Omgewingsgroepe moet 'n deel van die skuld neem vir #Curlew-afname '

| April 25, 2019

Boere het teruggetrek op eise oor die rol van boerdery in die agteruitgang van krullings en ander spesies. Omgewings-liefdadigheid en adviseurs moet hul billike deel van die skuld gee vir beleid wat gelei het tot habitatdegradasie en verhoogde predasie.

Die RSPB eise boerderypraktyke is deels as gevolg van 80% in die aantal kromwyne in Wallis sedert 1990, maar boere sê omgewingsbeleid op groot gebiede van krom habitat is gebaseer op advies van omgewings-liefdadigheid en adviseurs - en dat baie van Dit is veral skadelik vir spesies soos krulle.
Ongeveer 40% van Walliese landbougrond is onderworpe aan omgewingsskema-reëls, met die persentasie veel hoër in die belangrikste hooglandgebiede, wat eens kerngebiedgebiede was.
"Baie gebiede wat een keer vol nesvoëls was, is al twee dekades of meer in skemas wat drasties verminder het, en die krullings is nou verby. Dit is dus duidelik dat die advies van omgewings-liefdadigheid en adviseurs oor die vermindering van weiding verkeerd was." sê FUW president Glyn Roberts.
Die RSPB het erken dat die oorplanting van plantegroei 'n nadelige uitwerking het op geskikte nesgebiede en dat weidingsvlakke verhoog moet word om krullings en ander spesies soos goue plover te help. "Oorgroei van plantegroei op land wat voorheen ideaal was vir krullings en ander spesies, is 'n direkte gevolg van ondergrawing, dikwels as gevolg van omgewingsskema reëls, en boere wat baie genoegen gehad het in die kranse wat eens op hul grond genesteer het, is uiters boos dat hul waarskuwings oor die nadelige omgewingsimpakte van die verwydering van diere uit habitat is geïgnoreer.
"Dit is welkom dat hierdie probleem uiteindelik deur die RSPB erken word, maar daar moet ook erkenning word dat die beleid wat gelei het tot drastiese snitte in die wild, op die eerste plek gebaseer was op advies en lobbying deur omgewings-liefdadigheidsorganisasies en adviseurs . "
Die RSPB se staat van voëls in Wallis se verslag, wat in Desember gepubliseer is, sê: "... krale toon 'n voorkeur vir habitats met laer plantdigtheid en net gematigde stormloop" wat erken dat waar veedigtheid aansienlik verminder is in vergelyking met historiese vlakke "... dit is hoogs waarskynlik sal habitatvoorwaardes vir krommes agteruitgegaan het. "
Roberts het gesê dat ondergrawing ook 'n risiko vir hoogland spesies verteenwoordig as gevolg van die verhoogde risiko van veldbrande tydens nesperiodes. "In die laaste paar dae het ons groot vure op die weivelde van Wallis en Engeland gesien op grond waar onderbossing en 'n gebrek aan bestuur het gelei tot die groei van plantegroei en meer vatbaar vir wildbrande.
"Weiding en bestuur van brandwonde op gepaste tye van die jaar het voorheen gelei tot ideale habitat vir krullings, maar ons staan ​​nou in 'n situasie waar onderbestuur en onderbossing brande tydens die nesseisoen buite beheer is." RSPB-navorsing het ook die rol wat roofdiere speel, beklemtoon. , met 'n studie van krom teel sukses wat gevind het dat die predasie verantwoordelik was vir ongeveer 90% van nesfoute - met jakkalse en kraaie blyk onder die groot skuldiges te wees. Die liefdadigheid het ook die positiewe rol beklemtoon wat roofdierebeheer speel om krullings te verseker en soortgelyke spesies word jong suksesvol opgewek.
"Baie van die mees problematiese roofdiere word deur die Welse regering se bosbouplantasies gehuur, en pogings deur Natural Resources Wales om hulle te beheer is nou verwaarloosbaar, terwyl die Bosboukommissie voorheen beduidende bedrae betaal het vir plaagbeheer.
"Boere is siek en moeg om deur sommige siek te word as sodanig verantwoordelik vir die afname van spesies. Dit is hoog tyd dat die volle prentjie duidelik gemaak is - insluitende die rol wat arm advies van NRO's en ander oor die vermindering van skape getalle, bosbouplantasies en ander faktore het in die vernietiging van habitat en wildlewe gehad.
"Die bottom line is dat dit op baie gebiede nodig is, is meer landbou, nie minder nie."

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Dierewelsyn, Voëls & Habitatrichtlijn, omgewing, EU, Wallis

Kommentaar gesluit.