Nuwe Europa-wye dierbeskermingsvennootskap het ten doel om #Animal Testing in die EU te beëindig

| April 26, 2019

Wêrelddag vir Diere in Laboratoriums (24 April) het die bekendstelling van 'n ambisieuse nuwe vennootskapskampanje aangepak om die lyding van die meer as 11 miljoen diere wat nog in eksperimente in Europa gebruik word, te beëindig.

Die groep - Cruelty Free Europe - 'n dinamiese netwerk van vennote met hoofkwartier in Brussel met 'n permanente teenwoordigheid in die hart van die Europese besluitneming, sal werk om te sien dat die Europese Unie verbind tot 'n omvattende rooster en teikens om navorsing en toetsing te moderniseer, te beweeg. weg van verouderde, ondoeltreffende en wrede dierproewe.

Ook op die onmiddellike agenda van Cruelty Free Europe is aksie om te verseker dat die EU se dierproeftoetsverbod vir skoonheidsmiddels vereer word, om die toenemende oorskryding van chemiese toetse op skoonheidsmiddels te stop.

As eerste stap sal die organisasie uitreik na kandidate in Mei se Europese verkiesings, waarin hulle aangemoedig word om standpunte vir diere in laboratoriums te neem.

Dr Katy Taylor, stigter vennoot, het gesê: "Met die skepping van Wreedheid-vrye Europa het ons die geleentheid vir stapverandering in die manier waarop ons na die wetenskap kyk en op navorsing en ontwikkeling. Europa het lank gespring om op die voorpunt van die beskerming van diere te wees. Ons doen 'n beroep op die Europese Kommissie, die Europees Parlement en regerings om saam met ons te werk om die lyding van diere in laboratoriums te beëindig en dit te vervang deur meer menslike en menslike relevante toetsmetodes. "

Voorsitter van die voorste Nederlandse dierbeskermingsorganisasie 'n dier 'n VRIEND Geoffrey Deckers het gesê: "Ek is verheug om deel te wees van die nuwe Cruelty Free Europe-inisiatief. In 2019 is dit onaanvaarbaar dat so baie diere in laboratoriums ly. Ons sien uit daarna om saam met besluitnemers en burgers in Europa saam te werk om die omvang van hierdie kwessie te verbeter en vir hierdie diere 'n groot verskil te maak. "

"In Frankryk is die oorsaak vir laboratoriumdiere een van die moeilikste gevegte wat ons moet lei. Om saam met ons Europese vennote saam te werk, is die sleutel om dinge na vore te bring en die stilte te breek rondom die lyding van miljoene diere wat niemand ooit sien of hoor nie. Ons sien uit om deel te neem aan die Cruelty Free Europe-avontuur! "- Muriel Arnal, stigter en president van One Voice, Frankryk.

"In Europa word wetgewing oor diere-eksperimente hoofsaaklik aangepas by die navorsings lobbyies. Dit is dus noodsaaklik dat die verenigings wat werk om dierproefnemings te beëindig, op Europese vlak gereël word. Tans word laboratoriumdiere slegs oppervlakkig beskerm. Dit moet verander. Deur middel van Wreedheid Vrye Europa wil ons die miljoene diere wat elke jaar slagoffers van pynlike en dodelike ervarings in Europa doeltreffend verdedig, doeltreffender verdedig. Europese reguleerders gee te veel vryheid aan navorsers en moet op 'n meer riglyne en kragtige wyse optree om die gebruik van diere stelselmatig vir eksperimentele doeleindes te verminder. Die prioriteitsdoelwitte is die pynlike eksperimente op primate, honde en katte. "- Ann De Greef, Direkteur van GAIA, België

"Dit is 'n eer om deel te wees van die skepping van so 'n belangrike nuwe organisasie. Deur ons harde werk het ons 'n paar belangrike oorwinnings behaal vir diere wat in die afgelope 20-jare uitgebuit en doodgemaak is. Saam sal ons die volgende paar jaar beslis baie meer bereik. "- Rita Silva, Animal, Portugal

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , ,

kategorie: 'N Voorblad, Animal vervoer, Dierewelsyn, omgewing, EU

Kommentaar gesluit.