Verbinding met ons

Animal vervoer

Parlementslede stem vir 'n nuwe ondersoekkomitee oor #AnimalTransport

gepubliseer

on

Die EU-parlement is vandag (19 Junie) oorweldigend het ten gunste gestem van die stigting van 'n Komitee van Ondersoek oor dierevervoer. Compassion in World Farming en VIER PAWERS is verheug oor die uitslag van die stemming. Op die oomblik handhaaf EU-lidlande die EU-wetgewing wat die miljoene boerderydiere wat elke jaar duisende kilometers vervoer word om te slag, te teel of verder te vet, sleg te handhaaf.

Die EU moet 'n aantal langdurige probleme oplos wat verband hou met die implementering van die EU-wetgewing oor dierevervoer, insluitend oorbevolking, versuim om die vereiste russtasies te voorsien, voedsel en water, vervoer in uiterste hitte, vervoer van ongeskikte diere en onvoldoende beddegoed. .

Die besluit van die EU-parlement volg op 'n golf van optrede deur die burgerlike samelewing en die EU-instellings, wat rooi vlae oor die kwessie opstoot. Die EU-kommissie se onlangse 'Farm To Fork'-strategie stel dit duidelik dat die EU-kommissie van plan is om die wetgewing oor dierevervoer te hersien. In Desember verlede jaar het die Raad van die EU beklemtoon dat 'duidelike tekortkominge en teenstrydighede' bly met betrekking tot die uitdagings van langafstandvervoer in sy gevolgtrekkings oor dierewelsyn.

Olga Kikou, hoof van medelye met die wêreldboerdery, het gesê: “Die parlement se stem om die gruweldade van dierevervoer onder die kollig te plaas, bring hoop. Miljoene plaasdiere word jaarliks ​​op lang en grusame reise vervoer, dikwels in vuil toestande, beknop en mekaar gereeld vertrap. In die somer word hulle in uiters hoë temperature vervoer, gedehidreer en uitgeput. Sommige van hulle vergaan. Vir baie is dit die laaste kwellende ure voordat hulle die slaghuis bereik. Die EU-wetgewing moet diere teen sulke lyding beskerm, maar die meeste EU-lande voldoen nie aan die wetlike vereistes rakende vervoer nie en laat sulke wreedhede toe. Dit moet stop. Die EU moet uiteindelik die aantal en totale duur van vervoer verminder en die uitvoer van diere buite die EU-grense beëindig. ”

VIER PAWS, direkteur van die Europese beleidskantoor, Pierre Sultana, het gesê: 'Die besluit van vandag is 'n mylpaal vir dierewelsyn. Die parlement het die geleentheid benut om dierelyd tydens vervoer aan te spreek. Stelselmatige oortredings tydens dierevervoer word al jare gekritiseer. Die Komitee van Ondersoek sal die oortredings en wanadministrasie van die Dierevervoerregulasie deur die Europese Kommissie en die EU-lande ondersoek. Die parlement, as die regstreeks verkose verteenwoordiging van die Europese burgers, vervul dus sy belangrikste taak, naamlik die uitoefening van demokratiese toesig en beheer. Dit is 'n duidelike teken vir lidlande en die Europese Kommissie om meer te doen om dierelyd te vermy en die EU-regulering toe te pas. "

 1. Die voorstel is op 11 Junie deur die konferensie van die Europese parlement voorgestel. Gedurende die vorige termyn het die Europese Parlement 'n implementeringsverslag oor lewendige vervoer aangeneem en tot die gevolgtrekking gekom dat 'n komitee van ondersoek na lewende sake wel nodig is (2018/2110 (INI), Punt 22). Volgens die oorsig van die Europese Kommissie, is ouditverslae van dierevervoer deur land en deur see, is daar wydverspreide nie-nakoming en gereelde versuim deur die owerhede van die lidstaten om hierdie wet af te dwing. Die Europese Rekenkamer het ook in sy verslag oor die implementering van wetgewing oor welsyn van diere wat tydens die vervoer 'swakpunte in sekere gebiede met betrekking tot welsynskwessies aanhou'.
 2. Die Komitee van Ondersoek is 'n ondersoekinstrument wat die EU-parlement kan instel om dringende maatskaplike kwessies aan te spreek. In die vorige wetgewende bepalings het die EU-parlement byvoorbeeld spesiale komitees ingestel in die nasleep van die LuxLeaks- en malskoeisiekte-skandale.
 3. Barmhartigheid in World Farming beywer hom al meer as 50 jaar vir die welstand van plaasdiere en volhoubare voedsel en boerderye. Ons het meer as een miljoen ondersteuners en verteenwoordigers in elf Europese lande, die VSA, China en Suid-Afrika. Ons EU-kantoor beywer hom vir die einde van die gebruik van wrede hokstelsels, verminder ons verbruik van diereprodukte, 'n einde aan langafstand lewende dierevervoer en die uitvoer van lewende diere buite die EU, en hoër standaarde vir welsyn van diere, insluitend vis .
 4. VIER POTTE is die wêreldwye organisasie vir dierewelsyn vir diere onder menslike invloed, wat lyding openbaar, diere in nood red en beskerm. VIER PAWS is gestig deur Heli Dungler in Wene in 1988 en fokus op geselskapsdiere, insluitend rondloperhonde en katte, plaasdiere en wilde diere wat in ongepaste omstandighede aangehou word, sowel as in ramp- en konfliksones. Met volhoubare veldtogte en projekte bied VIER PAWS vinnige hulp en beskerming op lang termyn vir lydende diere.

Animal vervoer

#CrueltyFreeEurope-verklaring oor moratorium op eksperimente met diere

gepubliseer

on

In sy antwoord op 'n versoekskrif wat aan die versoekskrifskomitee van die Europese Parlement gebring is Die Kommissie het gevra vir 'n moratorium op eksperimente op diere terwyl die waarde daarvan beoordeel word, en het weer eens gesê dat hy ten volle verbind is tot die uiteindelike doel om dieretoetse volledig te vervang.

Wreedheidsvry Europa - 'n netwerk van dierebeskermingsorganisasies wat daarop gemik is om dieretoetse in die Europese Unie te beëindig - verwelkom die verbintenis, maar glo dat dit nou tyd is om 'n padkaart in te stel om woorde in 'n plan van aksie te omskep.

Cruelty Free Europe, direkteur van wetenskap, dr. Katy Taylor, het gesê: 'Die EU moet nou meer as ooit tevrede wees om beter wetenskap te ontwikkel en hom tot meer menslike en menslike navorsing en innovasie te wend. 95% van alle middels wat getoon word dat dit veilig en effektief is in toetse op diere, slaag nie in menslike proewe nie. Die koste van hierdie mislukking is baie geldelik en vir diere en mense. As enige ander stelsel so omvattend sou misluk, sou dit seker lankal geskrap en ander beter oplossings beveilig word? '

'In 1993 - 27 jaar gelede - in die vyfde EU-omgewingsaksie vir volhoubaarheid, is 'n doelwit gestel om teen 2000 'n vermindering van 50% te maak in die aantal gewerwelde diere wat vir eksperimentele doeleindes gebruik word. Teen 1997 is hierdie aksie stilweg laat vaar en is die aantal dieretoetse in Europa steeds hoog. Ons het dus al voorheen die verpligtinge gehoor. Dit is hoog tyd vir verandering. ”

Die reaksie van die Kommissie beklemtoon ook die pogings om die ontwikkeling van nie-dierlike metodes om diernavorsing te vervang, aan te moedig. Cruelty Free Europe erken die baanbrekerswerk wat in Europa gedoen is deur organisasies soos ECVAM, samewerking soos die EPAA en Horizon-befondsing, maar sê daar moet baie meer gedoen word.

Dr Taylor vervolg: 'Neem die Horizon-navorsingsprogram waar ons berekeninge daarop dui dat befondsing vir Horizon 2020-projekte wat primêre en sekondêre voordele vir nie-dierlike metodes eis, slegs 0.1% van die totale € 80 miljard-program vir die periode 2014 tot 2020 beloop. Dink daaraan dat hoewel 48 Horizon-projekte op die een of ander manier bydra tot nie-dierlike metodes, die gebruik van 'dieremodelle' in die omgewing van 300 as deel van hul metodiek noem. As Europa ernstig is oor sy doel om diereksperimente te vervang, moet hy regtig sy geld plaas waar sy mond is. ”

In November 2019 is 'n versoekskrif aan die presidente van die Europese Kommissie en die Europese Parlement voorgelê waarin 'n beroep op die EU gedoen word om 'n stelselmatige ondersoek te doen na alle navorsingsgebiede waarin diere gebruik word. In Mei vanjaar het die komitee vir petisies van die Europese Parlement bevestig dat die versoekskrif as toelaatbaar aanvaar is en dat dit formeel deur die komitee oorweeg sou word. Cruelty Free Europe het saam met ons Europese vennote 'n beroep op die Kommissie gedoen om 'n omvattende plan met teikens en roosters te verbind om 'n einde te maak aan dieretoetse in die EU.

Lees verder

Animal vervoer

Plaasdiere ly aan die EU-grense as gevolg van #Coronavirus-reaksie, sê Compassion in World Farming

gepubliseer

on

Met meer as 35 NGO's vir dierewelsyn is Compassion in World Farming gestuur 'n brief aan leiers van die EU en vra hulle om hul reaksie op COVID-19 aan te pas, aangesien langdurige vertragings aan diere lei tot diere lyding. Ons het 'n beroep op die EU gedoen om die vervoer van plaasdiere na nie-EU-lande te verbied, asook reis wat langer as agt uur duur.

Medelye in die wêreldboerdery is bekommerd dat die EU-kommissie in die nuwe EU-riglyne vir grensbeheer wat vandeesweek gepubliseer is, daarop aandring dat die vervoer van lewende diere tussen die EU-lande moet voortgaan. Hierdie riglyne verontagsaam die ernstige probleme wat opgelê word vir die gesondheid en welsyn van plaasdiere wat vervoer word, veral dié wat tussen die EU- en nie-EU-lande vervoer word.

Voertuie met plaasdiere word toegang tot Kroasië geweier. Op die grens tussen Litaue en Pole is daar toue van 40 km en toue aan die Duitse kant van die grens met Pole van 65 km, wat lei tot wagtye van 18 uur. Voertuie met plaasdiere raak ook vasgevang in baie lang toue by die uitgangspunt tussen Bulgarye en Turkye - bestuurders wat plaasdiere vervoer, het aan Animals 'Angels gesê dat hulle drie uur nodig het om 300 m binne die grens te beweeg.

Toue by die grense verhinder mediese voorrade en gesondheidswerkers om deur te kom. Dit is nog minder waarskynlik dat dit moontlik sal wees om die welstand van diere wat in hierdie toue vasgevang is, te versorg.

Daarbenewens bestaan ​​die risiko dat lande hul grense sluit sonder om enige infrastruktuur in plek te hê om in die behoeftes van die vervoer van diere te voorsien, en voorsien in die EU-wetgewing, soos voedsel, water en rusplek.

Medelye met die hoofbeleidsadviseur van die Wêreldboerdery, Peter Stevenson, het gesê: “As gevolg van die toenemende vertragings in die beheer van die grens as gevolg van COVID-19, kan die vervoer van plaasdiere in baie gevalle nie op 'n manier voldoen wat aan die EU-wetgewing voldoen nie. Die EU-vervoerverordening vereis dat diere sonder versuim na die bestemming verskuif word, en dat daar in die behoeftes van diere tydens die reis voorsien word. Dit is onverantwoordelik en onmenslik om op die voortgesette vervoer van diere in sulke omstandighede aan te dring en die EU-verdrag, wat bepaal dat die EU-wetgewing en -beleide die volle welsyn ten volle moet in ag neem, verontagsaam.

Medelye in die Wêreldboerdery se hoof van die EU-kantoor Olga Kikou het gesê: “Die handel met lewende diere bedreig nie net die diere se gesondheid en welstand nie, maar dit bedreig ook ons ​​gesondheid. Die bestuurders, dierehandelaars, veeartse, staatsamptenare en hul gesinne kan maklik besmet raak. Anders as ander wat die EU binnekom en verlaat, hoef hulle nie in kwarantyn te wees nie. Ons stel dit en onsself in gevaar. Ons het te kampe met nog nooit tevore gesien maatreëls om die verspreiding van die virus te bevat nie, namate 'n toenemende aantal Europese lande toesluit. Nietemin laat ons toe dat lewende diere oral vervoer word, terwyl die gesondheidsowerhede mense aanraai om tuis te bly. Dit is 'n dubbele standaard! Die handel in lewende diere kan nie beskou word as 'n belangrike sektor wat noodsaaklike dienste aan die samelewing lewer nie. Hierdie absurditeit moet stop! ”

Vir meer as 50 jaar, Barmhartigheid in World Farming het 'n veldtog beywer vir die welsyn van plaasdiere en volhoubare voedsel en boerdery. Ons het meer as een miljoen ondersteuners en vertoë in elf Europese lande, die VSA, China en Suid-Afrika.

Die teks van die brief kan hier gevind word.

Lees verder

Animal vervoer

Die EU-agentskap vir voedselveiligheid kritiseer #RabbitCages

gepubliseer

on

Die EU-agentskap vir voedselveiligheid het die gebruik van konvensionele hokke vir konynboerdery in 'n nuwe studie gekritiseer. Die internasionale NGO Compassion in World Farming verwelkom hierdie verslag en doen 'n beroep op die Europese Kommissie om die jongste wetenskaplike bewyse te gebruik en die lewens van konyne in die EU te verbeter.

In die nuwe verslaghet die Europese owerheid vir voedselveiligheid (EFSA) tot die gevolgtrekking gekom dat die welvaart van konyne laer is in konvensionele hokke, in vergelyking met ander stelsels. Vir volwasse konyne is die welsynsprobleem dat hul beweging beperk is. EFSA kom ook tot die gevolgtrekking dat organiese stelsels oor die algemeen goed is.

Hierdie studie volg op 'n versoek van die Europese Parlement. In 2017, na 'n entoesiastiese veldtog deur die ondersteuners van Compassion in World Farming, het die Europese Parlement genoem op die EU-kommissie om nuwe wetgewing met minimum standaarde vir verbode konyne voor te stel, en het EFSA gevra om hierdie wetenskaplike studie te lewer.

Olga Kikou, hoof van medelye in die Wêreldboerdery-EU, het gesê: “Die EU-agentskap vir voedselveiligheid het vandag 'n wetenskaplike mening uitgereik wat lig werp op die harde lot van die miljoene konyne wat in hul lewens in hul hokke swyg. . Ons doen 'n beroep op die nuwe EU-kommissie om na die advies van hierdie agentskap te luister en maatreëls te tref om konyne beter te beskerm. Dit sluit in die voorstel van nuwe, spesiespesifieke wetgewing vir konyne, wat tans nie ontbreek nie. Dit sal 'n groot oorwinning vir diere in Europa wees, aangesien konyne die getal is wat die tweede grootste boer in die EU is. ”

Olga vervolg: “Ons doen ook 'n beroep op die nuwe Europese Kommissie om hokke vir alle diere, insluitend henne, sôe, kalwers, eende en ganse, te verbied. As hulle in hok is, leef hierdie diere in soortgelyke ellendige toestande en kan hulle nie die mees basiese natuurlike gedrag uitvoer nie. Die onlangse Europese burgerinisiatief om die hoktydperk te beëindig het dit duidelik gemaak dat die EU-burgers baie omgee vir plaasdiere, en dat hulle uit hokke wil gaan. Die EU moet uiteindelik leierskap toon en iets doen aan die kommer van sy burgers. ”

 1. Vir meer as 50 jaar, Barmhartigheid in World Farming het 'n veldtog beywer vir die welsyn van plaasdiere en volhoubare voedsel en boerdery. Ons het meer as een miljoen ondersteuners en vertoë in elf Europese lande, die VSA, China en Suid-Afrika.
 2. EFSA het ook vandag twee ander menings gepubliseer oor die verbasende metodes van konyne en die doodmaak van konyne om ander redes as vleisproduksie. Die verslae dat EFSA vandag vrygestel is die volgende:
 1. Die gebruik van konynhokke word in verskillende EU-lidlande verbied of beperk:
 • Oostenryk, verbode vir konyne wat vir vleis grootgemaak is (2012)
 • België, verbode vir vleis konyne of broeiende wyfies (2025)
 • Nederland, verbod op onvrugbare hokke (2016)
 • Duitsland, verbod op onvrugbare hokke (2024)
 1. In Europa bring meer as 300 honderd miljoen diere baie van hul lewens deur in hokke wat wreed en heeltemal onnodig is. Die Beëindig die hok ouderdom Europese burgersinisiatief, ondersteun deur meer as 170 NRO's, het meer as 1,6 miljoen handtekeninge versamel en die minimum drempel in 21 EU-lidlande (onderhewig aan validering): Oostenryk, België, Bulgarye, Kroasië, Tsjeggië, Denemarke, Estland, Finland, Frankryk, Duitsland, Ierland, Italië, Litaue, Luxemburg, Nederland, Pole, Portugal, Slowakye, Spanje, Swede en die Verenigde Koninkryk. Vir meer inligting, lees ons verslag oor hokboerdery in Europa [Tsjeggiese, Nederlands, Inglese, Franse, Duitse, Griekse, Italiaanse, Pools en Spaans].

Lees verder
advertensie

Facebook

Twitter

Neigings