Verbinding met ons

omgewing

Europa se gewasbeskermingsbedryf maak 2030 verbintenisse - Produsente van plaagdoders en bio-plaagdoders kom saam om duidelike verbintenisse aan te gaan om die EU Green Deal

gepubliseer

on

Die Europese gewasbeskermingsbedryf (ECPA) het 'n reeks ambisieuse verbintenisse aangeneem om Europa se nuwe Green Deal te ondersteun, insluitend 'n belegging van meer as € 14 miljard in nuwe tegnologieë en meer volhoubare produkte teen 2030. Benewens hierdie belegging, beplan ECPA ook om op te jaag verhoog die afvalversameling en verhoog die vlakke van opleiding onder boere in Europa as deel van sy reaksie op die EU se Farm to Fork en Biodiversiteit strategieë.

Direkteur-generaal van die Europese gewasbeskermingsvereniging, Géraldine Kutas, het gesê: 'Met sy ambisieuse Europese Groen Deal het die Europese Kommissie die wegspringgeweer afgevuur vir die EU se strewe na 'n meer volhoubare, klimaatneutrale toekoms.

"Ons is ernstig oor die bydrae en aansluiting by die Green Deal-beleidsinisiatiewe. Daarom het ons maatskappye saamgespan om hul eie vrywillige, sektorspesifieke, meetbare doelwitte te stel."

Die ses verbintenisse wat deur die ECPA aangeneem is, sal die sektor vir die volgende dekade rig op sleutelgebiede van innoverende tegnologieë in die landbou, die sirkulêre ekonomie en beter beskerming van mense en die omgewing:

• Innovasie en belegging: deur innovasie en die implementering van digitale en presisie-instrumente sowel as bio-plaagdoders te ondersteun, bevorder ons die strewe van die Europese Kommissie na 'n digitale en groen herstel. Teen 2030 sal ons € 10 miljard belê in innovasie in presisie- en digitale tegnologieë en € 4 miljard in innovasie in bioplaagdoders. Al die beleggings wat die bedryf verbind, is slegs nuttig as daar die toepaslike reguleringsraamwerk is wat die innovasie by die Europese boere kan bereik.

• Sirkulêre ekonomie: deur die insamelingskoers van die leë plastiekhouers vir leë plaagdoders te verhoog tot 75% en die opstel van 'n versamelingskema in die EU-lande wat teen 2025 tans geen bevat nie, sal ons bydra tot die EU-doelwit van 'n sirkulêre ekonomie wat daarop gemik is om afval en hulpbronne wat gebruik word, wat die omgewingsimpak van plastiekverpakking verminder.

• Die beskerming van mense en die omgewing: deur boere op te lei oor die implementering van geïntegreerde plaagbestuur, waterbeskerming en die belangrikheid van persoonlike beskermende toerusting (PPE), wil ons bedryf blootstelling verminder en die risiko's van plaagdodergebruik verminder, terwyl dit bydra tot die algemene doelwitte van die richtlijn vir volhoubare gebruik en EU Farm to Fork-strategieë wat daarop gemik is om genoeg voedsel volhoubaar te produseer.

Kutas het bygevoeg: 'Ons stem almal saam oor die rigting van die reis. Wat nou belangrik is, is die doelbewuste stappe om die einddoel te bereik. 'Hierdie verbintenisse sal vir ons ondernemings 'n uitdaging wees om na te kom. Ons is egter daartoe verbind om dit waarvoor ons ingestel is, na te kom en doen 'n beroep op die Europese Kommissie om volhoubare landbou te ondersteun met toepaslike reguleringsraamwerk wat die innovasie moontlik maak om die boere te bereik.

"Dit is net die begin, ons sal die vordering van ons bedryf gedurende die dekade dophou en deursigtig deel hoe ver ons gekom het," het sy afgesluit.

Om meer te wete te kom oor ECPA-lidmaatskap kliek hier.
Vir meer inligting oor 2030-verbintenisse kliek hier.

omgewing

European Green Deal: nuwe finansieringsmeganisme om hernubare energie te bevorder

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het die reëls vir 'n nuwe gepubliseer EU-finansieringsmeganisme vir hernubare energievan toepassing vanaf die begin van 2021. Hierdie meganisme sal dit makliker maak vir lidlande om saam te werk om projekte vir hernubare energie te finansier en te ontplooi - hetsy as gasheer of as 'n bydraende land. Die energie wat gegenereer word, sal tel by die teikens vir hernubare energie van alle deelnemende lande en in die land voed Europese Green Deal ambisie om teen 2050 koolstofneutraliteit te bereik.

Die energiekommissaris Kadri Simson het gesê: “Om die uitstoot van kweekhuisgasse in Europa met 55% teen 2030 te verminder, moet ons die aandeel van hernubare energie aansienlik verhoog. Hierdie meganisme bied 'n bykomende instrument om belegging in projekte vir skoon energie te vergemaklik. Dit sal samewerking tussen lidlande aanmoedig en 'n praktiese hupstoot gee aan ons pogings tot groen herstel in die komende jare. Dit kan help om die Europese ekonomieë te stimuleer deur grootskaalse projekte van die grond af te kry en plaaslike KMO's te ondersteun en werk te skep. ”

Soos voorsien onder die Regulasie oor die bestuur van die energie-unie, sal hierdie meganisme deur die Kommissie bestuur word, wat beleggers en projekontwikkelaars bymekaarbring deur gereelde openbare tenders. Dit stel 'bydraende lidlande' in staat om vrywillige finansiële bydraes in die skema te betaal, wat gebruik sal word vir hernubare energieprojekte in belangstellende lidlande ('gasheer van lidlande'). Meer inligting is beskikbaar hier afgelaai word (insluitend 'n skakel na die implementeringsregulasie), hierin inligtingsblad en op die Hernubare energiefinansieringsmeganisme webblad.

Lees verder

omgewing

Europese Green Deal Call: belegging van € 1 miljard om die groen en digitale oorgang te bevorder

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het besluit om 'n oproep van € 1 miljard te loods vir navorsings- en innovasieprojekte wat reageer op die klimaatkrisis en help om Europa se unieke ekosisteme en biodiversiteit te beskerm. Die Horizon 2020-befonds Europese Green Deal-oproep, wat môre vir registrasie open, sal die herstel van Europa van die koronaviruskrisis aanspoor deur groen uitdagings in innovasiegeleenthede te verander.

Mariya Gabriel, kommissaris vir innovasie, navorsing, kultuur, onderwys en jeug, het gesê: “Die Europese Green Deal-oproep van € 1 miljard is die laaste en grootste oproep onder Horizon 2020. Met innovasie in die hart, sal hierdie belegging 'n regverdige en volhoubare oorgang na 'n klimaatneutrale Europa teen 2050. Aangesien ons nie wil hê dat iemand agterbly in hierdie sistemiese transformasie nie, doen ons 'n beroep op spesifieke aksies om op nuwe maniere met burgers in gesprek te tree en die maatskaplike relevansie en impak te verbeter. ”

Hierdie Green Deal-oproep verskil in belangrike aspekte van die vorige Horizon 2020-oproepe. Gegewe die dringendheid van die uitdagings wat dit aanpak, beoog dit duidelike, waarneembare resultate op kort tot mediumtermyn, maar met 'n perspektief van langtermynverandering. Daar is minder, maar meer doelgerigte, groter en sigbare aksies, met die fokus op vinnige skaalbaarheid, verspreiding en opname.

Die projekte wat onder hierdie oproep befonds word, sal na verwagting op tien gebiede resultate lewer met tasbare voordele: agt tematiese gebiede wat die belangrikste werkstrome van die Europese Green Deal en twee horisontale gebiede - die versterking van kennis en die bemagtiging van burgers - wat 'n perspektief op langer termyn bied in die bereiking van die transformasies soos uiteengesit in die Europese Green Deal. Meer inligting is hierin beskikbaar persverklaring en in hierdie inligtingsblad.

Lees verder

omgewing

#GreenDeal - Maatreëls om die stryd teen wêreldwye ontbossing te verskerp

gepubliseer

on

Parlementslede gee 'n uiteensetting van hoe die EU 'n bydrae kan lewer tot die aanpak van wêreldwye ontbossing en vra dat die binnelandse beleid hersien moet word om Europese woude te beskerm.

In die nie-bindende resolusie wat Dinsdag met 543 stemme teen 47 en 109 onthoudings aanvaar is, in antwoord op a mededeling van die CommissieParlementslede vra vir meer ondersteuning om woude te beskerm, te herstel en volhoubaar te bestuur, om biodiversiteit en koolstofwasbakke te beskerm, asook om die produktiwiteit en ekosisteemdienste van woude te erken.

Bindende teikens en effektiewe reëls

Die plenêre vergadering wil bindende teikens hê om bosekosisteme, veral primêre woude, te beskerm en te herstel, in ooreenstemming met die voorstelle van die EU 2030-biodiversiteitstrategie. Parlementslede doen 'n beroep op die Kommissie om reëls vir omsigtigheidsondersoeke voor te stel vir finansiële instellings wat sal voorkom dat finansiële instansies of banke van die EU direk of indirek gekoppel word aan ontbossing, bosagteruitgang of agteruitgang van natuurlike ekosisteme, wat dikwels veroorsaak dat inheemse inwoners aan menseregteskendings onderwerp word .

Voorsieningskettings en handelsooreenkomste sonder ontbossing

Die Kommissie moet maatreëls voorstel om volhoubare en ontbossingsvrye voorsieningskettings te verseker vir produkte en kommoditeite wat op die EU-mark geplaas word, met 'n spesifieke fokus op die aanpak van ingevoerde ontbossing, lui die teks. Boonop moet toekomstige handels- en beleggingsooreenkomste bindende bepalings bevat om ontbossing te voorkom, lui die konsepresolusie. Uiteindelik wil EP-lede die eksterne dimensie van die Europese Green Deal versterk deur alliansies en vennootskappe met derde lande, om klimaatsverandering en verlies aan biodiversiteit aan te spreek.

Beskerming van primêre woude

Tussen 1990 en 2016 het 'n gebied van 1.3 miljoen vierkante kilometer van die wêreld se woude verlore gegaan, met 'n vernietigende uitwerking op biodiversiteit, klimaat, mense en die ekonomie.

Onbebossing, waar bome geplant word in 'n gebied wat nie voorheen bebos was nie, kan onder sekere omstandighede die EU help om teen 2050 klimaatneutraliteit te bereik, het die parlementslede gesê. Pas geplante woude kan egter nie primêre woude vervang nie, wat meer koolstofdioksiedopberging en noodsaaklike habitats bied as jonger en nuut geplant.

Meer inligting

Lees verder
advertensie

Facebook

Twitter

Neigings