Verbinding met ons

energie

Gesamentlike verklaring van die VSA en Duitsland oor steun aan Oekraïne, Europese energiesekerheid en klimaatdoelwitte

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die VSA en Duitsland het 'n gesamentlike verklaring uitgereik na die onlangse besoek aan die Duitse kanselier, Angela Merkel, aan Washington om bilateraal met die Amerikaanse president Joe Biden te vergader. Die verklaring handel oor die omstrede Nordstream 2-projek, wat die menings in die EU verdeeld het.

"Die Verenigde State en Duitsland is standvastig in hul steun aan Oekraïne se soewereiniteit, territoriale integriteit, onafhanklikheid en die gekose Europese weg. Ons verbind ons vandag (22 Julie) om weer terug te keer teen Russiese aggressie en kwaadaardige aktiwiteite in die Oekraïne en daarbuite. Die Verenigde State beloftes om die pogings van Duitsland en Frankryk om die vrede in die ooste van Oekraïne via die Normandie-formaat te bewerkstellig, te ondersteun. Duitsland sal sy pogings binne die Normandië-formaat verskerp om die implementering van die Minsk-ooreenkomste te vergemaklik. Die Verenigde State en Duitsland bevestig hul verbintenis tot die aanpak van die klimaatkrisis en beslissende aksie te neem om die uitstoot in die 2020's te verminder om 'n temperatuurperk van 1.5 grade binne bereik te hou.

"Die Verenigde State en Duitsland is verenig in hul vasberadenheid om Rusland tot verantwoording te roep vir sy aggressie en kwaadaardige aktiwiteite deur koste op te lê via sanksies en ander instrumente. Ons verbind ons tot die samewerking via die nuutgestigte Amerikaanse en EU-hoëvlak-dialoog oor Rusland, en via bilaterale kanale, om te verseker dat die Verenigde State en die EU paraat bly, ook met toepaslike instrumente en meganismes, om saam te reageer op Russiese aggressie en kwaadaardige aktiwiteite, insluitend Russiese pogings om energie as wapen te gebruik. Sou Rusland probeer om energie te gebruik as wapen of verdere aggressiewe dade teen Oekraïne pleeg, sal Duitsland op nasionale vlak optree en druk beywer vir doeltreffende maatreëls op Europese vlak, insluitende sanksies, om Russiese uitvoervermoëns na Europa in die energiesektor te beperk, insluitend gas, en / of in ander ekonomies relevante sektore. Hierdie verbintenis is daarop gemik om te verseker dat Rusland geen pypleiding, insluitend Nord Stream 2, sal misbruik om aggreë te bereik nie. siewe politieke doeleindes deur energie as wapen te gebruik.

advertensie

"Ons ondersteun die energiesekuriteit van Oekraïne en Sentraal- en Oos-Europa, insluitend die sleutelbeginsels wat in die EU se Derde Energiepakket van diversiteit en verskaffingssekerheid vervat is. Duitsland beklemtoon dat dit die letter sowel as die gees van die Derde Energiepakket sal nakom. ten opsigte van Nord Stream 2 onder Duitse regsgebied om ontbondeling en toegang van derdepartye te verseker. Dit sluit 'n beoordeling in van enige risiko's wat die sertifisering van die projekoperateur vir die veiligheid van die energievoorsiening van die EU inhou.

"Die Verenigde State en Duitsland is verenig in hul oortuiging dat dit in die Oekraïne en Europa se belang is dat gastransit via Oekraïne na 2024 sal voortduur. In ooreenstemming met hierdie oortuiging verbind Duitsland hom daartoe om die beskikbare hefboom te gebruik om 'n uitbreiding van tot 10 te vergemaklik. jare tot die Oekraïne se gas-transitooreenkoms met Rusland, insluitend die aanstelling van 'n spesiale gesant om die onderhandelinge te ondersteun, om so spoedig moontlik en nie later nie as 1 September te begin. Die Verenigde State verbind hulle daartoe om hierdie pogings ten volle te steun.

"Die Verenigde State en Duitsland is vasberade in hul verbintenis tot die stryd teen klimaatsverandering en om die sukses van die Parys-ooreenkoms te verseker deur ons eie emissies teen 2050 te verminder, teen XNUMX, en moedig die versterking van die klimaatambisie van ander aan. groot ekonomieë en samewerking aan die beleide en tegnologieë om die wêreldwye netto-nul-oorgang te versnel. Daarom het ons die VSA-Duitsland-klimaat- en energie-vennootskap geloods. Die vennootskap sal die samewerking tussen VS en Duitsland bevorder oor die ontwikkeling van toepaslike kaarte om ons ambisieuse uitstootverminderingsdoelwitte; koördinering van ons plaaslike beleid en prioriteite in sektorale koolstofdioksiseringsinisiatiewe en multilaterale foras; mobilisering van investering in energietransisie; en ontwikkeling, demonstrasie en afskaling van kritieke energietegnologieë soos hernubare energie en berging, waterstof, energie-doeltreffendheid en elektriese mobiliteit.

advertensie

"As deel van die VSA-Duitsland Klimaat- en Energie-vennootskap, het ons besluit om 'n pilaar te vestig om die energie-oorgange in opkomende ekonomieë te ondersteun. Hierdie pilaar sal die fokus insluit op die ondersteuning van Oekraïne en ander lande in Sentraal- en Oos-Europa. Hierdie pogings sal dra nie net by tot die stryd teen klimaatsverandering nie, maar sal ook die Europese energiesekerheid ondersteun deur die vraag na Russiese energie te verminder.

"In ooreenstemming met hierdie pogings, verbind Duitsland hom tot die oprigting en bestuur van 'n Groen Fonds vir Oekraïne ter ondersteuning van die Oekraïne se energietransisie, energie-doeltreffendheid en energiesekerheid. Duitsland en die Verenigde State sal poog om beleggings van ten minste $ 1 miljard in die Groen Fonds vir Oekraïne, insluitend van derde partye soos entiteite in die private sektor. Duitsland sal 'n aanvanklike skenking van minstens $ 175 miljoen aan die fonds gee en sal daartoe bydra om sy verpligtinge in die komende begrotingsjare uit te brei. Die fonds sal die gebruik van hernubare energie; fasiliteer die ontwikkeling van waterstof; verhoog energie-doeltreffendheid; versnel die oorgang van steenkool; en bevorder koolstofneutraliteit. Die Verenigde State beplan om die inisiatief te ondersteun deur middel van tegniese hulp en beleidsondersteuning in ooreenstemming met die doelstellings van die fonds, benewens programme ondersteuning van markintegrasie, hervorming van regulasies en ontwikkeling van hernubare energie in die Oekraïne se energiesektor.

"Daarbenewens sal Duitsland voortgaan om bilaterale energieprojekte met Oekraïne te ondersteun, veral op die gebied van hernubare energie en energie-doeltreffendheid, asook steenkooloorgangsondersteuning, insluitend die aanstelling van 'n spesiale gesant met toegewyde finansiering van $ 70 miljoen. Duitsland is ook gereed om 'n Oekraïne-veerkragpakket van stapel te stuur ter ondersteuning van die Oekraïne se energiesekerheid. Dit sluit in pogings om die kapasiteit vir omgekeerde vloei van gas na Oekraïne te beskerm en te verhoog, met die doel om Oekraïne heeltemal te beskerm teen moontlike toekomstige pogings van Rusland om die gasvoorraad aan die land te verminder. Dit sal ook tegniese bystand vir die integrasie van Oekraïne in die Europese elektrisiteitsnetwerk insluit, voortbou op en in samewerking met die voortgesette werk deur die EU en die Amerikaanse agentskap vir internasionale ontwikkeling. Daarbenewens sal Duitsland die Oekraïne inskakel in die Duitse fasiliteit vir die bou van kuberkapasiteit. , steun pogings om die energiesektor van die Oekraïne te hervorm, en help met die identifisering van opsies t o moderniseer die gasoordragstelsels van die Oekraïne.

"Die Verenigde State en Duitsland spreek hul sterk steun uit vir die Three Seas Initiative en sy pogings om infrastruktuurverbinding en energiesekerheid in Sentraal- en Oos-Europa te versterk. Duitsland verbind hom om sy betrokkenheid by die inisiatief uit te brei met die oog op finansieel ondersteunende projekte van die Drie Seas-inisiatief op die gebied van streeksenergiesekuriteit en hernubare energie. Boonop sal Duitsland projekte van gemeenskaplike belang in die energiesektor via die EU-begroting ondersteun, met bydraes tot $ 1.77 miljard in 2021-2027. Die Verenigde State bly verbind tot belê in die Three Seas Initiative en bly konkrete beleggings deur lede en ander aanmoedig. '

Robert Pszczel, senior offisier vir Rusland en die Wes-Balkan, Afdeling Openbare Diplomasie (PDD), NAVO-hoofkantoor, was nie té beïndruk met die ooreenkoms nie:

elektrisiteit inter

Die Kommissie keur Griekse maatreëls goed om die toegang tot elektrisiteit vir mededingers van PPC te verhoog

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het ingevolge die EU-antitrustreëls wetlik bindende maatreëls getref wat deur Griekeland voorgestel is om die mededingers van Public Power Corporation (PPC), die Griekse staatsbeheerde elektrisiteit, op langer termyn meer elektrisiteit aan te skaf. Griekeland het hierdie maatreëls ingestel om die verdraaiing te verwyder wat veroorsaak word deur PPC se eksklusiewe toegang tot bruinkool-opgewekte opwekking, wat die kommissie en die howe in die Unie gevind het om 'n ongelykheid van geleenthede op die Griekse elektrisiteitsmarkte te skep. Die voorgestelde middels sal verval wanneer bestaande bruinkoolaanlegte kommersieel ophou werk (wat tans teen 2023 verwag word) of op die laaste teen 31 Desember 2024.

In sy besluit van Maart 2008, het die Kommissie bevind dat Griekeland die mededingingsreëls oortree het deur PPC bevoorregte toegangsregte tot bruinkool te gee. Die Kommissie het 'n beroep op Griekeland gedoen om maatreëls voor te stel om die teenmededingende gevolge van die oortreding reg te stel. As gevolg van appèlle by sowel die Algemene Hof as die Europese Hof van Justisie, en probleme met die implementering van 'n vorige regsgeding, is sulke regstellende maatreëls tot dusver nog nie ingestel nie. Op 1 September 2021 het Griekeland 'n gewysigde weergawe van die middels ingedien.

Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die voorgestelde maatreëls die oortreding wat die Kommissie in sy besluit van 2008 geïdentifiseer het, volledig aanspreek in die lig van die Griekse plan om alle bestaande koolstof wat deur bruinkool gestook is, teen 2023 uit te skakel, in ooreenstemming met die omgewingsdoelwitte van Griekeland en die EU. Uitvoerende vise -president, Margrethe Vestager, wat verantwoordelik is vir die mededingingsbeleid, het gesê: 'Die besluit en die maatreëls wat deur Griekeland voorgestel is, sal PPC se mededingers in staat stel om beter te beskerm teen prysonbestendigheid, wat 'n noodsaaklike element vir hulle is om mee te ding in die mark vir kleinhandel -elektrisiteit en bied vaste pryse aan verbruikers. Die maatreëls werk hand aan hand met die Griekse plan om sy hoogs besoedelende bruinkoolkragstasies te ontmantel deur die gebruik van hierdie aanlegte te ontmoedig, volledig in ooreenstemming met die European Green Deal en die EU se klimaatdoelwitte. ”

advertensie

'N Volledige persverklaring is beskikbaar aanlyn.

advertensie
Lees verder

Biobrandstof

Die Kommissie keur die verlenging van belastingvrystelling vir biobrandstof in Swede met een jaar goed

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het, ingevolge die EU -staatshulpreëls, die verlenging van die belastingvrystellingsmaatreël vir biobrandstof in Swede goedgekeur. Swede het vloeibare biobrandstof vrygestel van energie en CO₂ -belasting sedert 2002. Die maatreël is reeds verskeie kere verleng, die laaste keer in Oktober 2020 (SA.55695). By vandag se besluit keur die Kommissie 'n bykomende verlenging van die belastingvrystelling van een jaar (van 1 Januarie tot 31 Desember 2022) goed. Die doel van die belastingvrystellingsmaatreël is om die gebruik van biobrandstof te verhoog en die gebruik van fossielbrandstowwe in vervoer te verminder. Die Kommissie het die maatreël beoordeel onder EU -reëls vir staatshulp, veral die Riglyne vir Staatshulp vir die beskerming van die omgewing en energie.

Die Kommissie het bevind dat die belastingvrystellings noodsaaklik en geskik is om die produksie en verbruik van binnelandse en ingevoerde biobrandstowwe te stimuleer, sonder om die mededinging in die interne mark onnodig te verdraai. Boonop sal die skema bydra tot die pogings van beide Swede en die EU as geheel om die Parys -ooreenkoms na te kom en na die hernubare en CO₂ -doelwitte van 2030 te beweeg. Die ondersteuning aan voedselgebaseerde biobrandstof moet beperk bly, in ooreenstemming met die drempels wat deur die hersiene Richtlijn Hernubare Energie. Verder kan die vrystelling slegs toegestaan ​​word wanneer operateurs bewys lewer dat hulle aan volhoubaarheidskriteria voldoen, wat deur Swede omgeskakel sal word soos vereis deur die hersiene hernubare energie -richtlijn. Op hierdie basis het die Kommissie tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël in ooreenstemming is met die reëls van die EU se staatshulp. Meer inligting sal beskikbaar wees oor die kommissie kompetisie webwerf, in die Staatssteun Register onder die saaknommer SA.63198.

advertensie

Lees verder

energie

Biden -administrasie het ten doel om die koste vir son- en windprojekte op openbare grond te besnoei

gepubliseer

on

By

Sonpanele word gesien by die Desert Stateline -projek naby Nipton, Kalifornië, VSA, 16 Augustus 2021. REUTERS/Bridget Bennett
Sonpanele word gesien by die Desert Stateline -projek naby Nipton, Kalifornië, 16 Augustus 2021. Foto geneem op 16 Augustus 2021. REUTERS/Bridget Bennett

Die Biden -administrasie beplan om federale lande goedkoper te kry vir ontwikkelaars van sonkrag- en windkrag nadat die skoonkragbedryf vanjaar in 'n poging aangevoer het dat huurkontrakte en fooie te hoog is om te belê en dat dit die president se agenda vir klimaatsverandering kan torpedodeer, skryf Nichola Bruidegom en Valerie Volcovici.

Die besluit van Washington om die federale grondbeleid vir hernubare kragprojekte te hersien, is deel van 'n groter poging van die regering van president Joe Biden om aardverwarming te beveg deur die ontwikkeling van skoon energie te bevorder en boor- en steenkoolmynbou te ontmoedig.

'Ons besef dat die wêreld verander het sedert die laaste keer dat ons hierna gekyk het en dat opdaterings gemaak moet word,' het Janea Scott, senior raadgewer van die Amerikaanse minister van binnelandse sake, se sekretaris vir grond en minerale, aan Reuters gesê.

advertensie

Sy het gesê dat die administrasie verskeie hervormings bestudeer om federale lande makliker te maak vir die ontwikkeling van son- en windondernemings, maar gee nie besonderhede nie.

Die strewe na makliker toegang tot uitgestrekte federale lande beklemtoon ook die dringende behoefte van die hernubare energiebedryf aan nuwe oppervlakte: Biden het 'n doel om die kragsektor teen 2035 te koolstof, 'n doelwit wat 'n groter gebied as Nederland benodig vir die sonbedryf alleen, volgens die navorsingsfirma Rystad Energy.

Daar is 'n huurtarief- en fooi -skema vir federale son- en windhuurkontrakte wat daarop gemik is om tariewe in ooreenstemming te hou met die waarde van landbougrond in die omgewing.

advertensie

Ingevolge die beleid, wat deur die administrasie van president Barack Obama in 2016 geïmplementeer is, betaal sommige groot sonprojekte $ 971 per hektaar per jaar huur, saam met meer as $ 2,000 per jaar per megawatt krag.

Vir 'n nutskaalprojek wat 3,000 250 hektaar beslaan en 3.5 megawatt krag produseer, is dit ongeveer $ XNUMX miljoen per jaar.

Huur van windprojekte is oor die algemeen laer, maar die kapasiteitsfooi is $ 3,800 hoër, volgens 'n federale fooi -skedule.

Die hernubare energiebedryf voer aan dat die heffings wat deur die ministerie van binnelandse sake opgelê word, nie in ooreenstemming is met private grondhuur nie, wat onder $ 100 per hektaar kan beloop, en dat daar geen koste vir geproduseer word nie.

Dit is ook hoër as die federale huurgeld vir huur- en olieboorhuurkontrakte, wat $ 1.50 of $ 2 per jaar per hektaar beloop voordat dit vervang word deur 'n produksiereg van 12.5% sodra petroleum begin vloei.

'Totdat hierdie te swaar koste opgelos is, sal ons land waarskynlik nie sy potensiaal kan nakom om tuisgemaakte projekte vir skoon energie op ons openbare gronde te implementeer nie - en die werksgeleenthede en ekonomiese ontwikkeling wat daarmee gepaard gaan', het Gene Grace, algemene raadgewer, gesê. vir die handelsgroep vir skoon energie American Clean Power Association.

Die hernubare energiebedryf het histories staatgemaak op privaat oppervlakte vir groot projekte. Maar groot stukke ongebroke privaat grond word skaars, wat federale lande onder die beste opsies vir toekomstige uitbreiding maak.

Tot dusver het die ministerie van binnelandse sake minder as 10 GW son- en windkrag toegelaat op sy meer as 245 miljoen hektaar federale lande, 'n derde van wat die twee nywerhede landwyd voorspel het, volgens die Energy Information Administration. .

Die sonbedryf het in April met die kwessie begin lobby, toe die Large Scale Solar Association, 'n koalisie van 'n paar van die grootste sonontwikkelaars in die land - insluitend NextEra Energy, Southern Company en EDF Renewables - 'n petisie by die Buro vir Landbestuur van Binnelandse Sake ingedien het. laer huurgeld op nutsprojekte in die blase woestyne van die land.

'N Woordvoerder van die groep het gesê dat die bedryf aanvanklik op Kalifornië fokus, omdat dit die tuiste is van die mees belowende sonoppervlakte en omdat grond rondom groot stedelike gebiede soos Los Angeles 'n aanslag vir die hele provinsies gehad het, selfs op woestynoppervlakte wat nie geskik is vir landbou nie.

Amptenare by NextEra (NEE.N), Suidelike (SO.N), en EDF het nie kommentaar gelewer toe hy deur Reuters gekontak is nie.

In Junie verlaag die Buro die huurgeld in drie provinsies in Kalifornië. Maar sonverteenwoordigers noem die maatreël onvoldoende en voer aan dat die afslag te klein is en dat die megawatt -kapasiteitstarief in plek bly.

Prokureurs van beide die sonkragondernemings en BLM het die kwessie sedertdien in telefoonoproepe bespreek, en verdere gesprekke word vir September geskeduleer, volgens Peter Weiner, die prokureur wat die sonkraggroep verteenwoordig.

'Ons weet dat die nuwe mense by BLM baie op hul bord gehad het,' het Weiner gesê. 'Ons waardeer die oorweging daarvan opreg.'

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings