheidsorganisasie (WGO). In die EER-verslag word opgemerk dat daar 'n gaping bly tussen die wettige lugkwaliteitbeperkings van die EU en die WHO-riglyne, 'n kwessie wat die Europese Kommissie wil aanpak met 'n hersiening van die EU-standaarde ingevolge die Zero Pollution Action Plan.

Die nuwe EER-ontleding is gebaseer op die nuutste amptelike gegewens vir luggehalte van meer as 4 000 moniteringstasies regoor Europa in 2018.

Blootstelling aan fyn deeltjies het volgens die EER-beoordeling in 417,000 ongeveer 41 2018 voortydige sterftes in 379,000 Europese lande veroorsaak. Ongeveer 28 van die sterftes het in die EU-54,000 voorgekom, waar 19,000 en 2 voortydige sterftes toegeskryf is aan stikstofdioksied (NO3) en ozon (OXNUMX) op die grondvlak. (Die drie syfers is afsonderlike ramings en die getalle moet nie bymekaargetel word om dubbeltelling te voorkom nie.)

Die EER-verslag toon dat die EU, die nasionale en plaaslike beleid en die vermindering van emissies in sleutelsektore die luggehalte in Europa verbeter het. Sedert 2000 het die uitstoot van belangrike lugbesoedelingstowwe, waaronder stikstofoksiede (NOx), van vervoer aansienlik afgeneem, ondanks die groeiende vraag na mobiliteit en die gepaardgaande toename in die sektor se kweekhuisgasvrystellings. Verontreinigende emissies van energievoorsiening het ook aansienlik verminder, terwyl die vordering met die vermindering van emissies van geboue en landbou stadig was.

Danksy beter luggehalte het ongeveer 60,000 2018 minder mense in 2009 voortydig gesterf weens besoedeling van fyn deeltjies in 54, vergeleke met XNUMX. Vir stikstofdioksied is die vermindering nog groter omdat voortydige sterftes die afgelope dekade met ongeveer XNUMX% afgeneem het. Die voortgesette implementering van omgewings- en klimaatbeleide in Europa is 'n belangrike faktor agter die verbeterings.

'Dit is goeie nuus dat die luggehalte verbeter danksy die omgewings- en klimaatbeleid wat ons toepas. Maar ons kan nie die nadeel ignoreer nie - die aantal voortydige sterftes in Europa weens lugbesoedeling is nog heeltemal te hoog. Met die Europese Green Deal het ons vir ons 'n ambisie gestel om alle soorte besoedeling tot nul te verminder. As ons daarin slaag om die gesondheid en die omgewing van mense ten volle te beskerm, moet ons lugbesoedeling verder verminder en ons luggehalte-standaarde nader aanpas by die aanbevelings van die Wêreldgesondheidsorganisasie. Ons sal daarna kyk in ons komende aksieplan, ”het Virginijus Sinkevičius, kommissaris van die omgewing, oseane en visserye, gesê.

'Die data van die EER bewys dat belegging in 'n beter luggehalte 'n belegging is vir beter gesondheid en produktiwiteit vir alle Europeërs. Beleid en optrede wat ooreenstem met die nul Europa se besoedelingsambisie, lei tot langer en gesonder lewens en veerkragtiger gemeenskappe, ”het Hans Bruyninckx, uitvoerende direkteur van die EER, gesê.

Die Europese Kommissie het onlangs 'n padkaart vir die EU-aksieplan op pad na a Nul besoedeling ambisie, wat deel uitmaak van die Europese Green Deal.

Luggehalte en COVID-19

Die EER-verslag bevat ook 'n oorsig van die skakels tussen die COVID-19-pandemie en luggehalte. 'N Meer gedetailleerde beoordeling van die voorlopige EER-gegewens vir 2020 en die modellering deur Copernicus Atmospheric Monitoring Service (CAMS), bevestig vroeëre beoordelings wat tot 60% vermindering van sekere lugbesoedelingstowwe in baie Europese lande waar toesluitmaatreëls in die lente van 2020 toegepas is, getoon word. Die EER het nog nie ramings oor die moontlike positiewe gevolge vir die gesondheid van die skoner lug gedurende 2020 nie.

In die verslag word ook opgemerk dat langdurige blootstelling aan lugbesoedeling kardiovaskulêre en asemhalingsiektes veroorsaak, wat albei as risikofaktore vir die dood by COVID-19-pasiënte geïdentifiseer is. Die oorsaaklikheid tussen lugbesoedeling en erns van die COVID-19-infeksies is egter nie duidelik nie en verdere epidemiologiese navorsing is nodig.

agtergrond

Die EER se inligtingsessie, EEA se gesondheidsrisikobepalings van lugbesoedeling, bied 'n oorsig van hoe die EER sy beramings oor die gesondheidsimpak van swak luggehalte bereken.

Die gevolge vir die gesondheid van blootstelling aan lugbesoedeling is uiteenlopend, van ontsteking in die longe tot voortydige sterftes. Die Wêreldgesondheidsorganisasie evalueer die toenemende wetenskaplike bewyse wat lugbesoedeling met verskillende gevolge vir die gesondheid verbind, om nuwe riglyne voor te stel.

In die gesondheidsrisikobeoordeling van die EER word sterfte as die gekwantifiseerde gesondheidsresultaat gekies, aangesien dit die wetenskaplike bewyse is wat die sterkste is. Sterfte as gevolg van die langdurige blootstelling aan lugbesoedeling word geskat aan die hand van twee verskillende maatstawwe: 'voortydige sterftes' en 'lewensjare verlore'. Hierdie ramings gee 'n maatstaf van die algemene impak van lugbesoedeling op 'n gegewe bevolking, en die getalle kan byvoorbeeld nie toegeken word aan spesifieke individue wat op 'n spesifieke geografiese plek woon nie.

Die gevolge vir die gesondheid word afsonderlik beraam vir die drie besoedelingstowwe (PM2.5, NO2 en O3). Hierdie getalle kan nie bymekaargetel word om die totale gevolge vir die gesondheid te bepaal nie, want dit kan lei tot die dubbele telling van mense wat blootgestel word aan hoë vlakke van meer as een besoedeling.

 

Lees verder
advertensie

Facebook

Twitter

Neigings