Verbinding met ons

Kwaliteit van die lug

#CleanMobility - Kommissie gee 'n voorstel oor die toets van motoremissies in werklike bestuurstoestande

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

In reaksie op 'n uitspraak deur die hof, vandag die Kommissie stel voor sekere aspekte van die reële bestuur van emissierechten (RDE) weer in te voer in wetgewing wat deur die Europees Parlement en die Raad word aangeneem. 

Die Europese Kommissie was baie aktief in die bevordering van luggehalte, die stryd teen klimaatsverandering en die ondersteuning van 'n verskuiwing na skoon mobiliteit. Aksies sluit in nuwe en meer betroubare emissietoetse in werklike rytoestande asook 'n verbeterde laboratoriumtoets. Hierdie pogings lewer reeds resultate. Nuwe tipes motorvoertuigpermittoetspraktyk, veral dieselvoertuie wat beide in die laboratorium en op die pad onder werklike toestande getoets is en sedert September 2017 op die mark geplaas is, stoot aansienlik minder uit as ouer tipes dieselvoertuie.

In Desember 2018 het die Rekenhof sommige van die bepalings van die EU-wetgewing betreffende die toetsing van reële uitstoot van voertuie vernietig. Die Hof het geoordeel dat sogenaamde "ooreenstemmingsfaktore" nie deur middel van die komitologieprosedure aangeneem moes word nie, maar via die gewone wetgewende prosedure. Die nietigverklaring is van 'n gedeeltelike aard en het geen invloed op die werklike RDE toetsprosedure, wat van krag bly en moet nog steeds by die goedkeuring gedoen word.

Die Hof het die gevolge van die gedeeltelike nietigverklaring uitgestel tot Februarie 2020 om die Kommissie die tyd te gee om die vonnis uit te voer. Om onsekerheid oor die soort goedkeurings wat sedert September 2017 verleen is, te voorkom - toe die RDE toetsproses verpligtend geword het - stel die Kommissie vandag voor om dieselfde ooreenstemmingsfaktore in die wetlike teks weer in te voeg. Die Commissie stel die legal voorstel in via die gewone wetgewing proses, soos versoek deur die Gerecht. Die Kommissie daartoe dien om die nodige regsekerheid vir die nasionale owerhede, nywerheid en verbruikers te verseker.

advertensie

Sodra die Europees Parlement en die Raad het aangeneem, is die verordening direk van toepassing in alle lidstaten en word dit 3 dae na publikasie in die Publicatie Blaar van die EU.

agtergrond

Die wetlike raamwerk vir RDE is ontwikkel in die komitologieprosedure, waar die Kommissie 'n voorstel aan nasionale kundiges voorlê, wat die voorstel mag wysig voor die stemming. Die teks word dan aan die Europees Parlement en die Raad voorgelegd vir goedkeuring of afwijzing. Dit was die prosedure wat gevolg is vir die aanvaarding van RDE-wet 2 (Regulasie 2016 / 646), waar die kompromie wat deur deskundiges van die lidstate op 28 October 2015 gevind is, later deur die Europees Parlement en die Raad onderskryf is.

advertensie

In Desember 2018 het die Rekenkamer sommige van die bepalings van RDE-wet 2, naamlik die sogenaamde "ooreenstemmingsfaktore", ingetrek. Ooreenstemmingsfaktore bepaal die toegelate teenstrydigheid tussen die regulatoriese emissiegrens wat in laboratoriumtoestande getoets word en die waardes van die RDE-prosedure wanneer die motor deur 'n regte bestuurder op 'n regte pad bestuur word, met die doel om hierdie teenstrydigheid geleidelik te verminder.

In sy uitspraak het die Algemene Hof nie die tegniese noodsaaklikheid van die ooreenstemmingsfaktore bevraagteken nie, maar was van mening dat die Kommissie sy implementeringsbevoegdhede oorskry het toe hy die RDE-ooreenstemmingsfaktore deur komitologie vasgestel het in plaas van medebeslissingswetgewing (= gewone wetgewende prosedure). Die Kommissie het in Februarie 2019 appèl aangeteken teen die uitspraak van die Algemene Hof op grond daarvan dat dit nie saamstem met die hof se regsbeoordeling dat die Kommissie sy uitvoeringsbevoegdhede oorskry nie.

Meer inligting 

Deel hierdie artikel:

Kwaliteit van die lug

Die bestuur van 'n klimaatneutrale ekonomie: die Kommissie stel planne vir die energiestelsel van die toekoms en skoon waterstof, en stel die #EuropeanCleanHydrogenAlliance van stapel

gepubliseer

on

Om teen 2050 klimaatneutraal te word, moet Europa sy energiestelsel transformeer, wat 75% van die EU se kweekhuisgasvrystellings uitmaak. Die EU-strategieë vir integrasie van energiestelsels en waterstof, wat vandag (8 Julie) aanvaar is, sal die weg baan na 'n doeltreffender en onderling gekoppelde energiesektor, aangedryf deur die tweeledige doelstellings van 'n skoner planeet en 'n sterker ekonomie.

Die twee strategieë bied 'n nuwe beleggingsagenda vir skoon energie, ooreenkomstig die van die Kommissie Volgende generasie EU herstel pakket en die Europese Green Deal. Die beplande beleggings kan die ekonomiese herstel van die koronaviruskrisis stimuleer. Dit skep Europese werkgeleenthede en verhoog ons leierskap en mededingendheid in strategiese bedrywe, wat van kardinale belang is vir Europa se veerkragtigheid.

Om hierdie strategie te help haal, loods die Kommissie vandag die Europese skoon waterstofalliansie met bedryfsleiers, die burgerlike samelewing, nasionale en plaaslike ministers en die Europese beleggingsbank. Die Alliansie sal 'n beleggingspyplyn opbou vir opgemaakte produksie en die vraag na skoon waterstof in die EU ondersteun. Die alliansie sal gebou word op die beginsels van samewerking, inklusiwiteit en deursigtigheid. Die Europese Alliansie vir skoon waterstof fokus op hernubare waterstof, wat tydens 'n oorgangsperiode aangevul word met koolstofarm waterstof met baie ambisieuse vermindering van CO2-emissies in vergelyking met fossielgebaseerde waterstof.Tdie bekendstellingsgeleentheid van die Europese skoonwaterstofalliansie sal regstreeks uitgesaai word hier afgelaai word om 16h00.

Meer inligting

advertensie

Volg die perskonferensie deur uitvoerende vise-president vir die Europese Green Deal Timmermans en kommissaris vir energie Simson voort EbS.

Deel hierdie artikel:

Lees verder

Kwaliteit van die lug

50 lughawens nou #CarbonNeutral in Europa

gepubliseer

on

Voor die COP25 wat volgende maand in Santiago de Chile afskop, gee die Europese lughawe-handelsliggaam ACI EUROPE vandag 'n opdatering oor die vordering wat lughawens gemaak het om hul verbintenis tot die bereiking van 100-koolstofneutrale lughawens te bereik deur 20301. Hierdie verbintenis is 'n belangrike tussentydse stap in die rigting van hul Net Zero-visie en belofte teen 20502 - wat deel uitmaak van die breër volhoubaarheidstrategie vir lughawens3 wat in Junie verlede jaar deur ACI EUROPE bekendgestel is.

Met die suksesvolle opgradering van ses Lapland-lughawens vandag4 bedryf deur Finavia (die Finse lughawe-operateur) tot vlak 3+ Neutraliteit van die wêreldwye CO2-bestuurstandaard, Airport Carbon Accreditation, is daar nou 50 koolstofneutrale lughawens in Europa5.

Die direkteur-generaal van ACI EUROPA, Olivier Jankovec, het gesê: 'Slegs drie jaar nadat hy teen 3 100 koolstofneutrale lughawes verbind het, is die Europese lughawebedryf nou halfpad om die doel te bereik. Die 2030 lughawens wat koolstofneutraal geword het onder die koolstofakkreditasie van die lughawe, is meer as een welkom -vierde van die vasteland se passasiersverkeer - met 'n mengsel van groot hubs en kleiner streekslughawes onder hulle. ”

Koolstofneutraliteit verteenwoordig tans die hoogste vlak van koolstofbestuurprestasies onder Airport Carbon Accreditation. Om dit te bereik, moet lughawens die CO2-uitstoot van die bronne onder hul beheer soveel as moontlik verminder, en kompenseer vir die oorblywende oorblywende uitstoot deur te belê in koolstofkompensasies van hoë gehalte. Koolstofneutrale lughawens op vlak 3+ van die lughawe-koolstofakkreditasie moet bewyse lewer dat hulle al die aksies wat deur die program benodig word, onderneem het (die uitstoot daarvan karteer, dit verminder en die bedryfsbelanghebbers op die lughawe-werf betrek om dieselfde te doen) voordat hulle in koolstof belê verrekenings.

advertensie

Jankovec het bygevoeg: "Alhoewel die netto nul-konsep nie vergoeding moontlik maak nie, kan die bereiking van koolstofneutraliteit eers lughawens op 'n progressiewe manier na meer ambisieuse CO2-bestuur en -beperkings laat groei. Met die verbintenis van die Europese lughawebedryf om die netto zero CO2-uitstoot te bereik onder hul beheer teen 2050 'n absolute prioriteit is, hou die lughawens van Europa hul bestendige pas voort om die doelpale te bereik tussen hul huidige koolstofbestuursvlak en die ambisieuse doelwit wat voorlê. "

Niclas Svenningsen, wat aan die hoof staan ​​van die Climate Neutral Now-inisiatief by die Verenigde Nasies se Raamkonvensie vir Klimaatsverandering (UNFCCC) -sekretariaat in Bonn, Duitsland, het gesê: 'Ons is verheug om meer en meer lughawes in Europa te sien wat elke jaar hul swaar gewenste koolstofneutraliteit bereik . Ons merk op dat die momentum wat lughawes tot stand gebring het deur hul dekade lange vordering met die akkoordisering van die lughawe se koolstof, verder aangewakker is deur die toenemende dringendheid om op die klimaatnood te reageer. »

Hy het bygevoeg: «Die lughawens van Europa is steeds 'n voorbeeld om nie-staatsoptrede te hanteer om die klimaatnood aan te spreek. Terwyl hulle hul aandag vestig op die groot doel om teen 2050 hul netto koolstofvrystellings uit hul bedrywighede te bereik, gaan hulle voort met hul toenemende werk om hul klimaatsimpak te verminder. Dit is presies die soort leiding in die industrie wat ons nodig het om die uitdagende en ongekende uitdaging wat Klimaatsverandering verteenwoordig, die hoof te bied. ”

advertensie
1Kyk hier na die pand.

2Lees hier meer oor die Net Zero by 2050-verbintenis. 

3Laai u eksemplaar van die ACI EUROPE-volhoubaarheidstrategie hier af.

4Lapland Lughawens: Enontekiö (ENF), Ivalo (IVL), Kemi-Tornio (KEM), Kittilä (KTT), Kuusamo (KAO) en Rovaniemi (RVN)

5Laai die volledige lys van koolstofneutrale lughawens hier af:
Die volledige lys van koolstofneutrale lughawens.pdf

Die IPCC (interregeringspaneel oor klimaatsverandering) het beraam dat die totale CO2-uitstoot van lugvaart 2% van die impak van wêreldwye uitstoot op klimaatsverandering uitmaak. Van die syfer beloop lughawens se eie bedrywighede slegs tot 5%.

Lughawekoolstofakkreditasie is die enigste globale standaard vir koolstofbestuur op lughawens. Die doel daarvan is om lughawens aan te moedig en in staat te stel om hul emissies te verminder. Lughawes kan binne die raamwerk daarvan geakkrediteer word op vier progressiewe ambisieuse vlakke van akkreditasie: kartering, vermindering, optimalisering en neutraliteit. 

Dit word onafhanklik geadministreer, institusioneel goedgekeur en het al lof ontvang van die International Civil Aviation Organisation (ICAO), die Verenigde Nasies se raamwerkkonvensie vir klimaatsverandering (UNFCCC), en die Europese Kommissie (EG).

Oorspronklik ontwikkel en van stapel gestuur deur ACI EUROPE in Junie 2009, is Airport Carbon Accreditation uitgebrei na lughawens in Asië-Stille Oseaan, in November 2011 (in vennootskap met ACI Asië-Stille Oseaan) en Afrika-lughawens in Junie 2013 (in vennootskap met ACI Africa) , Noord-Amerikaanse lughawens in September 2014 (in vennootskap met ACI-NA) en lughawens in Latyns-Amerika en die Karibiese Eilande in Desember 2014 (in vennootskap met ACI-LAC).

Om uit te vind watter lughawes gesertifiseer is en hul vlak van sertifisering, kliek hier.

ACI EUROPE is die Europese streek van Airports Council International (ACI), die enigste wêreldwye professionele vereniging van lughawebedrywers. ACI EUROPE verteenwoordig meer as 500 lughawens in 45 Europese lande. Ons lede vergemaklik meer as 90% van die kommersiële lugverkeer in Europa: 2.3 miljard passasiers, 21.2 miljoen ton vrag en 25.7 miljoen vliegtuigbewegings in 2018. In reaksie op die klimaatnood, het ons lede in Junie 2019 daartoe verbind om netto koolstofvrystellings met nul te bewerkstellig vir bedrywighede onder 2050 onder hulle beheer, sonder verrekening.

Deel hierdie artikel:

Lees verder

Kwaliteit van die lug

Clarkson noem die eko-vegter #GretaThunberg 'bedorwe brokkie'

gepubliseer

on

Jeremy Clarkson (Foto) het die eko-aktivis Greta Thunberg opgeweeg en haar 'n 'bedorwe gejaag' genoem.

Greta, 16, het aan die Verenigde Nasies gesê haar kinderjare is verwoes deur wêreldwye verandering.

Sy het gesê: 'Ek sou nie hier moes wees nie. Ek moet terug wees aan die ander kant van die see.

advertensie

'Tog kom julle almal na hoop vir ons.

"Hoe durf jy.

'U het my drome en my kinderjare met u leë woorde gesteel.'

advertensie

Clarkson het gesê: 'Hoe durf u na 'n koolstofveseljacht na Amerika vaar wat u nie gebou het nie, wat u £ 15 miljoen gekos het, wat u nie verdien het nie, en wat 'n back-up-dieselenjin het wat u nie genoem het nie?

'Ons het vir jou selfone en skootrekenaars en die internet gegee.

'Ons het die sosiale media wat u elke dag gebruik, geskep en ons bestuur die banke wat daarvoor betaal.

'Hoe durf u daar staan ​​en ons aanbied, u bederf!'

Hy beweer dat die wetenskap die aarde se probleem sal oplos “om nie elke vyf minute te skree en te skree nie”.

Hy het afgesluit: "Wees dus 'n goeie meisie, hou stil en laat hulle daarmee aangaan."

Deel hierdie artikel:

Lees verder
advertensie
advertensie

Neigings