Kommissaris Vella noem #AirQuality ministeriële beraad op 30 Januarie, en kondig nuwe maatreëls aan om lidlande te help om te voldoen aan omgewingswette.

| Januarie 22, 2018 | 0 Comments

In 'n laaste poging om oplossings te vind om die ernstige probleem van lugbesoedeling in die Europese Unie aan te spreek, het mnr. Karmenu Vella, minister van omgewingsake, die ministers van nege lidlande genooi om Dinsdag, 30 Januarie, in Brussel te belê.

Die nege lidlande, naamlik die Tsjeggiese Republiek, Duitsland, Spanje, Frankryk, Italië, Hongarye, Roemenië, Slowakye en die Verenigde Koninkryk, het inbreukprosedures in die gesig gestaar vir die oorskry van ooreengekome lugbesoedeling perke. Die vergadering bied die lidstaten die geleentheid om te bewys dat addisionele passende stappe gedoen sal word om die huidige situasie reg te stel en aan die Europese wetgewing te voldoen.

Kommissaris Karmenu Vella het gesê: "Hierdie vergadering oor luggehalte is drie redes genoem. Om burgers te beskerm. Om te verduidelik dat daar geen verbetering van luggehalte is nie, is daar regsgevolge. En om lidstate te herinner dat hierdie stap aan die einde van 'n lang is, sal sommige te lank sê, aanbiedinge om te help, advies gegee en waarskuwings gemaak. Ons eerste verantwoordelikheid as die Kommissie is aan die miljoene Europeërs - jonk en oud, siek en gesond - wat ly aan swak luggehalte. Ouers van 'n kind wat aan brongitis ly of 'n dogter van iemand met longsiektes wil so spoedig moontlik verbeterings in luggehalte sien. Vir hulle is aksieplanne met 'n 10-12-jaarskaal of ondoeltreffende planne nutteloos. "

Soos president Juncker in sy Staat van die Unie adres in 2016, die doel is om 'n Europa te lewer wat beskerm. Elke jaar sterf meer as 400,000 Europeërs voortydig as gevolg van swak luggehalte en baie meer ly aan respiratoriese en kardiovaskulêre siektes wat deur lugbesoedeling veroorsaak word. In ekonomiese terme kos die slegte lugkwaliteit goed meer as € 20 miljard per jaar aan die Europese ekonomie as gevolg van verhoogde mediese koste en verminderde werkers se produktiwiteit.

Die Commissie wil participating met die lidstaten om hulle te help met die nakoming van die emissie grense, wat hulle het ooreengekom om te respekteer en wat die gesondheid van die burgers waarborg. Dit is grense vir verskeie belangrike besoedelstowwe, naamlik stikstofdioksied (NO2) en deeltjies (PM10), wat onderskeidelik in 2010 en 2005 behaal moes word. Die Kommissie het reeds intensiewe uitreikingspogings en politieke aksie gedoen om die lidlande te help om te voldoen. Die mees onlangse voorbeeld is die Skoon Air Forum wat deur commissaris Vella saam met die burgemeester van Parys in November 2017 aangebied word om doeltreffende oplossings te identifiseer om die uitstoot te verminder. Die Kommissie het ook intensiewe dialoog met lidlande begin met die bekendstelling van die Omgewingsimplementeringsoorsig in 2017, en met spesifieke Skoon lugdialoge en Air Quality Expert Group vergader twee tot drie keer per jaar.

Die erns en dringendheid van lugbesoedeling en die gebrek aan bevredigende vordering wat in die nege lidlande waargeneem word, vereis effektiewe en tydige reaksies. Die minister van topkwaliteit wat op 30 Januarie georganiseer is, gaan oor die versekering dat addisionele effektiewe maatreëls onverwyld geneem en geïmplementeer word. As daar nie voldoende maatregelen word getref, sal die Commissie geen ander keuse het as om die regsaksie te onderneem, soos dit reeds teen twee ander lidstaten gedoen het, deur hierdie lidstaten aan die Hof te verwys.

Nuwe maatreëls om lidlande te help, voldoen aan omgewingswette

Die Europese Kommissie het vandag ook 'n Voldoeningsversekeringsaksieplan wat 'n stel spesifieke maatreëls is om lidlande te help om die nakoming van EU-omgewingsreëls te bevorder, te monitor en af ​​te dwing wat besoedeling of omgewingsongelukke voorkom. Die bestaande reëls moet gevolg word deur alle industriële operateurs, openbare nutsdienste, boere, bosbouers, jagters en ander, sodat hulle in die EU 'n gelyke speelveld kan geniet en dat die Europese burgers skoon water en lug kan geniet, veilige afvalverwydering en gesonde natuur. Nege maatstawwe moet geïmplementeer word oor die tydperk van 2018 en 2019. Die Kommissie stel ook 'n hoëvlak deskundige groep van amptenare van nemberstate en Europese netwerke van omgewingswerkers op om die aksies van die Voldoeningsplan.

agtergrond

EU-wetgewing oor lugkwaliteit en skoon lug vir Europa (Richtlijn 2008 / 50 / EG) stel lugkwaliteitsperke wat nie oral in die EU oorskry kan word nie, en vereis dat die lidstaten die blootstelling van burgers aan skadelike lugbesoedeling beperk.

Ondanks hierdie verpligting is die luggehalte vir baie jare 'n probleem gebly. In 23 uit 28-lande word lugkwaliteitsstandaarde steeds oorskry - in totaal in meer as 130-stede regoor Europa.

Die Kommissie het regstappe teen die lidstaten aangegaan oor swak luggehalte sedert 2008, wat aanvanklik op deeltjies (PM10), waarvoor die nakomingsdatum 2005, en stikstofdioksied (NO2), waarvoor die nakomingsdatum 2010 was.

Tot op datum regsaksie op NO2 behels 13-lidlande, met aanhoudende oortredingsake teen Oostenryk, België, Tsjeggië, Denemarke, Frankryk, Duitsland, Hongarye, Italië, Pole, Portugal, Spanje en die Verenigde Koninkryk en Luxemburg.

Wat PM10 deeltjies betref, is daar tans gevalle teen 16-lidstaten (België, Bulgarye, Tsjeggië, Duitsland, Griekeland, Spanje, Frankryk, Hongarye, Italië, Letland, Portugal, Pole, Roemenië, Swede, Slowakye en Slowenië). en twee van hierdie sake (teen Bulgarye en Pole) is voor die Hof van Justisie van die EU gebring. Die Europese Hof van Justisie het in April 10 'n uitspraak aangaande PM2017-oortredings in Bulgarye gesluit.

Die nege lidlande wat uitgenooi is na die vergadering is diegene wat reeds 'n beredeneerde advies ontvang het en waarvoor die volgende fase van die inbreukprosedure 'n verwysing na die Hof van Justisie sal wees.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Kwaliteit van die lug, omgewing, EU, EU, Europese Kommissie