Goedkeuring van nuwe reëls vir #VeterinaryMedicinalProducts and medicated feed

| November 28, 2018

Die Raad het die regulasies aangeneem vir die medisinale medisyne vir medisyne en medisyne. Die Europese Parlement het die tekste op 25 October 2018 reeds met 'n baie groot steun goedgekeur.

Kommissaris van Gesondheid en Voedselveiligheid, Vytenis Andriukaitis, het gesê: "Vandag se goedkeuring deur EU-ministers van 'n nuwe wetgewing op diergeneeskundige medisyne en medisinale voer is 'n belangrike stap vorentoe in die stryd teen antimikrobiese weerstand. Sedert die begin van my mandaat was dit 'n prioriteit, aangesien die meeste antimikrobiese middels in die EU in die EU verbruik word. Ek is daarvan oortuig dat die wetgewing 'n groot impak in Europa sal hê, maar ook op 'n globale stadium, aangesien die EU hom as leier in die stryd teen antimikrobiese weerstand bewys. "

Die nuwe wetgewing sal help om voorsiening te maak vir 'n moderne, innoverende en toepaslike wetlike raamwerk vir diergeneeskundige medisyne. gee aansporings om innovasie te stimuleer; verhoog die beskikbaarheid van medisinale medisyne; versterk die EU-aksie ter bestryding van antimikrobiese weerstand; verseker ekonomies-lewensvatbare produksie van veilige medisinale voer dwarsdeur die EU; bevordering van innovering in medisinale voer. Na die mede ondertekening deur die president van die Europees Parlement en die Oostenrykse voorzitterschap van die Raad sal die teks in die Publicatie Blaar van die Europese Unie word gepubliseer en twintig dae later in werking tree.

Meer inligting is beskikbaar in die MEMO.

Tags: , , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Dierewelsyn, omgewing, EU