Verbinding met ons

Oostenryk

Kommissie keur Oostenrykse skema goed om die produksie van elektrisiteit uit hernubare energiebronne te ondersteun

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die Europese Kommissie het ingevolge EU-staatssteunreëls 'n Oostenrykse hulpskema goedgekeur om elektrisiteitsproduksie uit hernubare bronne te ondersteun. Die maatreël sal Oostenryk help om sy teiken van 100% hernubare energie in 2030 te bereik, in ooreenstemming met sy herstel- en veerkragtigheidsplan soos onderskryf deur die Kommissie en goedgekeur deur die Raad, en sal bydra tot die Europese doelwit om klimaatneutraliteit teen 2050 te bereik, sonder om mededinging in die interne mark onnodig te verwring.

Uitvoerende vise-president Margrethe Vestager, in beheer van mededingingsbeleid, het gesê: “Hierdie skema sal Oostenryk in staat stel om hernubare tegnologieë te ondersteun, aangesien dit sy doelwit gestel het om 100% CO2-vrye elektrisiteitsopwekking in 2030 te bereik. Die maatreël sal bydra tot die vermindering van CO2 en ander kweekhuisgasvrystellings, in ooreenstemming met die EU Green Deal-doelwitte en die omgewingsteikens wat in Oostenryk se herstel- en veerkragtigheidsplan gestel is, sonder om mededinging in die interne mark onnodig te verwring.”

Die Oostenrykse skema

Oostenryk het die Kommissie in kennis gestel van sy voorneme om 'n skema in te stel om elektrisiteit te ondersteun wat uit hernubare energiebronne (naamlik wind, sonkrag, hidro, biomassa en biogas) vervaardig word.

Ingevolge die skema sal die hulp die vorm aanneem van 'n aanvullingspremie, bereken as die verskil tussen die gemiddelde produksiekoste vir elke hernubare tegnologie en die elektrisiteitsmarkprys. Veral vir elektrisiteit wat uit wind, sonenergie en biomassa geproduseer word, sal die hulp verleen word deur tegnologie-spesifieke mededingende bodprosesse, wat moet bydra om die ondersteuning eweredig en koste-effektief te hou. Oostenryk het ook tenders vir gemengde tegnologie voorsien, insluitend wind en hidro in hul raamwerk.

Oostenryk het ook daartoe verbind om die ondersteuningskema vir hernubare energie oop te maak vir energieprodusente wat buite Oostenryk gevestig is, onderhewig aan die sluiting van bilaterale of multilaterale samewerkingsooreenkomste met ander lande.

Die maatreël sal geld tot einde 2030. Die hulp sal uitbetaal word aan die geselekteerde begunstigdes vir 'n tydperk van maksimum 20 jaar vanaf die aanvang van die bedryf van die aanleg. Betalings onder die skema sal na raming sowat €4.4 miljard beloop tot einde 2032.

advertensie

Oostenryk het homself die teiken gestel om die aandeel van elektrisiteit wat uit hernubare energiebronne vervaardig word van die huidige 75 % tot 100% in 2030 te verhoog. Die maatreël is een van die teikens wat Oostenryk bereik moet word in die konteks van sy Herstel- en veerkragtigheidsplan.

Die beoordeling van die Kommissie

Die Kommissie het die skema onder EU-staatssteunreëls beoordeel, veral die 2014 Riglyne vir Staatssteun vir Omgewingsbeskerming en Energie.

Die Kommissie het bevind dat die hulp nodig is om energieopwekking uit hernubare bronne verder te ontwikkel en Oostenryk te help om sy omgewingsteikens te bereik. Dit het ook 'n aansporingseffek, aangesien huidige elektrisiteitspryse nie die koste van die opwekking van elektrisiteit uit hernubare energiebronne ten volle dek nie. Gevolglik sou die beleggings deur die geselekteerde begunstigdes nie plaasvind in die afwesigheid van die hulp nie.

Verder is die hulp eweredig en beperk tot die minimum wat nodig is. Die vlak van hulp sal bepaal word deur mededingende tenders vir elektrisiteit wat uit wind, sonenergie en biomassa vervaardig word. Verder beoog Oostenryk maksimum prysbeperkings gebaseer op die koste van produksie. Die hulp sal in die vorm van 'n aanvullingspremie toegestaan ​​word, wat nie die verskil tussen die markprys van elektrisiteit en die produksiekoste kan oorskry nie. In hierdie konteks sal Oostenryk 'n jaarlikse hersiening uitvoer van die koste van die vervaardiging van elektrisiteit uit die ondersteunde hernubare energie teenoor die markpryse.

Verder het Oostenryk daartoe verbind om voldoende buigsaamheid te verseker om die ondersteuningskema by markontwikkelings aan te pas, met die oog op die handhawing van 'n kostedoeltreffende ondersteuning. In die besonder, in die lig van die nuutheid van die stelsel vir die land, het Oostenryk 'n meganisme van hersiening ingestel, veral met 'n tussentydse evaluering teen 2025. Dit het ook 'n moontlike aanpassing van die stelsel in die vooruitsig gestel om te verseker dat tenders mededingend bly .

Laastens het die Kommissie bevind dat die positiewe uitwerking van die maatreël, veral die positiewe omgewingseffekte, swaarder weeg as enige moontlike negatiewe uitwerking in terme van moontlike verwringings van mededinging.

Op hierdie basis het die Kommissie tot die gevolgtrekking gekom dat die Oostenrykse skema in ooreenstemming is met EU-staatssteunreëls, aangesien dit die ontwikkeling van hernubare elektrisiteitsproduksie uit verskeie tegnologieë in Oostenryk sal fasiliteer en kweekhuisgasse en CO2-vrystellings sal verminder, in ooreenstemming met die Europese Green Deal, sonder om mededinging in die interne mark onbehoorlik te verdraai.

agtergrond

Die Kommissie se 2014 Riglyne oor staatshulp vir Omgewingsbeskerming en Energie lidlande in staat stel om die produksie van elektrisiteit uit hernubare energiebronne te ondersteun, onderworpe aan sekere voorwaardes. Hierdie reëls is daarop gemik om lidlande te help om die EU se ambisieuse energie- en klimaatdoelwitte te bereik teen die minste moontlike koste vir belastingbetalers en sonder onnodige mededingingsvervalsing in die interne mark.

Die Hernubare energie richtlijn van 2018 'n bindende teiken vir hernubare energie vir die hele EU van 32% teen 2030 opgestel het Europese Green Deal-kommunikasie in 2019 het die Kommissie sy klimaatambisies versterk en 'n doel gestel om geen netto uitstoot van kweekhuisgasse in 2050 te hê nie. Europese Klimaatreg, wat die 2050-klimaatneutraliteitsdoelstelling verskans en die tussentydse doelwit stel om die netto kweekhuisgasvrystellings teen 55 met minstens 2030% te verminder, het die grondslag vir die "geskik vir 55' wetgewende voorstelle wat op 14 Julie 2021 deur die Kommissie aanvaar is. Onder hierdie voorstelle het die Kommissie 'n wysiging van die Richtlijn Hernubare Energie, wat 'n verhoogde teiken stel om teen 40 2030% van die EU-energie uit hernubare bronne te produseer.

Die nie-vertroulike weergawe van die besluite sal beskikbaar gestel word onder die saaknommer SA.58731 in die staatshulpregister oor die Kommissie se Kompetisie webwerf keer enige vertroulikheid kwessies is opgelos. Nuwe publikasies van die staat besluite hulp op die internet en in die Publicatie Blaar is in die genoteerde Kompetisie Weeklikse e-nuus.

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings