#StateAid - Kommissie keur € 431 miljoen publieke ondersteuning vir #CleanerTransport in #Germany

| Junie 20, 2019

Die Europese Kommissie het Duitse planne gevind om die herversorging van munisipale en kommersiële dieselvoertuie te ondersteun, om in lyn te wees met die EU-staatshulpreëls. Die maatreël moet bydraes tot die vermindering van stikstofoksiedemissies met 1,450 ton per jaar, terwyl mededingingverstorings beperk word.

Kommissaris Margrethe Vestager, in beheer van die mededingingsbeleid, het gesê: "Die hantering van lugbesoedeling is een van Europa se grootste uitdagings. So hierdie drie skemas bied 'n goeie aansporing vir voertuigoperateurs in Duitsland om in skoner voertuie in die mees besoedelde Duitse stede te belê. Dit is 'n goeie voorbeeld van hoe die lidstaten kan werk om maatreëls in te voer wat lugbesoedeling verminder, in ooreenstemming met beide ons reëls en ons gemeenskaplike Europese doelwit van skoner lug vir almal. "

Die drie ondersteuningsskemas wat Duitsland beplan, met 'n totale begroting van sowat € 431 miljoen, sal die herversorging van munisipale en kommersiële voertuie (soos skoonmaakvoertuie, vullisvragmotors en afleweringsvoertuie) met dieselmotors ondersteun. Die openbare ondersteuning sal beskikbaar wees in meer as 60 munisipaliteite (Duits Kommunen) waar nasionale grense vir stikstofoksiede (NOx) Die uitstoot is oorskry in 2017, en sal die koste van beide die retrofittingstelsels en hul installasie dek.

Die maatreëls is deel van die Duitse Federale Regering se "Onmiddellike Skoon Lugprogram vir 2017-2020" (Sofortprogram Saubere Luft 2017-2020), wat daarop gemik is om die uitstoot van stikstofoksiede so gou as moontlik te verminder.

Die herversorging gaan oor 'n groot aantal voertuie - in die Duitse munisipaliteite wat voordeel trek uit die skemas, is daar tans meer as een miljoen swaar en ligte munisipale en kommersiële voertuie toegerus met dieselenjins.

Die beplande ondersteuning vir die herversorging sal na verwagting lei tot aansienlike vermindering van die uitstoot van stikstofoksiede in 'n baie kort tyd, wat die luggehalte en openbare gesondheid, veral in stede, verbeter.

Meer spesifiek, die Duitse owerhede beraam dat die retrofitting die volgende impak sal hê:

Kategorie van voertuig Verwagte aantal voertuie Verwagte Jaarlikse NEExVermindering
Swaar Munisipaal (> 3.5 ton) 8,120 750 ton
Swaar Kommersiële (3.5-7.5 ton) 20,000 400 ton
Ligte Munisipale en Kommersiële (2.8-3.5 ton) 84,000 300 ton

Die maatreëls is ook in lyn met die 2018-mededeling van die Commissie 'N Europa wat beskerm: Maak lug vir almal skoon, waarin word verklaar dat die lidstaten volgens die EU-reëls inzake staatssteun die investeringen in lae en nul-emissie mobiliteit kan fasiliteer ten behoeve van skoon lug, terwyl die concurrentievermogen van ons industrie word bevorder. Lidstaten kan hierdie reëls op nasionale, streeks- of plaaslike vlak gebruik om emissies effektief aan te pak, byvoorbeeld van padvervoer.

Op grond hiervan het die Kommissie die maatreëls goedgekeur ingevolge EU-staatshulpreëls omdat hulle bydra tot die EU se omgewingsdoelwitte sonder om die mededinging onnodig te vervals.

Die besluit is nog 'n voorbeeld van hoe die EU-staatshulpreglemente lidlande toelaat om die stryd teen lugbesoedeling te ondersteun. in November 2018, het die Kommissie reeds 'n Duitse staatshulpskema goedgekeur om die herversorging van dieselbussen vir plaaslike openbare vervoer te ondersteun.

Die nie-vertroulike weergawe van die besluit wat geneem word, sal onder die saakgetalle SA.53054, SA.53055 en SA.53056 beskikbaar gestel word. staatshulpregister op die Kommissie se kompetisie webwerf Sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is. Die State Aid Weekly e-News lys nuwe publikasies van staatshulpbesluite op die internet en in die Amptelike Blaar.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Kwaliteit van die lug, CO2 uitstoot, omgewing, EU, Europese Kommissie, Besoedeling, Staat steun, uitstoot voertuig

Kommentaar gesluit.