Verbinding met ons

elektrisiteit inter

Ontwikkeling van RES- of elektrisiteitsprysstygings

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Tussen 2021 en 2030 sal die koste van energieopwekking met 61% styg, as Pole die scenario van die Regerings Energiebeleid van Pole tot 2040 in werklikheid volg (PEP2040). 'N Alternatiewe scenario wat deur Instrat ontwikkel is, kan die koste met 31-50 persent verlaag in vergelyking met PEP2040. Die verhoging van die ambisie vir RES-ontwikkeling in Pole is in die belang van elke huishouding en besigheid. Andersins sal dit lei tot 'n drastiese styging in elektrisiteitspryse, sê Adrianna Wrona, medeskrywer van die verslag.

In Desember 2020 het EU-lidlande ooreengekom om nasionale teikens vir die aandeel van RES in die ekonomie te verhoog en dit in ooreenstemming te bring met die opgedateerde doelwit om teen 55 met 2030 persent te verminder (in vergelyking met 1990). Voor die onderhandelinge oor "Fit for 55", blyk dit dat Pole op 'n botsingskursus wil beweeg deur 'n RES-teiken in PEP2040 voor te stel - byna die helfte van die verwagte EU-gemiddelde.

Nuwe modellering deur die Instrat Foundation toon dat ons 'n windkapasiteit van 44 GW aan land, windkapasiteit van 31 GW op die dak kan bereik, en vir dak en grondgemonteerde PV is dit ongeveer 79 GW, met inagneming van streng kriteria vir die ligging en koers van ontwikkeling van nuwe plante. Die verslag wat vandag gepubliseer is, bewys dat dit moontlik is om meer as 70 persent van die RES in elektrisiteitsproduksie in 2030 te behaal, terwyl PEP2040 'n onrealistiese waarde van 32 persent verklaar.

advertensie

Uitgaande van die implementering van die RES-ontwikkelingsscenario wat deur Instrat voorgestel is, sal Pole 'n vermindering van CO65-uitstoot van 2 persent in 2030 in die kragsektor behaal in vergelyking met 2015 - Die potensiaal van RES in ons land is voldoende om die EU 2030-klimaatdoelwitte te bereik moet die elektrisiteitsmengsel teen 2040 heeltemal koolstofvat. Helaas is dit wat ons sien - in die vorm van die blokkering van die ontwikkeling van windenergie aan wal, destabilisering van die wet, skielike veranderinge in ondersteuningsmeganismes. Die nasionale RES-teiken moet aansienlik verhoog word en die nasionale wet moet die prestasie daarvan ondersteun - sê Paweł Czyżak, medeskrywer van die ontleding.

Die kragstruktuur wat deur Instrat voorgestel word, maak voorsiening vir die balansering van die kragstelsel gedurende die jaarlikse piekbelasting sonder produksie deur wind en sonkrag, en geen grensverbindings beskikbaar nie. In die PEP2040-scenario is dit egter net moontlik met die tydige implementering van die kernkragprogram, wat reeds aansienlik vertraag is. - Opeenvolgende afsluitings en mislukkings van huishoudelike kragstasies toon dat die stabiliteit van elektrisiteitsvoorsiening in Pole binnekort nie meer 'n waarborg kan wees nie. Om nasionale energiesekerheid te verseker, moet ons wed op tegnologieë wat onmiddellik gebou kan word - byvoorbeeld windpompe, fotovoltaïese installasies, batterye - noem Paweł Czyżak.

Die ontkenning van die rol van RES in die produksie van elektrisiteit wek nie net twyfel oor energiesekerheid nie, maar sal ook lei tot 'n bedreiging vir die mededingendheid van die Poolse ekonomie en ons afhanklik maak van energie-invoer. So wat moet gedoen word? - Dit is onder meer nodig om die ontwikkeling van windplase op land te blokkeer, windplase in die buiteland betyds te implementeer, veranderings aan die prosumer-energiesettingsisteem uit te stel, 'n stelsel van aansporings vir die ontwikkeling van energieberging te skep, 'n waterstofstrategie aan te neem , verhoog die finansiering vir die modernisering van die netwerk, en veral om 'n ambisieuse RES-teiken te verklaar na aanleiding van die EU-resolusies - sluit Adrianna Wrona af.

advertensie

Kontak:

  • Patryk Berus, kommunikasiebestuurder, [e-pos beskerm], + 48 519 466 422
  • Paweł Czyżak, hoof van die energie- en klimaatprogram, [e-pos beskerm], + 48 512 371 327
  • Adrianna Wrona, energie- en klimaatontleder, [e-pos beskerm], +48 690 160 945

elektrisiteit inter

Die Kommissie keur Griekse maatreëls goed om die toegang tot elektrisiteit vir mededingers van PPC te verhoog

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het ingevolge die EU-antitrustreëls wetlik bindende maatreëls getref wat deur Griekeland voorgestel is om die mededingers van Public Power Corporation (PPC), die Griekse staatsbeheerde elektrisiteit, op langer termyn meer elektrisiteit aan te skaf. Griekeland het hierdie maatreëls ingestel om die verdraaiing te verwyder wat veroorsaak word deur PPC se eksklusiewe toegang tot bruinkool-opgewekte opwekking, wat die kommissie en die howe in die Unie gevind het om 'n ongelykheid van geleenthede op die Griekse elektrisiteitsmarkte te skep. Die voorgestelde middels sal verval wanneer bestaande bruinkoolaanlegte kommersieel ophou werk (wat tans teen 2023 verwag word) of op die laaste teen 31 Desember 2024.

In sy besluit van Maart 2008, het die Kommissie bevind dat Griekeland die mededingingsreëls oortree het deur PPC bevoorregte toegangsregte tot bruinkool te gee. Die Kommissie het 'n beroep op Griekeland gedoen om maatreëls voor te stel om die teenmededingende gevolge van die oortreding reg te stel. As gevolg van appèlle by sowel die Algemene Hof as die Europese Hof van Justisie, en probleme met die implementering van 'n vorige regsgeding, is sulke regstellende maatreëls tot dusver nog nie ingestel nie. Op 1 September 2021 het Griekeland 'n gewysigde weergawe van die middels ingedien.

Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die voorgestelde maatreëls die oortreding wat die Kommissie in sy besluit van 2008 geïdentifiseer het, volledig aanspreek in die lig van die Griekse plan om alle bestaande koolstof wat deur bruinkool gestook is, teen 2023 uit te skakel, in ooreenstemming met die omgewingsdoelwitte van Griekeland en die EU. Uitvoerende vise -president, Margrethe Vestager, wat verantwoordelik is vir die mededingingsbeleid, het gesê: 'Die besluit en die maatreëls wat deur Griekeland voorgestel is, sal PPC se mededingers in staat stel om beter te beskerm teen prysonbestendigheid, wat 'n noodsaaklike element vir hulle is om mee te ding in die mark vir kleinhandel -elektrisiteit en bied vaste pryse aan verbruikers. Die maatreëls werk hand aan hand met die Griekse plan om sy hoogs besoedelende bruinkoolkragstasies te ontmantel deur die gebruik van hierdie aanlegte te ontmoedig, volledig in ooreenstemming met die European Green Deal en die EU se klimaatdoelwitte. ”

advertensie

'N Volledige persverklaring is beskikbaar aanlyn.

advertensie
Lees verder

elektrisiteit inter

Die Kommissie keur die Franse skema van € 30.5 miljard goed om produksie van elektrisiteit uit hernubare energiebronne te ondersteun

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het ingevolge die EU-reëls vir staatssteun 'n Franse steunskema goedgekeur om hernubare elektrisiteitsproduksie te ondersteun. Die maatreël sal Frankryk help om sy doelwitte vir hernubare energie te bereik sonder om die mededinging onnodig te verdraai en sal bydra tot die Europese doelwit om teen 2050 klimaatneutraliteit te bereik.

Uitvoerende vise-president Margrethe Vestager, verantwoordelik vir die mededingingsbeleid, het gesê: 'Hierdie hulpmaatreël sal die ontwikkeling van belangrike hernubare energiebronne stimuleer en 'n oorgang na 'n omgewingsvolhoubare energievoorsiening ondersteun, in ooreenstemming met die EU Green Deal-doelstellings. Die keuse van die begunstigdes deur middel van 'n mededingende bodproses sal die beste waarde vir belastingbetalers se geld verseker, terwyl die kompetisie in die Franse energiemark behou word. ” 

Die Franse skema

advertensie

Frankryk het die Kommissie in kennis gestel van sy voorneme om 'n nuwe skema in te stel ter ondersteuning van elektrisiteit wat uit hernubare energiebronne geproduseer word, naamlik aan landoperateurs van son-, land- en hidroëlektriese installasies. Die skema verleen ondersteuning aan hierdie operateurs wat via mededingende tenders toegeken word. In die besonder sluit die maatreël sewe soorte tenders in vir 'n totaal van 34 GW nuwe kapasiteit vir hernubare energie wat tussen 2021 en 2026 gereël sal word: (i) son op die grond, (ii) son op geboue, (iii) wind op land, (iv) hidroëlektriese installasies, (v) innoverende sonkrag, (vi) selfverbruik en (vii) 'n tegnologie-neutrale tender. Die steun het die vorm van 'n premie bo-op die elektrisiteitsmarkprys. Die maatreël het 'n voorlopige totale begroting van ongeveer € 30.5 miljard. Die skema is oop tot 2026 en hulp kan uitbetaal word vir 'n maksimum tydperk van 20 jaar nadat die nuwe hernubare installasie aan die netwerk gekoppel is.

Kommissie se beoordeling

Die Kommissie het die maatreël beoordeel volgens die EU-reëls vir staatshulp, veral die 2014 riglyne op die staat steun vir beskerming van die omgewing en energie.

advertensie

Die Kommissie het bevind dat die hulp nodig is om die opwekking van hernubare energie verder te ontwikkel om aan Frankryk se omgewingsdoelstellings te voldoen. Dit het ook 'n aansporingseffek, aangesien die projekte andersins nie sou plaasvind in die afwesigheid van openbare steun nie. Verder is die steun eweredig en beperk tot die minimum wat nodig is, aangesien die vlak van hulp deur mededingende tenders bepaal sal word. Daarbenewens het die Kommissie bevind dat die positiewe effekte van die maatreël, in die besonder, die positiewe omgewingseffekte swaarder weeg as enige moontlike negatiewe effekte in terme van mededingingsvervalsing. Uiteindelik het Frankryk ook verbind om 'n ex-pos evaluering om die kenmerke en implementering van die hernubare skema te beoordeel.

Op grond hiervan het die Kommissie tot die gevolgtrekking gekom dat die Franse skema in lyn is met die EU-reëls vir staatssteun, aangesien dit die ontwikkeling van hernubare elektrisiteitsproduksie uit verskillende tegnologieë in Frankryk sal vergemaklik en die uitstoot van kweekhuisgasse sal verminder, in ooreenstemming met die Europese Green Deal en sonder om mededinging onbehoorlik te verdraai.

agtergrond

Die Kommissie se 2014 Riglyne oor staatssteun vir Environmental Protection en Energie lidlande in staat stel om die produksie van elektrisiteit uit hernubare energiebronne te ondersteun, onderworpe aan sekere voorwaardes. Hierdie reëls is daarop gemik om lidlande te help om die EU se ambisieuse energie- en klimaatdoelwitte te bereik teen die minste moontlike koste vir belastingbetalers en sonder onnodige mededingingsvervalsing in die interne mark.

Die Hernubare energie richtlijn van 2018 'n bindende teiken vir hernubare energie vir die hele EU van 32% teen 2030 opgestel het Europese Green Deal-kommunikasie in 2019 het die Kommissie sy klimaatambisies versterk en 'n doel gestel om geen netto uitstoot van kweekhuisgasse in 2050 te hê nie. Europese Klimaatreg, wat die 2050-klimaatneutraliteitsdoelstelling verskans en die tussentydse doelwit stel om die netto kweekhuisgasvrystellings teen 55 met minstens 2030% te verminder, het die grondslag vir die "geskik vir 55' wetgewende voorstelle wat op 14 Julie 2021 deur die Kommissie aanvaar is. Onder hierdie voorstelle het die Kommissie 'n wysiging van die Richtlijn Hernubare Energie, wat 'n verhoogde teiken stel om teen 40 2030% van die EU-energie uit hernubare bronne te produseer.

Die nie-rekord weergawe van die besluit beskikbaar onder die saaknommer SA.50272 in die maak staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is. Nuwe publikasies van staatshulpbesluite op die internet en in die Amptelike Blaar is gelys in die Kompetisie Weeklikse e-nuus.

Lees verder

elektrisiteit inter

Die Kommissie keur Deense hulpskema van € 400 miljoen goed om die produksie van elektrisiteit uit hernubare energiebronne te ondersteun

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n Deense hulpskema ingevolge die EU-reëls vir staatssteun goedgekeur om elektrisiteitsproduksie uit hernubare bronne te ondersteun. Die maatreël sal help om Denemarke sy doelwitte vir hernubare energie te bereik sonder om die mededinging onbehoorlik te verdraai en sal bydra tot die Europese doelwit om teen 2050 klimaatneutraliteit te bereik. Denemarke het die Kommissie in kennis gestel van sy voorneme om 'n nuwe skema in te stel ter ondersteuning van elektrisiteit geproduseer uit hernubare energiebronne, naamlik aanlandige windturbines, offshore windturbines, golfkragaanlegte, hidroëlektriese kragsentrales en sonkrag-PV.

Die hulp sal toegeken word deur middel van 'n mededingende tenderprosedure wat in 2021-2024 georganiseer is en sal die vorm aanneem van 'n tweerigting-kontrak vir verskil-premie. . Die skema is tot 400 oop en hulp kan vir hoogstens 3 jaar uitbetaal word nadat die hernubare elektrisiteit aan die netwerk gekoppel is. Die Kommissie het die maatreël beoordeel onder die EU-reëls vir staatssteun, in die besonder die 2014 riglyne op die staat steun vir beskerming van die omgewing en energie.

Op grond hiervan het die Kommissie tot die gevolgtrekking gekom dat die Deense skema in lyn is met die EU-reëls vir staatssteun, aangesien dit die ontwikkeling van hernubare elektrisiteitsproduksie uit verskillende tegnologieë in Denemarke sal vergemaklik en kweekhuisgasvrystellings sal verminder, in ooreenstemming met die Europese Green Deal en sonder om mededinging onbehoorlik te verdraai.

advertensie

Uitvoerende vise-president Margrethe Vestager, in beheer van die mededingingsbeleid (uitgebeeld), het gesê: “Hierdie Deense skema sal bydra tot aansienlike vermindering van die uitstoot van kweekhuisstowwe, wat die doelstellings van die Green Deal ondersteun. Dit sal belangrike ondersteuning bied aan 'n wye verskeidenheid tegnologieë wat hernubare elektrisiteit opwek, in ooreenstemming met die EU-reëls. Die wye toelatingsvereistes en die keuse van die begunstigdes deur middel van 'n mededingende bodproses sal die beste waarde vir belastingbetalers se geld verseker en moontlike mededingingsvervalsing tot die minimum beperk. "

advertensie
Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings