Verbinding met ons

omgewing

Omgewing: Kommissie neem Bulgarye om Hof ​​vir die versuim om bedreigde spesies te beskerm

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

120416_2_homeDie Europese Kommissie is die neem van Bulgarye vir die Hof deur sy versuim om unieke habitatte en belangrike spesies te beskerm. Die saak het betrekking op die streek Kaliakra, 'n migrasie roete en rusplek vir hoogs bedreigde spesies, waar groot getalle van wind turbines en ander ontwikkelings het sonder voldoende aanslae van hul omgewing-effekte gemagtig. Hoewel Bulgarye is verbind tot die verhoging van die beskerming van skaars spesies en habitats in die streek, blyk die teenoorgestelde te gebeur. Op aanbeveling van die Omgewing Kommissaris Janez Potočnik, is die Kommissie dus neem Bulgarye na die EU Hof van Justisie.

Onder die EU Voëls en habitatte Riglyne, 'n projek wat 'n beduidende negatiewe uitwerking op webwerwe wat deel is van die Natura 2000 netwerk van beskermde gebiede moet 'n vorige aanslag ondergaan voordat dit goedgekeur kan hê. In parallel, die Omgewingsinvloedbepaling Richtlijn het ten doel om te verseker dat enige projek waarskynlik 'n beduidende uitwerking op die omgewing het voldoende geëvalueer word voordat dit goedgekeur word.

Bulgarye het 'n groot aantal ekonomiese aktiwiteite in die gebied goedgekeur sonder die gepaste omgewingsimpakstudie. Duisende windturbines en sowat 500 ander projekte is goedgekeur sonder voldoende evaluering van die uitwerking daarvan op Kaliakra se unieke habitats en spesies, en op die duisende voëls en vlermuise wat jaarliks ​​oor die terrein vlieg op pad na en van Afrika. Tot 100% van die wêreldbevolking van die wêreld se mees bedreigde gansspesies - die rooibors - gaan die winter deur op 'n klein aantal plekke in en rondom Kaliakra. Daar word nie rekening gehou met die kumulatiewe effek van die gemagtigde projekte nie, wat ook 'n vereiste is onder die riglyne vir voëls, habitatte en omgewingsimpakstudies.

advertensie

A geredeneer mening oor hierdie aangeleentheid is gestuur in Junie 2012. Terwyl Bulgarye beduidende wetgewende en administratiewe stappe oor die afgelope jaar geneem het om die skade te beperk en verdere ontwikkelinge wat kan invloed op die omgewing te voorkom, het skaars en unieke prioriteit habitatte en spesies is wat geraak word deur 'n groot aantal van die wind turbines en ander ontwikkelings, óf sonder omgewingsimpakstudies, of met onvoldoende aanslae. Bulgarye het dus versuim het om 'n belangrike vereiste van die EU Habitatrichtlijn, wat lidstaten verplig om gepaste maatreëls om die agteruitgang van habitatte en versteuring van spesies waarvoor die Natuur 2000 terreine is aangewys vermy neem, en vergoed vir enige skade wat voorkom.

agtergrond

Die Vogelrichtlijn skep 'n omvattende skema van beskerming vir al die wilde voëls wat natuurlik voorkom in die Unie. die 1992 Habitatrichtlijn vorm 'n hoeksteen van Europa se natuurbewaringsbeleid en beskerm meer as 1000 diere en plantspesies en meer as 200 "habitattipes" soos spesiale soorte woude, weide en vleilande, wat van Europese belang is. Die gebiede wat deur die riglyne beskerm word, vorm Aard 2000Die EU-wye netwerk van beskermde natuurgebiede.

advertensie

Elke EU-lidstaat het Natura 2000-terreine aangewys met die doel om die langdurige voortbestaan ​​van die mees waardevolle en bedreigde spesies en habitats van Europa te verseker. Die Natura 2000-netwerk bestaan ​​uit spesiale bewaringsareas (SAC) wat deur die lidstaten volgens die habitatrichtlijn aangewys is, en spesiale beskermingsareas (SPA's) onder die Vogelrichtlijn. Natura 2000 is nie 'n stelsel van streng natuurreservate waar alle menslike aktiwiteite is uitgesluit: die meeste van die land is in private besit en die klem is op die versekering dat die bestuur is ekologies en ekonomies volhoubaar is.

Die doel van die Omgewingsinvloedbepaling Richtlijn is om te verseker dat projekte wat waarskynlik 'n beduidende uitwerking op die omgewing het, is voldoende geëvalueer word voordat dit goedgekeur word. Dus, voordat enige besluit geneem word om so 'n projek te magtig, moontlik 'n impak op die omgewing word geïdentifiseer en geëvalueer. Ontwikkelaars kan dan pas projekte om negatiewe impakte te minimaliseer voordat hulle eintlik plaasvind nie, of die bevoegde owerhede kan versagtende maatreëls te neem in die goedkeuring projek.

Vir meer inligting oor inbreuk prosedures, kliek hier.

 

Animal toets

Die Europese Parlement stem oor diervrye navorsing, toetsing en opvoeding

gepubliseer

on

Almal wat vertroud is met Ralph, 'n gelukbringer van 'n konyn wat in die skoonheidsmiddellaboratoriums aan die oogprobleem getoets word en wat blind is, sal wonder hoe sulke wreedheid steeds aanvaarbaar is in 'n era van gevorderde wetenskap en tegnologie. Die Red Ralph Die video het wêreldwyd virale geword en is waarskynlik die rede waarom Mexiko onlangs by die geledere van state aangesluit het, wat dierproewe vir skoonheidsmiddels verbied het. So ook die EU in 2013. Die EU beplan om nog verder te gaan deur hierdie week 'n resolusie te aanvaar oor ''n gekoördineerde aksie op EU-vlak om die oorgang na innovasie te vergemaklik sonder die gebruik van diere in navorsing, toetsing en onderwys' ( 15 September), Skryf Eli Hadzhieva.

Alhoewel die EU die gebruik van nie-dierlike metodes aanmoedig, soos die nuwe orgaan-op-chip-tegnologie, rekenaarsimulasies en 3D-kulture van menslike selle, toon navorsing dat argaïese metodes, soos "50 persent dodelike dosis" die helfte doodmaak van die miljoene proefdiere, word steeds wyd gebruik. Daarbenewens toon bewyse toenemend dat sommige diere, soos konyne en knaagdiere, heeltemal verskillende spesies is as mense, wat as betroubare gevolmagtigdes beskou kan word vir die beskerming van menslike gesondheid teen chemiese risiko's. Byvoorbeeld, dwelms, soos thalidomied, TGN1412 of fialuridine, wat bedoel is om onderskeidelik oggendnaarheid, leukemie en hepatitis B te behandel, was heeltemal veilig vir diere, maar kon nie deur mense geduld word nie.

Volgens die Europese Kommissie het die Europese chemikaliestrategie vir volhoubaarheid die ondersteuning vir die gebruik van nie-dierlike metodologieë (NAM's) in chemiese risiko-assessering verhoog, veral met verskeie Horizon 2020-projekte (ASPIS Cluster wat RISK-JAG bevat)3R, ONTOX- en PrecisionTOX -projekte), die komende hersiening van REACH en Cosmetics Regulation, die nuwe projek van die European Partnership for Alternative Approaches on NAMs use in risk assessment, PARC met die doel om oor te skakel na die volgende generasie risiko -assessering en 'n Strategiese Navorsings- en Innovasie -agenda . Die wêreldwye aanvaarding van nie-dierlike en innoverende benaderings tot chemiese veiligheid is ook hoog op die OESO-agenda.

advertensie

'N Webinar wat op 9 September gereël is deur EU-ToxRisk en PATROLS, twee projekte met veel belanghebbendes wat deur die EU se H2020-program gefinansier word, illustreer die beperkings van die bestaande in vitro (proefbuis-eksperimente) en in silico (rekenaarsimuleerde eksperimente) gevaaropsporing stelsels, terwyl 'n nuwe gereedskapskas vertoon word om dierevrye assesserings vir chemikalieë en nanomateriaal uit te voer. Die projekkoördineerder van die EU-ToxRisk-projek, Bob van der Water van die Universiteit Leiden, het sy visie beklemtoon "om 'n paradigmaverskuiwing in toksikologie na 'n diervrye, meganismegebaseerde geïntegreerde benadering tot chemiese veiligheidsbeoordeling te dryf" deur 'n gevestigde NAM-gereedskapskas gebaseer op in vitro en in silico -gereedskap en nuwe NAM -gereedskapskaskomponente van die volgende generasie. Hy het klem gelê op gevorderde nuwe toetsstelsels, soos op CRISPR gebaseerde fluoresserende verslaggewers in stamselle, stamsel-afgeleide multi-lewer-selmodel, siek lewermikroweefsel en vier-orgaan-chip, terwyl hy beklemtoon dat NAM's vinnig in die regulatoriese stelsel geïntegreer moet word. raamwerke te toets.

Shareen Doak, die koördineerder van PATROLS van die Swansea -universiteit, het die kennisgapings oor die langtermyn -effekte van realistiese manipulasie van nanomateriaal (ENM) vir menslike en gesondheidsomgewings beklemtoon terwyl hy innoverende metodes demonstreer, soos ekstrinsieke ENM -eienskappe, gevorderde ekotoksisiteitstoetse, heterotipiese in vitro -modelle van die long, GIT en lewer, ens. "Hierdie metodes is aangepas om die gevare van mense en die omgewing beter te verstaan ​​en moet geïmplementeer word as deel van die veilige en volhoubare ontwerp-strategie van die EU om die behoefte aan dieretoetse te verminder", het sy gesê.

'Die grootste uitdaging is die aanvaarding en implementering van NAM's. Standard validering vereistes is te lank en die toepaslikheidsgebied van NAM's moet vasgestel word met inagneming van nuwe opkomende tegnologieë, 'het sy bygevoeg.

advertensie

In 'n vroeëre verklaring het die ASPIS-groepering steun uitgespreek vir die resolusievoorstel van die Europese Parlement wat dit beskryf as 'tydig om 'n diervrye oorgang te versnel en die ambisie van die EU te bereik om die volgende generasie vir risiko-assessering in Europa en wêreldwyd te lei' deur die pogings van die EU te verwelkom "wat sal lei tot regulerende en industriële praktyke wat die gesondheid van die mens en die ekosisteme beter sal beskerm, deur ons in staat te stel om gevaarlike stowwe uit die omgewing te identifiseer, te klassifiseer en uiteindelik te verwyder".

Die moderator van die webinar MEP Tilly Metz (Groenes, Luxemburg), wat ook die resolusie van die Europese Parlement in die skadu stel, het gesê dat sy hoop dat die finale resolusie die volgende elemente sal bevat: “Konkrete stappe om dieretoetse uit te faseer, presiese padkaartjies en studies, gekoördineerde benadering deur EU -agentskappe, soos die Europese Voedselveiligheidsowerheid en die Europese Chemiese Agentskap en die vinnige implementering van nuwe gevorderde metodes ”.

Dit gee baie rede tot nadenke vir beleidmakers in 'n maak-of-breek-oomblik vir Ralph en sy diere- en mensevriende. Dit is tyd dat woorde oorgaan in aksie en die regulerende omgewing ontwikkel in ooreenstemming met die nuwe realiteite op die grond, terwyl dit ruimte bied aan hierdie belowende en veilige diervrye tegnologie deur 'n dinamiese benadering te aanvaar om dit te aanvaar en te gebruik. Dit sal ons nie net in staat stel om die ambisie van zero-besoedeling in die Green Deal na te kom nie, maar ook 'n giftige omgewing 'vir diere en mense.

Lees verder

Klimaatverandering

Die klimaatklok tik vinnig

gepubliseer

on

Die meeste is dit eens dat dringende stappe gedoen moet word om die groeiende krisis wat deur klimaatsverandering veroorsaak word, die hoof te bied. Daarom vergader leiers uit 196 lande in November in Glasgow vir 'n groot klimaatkonferensie, genaamd COP26. Maar aanpassing by klimaatsverandering het ook 'n prys, skryf Nikolay Barekov, joernalis en voormalige parlementslid.

'N Belangrike deel van die aanpassingsbeleid is 'n groter bewustheid oor die ekonomiese koste om nie maatreëls te tref ten opsigte van aanpassing by klimaatsverandering nie. Die ekonomiese koste van die resultate van klimaatsverandering en die koste om nie maatreëls te tref nie, sal in Glasgow hoog op die agenda wees.

Daar is vier COP26 -doelwitte, waarvan die derde onder die opskrif 'mobilisering van finansies' is.

advertensie
Nikolay Barekov, joernalis en voormalige parlementslid.

'N Woordvoerder van COP26 het aan hierdie webwerf gesê: "Om ons doelwitte te bereik, moet ontwikkelde lande hul belofte nakom om teen 100 $ 2020 miljard aan klimaatfinansiering per jaar te mobiliseer."

Dit beteken, het hy gesê, dat internasionale finansiële instellings hul rol moet speel en bygevoeg, "ons het werk nodig om die biljoene in die private en openbare sektor se finansies te ontketen wat nodig is om die wêreldwye netto nul te verseker."

Om ons klimaatdoelwitte te bereik, sal elke onderneming, elke finansiële firma, elke bank, versekeraar en belegger moet verander, sê die COP26 -woordvoerder. 

advertensie

“Lande moet die toenemende impak van klimaatsverandering op die lewens van hul burgers bestuur, en hulle het geld nodig om dit te kan doen.”

Die omvang en spoed van die nodige veranderings sal alle vorme van finansiering verg, insluitend openbare finansies vir die ontwikkeling van infrastruktuur wat ons nodig het om oor te skakel na 'n groener en meer klimaatbestendige ekonomie, en private finansiering om tegnologie en innovasie te befonds, en om te help om miljarde openbare geld in biljoene totale klimaatinvestering.

Klimaatontleders waarsku dat as die huidige neigings voortduur, die koste van aardverwarming 'n jaarlikse prys van byna $ 1.9 triljoen sal beloop, oftewel 1.8 persent van die Amerikaanse BBP per jaar teen 2100.

EUReporter het gekyk na wat vier EU -lande, Bulgarye, Roemenië, Griekeland en Turkye tans doen - en nog steeds moet doen - om die koste van die aanpak van klimaatsverandering te ontmoet, met ander woorde om te voldoen aan die doelwitte van doel nommer drie van COP26.

In die geval van Bulgarye sê dit dat dit € 33 miljard nodig het om die hoofdoelwitte van die EU Green Deal in die komende tien jaar te begin bereik. Bulgarye kan een van diegene wees wat die ergste geraak word deur die dekarbonisering van die EU -ekonomie. Dit is verantwoordelik vir 10% van die steenkool wat in die EU gebruik word en 7% van die werksgeleenthede in die steenkoolsektor van die EU. Ongeveer 8 8,800 mense werk in steenkoolmynbou in Bulgarye, terwyl diegene wat indirek geraak word op meer as 94,000 600 geraam word, met 'n sosiale koste van ongeveer € XNUMX miljoen per jaar.

Elders word geraam dat meer as € 3 miljard in Bulgarye nodig is net om aan die minimum vereistes van die EU se richtlijn vir stedelike afvalwater te voldoen.

Om die Green Deal te voltooi, moet Bulgarye jaarliks ​​5% van die land se BBP bestee.

As ons na Roemenië verhuis, is die vooruitsig net so ernstig.

Volgens 'n verslag wat in Februarie 2020 deur Sandbag EU gepubliseer is, kan daar amper gesê word dat Roemenië sukses behaal in die EU se wedloop na 'n netto-nul-ekonomie teen 2050. Weens verskeie veranderings in die struktuur van die ekonomie na die oorgang na 1990 , Roemenië het 'n enorme afname in emissies beleef, aangesien dit die vierde lidstaat van die EU is om sy uitstoot die vinnigste teen 1990 te verminder, hoewel dit nog nie teen 2050 op 'n voorspelbare en volhoubare baan na nul is nie.

Die verslag sê egter dat Roemenië die land in Suidoos -Europees of Sentraal -Oos -Europees is met 'n paar van die 'beste toestande' vir die energietransisie: 'n uiteenlopende energiemengsel waarvan byna 50% daarvan reeds vrystelling van kweekhuisgasse is, die grootste windpark op die land in die EU en 'n groot RES -potensiaal.

Verslagskrywers Suzana Carp en Raphael Hanoteaux voeg by: “Tog is Roemenië steeds een van die koolstofintensiewe lande in die EU, en ondanks sy laer aandeel steenkool in die mengsel as die res van die streek, is die vereiste investering vir sy energietransisie nie onderskat te word. ”

Dit, sê hulle, beteken dat Roemeniërs op Europese skaal steeds meer betaal as hul Europese eweknieë vir die koste van hierdie koolstofintensiewe energiestelsel.

Die land se minister van energie beraam die koste van die oorgang van die kragsektor teen 2030 tot ongeveer € 15-30 miljard en Roemenië, sê die verslag, het nog steeds die tweede laagste BBP in die Unie en dus die werklike behoefte aan beleggings want die energie -oorgang is uiters hoog.

Met die oog op die toekoms, dui die verslag aan dat 'n manier om die koste van dekarbonisering tot 2030 in Roemenië te dek, is deur '' slim gebruik 'van die inkomste uit ETS (emissiehandel).

Een EU -land wat reeds ernstig geraak is deur klimaatsverandering, is Griekeland, wat na verwagting in die toekoms nog meer nadelige gevolge sal hê. Met die erkenning van hierdie feit, was die Bank van Griekeland een van die eerste sentrale banke wêreldwyd wat aktief betrokke was by die kwessie van klimaatsverandering en aansienlik belê het in klimaatsnavorsing.

Dit sê klimaatsverandering blyk 'n groot bedreiging te wees, aangesien die impak op byna alle sektore van die nasionale ekonomie "na verwagting negatief sal wees".

Met die erkenning van die belangrikheid van ekonomiese beleid, het die Bank 'The Economics of Climate Change' bekend gemaak, wat 'n omvattende, nuutste oorsig van die ekonomie van klimaatsverandering bied.

Yannis Stournaras, goewerneur van die Bank van Griekeland, merk op dat Athene die eerste stad in Griekeland was wat 'n geïntegreerde klimaatsaksieplan vir beide versagting en aanpassing ontwikkel het, na aanleiding van die voorbeeld van ander megastede regoor die wêreld.

Michael Berkowitz, president van The Rockefeller Foundation se '100 Resilient Cities', het gesê die Athene -plan is 'n belangrike stap in die stad se "reis na veerkragtigheid in die lig van die talle uitdagings van die 21ste eeu".

'Klimaataanpassing is 'n belangrike deel van stedelike veerkragtigheid, en ons is opgewonde om hierdie indrukwekkende stap deur die stad en ons vennote te sien. Ons sien daarna uit om saam te werk om die doelwitte van hierdie plan te verwesenlik. ”

'N Ander land wat hierdie jaar erg geraak word deur aardverwarming, is Turkye en Erdogan Bayraktar, minister van omgewingsake en verstedeliking, waarsku dat Turkye een van die lande met die grootste impak op die Middellandse See sal wees, veral omdat dit 'n landbouland is en sy waterbronne vinnig afneem.

Aangesien toerisme belangrik is vir sy inkomste, sê hy: "dit is 'n verpligting vir ons om die vereiste belangrikheid te heg aan aanpassingsstudies".


Volgens klimaatkenners ly Turkye sedert die sewentigerjare aan aardverwarming, maar sedert 1970 het die gemiddelde hoogste dagtemperature, selfs die hoogste nagtemperature die hoogte ingeskiet.

Maar sy pogings om die kwessies aan te pak, word tans bestrooi deur die botsende owerhede in die beplanning van grondgebruik, konflikte tussen wette, die volhoubaarheid van ekosisteme en versekeringsregimes wat nie die risiko's van klimaatsverandering weerspieël nie.

Turkye se aanpassingsstrategie en aksieplan vereis indirekte finansiële beleid vir aanpassing by klimaatsverandering en ondersteunende meganismes.

Die plan waarsku dat "In Turkye, ten einde aan te pas by die gevolge van die klimaatsverandering, is daar nog geen koste-voordele rakende aanpassing op nasionale, streeks- of sektorale vlak gedoen nie."

In die afgelope jaar is 'n aantal projekte wat daarop gemik is om aan te pas by klimaatsverandering, deur die Verenigde Nasies en sy filiale gesteun om tegniese hulp te verleen en Turkye se aandele in die Clean Technology Fund25.

Maar die plan sê dat geld wat tans vir wetenskaplike navorsing en O & O -aktiwiteite vir aanpassingsaktiwiteite vir klimaatsverandering toegewys is, tans "nie voldoende is nie".

Dit sê: 'Daar is nie navorsing gedoen om impakanalise van klimaatsverandering uit te voer in die klimaatafhanklike sektore (landbou, nywerheid, toerisme, ens.) En die bepaling van aanpassingskoste nie.

'Dit is van groot belang om inligting te bou oor die koste en finansiering van aanpassing van klimaatstoestande en om die padkaart oor hierdie kwessies meer omvattend te evalueer.'

Turkye is van mening dat fondse vir aanpassing op grond van sekere kriteria voorsien moet word, insluitend die kwesbaarheid vir die nadelige gevolge van klimaatsverandering.

Die opwekking van 'nuwe, voldoende, voorspelbare en volhoubare' finansiële hulpbronne moet gebaseer wees op die beginsels van 'billikheid' en 'gemeenskaplike, maar gedifferensieerde verantwoordelikhede'.

Turkye het ook 'n internasionale, multi-opsionele versekeringsmeganisme versoek om te vergoed vir verliese en skade wat ontstaan ​​as gevolg van uiterste gebeurtenisse, soos droogtes, vloede, ryp en grondverskuiwings.

Dus, met die klok wat vinnig tik in die aanloop tot die wêreldwye gebeurtenis in Skotland, is dit duidelik dat elkeen van hierdie vier lande nog werk moet doen om die groot koste verbonde aan die bestryding van aardverwarming aan te pak.

Nikolay Barekov is 'n politieke joernalis en TV -aanbieder, voormalige uitvoerende hoof van TV7 Bulgarye en 'n voormalige parlementslid vir Bulgarye en voormalige ondervoorsitter van die ECR -groep in die Europese Parlement.

Lees verder

omgewing

Baie geluk aan Tallinn, Valongo en Winterswijk, die nuwe wenners van European Green City -toekennings

gepubliseer

on

Die European Green Capital 2023 -toekenning gaan na die Estse stad Tallinn. Die titel van Europese groen blaar 2022 gaan gesamentlik na die Portugese stad Valongo en Winterswijk in Nederland.  

Tydens die seremonie het die kommissaris van die omgewing, oseane en visserye, Virginijus Sinkevičius, die belangrike rol van stede beklemtoon om die groen oorgangsdoelwitte van die Europese Green Deal. Kommissaris Sinkevičius het gesê:

'Die stede Tallinn, Valongo en Winterswijk toon toewyding en konkrete aksies om gesonder, beter en groener plekke vir hul burgers te skep. Ondanks nog 'n jaar onder Covid-19-beperkings, bly die ambisies vir 'n groen oorgang hoog. Die wenners van hierdie jaar het ons oortuig van hul vermoë om die ekstra myl te loop vir volhoubaarheid en die voortou te neem in die skep van lewensgeskikte stede. ” 

advertensie

Tallinn kry 'n finansiële prys van € 600,000. Die prys dra by tot die ondersteuning van die wenstad by die implementering van die inisiatiewe en maatreëls om die omgewing se volhoubaarheid te verbeter as deel van die Europese Groenhoofstad 2023 van die wenstad. Europese wenners van Green Leaf 2022, Valongo en Winterswijk, ontvang elk 'n finansiële prys van € 200,000 .

Tallinn het die internasionale jurie beïndruk met hul sistemiese benadering tot groen bestuur en strategiese doelwitte wat met mekaar verbind is, wat die ambisies van die Europese Green Deal weerspieël. As een van die bes bewaarde middeleeuse stede in Europa en 'n UNESCO-wêrelderfenisgebied, word Tallinn gekenmerk deur 'n uiteenlopende en mosaïese aard van sy landskappe en gemeenskappe, wat ook dien as habitatte vir skaars spesies.

Tallinn sal die nuutgestigte netwerk van 19 Europese stede lei, wat daarop gemik is om die VN se doelwitte vir volhoubare ontwikkeling op plaaslike vlak te implementeer, met onder meer fokus op die uitwissing van armoede, geslagsgelykheid, skoon water, klimaatsverandering, volhoubare stede en energie -volhoubaarheid, ekonomiese groei en werk.

advertensie

Die Portugese stad van Valongo het die jurie oortuig dat hy omgewingskwessies aanpak. Dit gee prioriteit aan die betrokkenheid van die burgers en toon sterk politieke toewyding. Die stad fokus op natuurlike gebiede, aangesien byna 60% van hul munisipaliteit deur bos bedek is. Aangesien die meeste van hierdie gebiede in privaat besit is, maak dit dit nog moeiliker om openbare beleid te implementeer. Die jurie waardeer ook die verskillende maniere waarop die stad ondersteuning bied aan lae-inkomste-burgers in die oorgang na volhoubaarheid, sowel as Valongo se noue samewerking met naburige stede om die omliggende natuur te bewaar.

Die jurie was beïndruk om die Nederlandse stad van Winterswijk word deur die inwoners, wat die kern van die stad se volhoubaarheidstrategie is, aan die jurie voorgehou. Hulle voorlegging het die jurie oortuig dat Winterswijk werklik daartoe verbind is om groen oorgang ter plaatse te laat plaasvind. Hierdie klein stad in Nederland, met 30 000 inwoners, het bo sy gewig gestamp met gevorderde inisiatiewe om die ekologiese oorgang aan te dryf. Onder hulle die energietabelle wat plaaslike belanghebbendes bymekaarbring om die plaaslike energietransisie te help stuur of 'n draaiende fonds vir burgers om die energie -doeltreffendheid van hul huise te verhoog. Die stad is 'n beginner in Europese projekte, maar huiwer nie om 'n kampioen te word van groen oplossings wat ander kan inspireer nie.

Altesaam 30 stede het meegeding om hierdie toekennings. 'N Internasionale deskundige paneel het elke aansoek geëvalueer en tien finaliste in die lys geplaas. Die finaliste is ondervra deur 'n internasionale jurie met verteenwoordigers van die Europese Kommissie, die Komitee van die Streke, die Buro vir Burgemeesters, die Europese Omgewingsagentskap, die Europese Omgewingsburo, Eurocities en ICLEI.

agtergrond

Die European Green Capital -toekenning is deur die Europese Kommissie bekendgestel om stede aan te moedig om groener en skoner te word en daardeur die lewensgehalte van hul burgers te verbeter. Met 75% van die bevolking van die Europese Unie wat in stede woon en die stedelike bevolking na verwagting nog verder toeneem, speel stede die leidende rol in die sosiale, omgewings- en ekonomiese transformasie wat deur die European Green Deal geïnisieer is, wat deur voorbeeld lei en ander inspireer en motiveer om aan te sluit.

Die European Green Capital Award (EGCA) word toegeken aan 'n stad met meer as 100 000 inwoners wat bereid is om daadwerklike veranderinge aan te gaan. Die European Green Leaf Award (EGLA) is ingestel om die omgewingspogings en prestasies van kleiner dorpe (20 000 - 100 000 inwoners) te erken.

Elke jaar beoordeel 'n paneel onafhanklike stedelike volhoubaarheidskenners die prestasie van die mededingende stede aan die hand van 12 omgewingsaanwysers en kies finaliste.

Tot op hede het 13 stede die titel van Europese Groenhoofstad gekry: Stockholm, Swede, het die inhuldigingstitel gewen, gevolg deur Hamburg, Duitsland (2011); Vitoria-Gasteiz, Spanje (2012); Nantes, Frankryk (2013); Kopenhagen, Denemarke (2014); Bristol, die Verenigde Koninkryk (2015); Ljubljana, Slowenië (2016); Essen, Duitsland (2017); Nijmegen, Nederland (2018); Oslo, Noorweë (2019); Lissabon, Portugal (2020) en Lahti, Finland (2021). Grenoble het die titel vir 2022 gewen.

Daarbenewens het 11 stede die titel European Green Leaf gekry: Mollet del Vallès, Spanje (2015); Torres Vedras, Portugal (2015); Galway, Ierland (2017); Leuven, België (2018); Växjö, Swede (2018); Cornellà de Llobregat, Spanje (2019); Horst aan de Maas, Nederland (2019); Limerick, Ierland (2020); Mechelen, België (2020). Grabovo, Bulgarye en Lappeenranta, Finland deel die titel vir 2021.

Met elke kompetisiesiklus span wenners en finaliste hul kragte saam en brei die European Green Capital and Green Leaf Networks uit. Onder voorsitterskap van die Europese Kommissie en in noue samewerking met die wenners van die lopende jaar, deel hierdie steeds groeiende netwerke van Europese stede kennis en kundigheid en inspireer ander stede om in hul voetspore te volg. 

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings