Verbinding met ons

Tsjeggiese Republiek

Tsjeggië om Pole weens die Turow-steenkoolmyn te dagvaar

Guest bydraer

gepubliseer

on

Plaaslike groepe en nie-regeringsorganisasies het vandag die besluit van die Tsjeggiese regering verwelkom om 'n saak by die Europese Hof van Justisie in te dien teen die Poolse regering vir die onwettige werking van die Turów-steenkoolmyn, wat tot op die Tsjeggiese en Duitse grense gegrawe is, wat plaaslike inwoners beskadig. watervoorrade vir nabygeleë gemeenskappe. Dit is die eerste so 'n regsgeding vir die Tsjeggiese Republiek en die eerste in die EU se geskiedenis waar een lidstaat 'n ander weens die omgewingsredes dagvaar, skryf Europa Beyond Coal Communications Office, Alistair Clewer.

Milan Starec, 'n Tsjeggiese burger uit die streek Liberec (dorp Uhelná): 'Die besluit van ons regering om 'n saak teen Pole in te dien, is 'n verligting vir ons wat langs die myn woon. Net in 2020 het die grondwatervlak in die gebied met agt meter gedaal, wat dubbel is wat PGE gesê het teen 2044 sou gebeur. Ons bekommernisse is met vrees vervang. Dit is van kardinale belang dat ons regering 'n staking van onwettige mynbou eis, aangesien PGE nog steeds nie sy verantwoordelikheid aanvaar nie, terwyl hy toestemming vra om ons waterbronne en omgewing vir nog 23 jaar te vernietig. ' 

Kerstin Doerenbruch, Greenpeace Berlin: 'Duitsland tree ook op in die saak teen Turów, met streeksverteenwoordigers en burgers in Sakse wat in Januarie hul eie klag voor die Europese Kommissie bring. Ons doen nou 'n beroep op die Duitse regering om mense se huise en die Neiße-rivier op te skerp deur die Tsjeggiese saak teen Pole aan te sluit. ” 

Anna Meres, klimaat- en energieveldtog, Greenpeace Pole: “Pole het roekeloos en onwettig opgetree deur 'n permit uit te reik vir die verdere uitbreiding, daarom is dit geen verrassing dat hierdie saak by die Europese Hof van Justisie gebring is nie. Pole se toenemend irrasionele steun vir steenkooluitbreiding benadeel nie net die gesondheid, watervoorsiening en die verergering van die klimaatkrisis nie: dit isoleer ons van ons vriende en bure, en beroof ons werkers en gemeenskappe van beter, meer volhoubare werk. 78 persent van die Polen wil teen 2030 steenkool laat vaar, dit is tyd om daarna te luister, om op te hou om grensgemeenskappe te belas en 'n beter toekoms vir almal te beplan. ”

Zala Primc, Europe Beyond Coal Campaigner: “Mense in omliggende lande betaal die prys vir Pole se druk om steenkool te ontgin vir dekades met hul gesondheids- en watersekuriteit. Ons doen 'n beroep op die Europese Kommissie, wat verantwoordelik is om toe te sien dat die EU-wette toegepas word, om 'n inbreukprosedure teen die Poolse regering te begin en om 'n party te word in die Turow-saak voor die EU-hof.

  1. Die Europese Kommissie het onlangs 'n beredeneerde opinie bekend gemaak waarin gesê word dat verskeie oortredings van die EU-wetgewing. Die onderhandelinge tussen die twee lande het tot stilstand gekom, want Pole verwerp die Tsjeggiese Republiek se voorwaardes vir 'n skikking. Die Turow-myn, wat besit word deur die Poolse staatsonderneming PGE, het onwettig gewerk nadat die Poolse regering sy lisensie in April 2020 met ses jaar verleng het, ondanks die feit dat hy nie 'n korrekte openbare konsultasie of 'n omgewingsimpakstudie uitgevoer het nie. word deur die EU-wetgewing vereis. PGE het selfs aansoek gedoen vir die verlenging van die mynkonsessie van 2026 tot 2044, wat die uitbreiding van die myn sou insluit, terwyl onderhandelinge met die Tsjeggiese regering en die betrokke Liberec-streek nog plaasvind, maar geen van die Tsjeggiese partye is ingelig nie. 'N Besluit word in April 2021 verwag.
  2. 'N Duitse kundige studie het ook die gevolge van die Turow-myn aan die Duitse kant van die grens blootgelê: die besoedeling wat dit veroorsaak by die Lusatiese Neisse-rivier, die verlaging van die grondwater en die insakking wat huise rondom die stad Zittau kan beskadig. Die studie skat ook dat watertekorte kan beteken dat dit 144 jaar sal neem om die oop put te vul sodra dit gesluit is - veel langer as wat PGE beweer het (https://bit.ly/3uoPO7s). Engelse opsomming: https://bit.ly/2GTebWO.
  3. Die Duitse kundige studie het die burgemeester van Zittau Thomas Zenker, Daniel Gerber, lid van die Saksiese parlement, en ander burgers van Sakse aangespoor om ook in Januarie 'n klag by die Europese Kommissie in te dien (https://bit.ly/2NLLQVY). In Februarie is die saak ook deur die Saksiese parlement behandel, wie se lede 'n beroep op die Duitse regering gedoen het om tot die Tsjeggiese regsgeding toe te tree indien dit voor die EU-hof gebring word (https://bit.ly/3slypLp).  
  4. Daar is tot dusver talle pogings aangewend om die Europese Kommissie tot aksie te wek: ingrypings deur lede van die Europese Parlement (https://bit.ly/2G6FH2H), 'n oproep tot aksie deur die burgemeester van die Duitse stad Zittau ([https://bit.ly/3selwTe), petisies deur Tsjegge en burgers wat geraak word (https://bit.ly/2ZCnErN), 'n studie wat die negatiewe gevolge van die myn aan die Tsjeggiese kant beklemtoon (https://bit.ly/2NSEgbR), 'n formele klag deur die Tsjeggiese stad Liberec (https://bit.ly/2NLM27E) en 'n resolusie van die Europese Groenen (https://bit.ly/3qDisQ9). Die Internasionale Kommissie vir die Beskerming van die Odra-rivier teen Besoedeling (ICPO), wat bestaan ​​uit Poolse, Duitse en Tsjeggiese afgevaardigdes, het ook betrokke geraak in die saak Turów, wat die myn as 'n 'supra-regionaal beduidende probleem' bestempel wat gekoördineerd vereis. aksie tussen die drie lande (https://bit.ly/3btUd0n).

Europa buite steenkool is 'n alliansie van burgerlike samelewingsgroepe wat werk om die sluiting van steenkoolmyne en kragsentrales te kataliseer, die bou van nuwe steenkoolprojekte te voorkom en die regverdige oorgang na skoon, hernubare energie en energie-doeltreffendheid te bespoedig. Ons groepe bestee hul tyd, energie en hulpbronne aan hierdie onafhanklike veldtog om Europa teen 2030 of vroeër steenkoolvry te maak. www.beyond-coal.eu 

corona

Die Kommissie keur die Tsjeggiese skema van € 1.2 miljard goed om selfstandige ondernemers en vennote in klein ondernemings met beperkte aanspreeklikheid te ondersteun wat deur koronavirus-uitbrekings geraak word

EU Reporter Korrespondent

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n Tsjeggiese skema van € 1.2 miljard ('vergoedingsbonus') goedgekeur om selfstandige ondernemers en vennote in klein ondernemings met beperkte aanspreeklikheid te ondersteun wat deur die uitbraak van die coronavirus geraak word. Die skema is ingevolge die staatssteun goedgekeur Tydelike raamwerk. Ingevolge die skema sal openbare steun die vorm aanneem van direkte toelaes. Die doel van die skema is om die nadelige gevolge van die uitbraak van die koronavirus op die likiditeit van die in aanmerking komende kleinsakeondernemings te verminder vir die tydperke waarop hulle, al dan nie, gedeeltelik of nie bedrywig is om sake-aktiwiteite uit te voer nie.

Die skema sal na verwagting meer as 1 miljoen selfstandige ondernemings en vennote in klein ondernemings met beperkte aanspreeklikheid ondersteun. Die Kommissie het bevind dat die Tsjeggiese skema strook met die voorwaardes soos uiteengesit in die Tydelike Raamwerk. In die besonder, (i) sal die steun nie meer wees as € 225,000 per maatskappy wat aktief is in die primêre produksie van landbouprodukte, € 270,000 per maatskappy wat aktief is in die vissery- en akwakultuur-sektor, en € 1.8 miljoen per maatskappy wat in alle ander sektore aktief is nie; en (ii) die steun voor 31 Desember 2021 toegestaan ​​sal word. Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, toepaslik en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat te herstel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b). VWEU en die voorwaardes uiteengesit in die Tydelike Raamwerk.

Op grond hiervan het die Kommissie die maatreël goedgekeur kragtens die EU-reëls vir staatshulp. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander aksies wat deur die Kommissie geneem is om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie aan te spreek, kan gevind word hier afgelaai word. Die nie-vertroulike weergawe van die besluit sal beskikbaar gestel word onder die saaknommer SA.61358 in die staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

Lees verder

Tsjeggiese Republiek

Kommissie keur beleggingshulp goed vir Tsjeggiese boorde en besproeiings; open diepgaande ondersoeke na Tsjeggiese maatreëls ten gunste van groot landbouondernemings

EU Reporter Korrespondent

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het twee Tsjeggiese steunskemas vir beleggingssteun vir die herstrukturering van boorde en besproeiing goedgekeur, terwyl 'n diepgaande ondersoek begin is om te bepaal of beleggingshulp wat in die verlede aan sekere groot ondernemings wat in die landbousektor aktief was, in ooreenstemming was met die EU-reëls. oor staatshulp in die landbousektor. Parallel daaraan het die Kommissie 'n diepgaande ondersoek geopen om te bepaal of vorige en beplande hulp aan sekere groot ondernemings om oes- en veeversekering te ondersteun, strook met die EU-reëls vir staatssteun in die landbousektor.

Beleggingshulp aan groot ondernemings vir die herstrukturering van boorde en besproeiing

Tsjeggië het sy planne om twee hulpskemas in te stel aan ondernemings wat in die landbousektor aktief is, ongeag hul omvang in belegging in die herstrukturering van boorde en besproeiing, aan die Kommissie in kennis gestel. Die beraamde begroting van die skemas was onderskeidelik € 52.4 miljoen en € 21 miljoen.

Die Kommissie het bevind dat die steun wat die Tsjeggiese owerhede van plan is om in die toekoms te verleen ingevolge die twee aangemelde skemas, strook met die voorwaardes uiteengesit in die 2014-riglyne vir landbou-staatssteun ten opsigte van alle soorte begunstigdes. Op grond hiervan het die Kommissie die maatreëls ingevolge die EU-reëls vir staatssteun goedgekeur.

Wat die verlede betref, het die Kommissie tydens die beoordeling van die voorgestelde maatreëls bevind dat sommige van die begunstigdes van hierdie skemas in die voorafgaande jare verkeerdelik deur die Tsjeggiese toelae-owerhede as klein of mediumgrootte ondernemings (KMO's) gekwalifiseer is. terwyl hulle in werklikheid groot ondernemings was. Die Kommissie het bevind dat die groot ondernemings steun ontvang het op grond van bestaande Tsjeggiese skemas, wat onder die groepvrystellingsverordening vir landbou-groepe vrygestel is en slegs toeganklik is vir KMO's.

Die Kommissie se 2014-riglyne vir landbou-staatssteun stel lidlande in staat om beleggingshulp te verleen ten gunste van ondernemings van alle groottes, onder sekere voorwaardes. Wanneer beleggingshulp aan groot ondernemings toegestaan ​​word, as gevolg van die potensiële verwringingseffekte daarvan, moet aan sekere bykomende voorwaardes voldoen word om te verseker dat moontlike mededingingsversteurings tot die minimum beperk word. In die besonder moet beleggingshulp aan groot ondernemings: (i) 'n werklike aansporingseffek hê, dws dat die begunstigdes nie die belegging sou uitvoer in die afwesigheid van openbare steun nie (naamlik 'n 'kontra-feitelike scenario' wat die situasie beskryf sonder die steun); en (ii) op ​​grond van spesifieke inligting tot die minimum beperk word.

In hierdie stadium betwyfel die Kommissie dat die steun wat Tsjeggië reeds aan die groot ondernemings verleen het, aan die voorwaardes voldoen, veral as gevolg van die afwesigheid van 'n kontra-feitelike scenario om te verseker dat die steun wat in die verlede aan groot ondernemings verleen is, eweredig was. .

Die Kommissie sal nou verder ondersoek om vas te stel of die aanvanklike bekommernis daarvan bevestig word. Die opening van 'n diepgaande ondersoek bied alle belanghebbende partye die geleentheid om kommentaar op die maatreël te lewer. Dit beïnvloed geensins die uitslag van die ondersoek nie.

Hulp om oes- en veeversekeringspremie vir groot ondernemings te ondersteun

Tsjeggië het die Kommissie in kennis gestel van sy planne om 25.8 miljoen euro openbare steun te verleen vir oes- en veeversekeringspremie vir groot ondernemings.

Uit die beoordeling van die Kommissie blyk dat sulke steun in die verlede reeds verleen is aan begunstigdes wat verkeerdelik deur die Tsjeggiese owerhede as KMO's gekwalifiseer is, terwyl dit in werklikheid groot ondernemings was.

In hierdie stadium betwyfel die Kommissie dat die Tsjeggiese steun vir oes- en veeversekeringspremies in die verlede voldoen aan die vereistes soos uiteengesit in die 2014-riglyne vir landbou-staatssteun vir groot ondernemings. In hierdie opsig is dit onwaarskynlik dat die Tsjeggiese owerhede kan toesien dat die steun wat aan groot ondernemings verleen word, in die afwesigheid van 'n teenfeitlike scenario deur die begunstigdes wat verkeerdelik as KMO's gekwalifiseer is, ingedien word.

Ingevolge die skema wat deur Tsjeggië in kennis gestel is, sal die begunstigdes eers om die hulp moet aansoek doen in die stadium van die betaling van die versekeringspremie, en nie voordat die versekeringskontrak onderteken is nie. Die Kommissie betwyfel dus in hierdie stadium dat die maatreël 'n werklike aansporingseffek het, met ander woorde dat die begunstigdes nie versekeringskontrakte sou sluit in die afwesigheid van die openbare steun nie. Ook in die geval van vroeëre en beplande hulp ter ondersteuning van oes- en veeversekeringspremie vir groot ondernemings, sal die Kommissie nou verder ondersoek om vas te stel of die aanvanklike bekommernis daarvan bevestig word. Die opening van 'n diepgaande ondersoek bied alle belanghebbende partye die geleentheid om kommentaar op die maatreël te lewer. Dit beïnvloed geensins die uitslag van die ondersoek nie.

agtergrond

Vanweë die dikwels verminderde finansieringsmoontlikhede van boere, laat die Kommissie se 2014-riglyne vir staatssteun in die landbou- en bosbousektor en in landelike gebiede die lidstaten toe om beleggings en versekeringspremies vir ondernemings te ondersteun. Die maatreëls moet egter aan 'n aantal voorwaardes voldoen, veral:

  • Die 'aansporingseffek'-beginsel: die hulpaansoek moet voor die aanvang van die hulp-aktiwiteit ingedien word;
  • die vereiste dat groot ondernemings die 'aansporingseffek' moet bewys deur middel van 'n 'counterfactual scenario': hulle moet dokumentêre bewyse indien wat aantoon wat sou gebeur het in 'n situasie waarin die steun nie verleen is nie;
  • die steun moet eweredig wees en;
  • spesifieke voorwaardes wat verband hou met in aanmerking komende aktiwiteite, in aanmerking komende koste en hulpintensiteit.

Klein en mediumgrootte ondernemings (KMO's) word omskryf in Aanhangsel I by Verordening (EU) 702/2014 van die Kommissie. Dieselfde verordening verduidelik dat die ontwikkeling van KMO's beperk kan word deur markmislukkings. KMO's het gewoonlik probleme met die verkryging van kapitaal of lenings, gegewe die risiko-afkerige aard van sekere finansiële markte en die beperkte kollaterale wat hulle moontlik kan bied. Hul beperkte hulpbronne kan ook toegang tot inligting beperk, veral wat nuwe tegnologie en potensiële markte betref. Soos die Unie-howe deurgaans bevestig het, moet die definisie van 'n KMO streng geïnterpreteer word.

Die nie-vertroulike weergawe van die besluite sal beskikbaar gestel word onder saaknommers SA.50787, SA.50837 en SA. SA.51501 in die staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is. Nuwe publikasies van staatshulpbesluite op die internet en in die Amptelike Blaar is gelys in die State Aid Weekly e-News.

 

Lees verder

Tsjeggiese Republiek

EU-kohesiebeleid: € 160 miljoen om die spoorvervoer in Tsjeggië te moderniseer

EU Reporter Korrespondent

gepubliseer

on

Om die 2021 EU-spoorwegjaar, het die Europese Kommissie vandag 'n belegging van meer as € 160 miljoen van die cohesie Fonds om die enkellyn tussen Sudoměřice u Tábora en Votice in Tsjeggië te vervang deur 'n nuwe 17 km lange dubbelspoorlyn. Dit sal die deurgang van langafstand-, hoëspoedtreine en meer vrag- en streektreine moontlik maak. Elisa Ferreira, kommissaris van die samehorigheid en hervormings, het gesê: “Hierdie projek sal spoorvervoer in Tsjeggië moderniseer, wat sy spoorwegnetwerk mededingender en aantrekliker sal maak in vergelyking met ander meer besoedelende en gevaarlike vervoermodusse. Dit sal mense en besighede nie net in Tsjeggië nie, maar ook in die res van Sentraal-Europa baie bevoordeel. ”

Die projek sal bydra tot groter kapasiteit en mededingendheid van spoorwegvervoer. Dit behoort 'n verskuiwing van pad- na spoorvervoer aan te moedig, wat omgewingsvoordele sal meebring, in die vorm van minder geraas en lugbesoedeling, terwyl dit bydra tot die sosio-ekonomiese ontwikkeling in Suid- en Sentraal-Boheme. Die nuwe lyn op Praag-České Budějovice-spoorwegkorridor sal toegang tot die stede České Budějovice en Praag en die stad Tábor vergemaklik, wat dit vir mense makliker maak om aan die vraag na werk in hierdie stedelike sentrums te voldoen. Hierdie projek is deel van die trans-Europese spoorweg wat Duitsland en Oostenryk via Tsjeggië verbind, en dit sal na verwagting in die eerste kwartaal van 2023 in werking wees.

Lees verder

Twitter

Facebook

Neigings