Verbinding met ons

CO2 uitstoot

Die Kommissie keur vergoeding goed aan energie-intensiewe ondernemings in Tsjeggië vir indirekte emissiekoste

gepubliseer

on

Volgens die EU-reëls vir staatssteun het die Europese Kommissie goedgekeur dat Tsjeggies energie-intensiewe ondernemings gedeeltelik vergoed vir hoër elektrisiteitspryse as gevolg van indirekte emissiekoste onder die EU-emissiehandelskema (ETS). Die skema dek indirekte emissiekoste wat in 2020 aangegaan is, en het 'n voorlopige begroting van ongeveer € 88 miljoen. Die maatreël sal voordelig wees vir maatskappye wat in Tsjeggië aktief is in sektore wat aansienlike elektrisiteitskoste het en wat veral blootgestel word aan internasionale mededinging.

Die vergoeding word toegestaan ​​deur 'n gedeeltelike terugbetaling van indirekte ETS-koste aan in aanmerking komende ondernemings. Die Kommissie het die maatstaf onder die EU-reëls vir staatssteun beoordeel, veral die riglyne oor sekere staatssteunmaatreëls in die konteks van die handelskema vir kweekhuisgasvrystellingstoelae ná 2012 en bevind dat dit strook met die vereistes van die riglyne. In die besonder sal die skema help om 'n toename in die uitstoot van kweekhuisgasse te voorkom as gevolg van ondernemings wat na lande buite die EU met minder streng omgewingsregulering verhuis.

Verder het die Kommissie tot die gevolgtrekking gekom dat die toegekende steun beperk is tot die minimum wat nodig is. Meer inligting sal oor die Kommissie beskikbaar wees kompetisie webwerf, in die Staatssteun Register onder die saaknommer SA. 58608.

Klimaatverandering

Navorsing toon dat die publiek nie bekommerd is oor klimaatkrisis nie

gepubliseer

on

Nuwe navorsing in Europa en die Verenigde State toon dat groot gedeeltes van die publiek dit steeds nie aanvaar nie die dringendheid van die klimaatkrisis, en slegs 'n minderheid glo dat dit hulle en hul gesinne gedurende die volgende vyftien jaar ernstig sal beïnvloed.
Die opname, opgestel deur d | part en die Open Policy European Policy Institute, vorm deel van 'n groot nuwe studie van klimaatbewustheid. Dit wys die houding ten opsigte van die bestaan, oorsake en gevolge van klimaatsverandering in Duitsland, Frankryk, Italië, Spanje, Swede, Pole, Tsjeggië, die Verenigde Koninkryk en die VSA. Dit ondersoek ook die houding van die publiek teenoor 'n reeks beleidsrigtings wat die EU en nasionale regerings kan gebruik om die skade wat deur die mens veroorsaak is, te verminder.
In die verslag word bevind dat, hoewel 'n duidelike meerderheid van die Europese en Amerikaanse respondente daarvan bewus is dat die klimaat warm word en dat dit waarskynlik negatiewe gevolge vir die mensdom sal hê, is daar 'n verdraaide openbare begrip van die wetenskaplike konsensus in beide Europa en Amerika. Volgens die verslag het dit 'n gaping tussen openbare bewustheid en klimaatwetenskap geskep, wat die publiek die dringendheid van die krisis onderskat en die omvang van die vereiste optrede nie waardeer nie. 
Almal behalwe 'n klein minderheid aanvaar dat menslike aktiwiteite 'n rol speel in klimaatsverandering, en nie meer as 10% weier om dit in enige land wat ondervra is, te glo nie.  
Alhoewel volslae ontkenning skaars is, is daar groot verwarring oor die omvang van menslike verantwoordelikheid. Groot minderhede - wat wissel van 17% tot 44% in die ondervraagde lande - glo steeds dat klimaatsverandering ewe veel deur mense en natuurlike prosesse veroorsaak word. Dit is belangrik omdat diegene wat wel aanvaar dat klimaatsverandering die gevolg is van menslike optrede, twee keer so waarskynlik glo dat dit negatiewe gevolge in hul eie lewens sal hê.
 
Belangrike minderhede meen wetenskaplikes is ewe verdeeld oor die oorsake van aardverwarming - waaronder twee derdes van die kiesers in Tsjeggië (67%) en byna die helfte in die Verenigde Koninkryk (46%). In werklikheid stem 97 persent van klimaatwetenskaplikes saam dat mense onlangse aardverwarming veroorsaak het.
 
'N Groot meerderheid Europeërs en Amerikaanse burgers in al nege die ondervraagde lande stem saam dat klimaatsverandering 'n kollektiewe reaksie benodig, hetsy om klimaatsverandering te versag of om aan te pas by die uitdagings daarvan.  Meerderhede in Spanje (80%) Italië (73%), Pole (64%), Frankryk (60%), die Verenigde Koninkryk (58%) en die VS (57%) stem saam met die stelling dat "Ons moet alles in ons vermoë doen om klimaatsverandering te stop."
Die verslag vind ook dat daar polarisasie is volgens die politieke partye oor klimaatsverandering - in Europa sowel as die VSA. Linkses is geneig om meer bewus te wees van die bestaan, oorsake en gevolge van klimaatsverandering en meer ten gunste van optrede as mense regs. Hierdie verskille is belangriker as demografiese variasie in die meeste lande. In die VSA sal diegene wat hulle as links in hul politieke oriëntasie identifiseer, bykans drie keer so geneig wees om 'n negatiewe impak op hul eie lewens te verwag (49%) in vergelyking met diegene wat meer as regs (17%) identifiseer. Polarisasie word ook in Swede, Frankryk, Italië en die Verenigde Koninkryk gemerk. Die enigste land waar daar 'n balans in die spektrum is, is Tsjeggië.
 
Meerderhede is bereid om op klimaatsverandering op te tree, maar die optrede wat hulle verkies, is eerder gerig op die verbruiker as om kollektiewe sosiale verandering te bewerkstellig.  'N Meerderheid van die respondente in elke land sê dat hulle reeds hul plastiekverbruik (62%), hul lugreis (61%) of hul motorreis (55%) verminder het.  'N Meerderheid sê ook dat hulle reeds hul vleisverbruik het of beplan om dit te verminder, na 'n verskaffer van groen energie oor te skakel, as gevolg van hul klimaatsveranderingsprogram vir 'n party sal stem, of om meer organiese en plaaslik vervaardigde voedsel te koop.
 
Mense is egter baie minder geneig om die betrokkenheid van die burgerlike samelewing direk te ondersteun, met slegs klein minderhede wat aan 'n omgewingsorganisasie geskenk het (15% oor die opname heen), by 'n omgewingsorganisasie aangesluit het (8% in die hele opname) of by 'n omgewingsbetoging aangesluit het (9% oor die hele opname). Slegs 'n kwart (25%) van die respondente in die hele opname sê dat hulle vir 'n politieke party gestem het vanweë hul beleid oor klimaatsverandering.
Slegs 47 persent van die ondervraagdes glo dat hulle as individue baie verantwoordelik is vir die aanpak van klimaatsverandering. Slegs in die Verenigde Koninkryk (66%), Duitsland (55%), die VSA (53%), Swede (52%) en Spanje (50%) is daar 'n meerderheid wat self 'n hoë verantwoordelikheidsin voel.   In elke land wat ondervra word, is dit meer waarskynlik dat mense dink dat hul nasionale regering 'n groot verantwoordelikheid het om klimaatsverandering aan te pak.   Dit wissel van 77% van die ondervraers in Duitsland en die Verenigde Koninkryk tot 69% in die VSA, 69% in Swede en 73% in Spanje.  In elke EU-land het respondente die kans groter dat die EU 'n groot verantwoordelikheid het om klimaatsverandering te verminder as die nasionale regerings. 
 
Die peiling bevind ook dat mense verkies om aansporings te bied om op klimaatsverandering op te tree eerder as om verbod of koolstofbelasting in die gesig te staar.  'N Klein meerderheid is bereid om 'n bietjie meer belasting te betaal vir groter klimaatverandering - behalwe in Frankryk, Italië en Tsjeggië - maar die persentasie wat bereid is om meer as 'n klein bedrag te betaal (een uur loon per maand) is beperk tot meestal 'n kwart - in Spanje en die VSA.  Die verhoging van belasting op alle vlugte, of die instel van 'n heffing vir gereelde vlieërs, het steun in die ondervraagde lande gekry (gesamentlik tussen 18 persent en 36 persent). Alhoewel die voorkeurbeleid vir die aanpak van lugreise-emissies, met 'n duidelike marge, die verbetering van grondinfrastruktuur vir busse en treine was.
Heather Grabbe, direkteur van Open Society European Policy Institute, het gesê “Baie cinwoners in Europa en die VSA besef nog steeds nie dat wetenskaplike konsensus oor menslike verantwoordelikheid vir klimaatsverandering oorweldigend is nie. Alhoewel volstrekte ontkenning skaars is, is daar 'n wydverspreide valse oortuiging, bevorder deur gevestigde belange in teenstelling met die vermindering van emissies, dat wetenskaplikes verdeeld is oor die vraag of mense klimaatsverandering veroorsaak - terwyl 97% van die wetenskaplikes dit weet.
 
'Hierdie sagte ontkenning is van belang omdat dit die publiek laat dink dat klimaatsverandering gedurende die volgende dekades nie veel van hul lewens sal beïnvloed nie, en hulle besef nie hoe radikaal ons ekonomiese stelsel en gewoontes moet verander om ekologiese ineenstorting te voorkom nie. peiling toon dat hoe meer oortuig mense is dat klimaatsverandering die gevolg is van menslike aktiwiteite, hoe akkurater skat hulle die impak daarvan en hoe meer wil hulle optrede hê. ”
Jan Eichhorn, navorsingsdirekteur van d | part en hoofskrywer van die studie, het gesê: "Die publiek in Europa en die VSA wil optree in reaksie op klimaatsverandering in alle demografiee. Politici moet leierskap toon om te reageer op hierdie begeerte in 'n ambisieuse manier wat mense se begrip van die erns van die krisis en die impak wat mense het, verhoog, aangesien hierdie begrip tot dusver nog nie genoeg ontwikkel is nie. Vertrou op individuele optrede is nie genoeg nie. Mense sien die staat en internasionale organisasies by die EU in beheer. Mense is hoofsaaklik oop daarvoor om oortuig te wees om meer uitgebreide optrede te ondersteun, maar om dit dringend te bewerkstellig, benodig hulle verdere werk van politieke en burgerlike samelewingsaktore. '
 
bevindings:
 • 'N Groot meerderheid van die Europeërs en Amerikaners glo dat klimaatsverandering plaasvind. In al nege lande wat ondervra is, sê 'n oorweldigende meerderheid van die respondente dat die klimaat waarskynlik of beslis verander - wat wissel van 83 persent in die VSA tot 95 persent in Duitsland.
 • Die regstreekse ontkenning van klimaatsverandering is skaars in al die lande wat ondervra is. Die VSA en Swede het die grootste groep mense wat twyfel aan klimaatsverandering of daarvan oortuig is dat dit nie gebeur nie, en selfs hier bestaan ​​dit net meer as tien persent van die ondervraagdes.
 • Egtermeer as 'n derde (35%) van die ondervraagdes in die nege lande skryf klimaatsverandering toe aan 'n balans tussen natuurlike en menslike prosesse - met hierdie gevoel die meeste uitgespreek in Frankryk (44%), die Tsjeggiese Republiek (39%) en die VSA (38%). Die meervoudige siening onder respondente is dat dit "hoofsaaklik deur menslike aktiwiteit" veroorsaak word.
 • 'N Beduidende groep' sagte 'attribusieskeptici glo dat, in teenstelling met die wetenskaplike konsensus, word klimaatsverandering ewe veel veroorsaak deur menslike aktiwiteite en natuurlike prosesse: hierdie kiesafdelings wissel van 17 persent in Spanje tot 44 persent in Frankryk. Wanneer die skeptici, wat nie glo dat menslike aktiwiteit 'n bydraende faktor tot klimaatsverandering is nie, bygevoeg word aan die 'harde' toeskrywingskeptici, is dit die meerderheid in Frankryk, Pole, Tsjeggië en die VSA.
 • Meerderhede glo dat klimaatsverandering baie negatiewe gevolge sal hê vir die lewe op aarde in Spanje (65%), Duitsland (64%), die Verenigde Koninkryk (60%), Swede (57%), die Tsjeggiese Republiek (56%) en Italië ( 51%).  Daar is egter 'n beduidende minderheid van "impakskeptici" wat meen dat die negatiewe gevolge deur die positiewe oorskry sal word - wat wissel van 17 persent in Tsjeggië tot 34 persent in Frankryk. Daar is ook 'n groep in die middel wat nie aardverwarming as skadeloos beskou nie, maar dink dat negatiewe gevolge ook deur positiewe gevolge sal gebalanseer word. Hierdie 'middelgroep' wissel van 12 persent in Spanje tot 43 persent in Frankryk. 
 • Die meeste mense dink nie dat hul eie lewens in die volgende vyftien jaar sterk beïnvloed sal word nie. Slegs in Italië, Duitsland en Frankryk dink meer as 'n kwart van die mense dat hul lewens teen 2035 sterk sal ontwrig deur klimaatsverandering. Terwyl die algemene siening is dat daar sal wees sommige verander in hul lewens, glo 'n aansienlike minderheid dat hul lewens glad nie sal verander as gevolg van ongekontroleerde klimaatsverandering nie - met die grootste groep in Tsjeggië (26%) gevolg deur Swede (19%), die VSA en Pole ( 18%), Duitsland (16%) en die Verenigde Koninkryk (15%).
 • Ouderdom maak 'n verskil aan sienings oor klimaatsverandering, maar net in sekere lande. Oor die algemeen is dit waarskynlik dat jonger mense teen 2035 meer geneig is om negatiewe gevolge van klimaatsverandering op hul lewens te verwag as niks gedoen word om die probleme aan te spreek nie. Hierdie tendens is veral sterk in Duitsland; waar negatiewe gevolge verwag word deur 36 persent van 18-34-jariges (vergeleke met 30% van 55- 74-jariges), Italië; (46% van die 18-34-jariges vergeleke met 33% van die 55-74-jariges), Spanje; (43% van 18-34-jariges vergeleke met 32% van 55-74-jariges) en die Verenigde Koninkryk; (36% van 18-34-jariges vergeleke met 22% van 55-74-jariges).
 • Die instelling van hoër belasting op vlugte word slegs gesien as die beste opsie om die uitstoot van vlugte deur 'n minderheid te verminder - wissel van 18 persent in Spanje tot 30 persent in die VSA en 36 persent persent in die Verenigde Koninkryk. 'N Regstreekse verbod op interne vlugte binne lande is nog minder gewild en geniet die meeste steun in Frankryk (14%) en Duitsland (14%). Die gewildste beleid vir die vermindering van die uitstoot van vliegtuigreise is die verbetering van die trein- en busnetwerke, wat deur die meerderheid van die respondente in Spanje, Italië en Pole as die beste beleid gekies word.
 • Meerderhede in die meeste lande is bereid om hul vriende en familie te oorreed om op 'n meer klimaatvriendelike manier op te tree - met slegs 11 persent in Italië en 18 persent in Spanje wat nie bereid is om dit te doen nie. Byna 40 persent van die mense in die Tsjeggiese Republiek, Frankryk, die VSA en die Verenigde Koninkryk sou hierdie idee egter glad nie oorweeg nie.
 • Daar is wyd steun vir die oorskakeling na 'n groen-energiefirma om huishoudelike energie te voorsien. Frankryk en die VSA het egter groot minderhede (onderskeidelik 42% en 39%) wat nie 'n oorskakeling na groen energie sal oorweeg nie. Dit kan vergelyk word met net 14 persent in Italië en 20 persent in Spanje wat nie 'n verandering in groen energie sou oorweeg nie.
 • Meerderhede in Europa is bereid om hul vleisverbruik te verminder, maar syfers wissel baie. Slegs 'n kwart van die mense in Italië en Duitsland is nie bereid om hul vleisverbruik te verminder, vergeleke met 58 persent van die mense in Tsjeggië, 50 persent mense in die VSA en ongeveer 40 persent in Spanje, die Verenigde Koninkryk, Swede en Pole.

Lees verder

CO2 uitstoot

VN-skeepvaartagentskap verlig 'n dekade van stygende kweekhuisgasvrystellings

gepubliseer

on

Omgewingsorganisasies het gesê dat regerings hul eie verbintenisse om die emissies van klimaatsverhitting deur die skeepsvaart dringend te verminder, teruggehou het. 'n belangrike vergadering van die Internasionale Maritieme Organisasie (IMO) op 17 November.

Die IMO se komitee vir beskerming van mariene omgewings het 'n voorstel goedgekeur wat die skeepsektor se miljard biljoen emissies van die kweekhuisgas vir die res van hierdie dekade sal laat styg - die einste dekade waarin die wêreld se klimaatwetenskaplikes sê dat ons die globale kweekhuisgas moet halveer ( GHG) -emissies om binne 'n betreklik veilige 1 ° C van aardverwarming te bly, soos onder die Klimaatsooreenkoms van Parys verbind.

Die direkteur van die skeepvaart van T&E, Faïg Abbasov, het gesê: 'Die IMO het 'n dekade van stygende kweekhuisgasvrystellings van skepe die stempel gegee. Europa moet nou verantwoordelikheid neem en die implementering van die Green Deal versnel. Die EU moet vereis dat skepe vir hul besoedeling in sy koolstofmark betaal, en die gebruik van alternatiewe groen brandstof en energiebesparende tegnologie moet opdrag gee. Regoor die wêreld moet lande optree teen maritieme uitstoot waar die VN-agentskap heeltemal misluk het. ”

Soos deur baie lande in die gesprekke erken is, breek die goedgekeurde voorstel die aanvanklike kweekhuisgasstrategie van die IMO op drie belangrike maniere. Dit sal nie die emissies voor 2023 verminder nie, dit sal nie so gou as moontlik 'n hoogtepunt in die uitstoot kry nie, en die versending van CO2-uitstoot sal nie op 'n baan plaas wat ooreenstem met die doelwitte van Parys nie.

Lande wat die goedkeuring van die voorstel by die IMO ondersteun het, en die versuim van enige poging om klimaatsverandering op kort termyn aan te pak, het enige morele grond verloor om streke of lande te kritiseer wat probeer om die uitstoot van die skeepvaart aan te pak - as deel van hul ekonomie. nasionale klimaatsplanne.

John Maggs, president van die Clean Shipping Coalition en senior beleidsadviseur by Seas At Risk, het gesê: "Aangesien wetenskaplikes vir ons sê dat ons minder as tien jaar het om ons stormloop na klimaatkatastrofe te stop, het die IMO besluit dat die emissies kan voortgaan groei ten minste vir 10 jaar. Hulle selfvoldaanheid is asemrowend. Ons dink aan die kwesbaarstes wat die hoogste prys sal betaal vir hierdie daad van uiterste dwaasheid. ”

Die NRO's vir die omgewing het gesê dat nasies en streke wat die klimaatskrisis ernstig in die gesig staar, nou onmiddellik nasionale en streeksaksies moet neem om die uitstoot van die skip te beperk. Nasies moet vinnig optree om regulasies vir koolstofekwivalente intensiteit vas te stel wat ooreenstem met die Parys-ooreenkoms vir skepe wat na hul hawens aankom; vereis dat skepe hul besoedeling moet aanmeld en daar moet betaal, en begin met die skep van lae en nul-emissie-prioriteitskorpsgange.

Lees verder

Klimaatverandering

Infografie: Tydlyn van klimaatsveranderingonderhandelinge

gepubliseer

on

Van die Aarde-beraad tot die Parys-ooreenkoms, ontdek die belangrikste gebeure in die geskiedenis van klimaatsverandering-onderhandelinge in chronologiese volgorde.

Die EU was 'n belangrike rolspeler in gesprekke wat deur die Verenigde Nasies gelei is en in 2015 daartoe verbind om te sny kweekhuisgasvrystellings in die EU met minstens 40% onder 1990 vlakke deur 2030.

Lees verder
advertensie

Facebook

Twitter

Neigings