Verbinding met ons

Dierewelsyn

Tyd om na burgers te luister en tegnologie te vertrou as dit by slagting kom

DEEL:

gepubliseer

on

Die gesprek oor slagting sonder pragtige bons rondom Europa om verskillende redes: welsyn van diere, godsdiens, ekonomie. Die gebruik beteken dat diere doodgemaak moet word terwyl hulle nog heeltemal bewus is en dit word in sommige godsdienstige tradisies, soos die Joodse en Moslem, gebruik om onderskeidelik kosjer- en halalvleis te produseer. skryf Reineke Hameleers.

Die Poolse parlement en senaat stem oor die Vyf vir diere-rekening, wat onder andere 'n beperking op die moontlikheid van rituele slagting insluit. Joodse gemeenskappe en politici regoor Europa is roep op Poolse owerhede om die verbod op die uitvoer van koshervleis af te skaf (Pole is een van die grootste Europese uitvoerders van koshervleis).

Die versoek hou egter nie rekening met wat EU - burgers, insluitend Pools, pas in die meningspeiling Eurogroep vir Diere is onlangs vrygestel. Die meerderheid ondersteun duidelik hoër welsynstandaarde vir diere en verklaar dat: dit moet verpligtend wees om diere bewusteloos te maak voordat hulle geslag word (89%); lande moet addisionele maatreëls kan tref wat hoër welsynstandaarde vir diere (92%) verseker; die EU moet vereis dat alle diere verdoof word voordat hulle geslag word, selfs om godsdienstige redes (87%); die EU moet befondsing prioritiseer vir alternatiewe praktyke vir die slag van diere op menslike maniere, wat ook deur godsdienstige groepe aanvaar word (80%).

advertensie

Alhoewel die resultate onomwonde die standpunt van die burgerlike samelewing teen slagting toon sonder om te verdoof, moet dit nie geïnterpreteer word as 'n bedreiging vir godsdiensvryheid nie, aangesien sommige dit probeer voorstel. Dit verteenwoordig die vlak van aandag en omgee wat Europeërs teenoor diere het, wat ook in die land vervat is EU Verdrag die definisie van diere as wesens.

Volgens die EU-wetgewing moet alle diere bewusteloos gemaak word voordat hulle doodgemaak word, met uitsonderings in die konteks van sommige godsdienstige gebruike. Verskeie lande soos Slowenië, Finland, Denemarke, Swede en twee streke van België (Vlaandere en Wallonië) het strenger reëls aanvaar sonder uitsondering op die verpligte verdowing van diere voordat hulle geslag word.

In Vlaandere sowel as in Wallonië het die parlement die wet byna eenparig aanvaar (0 stemme daarteen, slegs enkele onthoudings). Die wet was die resultaat van 'n lang proses van demokratiese besluitneming wat verhore met die godsdienstige gemeenskappe ingesluit het, en steun oor partye ontvang het. Dit is belangrik om te verstaan ​​dat die verbod verwys na slagting sonder verdowing en dat dit nie 'n verbod op godsdienstige slagting is nie.

Hierdie reëls het ten doel om hoër welsyn te verseker vir diere wat geslag word in die konteks van godsdienstige rituele. Inderdaad die Europese gesag vir voedselveiligheid het dit afgesluit ernstige welsynsprobleme sal waarskynlik na die keelsny voorkom, aangesien die dier - steeds bewus - angs, pyn en angs kan ervaar. Ook, die Hof van die EU (CJEU) het erken dat 'spesifieke slagtingsmetodes wat deur godsdienstige rituele voorgeskryf word en wat nie vooraf verdoof word nie, nie gelykstaande is aan die feit dat dit 'n hoë vlak van dierewelsyn ten tyde van die moord dien nie'.

Deesdae kan 'n omkeerbare verdowing beskerm word dat diere wat in die konteks van godsdienstige rituele geslag word, beskerm word sonder om die rituele in te meng per se. Dit veroorsaak bewusteloosheid deur elektronarkose, dus leef die diere nog as hul keel afgesny word.

Aanvaarding van pragtige metodes neem toe onder godsdiensgemeenskappe in Maleisië, Indië, die Midde-Ooste, Turkye, Duitsland, Nieu-Seeland en die Verenigde Koninkryk.

Gegewe wat burgers in die meningspeiling uitgespreek het, en die moontlikhede wat tegnologie bied, moet Europese lidstaten in staat wees om bykomende maatreëls te tref wat hoër welsynstandaarde vir diere verseker, soos die Belgiese streek Vlaandere wat in 2017 so 'n maatreël ingestel het en nou bedreig word. om dit deur die CJEU.

Dit is tyd dat ons leiers hul besluite baseer op gesonde wetenskap, onomwonde regspraak, aanvaarde alternatiewe vir slagting sonder verstommende en sterk demokratiese, morele waardes. Dit is tyd om die weg te baan na werklike vooruitgang in die EU in plaas daarvan om die klok agteruit te draai.

Die opinies wat in die artikel hierbo uitgespreek word, is slegs die skrywer se mening en weerspieël geen opinies van die kant van die artikel nie EU verslaggewer.

Dierewelsyn

Die gebruik van antibiotika by diere neem af

gepubliseer

on

Die gebruik van antibiotika het afgeneem en is nou minder in voedselproduserende diere as by mense, sê die PDF ikoon jongste verslag gepubliseer deur die Europese Food Safety Authority (EFSA), die Europese Medisyne-agentskap (EMA) en die Europese Sentrum vir Siektevoorkoming en -beheer (ECDC).

In die verslag van die drie EU-agentskappe word 'n One Health-benadering gevolg, gegewens oor die gebruik van antibiotika en ontwikkeling van antimikrobiese weerstand (AMR) in Europa vir 2016-2018.

Die beduidende afname in die gebruik van antibiotika by voedselproduserende diere dui daarop dat die maatreëls wat op landsvlak getref word om die gebruik te verminder, effektief blyk te wees. Die gebruik van 'n klas antibiotika genaamd polymyksiene, wat kolistien insluit, was byna gehalveer tussen 2016 en 2018 in voedselproduserende diere. Dit is 'n positiewe ontwikkeling, aangesien polimyksiene ook in hospitale gebruik word om pasiënte wat met multiresistente bakterieë besmet is, te behandel.

advertensie

Die EU-prentjie is uiteenlopend - die situasie verskil aansienlik per land en volgens die antibiotikaklas. Aminopenicilliene, kefalosporiene van die derde en vierde generasie en kinolone (fluorokinolone en ander kinolone) word byvoorbeeld meer by mense gebruik as by voedselproduserende diere, terwyl polimyksiene (kolistien) en tetrasikliene meer by voedselproduserende diere gebruik word as by mense. .

Die verband tussen die gebruik van antibiotika en bakteriële weerstand

Die verslag toon dat die gebruik van karbapeneme, 3de en 4de generasie kefalosporiene en kinolone by mense geassosieer word met weerstand teen hierdie antibiotika in Escherichia coli infeksies by mense. Soortgelyke assosiasies is gevind vir diere wat voedsel produseer.

Die verslag identifiseer ook die verband tussen antimikrobiese verbruik by diere en AMR in bakterieë van voedselproduserende diere, wat weer gepaard gaan met AMR in bakterieë van mense. 'N Voorbeeld hiervan is Campylobacter spp. bakterieë, wat in voedselproduserende diere voorkom en voedselbesmettings by mense veroorsaak. Kenners het 'n verband gevind tussen weerstand by hierdie bakterieë by diere en weerstand by dieselfde bakterie by mense.

Bestryding van AMR deur samewerking

AMR is 'n beduidende wêreldwye probleem vir openbare gesondheid wat 'n ernstige ekonomiese las verteenwoordig. Die One Health-benadering wat deur die samewerking van EFSA, EMA en ECDC geïmplementeer word, en die resultate wat in hierdie verslag aangebied word, vra vir voortgesette pogings om AMR op nasionale, EU- en wêreldvlak in die gesondheidsektor aan te pak.

Meer inligting

Lees verder

Dierewelsyn

'End the Cage Age' - 'n historiese dag vir welsyn van diere

gepubliseer

on

Věra Jourová, vise-president vir waardes en deursigtigheid

Die Europese Kommissie het vandag (30 Junie) 'n wetgewende reaksie op die Europese burgerinisiatief 'End the Cage Age' (ECI) voorgestel, ondersteun deur meer as een miljoen Europeërs uit 18 verskillende state.

Die Kommissie sal teen 2023 'n wetlike voorstel aanvaar om hokke vir 'n aantal plaasdiere te verbied. Die voorstel sal die gebruik van hokstelsels vir alle diere wat in die inisiatief genoem word, uitfaseer en uiteindelik verbied. Dit sal diere insluit wat reeds deur wetgewing gedek word: lêhenne, sôe en kalwers; en ander genoemde diere, insluitend: hase, trekkers, laagtelers, braaikuiken, kwartels, eende en ganse. Vir hierdie diere het die Kommissie EFSA (Europese Voedselveiligheidsowerheid) reeds gevra om die bestaande wetenskaplike bewyse aan te vul om die voorwaardes vir die verbod op hokke te bepaal.

As deel van sy Farm to Fork-strategie, het die Kommissie reeds daartoe verbind om voor te stel dat die wetgewing oor dierewelsyn, insluitend vervoer en grootmaak, wat tans 'n fiksheidskontrole ondergaan, hersien word, wat teen die somer van 2022 afgehandel moet word.

Kommissaris vir gesondheid en voedselveiligheid, Stella Kyriakides, het gesê: “Vandag is 'n historiese dag vir welsyn van diere. Diere is lewende wesens en ons het 'n morele, maatskaplike verantwoordelikheid om toe te sien dat diere se omstandighede dit weerspieël. Ek is vasbeslote om te verseker dat die EU op die wêreldvlak aan die voorpunt bly van welsyn van diere en dat ons aan die maatskaplike verwagtinge voldoen. "

Parallel met die wetgewing, sal die Kommissie spesifieke ondersteuningsmaatreëls op sleutelbeleidsterreine soek. In die besonder sal die nuwe gemeenskaplike landboubeleid finansiële ondersteuning en aansporings bied - soos die nuwe instrument vir eko-skemas - om boere te help opgradeer na meer diervriendelike geriewe in ooreenstemming met die nuwe standaarde. Dit sal ook moontlik wees om die Just Transition Fund en die Recovery and Resilience Facility te gebruik om boere te ondersteun in die aanpassing aan hokvrye stelsels.

Lees verder

Animal vervoer

Help boere om die hokboerdery te beëindig

gepubliseer

on

“Ons ondersteun die Citizens 'Initiative' End the Cage Age 'vir plaasdiere. Saam met 1.4 miljoen Europeërs vra ons die Kommissie om die regte maatreëls voor te stel om die hokboerdery te beëindig, ”het Michaela Šojdrová, parlementslid van die EVP, gesê.

“Dierewelsyn kan die beste gewaarborg word as boere die regte aansporings daarvoor kry. Ons ondersteun 'n gladde oorgang van hokke na alternatiewe stelsels binne 'n voldoende oorgangstydperk wat spesifiek vir elke spesie oorweeg word, ”het Šojdrová bygevoeg.

Aangesien die Europese Kommissie in 2023 belowe het om nuwe welsynsdierwetgewing voor te stel, onderstreep Šojdrová dat 'n impakstudie voor 2022 gedoen moet word, met inbegrip van die koste van die vereiste transformasie op kort en lang termyn. "Aangesien verskillende soorte, lêhenne of konyne, verskillende toestande benodig, moet die voorstel hierdie verskille dek volgens spesies volgens spesies teen 2027. Boere benodig oorgangstydperke en 'n vergoeding van die hoër produksiekoste," het Šojdrová gesê.

advertensie

'Om die welsyn van diere te waarborg en om nie ons Europese boere te benadeel nie, het ons effektiewe beheer nodig as ingevoerde produkte volgens die EU se welsynstandaarde voldoen. Ingevoerde produkte moet aan Europese dierewelsynsstandaarde voldoen, sodat ons hoë gehalte produksie nie deur lae invoer vervang sal word nie, ”beklemtoon Šojdrová.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings