Verbinding met ons

energie

Vir die wêreldwye energiebedryf is die raaisel voor die hand liggend

gepubliseer

on

Die wêreldwye vraag na energie groei teen 'n ongekende tempo, en energiemaatskappye, tesame met baie ander in 'n baie uiteenlopende sektor, posisioneer hulself om daarop te reageer. Ons wil almal oorvloedige, goedkoop en skoon energie hê wat met die minimum omgewingsontwrigting onttrek word, terwyl plaaslike gemeenskappe, nasionale regerings en aandeelhouers maksimale voordele bied., skryf Colin Stevens.

Dit is 'n skrikwekkende uitdaging en hierdie sektor alleen het reeds 'n uitgebreide en uiters belangrike sosiale, omgewings- en ekonomiese voetspoor.

Tog is daar toenemende voorbeelde van beste praktyk, met al hoe meer ondernemings wat prioriteite verskuif deur sake-intelligensie te gebruik om nie net koste te bespaar nie, maar ook omgewingsbewus te raak.

Onder die vele maatskappye wat milieuvriendeliker word, is die olie-reus LUKOIL, een van die grootste energieverskaffers ter wêreld, met meer as 100,000 30 mense in XNUMX lande. LUKOIL doen beslis sy bydrae aan die omgewingsvolhoubaarheidsfront.

Dit publiseer jaarliks ​​'n volhoubaarheidsverslag om gedetailleerde gegewens te gee oor sy bydrae tot die VN se doelwitte vir volhoubare ontwikkeling en om aan te toon hoe hy elke jaar die onderneming se strategie in hierdie spesifieke sektor implementeer.

LUKOIL publiseer sulke verslae sedert 2005 en vertel aandeelhouers en ander oor sy omgewings-, sosiale en ekonomiese aktiwiteite.

Dit wys byvoorbeeld hoe die onderneming daartoe verbind is om die nywerheidsveiligheid te verbeter, die beseringskoerse op die werk te verlaag, om ongevallevrye werking van sy produksiefasiliteite te verseker en ons omgewingsimpak voortdurend te verminder.

Die Groep is ook gefokus om meer rasionele gebruik van hulpbronne te bewerkstellig, of dit nou natuurlik of menslik is.

Die erkenning van sy pogings op hierdie gebied het in 2019 plaasgevind toe LUKOIL in die top-vyf vir die oopheid van die omgewing onder die Eurasiese olie- en gasondernemings gekies is.

Die Russiese WWF en die CREON-analitiese groep het die potensiële omgewingsimpak en deursigtigheid van inligting beoordeel van 20 Russiese maatskappye, 14 maatskappye uit Kazakstan en 2 maatskappye uit Azerbeidjan.

Die WWF / CREON-aanhaling het gesê dat LUKOIL een van die eerste Russiese maatskappye was wat die beleid oor nywerheidsveiligheid, arbeids- en omgewingsbeskerming aanvaar het en dat die groep 900 omgewingsmaatreëls getref het, wat wissel van die vermindering van lugemissies tot die doeltreffende gebruik van waterbronne.

"Die maatskappy publiseer jaarliks ​​sy volhoubaarheidsverslag en toon maksimale openheid tydens interaksie met die burgerlike samelewing, plaaslike gemeenskappe en inheemse mense wanneer toekomstige en bestaande projekte bespreek word," het hy gesê.

LUKOIL se jongste volhoubaarheidsverslag beklemtoon byvoorbeeld die mate waarin dit gaan om 'n verantwoordelike maatskaplike beleid ten opsigte van sy werknemers en hul lewensstandaarde in die streke waar hy werk. In 2019 was die aandeel van werknemers van LUKOIL Group wat deur kollektiewe ooreenkomste gedek is, byvoorbeeld 88.9%; Sowat 258,000 9 van die personeel het opleiding ontvang en eksterne bydraes vir maatskaplike ondersteuning beloop ongeveer XNUMX miljard RUB.

LUKOIL erken ook die belangrikheid van die behoefte aan wêreldwye voorkomingsmaatreëls vir klimaatsverandering en steun Rusland se deelname aan gesamentlike pogings om kweekhuisgasvrystellings te verminder. Die verbetering van energie-doeltreffendheid word ook beskou as een van die belangrikste faktore om die omgewingsimpak van sy bedrywighede te verminder.

Een van die sleutelelemente van LUKOIL se strategie vir volhoubaarheidsontwikkeling is om 'n hoë vlak van gesondheid en veiligheid op die werk te verseker. Omgewingsbeskerming is nog 'n prioriteit, terwyl die koste in hierdie gebied alleen in 36 ongeveer 2019 miljard RUB beloop.

'N Woordvoerder van die maatskappy het gesê: "Die benadering van die onderneming tot volhoubaarheidsbestuur is gebaseer op die belyning van ons belange en planne met die basiese beginsels van volhoubare ontwikkeling wat deur die VN verklaar word, universele waardes en nasionale ontwikkelingsprioriteite."

Verdere kommentaar kom van Ravil Maganov, voorsitter van sy direksie, wat gesê het dat LUKOIL "voortgegaan het om sy onderneming geleidelik te ontwikkel en 'n sterk bydrae te lewer tot die VN se doelstellings vir volhoubare ontwikkeling".

Volgens die jongste verslag oor volhoubaarheid is die groep 'volkome ondersteunend' vir die 2030-agenda vir volhoubare ontwikkeling van die Verenigde Nasies en erken dat die VN-doelwitte 'van uiterste belang is om 'n voorspoedige toekoms vir die menslike samelewing te verseker.'

Maar dit word ook toegegee dat 'groter pogings nodig is om te verseker dat die positiewe veranderinge wat aangebring word ter ondersteuning van 'n aantal doelstellings, volhoubaar is.

"Daarom gaan ons voort met die implementering van programme wat daarop gemik is om die bedryfsprestasie van ons ondernemings te verbeter en die welstand van die mense wat in die streke waar ons werk, te verseker."

Die verslag sluit af: "Ons het 11 globale doelwitte en 15 teikens geïdentifiseer wat ons die belangrikste is vir ons bedrywighede en waartoe ons kan bydra. Ons het in 2019 goeie sukses behaal, maar nog moet nog gedoen word."

Die nuwe volhoubaarheidsverslag van LUKOIL sal na verwagting in Julie gepubliseer word.

Afgesien van LUKOIL, is daar nog baie ander voorbeelde van wat maatskappye doen om volhoubaarheid in die omgewing te bevorder, waaronder Johnson & Johnson, wat onlangs in die nuus verskyn vir hul bydrae tot die bestryding van die pandemie.

Vir meer as 20 jaar neem dit die leiding in die vervaardiging van produkte vir persoonlike sorg wat verantwoordelik is vir die omgewing. Dit het ook inisiatiewe wat afval verminder tydens die vervaardiging en verspreiding deur gebruik te maak van volhoubare produkte en waar moontlik verpakkingsmetodes.

Motorondernemings is vermoedelik een van die swaarste besoedelaars. Ford is egter besig om hierdie vertelling te verander deur middel van 'n tien-omgewingsbeleid wat hulle al jare lank toepas. Die maatskappy gebruik volhoubare materiaal in sy voertuie, terwyl 80% van sy Focus- en Escape-voertuie herwinbaar is. Die maatskappy fokus ook op brandstofdoeltreffendheid, veral op die sesgang-transmissie, en bied 'n skoon diesel-swaarbakkie.

Disney, 'n ander voorbeeld, gebruik nul netto direkte beleid vir die uitstoot van kweekhuisgas binne al sy fasiliteite, terwyl die rekenaarreus Hewlett-Packard een van die eerste maatskappye is wat die uitstoot van kweekhuisgasse gerapporteer het. Hulle het ook planne ingestel wat daarop gemik is om emissies te verminder en giftige stowwe wat gebruik word om produkte soos patrone te vervaardig, te verminder.

Ebay is 'n ander maatskappy met sy fokus op omgewingsvolhoubaarheid. Die maatskappy het dit vir mense moontlik gemaak om goedere uit te ruil of te hergebruik in plaas daarvan om dit weg te gooi, terwyl Google sy toewyding om groen te maak, getoon het deur middel van inisiatiewe soos die aanwending van hul fasiliteite met hernubare energiebronne, die aanbied van boeremarkte asook volhoubare kookseminare en die bring van bokke om gras te snoei.


Elders is Viatris 'n wêreldwye gesondheidsorgonderneming wat in November 2020 gestig is met 'n arbeidsmag van meer as 40,000. In Europa is dit een van die voorste farmaseutiese ondernemings. Hoof van Europa, Viatris Eric Bossan, het aan hierdie webwerf gesê: "Volhoubaarheid vir ons verwys na die langtermyn duursaamheid van ons algehele prestasie.

"Viatris bemagtig mense wêreldwyd om in elke stadium van die lewe gesonder te leef. As deel van hierdie verbintenis handhaaf ons volhoubare en verantwoordelike bedrywighede en werk ons ​​ywerig om ons omgewingsimpak te verminder."

Bossan het bygevoeg: "Ons het 'n geïntegreerde benadering wat gerig is op die bestuur van ons watergebruik, lugvrystelling, afval, klimaatsverandering en energie-impak; enkele voorbeelde van ons pogings is: ons het die gebruik van hernubare energie met 485% in die afgelope vyf jaar vergroot, en alle webwerwe van ons erfenisonderneming Mylan in Ierland - 'n land waar ons die meeste webwerwe in Europa het - gebruik 100% hernubare energie. '

elektrisiteit inter

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het ingevolge die EU-reëls vir staatssteun 'n Franse steunskema goedgekeur om hernubare elektrisiteitsproduksie te ondersteun. Die maatreël sal Frankryk help om sy doelwitte vir hernubare energie te bereik sonder om die mededinging onnodig te verdraai en sal bydra tot die Europese doelwit om teen 2050 klimaatneutraliteit te bereik.

Uitvoerende vise-president Margrethe Vestager, verantwoordelik vir die mededingingsbeleid, het gesê: 'Hierdie hulpmaatreël sal die ontwikkeling van belangrike hernubare energiebronne stimuleer en 'n oorgang na 'n omgewingsvolhoubare energievoorsiening ondersteun, in ooreenstemming met die EU Green Deal-doelstellings. Die keuse van die begunstigdes deur middel van 'n mededingende bodproses sal die beste waarde vir belastingbetalers se geld verseker, terwyl die kompetisie in die Franse energiemark behou word. ” 

Die Franse skema

Frankryk het die Kommissie in kennis gestel van sy voorneme om 'n nuwe skema in te stel ter ondersteuning van elektrisiteit wat uit hernubare energiebronne geproduseer word, naamlik aan landoperateurs van son-, land- en hidroëlektriese installasies. Die skema verleen ondersteuning aan hierdie operateurs wat via mededingende tenders toegeken word. In die besonder sluit die maatreël sewe soorte tenders in vir 'n totaal van 34 GW nuwe kapasiteit vir hernubare energie wat tussen 2021 en 2026 gereël sal word: (i) son op die grond, (ii) son op geboue, (iii) wind op land, (iv) hidroëlektriese installasies, (v) innoverende sonkrag, (vi) selfverbruik en (vii) 'n tegnologie-neutrale tender. Die steun het die vorm van 'n premie bo-op die elektrisiteitsmarkprys. Die maatreël het 'n voorlopige totale begroting van ongeveer € 30.5 miljard. Die skema is oop tot 2026 en hulp kan uitbetaal word vir 'n maksimum tydperk van 20 jaar nadat die nuwe hernubare installasie aan die netwerk gekoppel is.

Kommissie se beoordeling

Die Kommissie het die maatreël beoordeel volgens die EU-reëls vir staatshulp, veral die 2014 riglyne op die staat steun vir beskerming van die omgewing en energie.

Die Kommissie het bevind dat die hulp nodig is om die opwekking van hernubare energie verder te ontwikkel om aan Frankryk se omgewingsdoelstellings te voldoen. Dit het ook 'n aansporingseffek, aangesien die projekte andersins nie sou plaasvind in die afwesigheid van openbare steun nie. Verder is die steun eweredig en beperk tot die minimum wat nodig is, aangesien die vlak van hulp deur mededingende tenders bepaal sal word. Daarbenewens het die Kommissie bevind dat die positiewe effekte van die maatreël, in die besonder, die positiewe omgewingseffekte swaarder weeg as enige moontlike negatiewe effekte in terme van mededingingsvervalsing. Uiteindelik het Frankryk ook verbind om 'n ex-pos evaluering om die kenmerke en implementering van die hernubare skema te beoordeel.

Op grond hiervan het die Kommissie tot die gevolgtrekking gekom dat die Franse skema in lyn is met die EU-reëls vir staatssteun, aangesien dit die ontwikkeling van hernubare elektrisiteitsproduksie uit verskillende tegnologieë in Frankryk sal vergemaklik en die uitstoot van kweekhuisgasse sal verminder, in ooreenstemming met die Europese Green Deal en sonder om mededinging onbehoorlik te verdraai.

agtergrond

Die Kommissie se 2014 Riglyne oor staatssteun vir Environmental Protection en Energie lidlande in staat stel om die produksie van elektrisiteit uit hernubare energiebronne te ondersteun, onderworpe aan sekere voorwaardes. Hierdie reëls is daarop gemik om lidlande te help om die EU se ambisieuse energie- en klimaatdoelwitte te bereik teen die minste moontlike koste vir belastingbetalers en sonder onnodige mededingingsvervalsing in die interne mark.

Die Hernubare energie richtlijn van 2018 'n bindende teiken vir hernubare energie vir die hele EU van 32% teen 2030 opgestel het Europese Green Deal-kommunikasie in 2019 het die Kommissie sy klimaatambisies versterk en 'n doel gestel om geen netto uitstoot van kweekhuisgasse in 2050 te hê nie. Europese Klimaatreg, wat die 2050-klimaatneutraliteitsdoelstelling verskans en die tussentydse doelwit stel om die netto kweekhuisgasvrystellings teen 55 met minstens 2030% te verminder, het die grondslag vir die "geskik vir 55' wetgewende voorstelle wat op 14 Julie 2021 deur die Kommissie aanvaar is. Onder hierdie voorstelle het die Kommissie 'n wysiging van die Richtlijn Hernubare Energie, wat 'n verhoogde teiken stel om teen 40 2030% van die EU-energie uit hernubare bronne te produseer.

Die nie-rekord weergawe van die besluit beskikbaar onder die saaknommer SA.50272 in die maak staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is. Nuwe publikasies van staatshulpbesluite op die internet en in die Amptelike Blaar is gelys in die Kompetisie Weeklikse e-nuus.

Lees verder

energie

gepubliseer

on

By

Werkers word gesien op die konstruksieterrein van die Nord Stream 2 gaspypleiding, naby die stad Kingisepp, Leningrad-streek, Rusland, op 5 Junie 2019. REUTERS / Anton Vaganov / File Photo

Die Verenigde State en Duitsland het 'n ooreenkoms onthul oor die Nord Stream 2 gaspypleiding waaronder Berlyn beloof het om te reageer op enige poging van Rusland om energie as wapen te gebruik teen Oekraïne en ander Sentraal- en Oos-Europese lande, skryf Simon Lewis, Andrea Shalal, Andreas Rinke, Thomas Escritt, Pavel Polityuk, Arshad Mohammed, David Brunnstrom en Doyinsola Oladipo.

Die verdrag het ten doel om die versagting van kritici as die strategiese gevare van die pypleiding van $ 11 miljard, wat nou 98% voltooi is, word onder die Oossee gebou om gas van die Russiese Noordpoolgebied na Duitsland te vervoer.

Amerikaanse amptenare het die pypleiding teëgestaan, wat Rusland in staat stel om gas direk na Duitsland uit te voer en moontlik ander lande af te sluit, maar die regering, president Joe Biden, het verkies om dit nie met Amerikaanse sanksies te probeer doodmaak nie.

In plaas daarvan het hy met Duitsland die verdrag onderhandel wat dreig om koste aan Rusland op te lê as hy die pypleiding wil gebruik om Oekraïne of ander lande in die streek te benadeel.

Maar dit lyk of die maatreëls weinig gedoen het om vrese in die Oekraïne te kalmeer, wat gesê het dat hulle om gesprekke met die Europese Unie en Duitsland oor die pyplyn vra. Die ooreenkoms staar ook politieke opposisie in die Verenigde State en Duitsland in die gesig.

In 'n gesamentlike verklaring waarin die besonderhede van die ooreenkoms uiteengesit word, word gesê dat Washington en Berlyn 'verenig is in hul vasbeslotenheid om Rusland tot verantwoording te roep vir sy aggressie en kwaadaardige aktiwiteite deur die instelling van koste via sanksies en ander instrumente.'

As Rusland 'energie as wapen wil gebruik of verdere aggressiewe dade teen Oekraïne wil pleeg', sal Duitsland op sy eie stappe neem en aandring op aksies by die EU, insluitend sanksies, 'om Russiese uitvoervermoëns tot Europa in die energiesektor te beperk. "lui die verklaring.

Dit het nie spesifieke Russiese optrede uiteengesit wat so 'n stap sou veroorsaak nie. 'Ons het verkies om nie 'n padkaart vir Rusland te gee oor hoe hulle die verbintenis kan ontduik om terug te druk nie,' het 'n senior amptenaar van die Staatsdepartement aan verslaggewers gesê en gesê op voorwaarde van anonimiteit.

"Ons sal ook seker wees om enige toekomstige Duitse regerings verantwoordelik te hou vir die verpligtinge wat hulle hierin aangegaan het," het die amptenaar gesê.

Ingevolge die ooreenkoms sal Duitsland "alle beskikbare hefboomfinansiering gebruik" om die Rusland-Oekraïne-transito-ooreenkoms met tien jaar te verleng, 'n bron van groot inkomste aan Oekraïne wat in 10 verstryk.

Duitsland sal ook minstens $ 175 miljoen bydra tot 'n nuwe 'Green Fund for Ukraine' van $ 1 miljard wat daarop gemik is om die land se energie-onafhanklikheid te verbeter.

Oekraïne het aantekeninge aan Brussel en Berlyn gestuur om te konsulteer, het Dmytro Kuleba, minister van buitelandse sake, in 'n twiet gesê en die pypleiding bygevoeg "bedreig die Oekraïne se veiligheid." Lees meer.

Kuleba het ook 'n verklaring uitgereik met die Poolse minister van buitelandse sake, Zbigniew Rau, en belowe om saam te werk om Nord Stream 2 te weerstaan.

Die Oekraïense president Volodymyr Zelenskiy het gesê hy sien uit na 'n 'openhartige en lewendige' gesprek met Biden oor die pyplyn wanneer die twee volgende maand in Washington vergader. Die Withuis het Woensdag die besoek aangekondig, maar die perssekretaris Jen Psaki het gesê dat die tydsberekening van die aankondiging nie verband hou met die pyplynooreenkoms nie.

Die Duitse bondskanselier, Angela Merkel, het ure voor die bekendmaking van die ooreenkoms telefonies met die Russiese president Vladimir Poetin gepraat, het die Duitse regering gesê en gesê dat Nord Stream 2 en gasvervoer via Oekraïne onder die onderwerpe was.

Die pyplyn hang oor die betrekkinge tussen die VSA en die Duitse regering sedert die voormalige president, Donald Trump, gesê het dat dit Duitsland in 'n "gyselaar van Rusland" kan verander en sommige sanksies goedkeur.

Die Duitse minister van buitelandse sake, Heiko Maas, het op Twitter gesê hy is "verlig dat ons 'n konstruktiewe oplossing gevind het".

Die Russiese minister van buitelandse sake, Sergei Lavrov, het vroeër Woensdag oor die gerapporteerde besonderhede van die ooreenkoms gevra en gesê enige bedreiging vir sanksies teen Rusland is volgens die nuusagentskap Interfax nie 'aanvaarbaar' nie.

Reeds voordat dit bekend gemaak is, het uitgelekte besonderhede van die ooreenkoms kritiek gelewer van wetgewers in Duitsland en die Verenigde State.

Die Republikeinse senator Ted Cruz, wat Biden se ambassadeur-benoemings volgehou het oor sy kommer oor Nord Stream 2, het gesê die aangemelde ooreenkoms sou 'n 'generasie-geopolitieke oorwinning vir Poetin en 'n katastrofe vir die Verenigde State en ons bondgenote wees'.

Cruz en 'n paar ander wetgewers aan beide kante van die gang is woedend vir die Demokratiese president omdat hy die sanksies teen die pyplyn van die kongres afgedank het en werk aan maniere om die regering se hand op sanksies af te dwing.

Demokratiese senator Jeanne Shaheen, wat in die komitee vir buitelandse betrekkinge van die Senaat sit, het gesê dat sy nie oortuig is dat die ooreenkoms die impak van die pypleiding sal versag nie, wat volgens haar 'die Kremlin bemagtig om sy kwaadaardige invloed deur die hele Oos-Europa te versprei'.

"Ek is skepties dat dit voldoende sal wees as die sleutelspeler aan tafel - Rusland - weier om volgens die reëls te speel," het Shaheen gesê.

In Duitsland het toplede van die omgewingsbewaarder Groene-party die gerapporteerde ooreenkoms 'n bitter terugslag vir klimaatsbeskerming 'genoem wat Poetin sal bevoordeel en die Oekraïne sal verswak.

Amptenare van die Biden-administrasie hou vol dat die pypleiding so naby was dat hulle klaar was toe hulle in Januarie in diens getree het, dat daar geen manier was om die voltooiing daarvan te voorkom nie.

"Ons dink beslis dat daar meer is wat die vorige regering kon doen," het die Amerikaanse amptenaar gesê. 'Maar weet jy, ons het die beste van 'n slegte hand gemaak.'

Lees verder

Wit-Rusland

gepubliseer

on

Ondanks teenkanting in sommige kringe, het Belo-Rusland die nuutste geword in 'n groeiende aantal lande wat kernenergie gebruik.

Elke dringende kernkrag lewer skoon, betroubare en koste-effektiewe elektrisiteit op.

Die EU ondersteun veilige kernproduksie en een van die nuutste aanlegte is in Belo-Rusland, waar die eerste reaktor van die land se eerste kernkragaanleg verlede jaar aan die nasionale netwerk gekoppel is en vroeër vanjaar 'n volwaardige kommersiële bedryf begin het.

Die Belo-Russiese kernkragaanleg, ook bekend as die Astravets-aanleg, sal twee bedryfsreaktore hê met 'n totale opwekkingskapasiteit van ongeveer 2.4 GW wanneer dit in 2022 voltooi is.

As albei eenhede op volle krag is, sal die aanleg van 2382 MWe die uitstoot van meer as 14 miljoen ton koolstofdioksied elke jaar vermy deur die opwekking van koolstofintensiewe fossielbrandstowwe te vervang.

Wit-Rusland oorweeg die bou van 'n tweede kernkragstasie wat die afhanklikheid van ingevoerde fossielbrandstowwe verder sal verminder en die land nader aan netto-nul sal bring.

Tans is daar ongeveer 443 kernkragreaktors in 33 lande werksaam, wat ongeveer 10% van die wêreld se elektrisiteit lewer.

Ongeveer 50 kragreaktors word tans in 19 lande gebou.

Sama Bilbao y León, direkteur-generaal van die World Nuclear Association, die internasionale organisasie wat die wêreldwye kernbedryf verteenwoordig, het gesê: “Bewyse neem toe dat ons die hoeveelheid nuwe produkte vinnig moet versnel om op 'n volhoubare energiepad te hou kernkapasiteit wêreldwyd gebou en aan die netwerk gekoppel. Die 2.4 GW nuwe kernkapasiteit in Belo-Rusland sal 'n belangrike bydrae lewer tot die bereiking van hierdie doel. ”

Die aanleg in Belo-Rusland het te kampe gehad met voortdurende opposisie van die naburige Litaue, waar amptenare kommer uitgespreek het oor veiligheid.

Die Belo-Russiese ministerie van energie het gesê dat die aanleg ongeveer een derde van die land se elektrisiteitsbehoeftes sal voorsien wanneer dit volledig in werking is.

Na verneem word kos die aanleg ongeveer $ 7-10 miljard.

Ten spyte van kommer deur sommige parlementslede, wat 'n sterk lobbyveldtog teen die Belo-Russiese aanleg gevoer het, het internasionale waghonde, soos die International Atomic Energy Agency (IAEA), die projek voltooi.

Die IAEA-span kundiges het onlangs 'n adviesmissie oor kernveiligheid in Belo-Rusland voltooi, wat op versoek van die Belo-Russiese regering uitgevoer is. Die doel was om die nasionale veiligheidsregime vir kernmateriaal en gepaardgaande fasiliteite en aktiwiteite te hersien en die besoek het 'n hersiening van fisiese beskermingsmaatreëls wat op die terrein geïmplementeer is, ingesluit, veiligheidsaspekte wat verband hou met die vervoer van kernmateriaal en rekenaarbeveiliging.

Die span, wat kundiges uit Frankryk, Switserland en die Verenigde Koninkryk ingesluit het, het tot die gevolgtrekking gekom dat Belo-Rusland 'n kernbeveiligingsregime ingestel het in ooreenstemming met die IAEA se riglyne oor die grondbeginsels van kernbeveiliging. Goeie praktyke is geïdentifiseer wat as voorbeelde vir ander IAEA-lande kan dien om hul kernbeveiligingsaktiwiteite te versterk.

Elena Buglova, direkteur van die Nucleaire Sekuriteitsafdeling van IAEA, het gesê: “Deur die aanbied van 'n IPPAS-missie, het Belo-Rusland sy sterk verbintenis en voortdurende pogings getoon om sy nasionale kernbeveiligingsregime te verbeter. Belo-Rusland het ook die afgelope paar maande bygedra tot die verfyning van IPPAS-metodologieë, veral deur 'n selfevaluering van sy kernbeveiligingsregime ter voorbereiding van die sending te doen. ”

Die missie was in werklikheid die derde IPPAS-missie wat deur Belo-Rusland aangebied is, na twee wat onderskeidelik in 2000 en 2009 plaasgevind het.

Ondanks pogings om gerusstelling te bied, is daar steeds kommer oor die veiligheid van die kernbedryf.

Die Franse energiekenner Jean-Marie Berniolles gee toe dat ongelukke by kernkragaanlegte oor die jare Europa se persepsie oor kernkragaanlegte 'diep verander' het, en wat die een van die mees volhoubare bronne vir die opwekking van elektrisiteit moes wees, 'n bliksemaflewering gemaak het vir kritiek.

Hy het gesê: 'Dit is 'n bewys van 'n toenemend ideologiese besoedelde standpunt wat heeltemal van wetenskaplike feite geskei word.'

Frankryk is een land wat verlief geraak het op die kerntegnologie, wat kulmineer in die 2015-wet op die energietransisie vir groen groei wat voorspel dat die aandeel van kernkrag in Frankryk se energiemengsel tot 50% (af van ongeveer 75%) sal daal met 2025.

Daar is baie wat redeneer dat dit onmoontlik is om te bereik. 

Berniolles sê die Belarus-aanleg is 'n ander voorbeeld van hoe kernveiligheid gebruik word om NPP's te verhoed om die volle en tydige werking te bewerkstellig '.

Hy het gesê: "Alhoewel dit nie 'n lidstaat van die Europese Unie is nie, het verskeie MEPS, op aandrang van Litaue, in Februarie 2021 geëis dat Belo-Rusland die projek opskort weens vermeende kwessies oor veiligheid."

Sulke eise word steeds vurig uitgespreek, selfs nadat die Europese Nuclear Safety Regulators Group (ENSREG) gesê het dat die veiligheidsmaatreëls by Astravets heeltemal in lyn is met Europese standaarde. Die peer-reviewed verslag - gepubliseer na uitgebreide besoeke en veiligheidsevaluasies - het gesê dat die reaktore sowel as die NPP se plek 'geen rede tot kommer is nie.

Inderdaad, Rafael Grossi, direkteur-generaal van die IAEA, het in 'n onlangse verhoor in die Europese Parlement gesê: 'Ons is al lank met Belo-Rusland in gesprek', 'ons is die hele tyd in die veld' en die IAEA het 'goeie praktyke' gevind. en dinge om te verbeter, maar ons het geen rede gevind dat die aanleg nie sal werk nie ”.

Die teenstanders van die Wit-Rusland-fabriek vergelyk steeds met Tsjernobil, maar Berniolles sê dat 'een van die fundamentele lesse wat ons van Tsjernobil gekry het, was dat die volledige deursmeltings deeglik ingeperk moes word'.

“Dit word gewoonlik uitgevoer met 'n toestel genaamd 'core-catcher', en elke VVER-1200-reaktor - waarvan twee in Astravets - is daarmee toegerus. Die verkoelingstelsel van die kernvanger moet die kernrommel kan afkoel waar die termiese krag van ongeveer 50 MW gedurende die eerste dae na die kernongeluk opgewek word. Geen neutroniese ekskursie vind onder hierdie omstandighede plaas nie, wat nog 'n fundamentele verskil vir Tsjernobil is. Aangesien Europese veiligheidskenners nie hierdie kwessies tydens hul ontledings van Astravets geopper het nie, dui dit daarop dat daar geen probleme met hierdie maatreëls is nie, ”het hy bygevoeg.

Hy en ander merk op dat hoewel Litaue en sommige parlementslede jare lank die kritiek op die veiligheidsmaatreëls van die aanleg bestee het, 'die feit is dat daar nooit ernstig ontbreek is nie'.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings