Verbinding met ons

Dierewelsyn

Die Europese Unie sluit hom by wêreldleiers aan om die natuurverlies teen 2030 op die VN-biodiversiteitsberaad te keer

DEEL:

gepubliseer

on

Op 30 September het president Ursula von der Leyen die EU verteenwoordig op die VN-biodiversiteitsberaad in New York, wat wêreldleiers bymekaarbring om wêreldwye aksies vir die natuur op te skerp en hul vasberadenheid te bevestig in die ooreenkoms met 'n nuwe ambisieuse wêreldwye biodiversiteitsraamwerk tydens die 15de konferensie van die partye. (COP 15) by die Konvensie oor Biologiese Diversiteit, beplan vir 2021.

Voor die beraad het president von der Leyen, tesame met meer as 70 staatshoofde, die Leiersbelofte vir die natuur, verbind tot tien beslissende aksies om die noodtoestand in die natuur aan te spreek. Die president het daartoe verbind om die natuur en die klimaat in die kern van die EU se herstelplan te plaas, en daartoe verbind om die onderling afhanklike klimaat en biodiversiteitskrisis, ontbossing, die agteruitgang van die ekostelsel en besoedeling, aan te pak en na volhoubare produksie en verbruik te beweeg.

President von der Leyen het gesê: 'Die natuur help ons in die stryd teen klimaatsverandering. Maar dit is ook ons ​​bondgenoot om welvaart te verseker, armoede, honger en ongelykhede te bekamp, ​​en is noodsaaklik om toekomstige soönotiese pandemies te voorkom. Ons moet nou optree en die natuur in ons lewens terugbring. Dit is die oomblik vir wêreldleiers om hande te vat en die EU is gereed om die leiding te gee. Die Europese Green Deal is ons visie en padkaart. Ons doen 'n beroep op almal om deel te neem aan hierdie gesamentlike poging om 'n gemeenskaplike beweging van verandering te skep, om die herstel groen te maak en om ons planeet te beskerm en te herstel - die enigste huis wat ons het. "

advertensie

Die  Strategie EU Biodiversiteit wat in Mei 2020 deur die Europese Kommissie aanvaar is, skets 'n ambisieuse agenda vir die EU intern, maar ook wêreldwyd. Dit bevestig die EU se voorneme om sy voorbeeld te gee in die aanpak van die wêreldwye biodiversiteitskrisis en die ontwikkeling van 'n ambisieuse nuwe VN-wêreldwye biodiversiteitsraamwerk tydens die 2021-VN-biodiversiteitskonferensie.

Dit sluit oorkoepelende langtermyndoelstellings vir biodiversiteit in sodat die wêreld se ekosisteme teen 2050 herstel, veerkragtig en voldoende beskerm word; ambisieuse wêreldwye 2030-teikens in ooreenstemming met die voorgestelde verbintenisse van die EU; en verbeterde implementeringsmiddele op gebiede soos finansies, kapasiteit, navorsing, kundigheid en tegnologie.

Voor die COP 15 het die Europese Kommissie ook die wêreldwye koalisie van stapel gestuur Verenig vir # Biodiversiteit, wat 'n beroep op alle nasionale parke, akwariums, botaniese tuine, dieretuine, navorsingsentrums, wetenskaplike en natuurhistoriese museums doen om hul kragte saam te snoer en hul stem te verhef oor die natuurkrisis.

Dierewelsyn

Die gebruik van antibiotika by diere neem af

gepubliseer

on

Die gebruik van antibiotika het afgeneem en is nou minder in voedselproduserende diere as by mense, sê die PDF ikoon jongste verslag gepubliseer deur die Europese Food Safety Authority (EFSA), die Europese Medisyne-agentskap (EMA) en die Europese Sentrum vir Siektevoorkoming en -beheer (ECDC).

In die verslag van die drie EU-agentskappe word 'n One Health-benadering gevolg, gegewens oor die gebruik van antibiotika en ontwikkeling van antimikrobiese weerstand (AMR) in Europa vir 2016-2018.

Die beduidende afname in die gebruik van antibiotika by voedselproduserende diere dui daarop dat die maatreëls wat op landsvlak getref word om die gebruik te verminder, effektief blyk te wees. Die gebruik van 'n klas antibiotika genaamd polymyksiene, wat kolistien insluit, was byna gehalveer tussen 2016 en 2018 in voedselproduserende diere. Dit is 'n positiewe ontwikkeling, aangesien polimyksiene ook in hospitale gebruik word om pasiënte wat met multiresistente bakterieë besmet is, te behandel.

advertensie

Die EU-prentjie is uiteenlopend - die situasie verskil aansienlik per land en volgens die antibiotikaklas. Aminopenicilliene, kefalosporiene van die derde en vierde generasie en kinolone (fluorokinolone en ander kinolone) word byvoorbeeld meer by mense gebruik as by voedselproduserende diere, terwyl polimyksiene (kolistien) en tetrasikliene meer by voedselproduserende diere gebruik word as by mense. .

Die verband tussen die gebruik van antibiotika en bakteriële weerstand

Die verslag toon dat die gebruik van karbapeneme, 3de en 4de generasie kefalosporiene en kinolone by mense geassosieer word met weerstand teen hierdie antibiotika in Escherichia coli infeksies by mense. Soortgelyke assosiasies is gevind vir diere wat voedsel produseer.

Die verslag identifiseer ook die verband tussen antimikrobiese verbruik by diere en AMR in bakterieë van voedselproduserende diere, wat weer gepaard gaan met AMR in bakterieë van mense. 'N Voorbeeld hiervan is Campylobacter spp. bakterieë, wat in voedselproduserende diere voorkom en voedselbesmettings by mense veroorsaak. Kenners het 'n verband gevind tussen weerstand by hierdie bakterieë by diere en weerstand by dieselfde bakterie by mense.

Bestryding van AMR deur samewerking

AMR is 'n beduidende wêreldwye probleem vir openbare gesondheid wat 'n ernstige ekonomiese las verteenwoordig. Die One Health-benadering wat deur die samewerking van EFSA, EMA en ECDC geïmplementeer word, en die resultate wat in hierdie verslag aangebied word, vra vir voortgesette pogings om AMR op nasionale, EU- en wêreldvlak in die gesondheidsektor aan te pak.

Meer inligting

Lees verder

Dierewelsyn

'End the Cage Age' - 'n historiese dag vir welsyn van diere

gepubliseer

on

Věra Jourová, vise-president vir waardes en deursigtigheid

Die Europese Kommissie het vandag (30 Junie) 'n wetgewende reaksie op die Europese burgerinisiatief 'End the Cage Age' (ECI) voorgestel, ondersteun deur meer as een miljoen Europeërs uit 18 verskillende state.

Die Kommissie sal teen 2023 'n wetlike voorstel aanvaar om hokke vir 'n aantal plaasdiere te verbied. Die voorstel sal die gebruik van hokstelsels vir alle diere wat in die inisiatief genoem word, uitfaseer en uiteindelik verbied. Dit sal diere insluit wat reeds deur wetgewing gedek word: lêhenne, sôe en kalwers; en ander genoemde diere, insluitend: hase, trekkers, laagtelers, braaikuiken, kwartels, eende en ganse. Vir hierdie diere het die Kommissie EFSA (Europese Voedselveiligheidsowerheid) reeds gevra om die bestaande wetenskaplike bewyse aan te vul om die voorwaardes vir die verbod op hokke te bepaal.

As deel van sy Farm to Fork-strategie, het die Kommissie reeds daartoe verbind om voor te stel dat die wetgewing oor dierewelsyn, insluitend vervoer en grootmaak, wat tans 'n fiksheidskontrole ondergaan, hersien word, wat teen die somer van 2022 afgehandel moet word.

Kommissaris vir gesondheid en voedselveiligheid, Stella Kyriakides, het gesê: “Vandag is 'n historiese dag vir welsyn van diere. Diere is lewende wesens en ons het 'n morele, maatskaplike verantwoordelikheid om toe te sien dat diere se omstandighede dit weerspieël. Ek is vasbeslote om te verseker dat die EU op die wêreldvlak aan die voorpunt bly van welsyn van diere en dat ons aan die maatskaplike verwagtinge voldoen. "

Parallel met die wetgewing, sal die Kommissie spesifieke ondersteuningsmaatreëls op sleutelbeleidsterreine soek. In die besonder sal die nuwe gemeenskaplike landboubeleid finansiële ondersteuning en aansporings bied - soos die nuwe instrument vir eko-skemas - om boere te help opgradeer na meer diervriendelike geriewe in ooreenstemming met die nuwe standaarde. Dit sal ook moontlik wees om die Just Transition Fund en die Recovery and Resilience Facility te gebruik om boere te ondersteun in die aanpassing aan hokvrye stelsels.

Lees verder

Animal vervoer

Help boere om die hokboerdery te beëindig

gepubliseer

on

“Ons ondersteun die Citizens 'Initiative' End the Cage Age 'vir plaasdiere. Saam met 1.4 miljoen Europeërs vra ons die Kommissie om die regte maatreëls voor te stel om die hokboerdery te beëindig, ”het Michaela Šojdrová, parlementslid van die EVP, gesê.

“Dierewelsyn kan die beste gewaarborg word as boere die regte aansporings daarvoor kry. Ons ondersteun 'n gladde oorgang van hokke na alternatiewe stelsels binne 'n voldoende oorgangstydperk wat spesifiek vir elke spesie oorweeg word, ”het Šojdrová bygevoeg.

Aangesien die Europese Kommissie in 2023 belowe het om nuwe welsynsdierwetgewing voor te stel, onderstreep Šojdrová dat 'n impakstudie voor 2022 gedoen moet word, met inbegrip van die koste van die vereiste transformasie op kort en lang termyn. "Aangesien verskillende soorte, lêhenne of konyne, verskillende toestande benodig, moet die voorstel hierdie verskille dek volgens spesies volgens spesies teen 2027. Boere benodig oorgangstydperke en 'n vergoeding van die hoër produksiekoste," het Šojdrová gesê.

advertensie

'Om die welsyn van diere te waarborg en om nie ons Europese boere te benadeel nie, het ons effektiewe beheer nodig as ingevoerde produkte volgens die EU se welsynstandaarde voldoen. Ingevoerde produkte moet aan Europese dierewelsynsstandaarde voldoen, sodat ons hoë gehalte produksie nie deur lae invoer vervang sal word nie, ”beklemtoon Šojdrová.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings