Verbinding met ons

omgewing

Kommissie vra vir idees oor nuwe EU-missies om klimaatsverandering aan te spreek, kanker te beveg, groen stede te bou en oseane en gronde gesonder te maak

gepubliseer

on

Die Kommissie het 'n bel vir idees op soek na terugvoer en voorstelle van burgers oor hoe om by klimaatsverandering aan te pas, kanker te bestry, klimaatneutrale en slim stede te bou en gesonde oseane, gronde en voedsel te verseker. Die versamelde idees sal bydra tot die ontwerp van die nuwe Sending onder Horizon Europe, 'n nuwigheid in die volgende EU-raamwerk vir navorsing en innovasie. Europese navorsings- en innovasie-missies, gedeeltelik geïnspireer deur die Apollo 11-missie om 'n man op die maan te plaas, is om oplossings te bied vir van die grootste uitdagings wat ons wêreld in die gesig staar.

Hulle dra sodoende by tot die doelstellings van die Europese Green Deal en Europa se klopkankerplan, Sowel as die Volhoubare Ontwikkeling Doelwitte. Daar is vyf omskrewe sendinggebiede. Elke missie verteenwoordig 'n portefeulje van aksies oor dissiplines en sektore binne 'n bepaalde tydperk en begroting.

Mariya Gabriel, kommissaris vir innovasie, navorsing, kultuur, onderwys en jeug, het gesê: “As deel van die toekomstige Horizon Europe-program sal missies help om duidelike teikens te definieer en oplossings te vind vir sommige van die dringendste uitdagings wat ons wêreld in die gesig staar, wat weer die doeltreffendheid van befondsing vir navorsing en innovasie. Hiervoor het ons burgers nodig om hul standpunte uit te spreek, voorstelle te maak en hul ontwerp en implementering te betrek. Saam sal ons Europa gesonder, groener en veerkragtiger maak. ”

Die Kommissie betrek Europeërs om missies te ontwerp en te skep wat aan hul verwagtinge en behoeftes sal voldoen: in Junie het die Mission Boards, 'n breë mengsel van onafhanklike kundiges, hul eerste voorstelle vir EU-missies en dwarsdeur die somer, aanlyn gebeure het in Europa plaasgevind om na mense se prioriteite te luister. Die resultate van die jongste oproep vir idees word aanlyn aangebied Europese dae vir navorsing en innovasie (22-24 September 2020). Die geselekteerde missies sal einde 2020 aangekondig word en in 2021 van stapel gestuur word. Meer inligting is beskikbaar hier afgelaai word.

omgewing

European Green Deal: nuwe finansieringsmeganisme om hernubare energie te bevorder

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het die reëls vir 'n nuwe gepubliseer EU-finansieringsmeganisme vir hernubare energievan toepassing vanaf die begin van 2021. Hierdie meganisme sal dit makliker maak vir lidlande om saam te werk om projekte vir hernubare energie te finansier en te ontplooi - hetsy as gasheer of as 'n bydraende land. Die energie wat gegenereer word, sal tel by die teikens vir hernubare energie van alle deelnemende lande en in die land voed Europese Green Deal ambisie om teen 2050 koolstofneutraliteit te bereik.

Die energiekommissaris Kadri Simson het gesê: “Om die uitstoot van kweekhuisgasse in Europa met 55% teen 2030 te verminder, moet ons die aandeel van hernubare energie aansienlik verhoog. Hierdie meganisme bied 'n bykomende instrument om belegging in projekte vir skoon energie te vergemaklik. Dit sal samewerking tussen lidlande aanmoedig en 'n praktiese hupstoot gee aan ons pogings tot groen herstel in die komende jare. Dit kan help om die Europese ekonomieë te stimuleer deur grootskaalse projekte van die grond af te kry en plaaslike KMO's te ondersteun en werk te skep. ”

Soos voorsien onder die Regulasie oor die bestuur van die energie-unie, sal hierdie meganisme deur die Kommissie bestuur word, wat beleggers en projekontwikkelaars bymekaarbring deur gereelde openbare tenders. Dit stel 'bydraende lidlande' in staat om vrywillige finansiële bydraes in die skema te betaal, wat gebruik sal word vir hernubare energieprojekte in belangstellende lidlande ('gasheer van lidlande'). Meer inligting is beskikbaar hier afgelaai word (insluitend 'n skakel na die implementeringsregulasie), hierin inligtingsblad en op die Hernubare energiefinansieringsmeganisme webblad.

Lees verder

omgewing

Europese Green Deal Call: belegging van € 1 miljard om die groen en digitale oorgang te bevorder

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het besluit om 'n oproep van € 1 miljard te loods vir navorsings- en innovasieprojekte wat reageer op die klimaatkrisis en help om Europa se unieke ekosisteme en biodiversiteit te beskerm. Die Horizon 2020-befonds Europese Green Deal-oproep, wat môre vir registrasie open, sal die herstel van Europa van die koronaviruskrisis aanspoor deur groen uitdagings in innovasiegeleenthede te verander.

Mariya Gabriel, kommissaris vir innovasie, navorsing, kultuur, onderwys en jeug, het gesê: “Die Europese Green Deal-oproep van € 1 miljard is die laaste en grootste oproep onder Horizon 2020. Met innovasie in die hart, sal hierdie belegging 'n regverdige en volhoubare oorgang na 'n klimaatneutrale Europa teen 2050. Aangesien ons nie wil hê dat iemand agterbly in hierdie sistemiese transformasie nie, doen ons 'n beroep op spesifieke aksies om op nuwe maniere met burgers in gesprek te tree en die maatskaplike relevansie en impak te verbeter. ”

Hierdie Green Deal-oproep verskil in belangrike aspekte van die vorige Horizon 2020-oproepe. Gegewe die dringendheid van die uitdagings wat dit aanpak, beoog dit duidelike, waarneembare resultate op kort tot mediumtermyn, maar met 'n perspektief van langtermynverandering. Daar is minder, maar meer doelgerigte, groter en sigbare aksies, met die fokus op vinnige skaalbaarheid, verspreiding en opname.

Die projekte wat onder hierdie oproep befonds word, sal na verwagting op tien gebiede resultate lewer met tasbare voordele: agt tematiese gebiede wat die belangrikste werkstrome van die Europese Green Deal en twee horisontale gebiede - die versterking van kennis en die bemagtiging van burgers - wat 'n perspektief op langer termyn bied in die bereiking van die transformasies soos uiteengesit in die Europese Green Deal. Meer inligting is hierin beskikbaar persverklaring en in hierdie inligtingsblad.

Lees verder

omgewing

#GreenDeal - Maatreëls om die stryd teen wêreldwye ontbossing te verskerp

gepubliseer

on

Parlementslede gee 'n uiteensetting van hoe die EU 'n bydrae kan lewer tot die aanpak van wêreldwye ontbossing en vra dat die binnelandse beleid hersien moet word om Europese woude te beskerm.

In die nie-bindende resolusie wat Dinsdag met 543 stemme teen 47 en 109 onthoudings aanvaar is, in antwoord op a mededeling van die CommissieParlementslede vra vir meer ondersteuning om woude te beskerm, te herstel en volhoubaar te bestuur, om biodiversiteit en koolstofwasbakke te beskerm, asook om die produktiwiteit en ekosisteemdienste van woude te erken.

Bindende teikens en effektiewe reëls

Die plenêre vergadering wil bindende teikens hê om bosekosisteme, veral primêre woude, te beskerm en te herstel, in ooreenstemming met die voorstelle van die EU 2030-biodiversiteitstrategie. Parlementslede doen 'n beroep op die Kommissie om reëls vir omsigtigheidsondersoeke voor te stel vir finansiële instellings wat sal voorkom dat finansiële instansies of banke van die EU direk of indirek gekoppel word aan ontbossing, bosagteruitgang of agteruitgang van natuurlike ekosisteme, wat dikwels veroorsaak dat inheemse inwoners aan menseregteskendings onderwerp word .

Voorsieningskettings en handelsooreenkomste sonder ontbossing

Die Kommissie moet maatreëls voorstel om volhoubare en ontbossingsvrye voorsieningskettings te verseker vir produkte en kommoditeite wat op die EU-mark geplaas word, met 'n spesifieke fokus op die aanpak van ingevoerde ontbossing, lui die teks. Boonop moet toekomstige handels- en beleggingsooreenkomste bindende bepalings bevat om ontbossing te voorkom, lui die konsepresolusie. Uiteindelik wil EP-lede die eksterne dimensie van die Europese Green Deal versterk deur alliansies en vennootskappe met derde lande, om klimaatsverandering en verlies aan biodiversiteit aan te spreek.

Beskerming van primêre woude

Tussen 1990 en 2016 het 'n gebied van 1.3 miljoen vierkante kilometer van die wêreld se woude verlore gegaan, met 'n vernietigende uitwerking op biodiversiteit, klimaat, mense en die ekonomie.

Onbebossing, waar bome geplant word in 'n gebied wat nie voorheen bebos was nie, kan onder sekere omstandighede die EU help om teen 2050 klimaatneutraliteit te bereik, het die parlementslede gesê. Pas geplante woude kan egter nie primêre woude vervang nie, wat meer koolstofdioksiedopberging en noodsaaklike habitats bied as jonger en nuut geplant.

Meer inligting

Lees verder
advertensie

Facebook

Twitter

Neigings