Sterk dierewelsyn beskerm #Siekte van plae en siektes

| Maart 29, 2019

Skaapskut is 'n hoogs geskoolde proses en noodsaaklik elke jaar om die waarskynlikheid van siektes en parasitiese infeksies te verminder, wat gesondheids- en welsynsprobleme vir die diere kan veroorsaak.

Nou het die Boereunie van Wallis by ander nywerheidsorganisasies aangesluit om gesamentlike leiding oor skaapskut te lewer, boere en professionele kontrakteurs te herinner om saam te werk om te verseker dat skape behoorlik hanteer word tydens skeer.

"Skaapwagters in Brittanje hou aan streng wetenskaplike gevalideerde welsynsregulasies en hierdie leiding versterk die toewyding deur die nywerheid om te verseker dat skeer na baie hoë standaarde uitgevoer word," het Hazel Wright, uitvoerende hoof van FUW, gesê.

"Ons verwelkom 'n gesamentlike bedryfsbenadering oor hierdie kwessie om die beste moontlike welsyn vir skape tydens die skeerproses te verseker."

Die gids versterk huidige beste praktyk by elke stap vanaf die aanbieding van skape op die plaas deur veehantering en verseker dat die skeerproses goed beplan, georganiseer en kalm geïmplementeer word.

Skeiding is 'n hoogs geskoolde proses en die behoud van geskoolde en professionele skeerders is noodsaaklik. Hierdie nuwe kontrolelys dek die hele prosedure en help met die beplanning en onderneming van skaapskaap.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Dierewelsyn, omgewing, EU, Wallis

Kommentaar gesluit.