Verbinding met ons

Dierewelsyn

Tyd om na burgers te luister en tegnologie te vertrou as dit by slagting kom

gepubliseer

on

Die gesprek oor slagting sonder pragtige bons rondom Europa om verskillende redes: welsyn van diere, godsdiens, ekonomie. Die gebruik beteken dat diere doodgemaak moet word terwyl hulle nog heeltemal bewus is en dit word in sommige godsdienstige tradisies, soos die Joodse en Moslem, gebruik om onderskeidelik kosjer- en halalvleis te produseer. skryf Reineke Hameleers.

Die Poolse parlement en senaat stem oor die Vyf vir diere-rekening, wat onder andere 'n beperking op die moontlikheid van rituele slagting insluit. Joodse gemeenskappe en politici regoor Europa is roep op Poolse owerhede om die verbod op die uitvoer van koshervleis af te skaf (Pole is een van die grootste Europese uitvoerders van koshervleis).

Die versoek hou egter nie rekening met wat EU - burgers, insluitend Pools, pas in die meningspeiling Eurogroep vir Diere is onlangs vrygestel. Die meerderheid ondersteun duidelik hoër welsynstandaarde vir diere en verklaar dat: dit moet verpligtend wees om diere bewusteloos te maak voordat hulle geslag word (89%); lande moet addisionele maatreëls kan tref wat hoër welsynstandaarde vir diere (92%) verseker; die EU moet vereis dat alle diere verdoof word voordat hulle geslag word, selfs om godsdienstige redes (87%); die EU moet befondsing prioritiseer vir alternatiewe praktyke vir die slag van diere op menslike maniere, wat ook deur godsdienstige groepe aanvaar word (80%).

Alhoewel die resultate onomwonde die standpunt van die burgerlike samelewing teen slagting toon sonder om te verdoof, moet dit nie geïnterpreteer word as 'n bedreiging vir godsdiensvryheid nie, aangesien sommige dit probeer voorstel. Dit verteenwoordig die vlak van aandag en omgee wat Europeërs teenoor diere het, wat ook in die land vervat is EU Verdrag die definisie van diere as wesens.

Volgens die EU-wetgewing moet alle diere bewusteloos gemaak word voordat hulle doodgemaak word, met uitsonderings in die konteks van sommige godsdienstige gebruike. Verskeie lande soos Slowenië, Finland, Denemarke, Swede en twee streke van België (Vlaandere en Wallonië) het strenger reëls aanvaar sonder uitsondering op die verpligte verdowing van diere voordat hulle geslag word.

In Vlaandere sowel as in Wallonië het die parlement die wet byna eenparig aanvaar (0 stemme daarteen, slegs enkele onthoudings). Die wet was die resultaat van 'n lang proses van demokratiese besluitneming wat verhore met die godsdienstige gemeenskappe ingesluit het, en steun oor partye ontvang het. Dit is belangrik om te verstaan ​​dat die verbod verwys na slagting sonder verdowing en dat dit nie 'n verbod op godsdienstige slagting is nie.

Hierdie reëls het ten doel om hoër welsyn te verseker vir diere wat geslag word in die konteks van godsdienstige rituele. Inderdaad die Europese gesag vir voedselveiligheid het dit afgesluit ernstige welsynsprobleme sal waarskynlik na die keelsny voorkom, aangesien die dier - steeds bewus - angs, pyn en angs kan ervaar. Ook, die Hof van die EU (CJEU) het erken dat 'spesifieke slagtingsmetodes wat deur godsdienstige rituele voorgeskryf word en wat nie vooraf verdoof word nie, nie gelykstaande is aan die feit dat dit 'n hoë vlak van dierewelsyn ten tyde van die moord dien nie'.

Deesdae kan 'n omkeerbare verdowing beskerm word dat diere wat in die konteks van godsdienstige rituele geslag word, beskerm word sonder om die rituele in te meng per se. Dit veroorsaak bewusteloosheid deur elektronarkose, dus leef die diere nog as hul keel afgesny word.

Aanvaarding van pragtige metodes neem toe onder godsdiensgemeenskappe in Maleisië, Indië, die Midde-Ooste, Turkye, Duitsland, Nieu-Seeland en die Verenigde Koninkryk.

Gegewe wat burgers in die meningspeiling uitgespreek het, en die moontlikhede wat tegnologie bied, moet Europese lidstaten in staat wees om bykomende maatreëls te tref wat hoër welsynstandaarde vir diere verseker, soos die Belgiese streek Vlaandere wat in 2017 so 'n maatreël ingestel het en nou bedreig word. om dit deur die CJEU.

Dit is tyd dat ons leiers hul besluite baseer op gesonde wetenskap, onomwonde regspraak, aanvaarde alternatiewe vir slagting sonder verstommende en sterk demokratiese, morele waardes. Dit is tyd om die weg te baan na werklike vooruitgang in die EU in plaas daarvan om die klok agteruit te draai.

Die opinies wat in die artikel hierbo uitgespreek word, is slegs die skrywer se mening en weerspieël geen opinies van die kant van die artikel nie EU verslaggewer.

Dierewelsyn

Oorskakeling na hokvrye boerdery as deel van die volhoubaarheidsoorgang kan winsgewend wees vir die omgewing en diere, vind nuwe denktenkverslag

gepubliseer

on

Die beëindiging van die hok van diere, as deel van 'n transformerende verandering in die landbou van diere, kan boerdery meer volhoubaar maak en beter werk op die platteland kan meebring, vind 'n nuwe verslag van 'n denktenk vir volhoubaarheid wat aan die EU-beleid werk.

In die nuwe verslag wat vandag (13 Oktober) van stapel gestuur is, het die Instituut vir Europese omgewingsbeleid (IEEP) die voordele en voordele van die omgewing en die kompromieë ondersoek om die gebruik van hokke by die produksie van eierleggende henne, varke en konyne in die EU te beëindig.

As dit gepaard gaan met ambisieuse optrede om oormatige verbruik aan te spreek, proteïeninvoer te verminder en grootskaalse organiese omskakeling van diereboerdery te implementeer, kan 'n hokvrye boerdery-oorgang die broodnodige omgewings- en sosio-ekonomiese transformasie veroorsaak, lui die verslag.

Die studie is in opdrag van Compassion in World Farming aangebied om 'n bewysgebaseerde assessering te gee en EU-beleidmakers in kennis te stel voor 'n belangrike besluit of die gebruik van hokke in diereboerdery beëindig moet word. Vroeër vandeesmaand het die Europese Kommissie 'n Europese burgerinisiatief ontvang wat deur 1.4 miljoen mense in Europa onderteken is en 'n uitfasering van die gebruik van hokke in die EU-boerdery onderteken het. Die Kommissie het ses maande om te reageer op die 'Beëindig die hok-era' inisiatief.

Olga Kikou, hoof van medelye in die wêreldboerdery-EU en een van die organiseerders van die inisiatief, het gesê: 'Fabrieksboerdery is een van die ergste oortreders vir die stelselmatige afbreek van ons enigste planeet. Die hok is nie net 'n simbool vir ons gebroke voedsel- en boerderystelsel nie, maar dit is een van die belangrikste pilare wat hierdie verouderde model lewendig hou. Ons het 'n voedsel- en boerderyrevolusie nodig. Kom ons begin deur die hokouderdom te beëindig! ”

Elisa Kollenda, beleidsontleder van die Instituut vir Europese omgewingsbeleid, het gesê: “Ons navorsing vind dat die bevordering van 'n oorgang na kooi-vrye boerdery as deel van 'n breër volhoubaarheidsoorgang 'n wen-wen vir sowel omgewingsvolhoubaarheid as welsyn van diere kan wees. Die onlangse Farm to Fork-strategie dui op die noodsaaklikheid om wetgewing oor welsyn oor plaasdiere te hersien en te verbeter, tesame met baie ander stappe om die volhoubaarheid van produksie en verbruik te verbeter. Die verband tussen die twee moet duideliker in die debat wees. ”

  1. Vir meer as 50 jaar, Barmhartigheid in World Farming het hom beywer vir die welsyn van plaasdiere en volhoubare voedsel en boerdery. Ons het meer as een miljoen ondersteuners en verteenwoordigers in 11 Europese lande, die VSA, China en Suid-Afrika.
  1. Die Instituut vir Europese omgewingsbeleid (IEEP) is 'n denktenk vir volhoubaarheid met meer as 40 jaar ondervinding, toegewyd aan die bevordering van bewysgebaseerde en impakgedrewe volhoubaarheidsbeleid regoor die EU en die wêreld. IEEP werk saam met 'n reeks beleidmakers, van plaaslike tot Europese vlak, NRO's en die private sektor, om bewysgebaseerde beleidsnavorsing, -analise en -advies te bied. IEEP se werk is onafhanklik en ingelig deur 'n uiteenlopende siening, met die doel om kennis te bevorder en bewusmaking te gee; en die bevordering van bewysgebaseerde beleidsvorming vir groter volhoubaarheid in Europa.
  1. Vandag, op 13 Oktober 2020, het IEEP die "Oorgang na kooi-vrye boerdery in die EU" verslag te doen aan verteenwoordigers van die Europese Parlement en die Europese Kommissie tydens 'n webinar wat deur Compassion in World Farming gereël word.

IEEP het 'n onafhanklike studie gedoen, in opdrag van Compassion in World Farming, oor hoe 'n oorgang na kooi-vrye boerdery 'n volhoubaarheidsoorgang in die veeboerdery-sektor kan ondersteun terwyl dit wyer positiewe voordele vir die samelewing lewer. Die verslag bied 'n seleksie van beleidsinstrumente en aksies van belanghebbendes aan wat 'n oorgang na 'n kooi-vrye EU sal ondersteun, saamgestel deur konsultasies met belanghebbendes en 'n literatuuroorsig. Dit beskryf drie scenario's van hoe sowel die welvaart van plaasdiere as die volhoubaarheid van produksie en verbruik gelyktydig aangespreek kan word. Groter implikasies vir byna alle aspekte van volhoubaarheid kan verwag word as die hokvrye oorgang gepaard gaan met veranderinge in die omvang van verbruik en produksie van diereprodukte en as daar 'n wesenlike afwyking is van die huidige grootskaalse gebruik van gekonsentreerde voer, insluitend ingevoerde proteïene.

  1. Op 2 Oktober 2020 het die Europese Kommissie ontvang 'n Europese burgerinisiatief wat deur 1.4 miljoen mense in 28 Europese lande onderteken is, wat 'n beroep op die EU doen om die gebruik van hokke vir boerediere uit te faseer. "Beëindig die hok ouderdom'is slegs die sesde Europese burgerinisiatief wat die vereiste drempel van 1 miljoen handtekeninge bereik het sedert die eerste inisiatief meer as agt jaar gelede van stapel gestuur is. Dit is die heel eerste suksesvolle inisiatief vir boerediere.

Lees verder

Dierewelsyn

Parlementslede en Joodse gemeenskapsleiers van regoor Europa verenig hulle om 'n beroep op Pole te doen om wetsontwerp op dierewelsyn te skrap, wat die uitvoer van kosjer vleis wil verbied

gepubliseer

on

'N Stemming oor die wetsontwerp op dierewelsyn word môre (13 Oktober) in die Poolse Senaat verwag.

Tientalle parlementslede van regoor Europa, insluitend senatore, parlementslede, parlementslede en die Britse House of Lords, en Joodse gemeenskapsleiers van verskillende Europese lande het hul kragte saamgesnoer in 'n brief wat die Poolse owerhede versoek om 'n deel van 'n wetsontwerp op dierewelsyn te verwyder wat 'n verbod op die uitvoer van kosjer vleis uit Pole, skryf .

'N Stemming oor hierdie wetsontwerp word môre (13 Oktober) in die Poolse Senaat verwag.

'N Streep om die uitvoer van kosjervleis uit Pole te verbied, sou die Joodse gemeenskappe dwarsoor die kontinent ernstig beïnvloed, wat, afhangende van groot of beperkte hulpbronne, baie staatmaak op Pole as 'n verskaffer van kosjervleis. Hierdie land is een van die grootste Europese uitvoerders van kosher vleis.

Die parlementariërs en ondertekenaars van die Joodse leiers het ook beklemtoon dat die wetsontwerp 'n gevaarlike presedent skep omdat dit die welsynsregte van diere duidelik bo die fundamentele Europese reg op vryheid van godsdiens plaas.

In die artikel 10 van die EU se handves van fundamentele regte word gesê: “Elkeen het die reg op vryheid van denke, gewete en godsdiens. Hierdie reg sluit vryheid in om godsdiens, geloof en vryheid te verander, hetsy alleen of in gemeenskap met ander, en in die openbaar of privaat, om godsdiens of geloof te openbaar, in aanbidding, onderrig, praktyk en onderhouding ”.

Die ondertekenaars het ook die feit aangevoer dat daar geen afdoende wetenskaplike bewyse is wat die bewerings ondersteun dat shechita, die kosher-metode van slagting, wreedaardiger is as die meerderheid van slagting wat dag in dag in Europa plaasvind nie.

In hul brief skryf die ondertekenaars aan die Poolse regering: “Deur die uitvoer van produkte wat 'n sentrale beginsel van Joodse geloof en praktyk is, vir baie te verbied, stuur u 'n sterk boodskap dat wette wat die Joodse lewe in Europa effektief belemmer, aanvaarbaar is. ''

"Om hierdie redes - en namens die duisende Jode wat ons as gemeenskapsleiers en parlementariërs verteenwoordig - versoek ons ​​die Poolse regering, sy parlement en sy senatore om hierdie aspek van die wetsontwerp te stop."

Rabbi Menachem Margolin, voorsitter van die Europese Joodse vereniging wat die brief begin het, het in 'n verklaring gesê: 'Wat blyk 'n nasionale Poolse politieke kwessie te wees, is niks van die soort nie. Die gevolge van hierdie wetsontwerp is potensieel verwoestend en diepgaande vir Jode oral in Europa, en ook vir die baie wat die vryheid waardeer om godsdiensvryheid te beoefen. '

'Die wetsontwerp, indien dit aanvaar word, sal gesien word as 'n verklaring dat dit oop is vir almal wat beswaar maak teen aspekte van die Joodse wet, geloof en praktyk. Dit moet gestaak word, '' het hy gesê.

Lees verder

Dierewelsyn

Die voorgestelde wetsontwerp op dierewelsyn in Pole is 'van die grootste kommer vir die Europese Jodedom'

gepubliseer

on

Rabbi Menachem Margolin: "Hierdie konsepwet stel onbewese en onwetenskaplike bewerings oor welsyn van diere bo vryheid van godsdiens, wat 'n sentrale pilaar van die handves van die EU van fundamentele regte oortree."

'N Voorgestelde wetgewing in Pole om godsdienstige slagting van diere vir uitvoer te verbied, is 'n diep kommer vir die Europese Jodedom,' het Rabbi Menachem Margolin, voorsitter van die European Jewish Association (EJA), Donderdag (1 Oktober) gesê. skryf

Die sogenaamde wetsontwerp op die welsyn van diere, voorgestel deur die regerende party vir wet en geregtigheid (PiS), is deur die Kamer van Afgevaardigdes of Sjem geslaag en soek nou goedkeuring in die Senaat.

Dit kan enorme gevolge hê vir Europese Joodse gemeenskappe, aangesien dit 'n sentrale en belangrike deel van 'n Joodse praktyk, die shechita, wat al vir millennia plaasgevind het, sou vertrap en effektief uitgewis word - die toegang tot en voorsiening van kosjer vleis.

Vir Europese Jode hou die wetgewing ook meerdere rooi en flikkerende alarms mee. Die geskiedenis het herhaaldelik getoon dat die openingsalvo in pogings om Joodse gemeenskappe te straf, te verdryf, te marginaliseer en uiteindelik te vernietig, altyd begin met verbod op sentrale beginsels van die Joodse geloof, soos kosherwette en besnydenis, voordat dit na 'n baie donkerder gebied gaan.

Dierewelsynsaktiviste is daarteen om die slag van diere vir kosjervleis te verslaan, want dit is verbode om te verdoof voordat die diere se kele afgesny word. Voorstanders van die praktyk verwerp, beweer dat dit wreed is en sê dat dit 'n vinnige en menslike dood vir die dier veroorsaak.

“Hierdie konsepwet stel onbewese en onwetenskaplike bewerings oor welsyn van diere bo vryheid van godsdiens, wat 'n sentrale pilaar van die EU se handves van fundamentele regte oortree, '' het Rabbi Margolin in sy verklaring gesê.

In sy artikel 10 lui die handves: "Elkeen het die reg op vryheid van denke, gewete en godsdiens. Hierdie reg sluit vryheid in om godsdiens, geloof en vryheid te verander, alleen of in gemeenskap met ander, en in die openbaar of privaat, om openbaar godsdiens of geloof in aanbidding, onderrig, praktyk en onderhouding. '

 In die wetsontwerp word opgemerk dat Margolin "so onrusbarend probeer om 'n Joodse praktyk te beheer en te plaas deur die Minister van Landbou die mag te gee om die kwalifikasies te bepaal van persone wat godsdienstige slagting uitvoer".

Die 'schochet', die persoon wat die slagting moet uitvoer, onderneem jare lange deurlopende opleiding en is daartoe verbind om volgens die streng Joodse wet te verseker dat die dier die minste lyding en spanning ondergaan wat lei tot en tydens die slagting self. het die rabbi verduidelik.

Hy vervolg: "Die konsepwet vereis ook 'n bepaling van die hoeveelheid kosjervleis wat deur die plaaslike Joodse gemeenskap benodig word. Hoe moet dit gedoen word? Deur 'n lys met Jode in Pole op te stel en toesig te hou"? Hierdie wet, indien dit aanvaar word, dra 'n donker en sinistere ondergang vir Jode, 'n terugslag na die besetting, waar die praktyk en geloof aanvanklik as eerste treë op die weg na ons uiteindelike vernietiging geteiken is. '

Pole is een van die grootste Europese uitvoerders van kosjervleis.

"Die Europese Jodedom het 'n vrugbare en samewerkende verhouding met Pole geniet as die belangrikste verskaffer van koshervleis aan ons gemeenskappe. Pole is in werklikheid 'n sentrale verskaffer in ons behoeftes. Die vraag moet gevra word, waarom nou? Tot watter doel? " vra Rabbi Margolin, wat die Poolse regering, sy parlement, sy senators en die Poolse president versoek om hierdie wet te staak.

"Nie net om die waardes te handhaaf wat vasgelê is in die Europese Handves van fundamentele regte wat godsdiensvryheid beskerm nie, maar ook om 'n duidelike verklaring van solidariteit te gee dat dit die Europese Jodedom sal ondersteun en ondersteun as 'n intrinsieke deel van die sosiale struktuur van Europa, en ons nie sal opoffer nie, ons oortuigings en praktyk op die altaar van die politiek, ”het Rabbi Margolin afgesluit.

Lees verder
advertensie

Facebook

Twitter

Neigings