Verbinding met ons

Dierewelsyn

#FishWelfare-riglyne beloof hoër welvaart vir miljoene visse

gepubliseer

on

Die EU-platform vir welsyn van diere het vandag (24 Junie) riglyne vir die beste praktyk oor watergehalte en hantering vir die welstand van gekweekte visse gepubliseer. Die landlynriglyne is die eerste konkrete stap op EU-vlak om hoër welsynstandaarde in visboerderye te implementeer.

Gelukkige vis is gesonde vis, maar tot dusver is daar tot nog toe min op EU-vlak gedoen om die welstand van die visse wat in Europa se akwakultuurondernemings grootgemaak word, te verbeter. Die riglyne is eenparig deur die EU-platform vir welvaart van diere aanvaar, en is ontwikkel deur 'n werkgroep onder leiding van Griekeland (die grootste produsent van landbouvis in die EU), saam met Spanje, Italië, Duitsland, Denemarke en Noorweë, plus deelnemers van burgerlike samelewingsgroepe, die akwakultuursektor en kundiges op die gebied.

Die riglyne identifiseer algemene bedreigings in akwakultuur, insluitend akute stressors wat 'kan lei tot beserings, pyn, nood en lyding ... (en) langdurige gevolge kan hê' en chroniese stressors wat 'op lang termyn immuunfunksie, groei en voortplantingsfunksie '. 'N Raamwerk en praktiese leiding word gegee vir die vermindering van lyding op die Europese visboerderye, terwyl dit 'n hoë gehalte produk vir verbruikers lewer.

Die aanvaarding van die riglyne deur die platform kom op 'n besondere gunstige tydstip, aangesien die Kommissie beplan om sulke gidse te gebruik as deel van hul nuwe strategiese riglyne vir volhoubare ontwikkeling van akwakultuur in die EU, wat later vanjaar aanvaar moet word. Dit is belangrik dat die Kommissie voortbou op hierdie riglyne om uitgebreide standaarde vir die boerdery, vervoer en doodmaak van gekweekte vis te ontwikkel.

Reineke Hameleers, uitvoerende hoof van Eurogroup for Animals, het gesê: 'Hierdie sensitiewe en fassinerende diere is al te lank Europa se' Aspoestertjie-spesies 'wat hulle vergeet en agtergelaat het. Meer as 6 miljard visse word egter elke jaar binne die EU geboer. Hulle word in 'n verskeidenheid boerderystelsels en onnatuurlike omgewings grootgemaak, toerusting is nie ontwerp om beserings te voorkom nie en prosedures is nie ontwerp om die lyding van die hantering te beperk nie.

"Die verband tussen verhoogde stresvlakke en hoër immuungebrek word algemeen erken. Swak veepraktyke op visboerderye lei tot hoër stresvlakke en uiteindelik tot swak visgesondheid. Gelukkige visse is gesonde visse, en dit kan nie langer geïgnoreer word nie.

"Ons Eurogroepgroep vir Diere-span is trots daarop dat ons ons rol kon speel in die totstandkoming van hierdie riglyne, en ons wil Griekeland bedank vir die leiding saam met die EU se voorste lande wat akwakultuur produseer. Ons word aangemoedig deur DG MARE se planne om verder daarop voort te bou, en ons sien daarna uit om met die Kommissie saam te werk. "

Dierewelsyn

Dierewelsyn en -beskerming: EU-wette word uiteengesit

gepubliseer

on

Oulike close-up van Europese wilde katEuropese wilde kat © AdobeStock / creativenature.nl

Die EU het van die hoogste standaarde vir welsyn van diere ter wêreld. Vind uit hoe die wetgewing wild, troeteldiere sowel as plaas- en laboratoriumdiere beskerm.

Die Europese Unie beywer hom vir meer as veertig jaar dierewelsyn en word wyd erken as 'n wêreldleier, met van die wêreld se beste standaarde vir dierewelsyn. EU-reëls het wetgewing in lande wat nie buite die EU val nie, ook positief beïnvloed. Dit handel veral oor plaasdiere (op die plaas, tydens vervoer en by slagting), maar ook wilde diere, laboratoriumdiere en troeteldiere.

Die welstand van plaasdiere

Die eerste EU-reëls vir die beskerming van plaasdiere dateer uit die 1970s. Die 1998 opdrag vir die beskerming van gekwesteerde diere algemene standaarde vasgestel vir die beskerming van alle diere wat aangehou word vir die produksie van voedsel-, wol-, vel-, pels- of ander boerderydoeleindes - insluitend vis, reptiele en amfibieë - en is gebaseer op die Europese Konvensie vir die Beskerming van Diere wat vir landboudoeleindes aangehou word van 1978.

EU-reëls oor dierewelsyn weerspieël die sogenaamde vyf vryhede:
 • Vryheid van honger en dors
 • Vryheid van ongemak
 • Vryheid van pyn, beserings en siektes
 • Vryheid om normale gedrag uit te spreek
 • Vryheid van angs en angs

EU reëls vir die beskerming en welsyn van diere tydens vervoer is in 2004 goedgekeur. In 'n resolusie wat op 14 Februarie 2019 aanvaar is, het die parlement egter gevra beter handhawing, sanksies en verminderde reistye.

Op 19 Junie 2020 stig lede van die parlementslede 'n ondersoekkomitee na beweerde oortredings in die toepassing van die EU-reëls vir dierewelsyn tydens vervoer binne en buite die EU.

Ander EU-reëls stel welsynstandaarde vir plaasdiere gedurende verbluffend en geslag, sowel as vir teelvoorwaardes vir spesifieke dierekategorieë soos kalwers, varke en lêhenne.

In Oktober 2018 het lede van die lede 'n nuwe verordening aangeneem oor veterinêre medisinale produkte om die gebruik van medisyne te beperk om te vergoed vir swak toestande of om diere vinniger te laat groei.

In lyn met die aanbieding van die nuwe Plaas-tot-vurk-strategie vir 'n meer volhoubare landbou, evalueer die Europese Kommissie tans alle EU-wetgewing oor die welsyn van landboudiere.

Natuurbeskerming

Die 500 wilde voëls wat natuurlik in die EU voorkom, word beskerm deur die Vogelrichtlijn, terwyl die Habitatrichtlijn beoog om die bewaring van skaars, bedreigde of endemiese diersoorte en kenmerkende habitattipes.

Die EU-bestuiwingsinisiatief is in 2018 van stapel gestuur om die agteruitgang van wilde bestuiwende insekteveral bye. Die parlement vra vir 'n verdere vermindering van plaagdoders en meer fondse vir navorsing. In 'n verslag wat in Januarie 2018 aangeneem is, het die parlement reeds gesê streeks- en plaaslike bye-variëteite moet beter beskerm word.

Walvisse en dolfyne word beskerm vanaf gevang en dood in EU-waters. Daarbenewens was die EU nog altyd 'n verdediger van die volledige implementering van die EU moratorium op kommersiële walvisvangs in plek sedert 1986.

'N EU-verordening verbied die handel in seëlprodukte.

Daar is reëls ook op lokvalmetodes, die verbod op die gebruik van lokvalle om wilde diere in die EU te vang en menslike standaarde daar te stel.

Die EU implementeer en gaan verder as die bepalings van die Konvensie oor internasionale handel in bedreigde spesies van wilde diere en blommea (Verwys) deur sy Wildlife Trade Regulasies om te verseker dat handel in wildprodukte nie daartoe lei dat spesies bedreig word nie.

In Mei 2020 het die Kommissie 'n ambisieuse nuwe biodiversiteitsstrategie as deel van die EU Green Deal.

dieretuine

EU reëls oor die hou van wilde diere in dieretuine poog om hul rol in die bewaring van biodiversiteit te versterk en standaarde te stel vir beskermingsmaatreëls, insluitend geskikte akkommodasie vir diere.

Diertoetsing vir wetenskaplike doeleindes

Die EU het 'n wetlike raamwerk daargestel reguleer dierestudies vir die ontwikkeling van nuwe medisyne, vir fisiologiese studies en vir toetsing van voedseladditiewe of chemikalieë. Die reëls is gebaseer op die beginsel van die drie R's:

 • Vervanging (bevorder die gebruik van alternatiewe metodes)
 • Vermindering (probeer om minder diere vir dieselfde doel te gebruik)
 • Verfyning (pogings om pyn en lyding te verminder)

Diere toets op skoonheidsmiddels en die bemarking van sulke produkte is verbode in die EU. In 'n resolusie wat in 2018 aanvaar is, vra die parlement dat 'n wêreldwye verbod op dieretoetsing vir skoonheidsmiddels.

Troeteldierbeskerming

om verklein die onwettige handel in honde en katte, Die parlement vra vir 'n EU-wye aksieplan, strenger sanksies en verpligte registrasie in 'n resolusie wat op 12 Februarie 2020 aanvaar is.

Om die bekommernisse van die Europeërs wat troeteldiere as deel van hul gesinne beskou, aan te spreek, kat- en hondepels word sedert 2008 in die EU verbied. Die wetgewing verbied die bemarking en die invoer of uitvoer van kat- en hondepels en alle produkte wat sulke pels bevat.

Danksy geharmoniseerde EU-reëls oor reis met troeteldiere, is mense vry om saam met hul harige vriende binne die Europese Unie te verhuis. Die troeteldier paspoort of die dieregesondheidsertifikaat die enigste vereiste is dat honde, katte en fretten oor sekere EU-grense heen reis.

Lees verder

Animal vervoer

Parlementslede stem vir 'n nuwe ondersoekkomitee oor #AnimalTransport

gepubliseer

on

Die EU-parlement is vandag (19 Junie) oorweldigend het ten gunste gestem van die stigting van 'n Komitee van Ondersoek oor dierevervoer. Compassion in World Farming en VIER PAWERS is verheug oor die uitslag van die stemming. Op die oomblik handhaaf EU-lidlande die EU-wetgewing wat die miljoene boerderydiere wat elke jaar duisende kilometers vervoer word om te slag, te teel of verder te vet, sleg te handhaaf.

Die EU moet 'n aantal langdurige probleme oplos wat verband hou met die implementering van die EU-wetgewing oor dierevervoer, insluitend oorbevolking, versuim om die vereiste russtasies te voorsien, voedsel en water, vervoer in uiterste hitte, vervoer van ongeskikte diere en onvoldoende beddegoed. .

Die besluit van die EU-parlement volg op 'n golf van optrede deur die burgerlike samelewing en die EU-instellings, wat rooi vlae oor die kwessie opstoot. Die EU-kommissie se onlangse 'Farm To Fork'-strategie stel dit duidelik dat die EU-kommissie van plan is om die wetgewing oor dierevervoer te hersien. In Desember verlede jaar het die Raad van die EU beklemtoon dat 'duidelike tekortkominge en teenstrydighede' bly met betrekking tot die uitdagings van langafstandvervoer in sy gevolgtrekkings oor dierewelsyn.

Olga Kikou, hoof van medelye met die wêreldboerdery, het gesê: “Die parlement se stem om die gruweldade van dierevervoer onder die kollig te plaas, bring hoop. Miljoene plaasdiere word jaarliks ​​op lang en grusame reise vervoer, dikwels in vuil toestande, beknop en mekaar gereeld vertrap. In die somer word hulle in uiters hoë temperature vervoer, gedehidreer en uitgeput. Sommige van hulle vergaan. Vir baie is dit die laaste kwellende ure voordat hulle die slaghuis bereik. Die EU-wetgewing moet diere teen sulke lyding beskerm, maar die meeste EU-lande voldoen nie aan die wetlike vereistes rakende vervoer nie en laat sulke wreedhede toe. Dit moet stop. Die EU moet uiteindelik die aantal en totale duur van vervoer verminder en die uitvoer van diere buite die EU-grense beëindig. ”

VIER PAWS, direkteur van die Europese beleidskantoor, Pierre Sultana, het gesê: 'Die besluit van vandag is 'n mylpaal vir dierewelsyn. Die parlement het die geleentheid benut om dierelyd tydens vervoer aan te spreek. Stelselmatige oortredings tydens dierevervoer word al jare gekritiseer. Die Komitee van Ondersoek sal die oortredings en wanadministrasie van die Dierevervoerregulasie deur die Europese Kommissie en die EU-lande ondersoek. Die parlement, as die regstreeks verkose verteenwoordiging van die Europese burgers, vervul dus sy belangrikste taak, naamlik die uitoefening van demokratiese toesig en beheer. Dit is 'n duidelike teken vir lidlande en die Europese Kommissie om meer te doen om dierelyd te vermy en die EU-regulering toe te pas. "

 1. Die voorstel is op 11 Junie deur die konferensie van die Europese parlement voorgestel. Gedurende die vorige termyn het die Europese Parlement 'n implementeringsverslag oor lewendige vervoer aangeneem en tot die gevolgtrekking gekom dat 'n komitee van ondersoek na lewende sake wel nodig is (2018/2110 (INI), Punt 22). Volgens die oorsig van die Europese Kommissie, is ouditverslae van dierevervoer deur land en deur see, is daar wydverspreide nie-nakoming en gereelde versuim deur die owerhede van die lidstaten om hierdie wet af te dwing. Die Europese Rekenkamer het ook in sy verslag oor die implementering van wetgewing oor welsyn van diere wat tydens die vervoer 'swakpunte in sekere gebiede met betrekking tot welsynskwessies aanhou'.
 2. Die Komitee van Ondersoek is 'n ondersoekinstrument wat die EU-parlement kan instel om dringende maatskaplike kwessies aan te spreek. In die vorige wetgewende bepalings het die EU-parlement byvoorbeeld spesiale komitees ingestel in die nasleep van die LuxLeaks- en malskoeisiekte-skandale.
 3. Barmhartigheid in World Farming beywer hom al meer as 50 jaar vir die welstand van plaasdiere en volhoubare voedsel en boerderye. Ons het meer as een miljoen ondersteuners en verteenwoordigers in elf Europese lande, die VSA, China en Suid-Afrika. Ons EU-kantoor beywer hom vir die einde van die gebruik van wrede hokstelsels, verminder ons verbruik van diereprodukte, 'n einde aan langafstand lewende dierevervoer en die uitvoer van lewende diere buite die EU, en hoër standaarde vir welsyn van diere, insluitend vis .
 4. VIER POTTE is die wêreldwye organisasie vir dierewelsyn vir diere onder menslike invloed, wat lyding openbaar, diere in nood red en beskerm. VIER PAWS is gestig deur Heli Dungler in Wene in 1988 en fokus op geselskapsdiere, insluitend rondloperhonde en katte, plaasdiere en wilde diere wat in ongepaste omstandighede aangehou word, sowel as in ramp- en konfliksones. Met volhoubare veldtogte en projekte bied VIER PAWS vinnige hulp en beskerming op lang termyn vir lydende diere.

Lees verder

Dierewelsyn

Nuwe peilings toon dat EU-burgers opstaan ​​vir #Wolves

gepubliseer

on

Europese burgers ondersteun beskerming vir wolwe, en die meerderheid is in enige omstandighede gekant teen die dood van wolwe. Dit is die belangrikste uitkoms van 'n meningspeiling onder volwassenes in ses EU-lande in opdrag van Eurogroup for Animals. Dit is tyd dat politici na die stem van hul kiesers luister en sorg dat die spesie steeds beskerm word.

Die opname is uitgevoer deur Savanta ComRes in ses EU-lidlande - Frankryk, Duitsland, Italië, Spanje, Pole en Finland om die persepsies en houdings van die publiek teenoor wolfbeskerming regoor Europa beter te verstaan.

Die 6,137 burgers van die EU wat daarop gereageer het, het in die algemeen 'n hoë vlak van ondersteuning vir wolfbeskerming getoon, veral in Pole, Spanje en Italië, en 'n groot mate van bewustheid van die voordele van wolwe vir hul plaaslike ekosisteem. Die meerderheid volwassenes sê dat die doodmaak van wolwe in enige beproefde omstandighede selde of nooit aanvaarbaar is nie, selfs nie as hulle plaasdiere aangeval het nie (55%), of om hul bevolkingsgrootte te beheer (55%).

Terwyl die gemeenskap van die jagters en sommige lidlande 'n beroep doen op meer buigsaamheid in die bestuur van hul wolfpopulasies, stem die burgers van die EU wat ondervra is nie saam nie. In plaas daarvan stem 86% van die respondente in die ses lande wat ondervra is, saam dat nasionale regerings en die EU boere die instrumente moet befonds en toerus om plaasdiere teen wolfaanvalle te beskerm. 93% van volwassenes stem saam dat wolwe die reg het om in die natuur te bestaan. Op dieselfde manier stem 89% saam dat wolwe tot ons natuurlike omgewing behoort net soos jakkalse, takbokke of hase, en 86% stem saam dat wolwe aanvaar moet word om in hul onderskeie lande te woon.

Minstens driekwart van die volwassenes wat ondervra is, is dit eens dat boere en mense wat op die platteland woon, saam met wolwe en ander wilde diere moet bestaan ​​sonder om hulle te benadeel (78%). Terwyl 38% van mening is dat wolwe 'n risiko vir mense inhou, sê slegs 39% dat hulle sal weet hoe hulle moet optree as hulle 'n wolf teëkom - dit is dus duidelik dat meer gedoen moet word om vandag se burgers op te voed oor hoe hulle weer saam met wolwe kan leef. .

"Hierdie navorsing toon onomwonde dat Europese burgers die beskerming van wolwe ten sterkste ondersteun en hul doodmaak in enige omstandighede teenstaan," sê Reineke Hameleers, uitvoerende hoof van Eurogroup for Animals.

“Ons hoop dat EU-instellings en politici van die lidlande nou sal saamwerk om te verseker dat die huidige beskermingsvlakke gehandhaaf word, terwyl nasionale en EU-befondsing beskikbaar gestel word om innoverende instrumente te ontwikkel en aan boere te voorsien om plaasdiere teen wolfaanval te beskerm en verdraagsaamheid en sosiale aanvaarbaarheid. Die EU-biodiversiteitsstrategie wat onlangs gepubliseer is tot 2030, doen 'n beroep op lidlande om te onderneem om nie die bewaring van beskermde spesies, soos die wolf, te verswak nie. '

Die EU se biodiversiteitsstrategie tot 2030, wat opgestel is as deel van die EU Green Deal, versoek ook lidlande om te verseker dat minstens 30% van die spesies en habitatte wat tans nie in 'n gunstige status is nie, in daardie kategorie is of 'n sterk positiewe neiging toon. Gegewe die groot openbare steun vir die bewaring van wolwe, moedig Eurogroup for Animals lande aan waar die spesie toenemend vervolg word, soos Finland, Frankryk en Duitsland, om na die mening van hul burgers te luister en die pogings om die spesie te beskerm en konflik met groot voorkom te prioritiseer vleiseters soos wolwe en bere, asook 'n toenemende bewustheid van hoe om vreedsaam en sonder risiko met hulle saam te bestaan.

Laastens hoop ons dat die komende publikasie van die opgedateerde leidokument van die Europese Kommissie oor die streng beskerming van dierspesies van belang in die Gemeenskap meer duidelikheid sal verleen aan die lidstate oor die EU-habitatrichtlijn om dwaalleringe van wolwe en ander beskermde spesies dodelik te bestuur.

Lees verder
advertensie

Facebook

Twitter

Neigings