#SustainableFinance - Kommissie se tegniese deskundige groep stel 'n oproep om terugvoer oor die taksonomie vir volhoubare ekonomiese aktiwiteite

| Julie 8, 2019

Die Europese Kommissie verwelkom die nuutste stap om volhoubare finansiering in die EU voort te sit, met die bekendstelling van 'n bel vir terugvoering op 'n klassifikasiestelsel - of "taksonomie" - vir omgewingsvolhoubare ekonomiese aktiwiteite. Die konsultasie word geloods deur die Tegniese Expert Group (TEG) op Volhoubare Finansies, 'n globale groep kundiges wat deur die Kommissie ingestel is, wat sy Verslag oor taksonomie op 18 Junie 2019.

Die verslag van die deskundige groep volg op die Kommissie se Mei 2018 wetgewende voorstel oor 'n taksonomie van die EU. Met sy voorstel, wat tans deur die Europees Parlement en die Raad bespreek word, beoog die Kommissie om geleidelik 'n verenigde, EU-wye klassifikasiestelsel vir omgewingsvolhoubare ekonomiese aktiwiteite te ontwikkel. Die uiteindelike doel is om by te dra tot meer ingeligte besluite deur besighede en beleggers. In lyn met die doelwit van 'n klimaat-neutrale Europa deur 2050, is die oproep tot terugvoering deel van die Kommissie se verbintenis tot die vermindering en aanpassing van klimaatsverandering, die hoofdoel van sy Aksieplan om volhoubare groei te finansier, gepubliseer in Maart 2018. Gedurende die herfs sal die TEG die Kommissie adviseer hoe om hierdie terugvoer na vore te bring in die ontwikkeling van die toekomstige EU-taksonomie. Belanghebbendes word genooi om kommentaar te lewer op die voorgestelde aktiwiteite wat deur die kundegroep geïdentifiseer is, wat aansienlik bydra tot die versagting en aanpassing van klimaatsverandering en die voorgestelde tegniese keuringskriteria. Die calmal vir terugvoer sluit op 13 September 2019.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , ,

kategorie: 'N Voorblad, omgewing, EU, Europese Kommissie, Volhoubare ontwikkeling, Volhoubare stedelike mobiliteit

Kommentaar gesluit.