Verbinding met ons

Biobrandstof

Die Kommissie keur die verlenging van belastingvrystelling vir biobrandstof in Swede met een jaar goed

DEEL:

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het die verlenging van die belastingvrystellingsmaatreël vir biobrandstof in Swede ingevolge die EU-reëls vir staatssteun goedgekeur. Swede het vloeibare biobrandstof vrygestel van energie- en CO₂-belasting sedert 2002. Die skema is verleng na die besluit van die Kommissie in geval SA. 48069 in 2017 tot 31 Desember 2020. Deur hierdie besluit keur die Kommissie 'n verlenging van een jaar van die belastingvrystelling goed (vanaf 01 Januarie 2021 tot 31 Desember 2021).

Die doel van die belastingvrystellingsmaatreël is om die gebruik van biobrandstof te verhoog en die gebruik van fossielbrandstowwe in vervoer te verminder. Die Kommissie het die maatreëls onder die EU - reëls vir staatssteun beoordeel, veral die Riglyne vir Staatshulp vir die beskerming van die omgewing en energie 2014-2020. Die Kommissie het bevind dat die belastingvrystellings nodig en toepaslik is om die produksie en verbruik van binnelandse en ingevoerde biobrandstof te stimuleer, sonder om die mededinging in die interne mark onnodig te verdraai. Daarbenewens sal die skema bydra tot die pogings van beide Swede en die EU as geheel om die Parys-ooreenkoms na te kom en na die 2030-hernubare en CO₂-teikens te beweeg.

Die steun aan voedselgebaseerde biobrandstof moet beperk bly, in ooreenstemming met die drempels wat deur die hersiene richtlijn vir hernubare energie gestel word. Verder kan die vrystelling slegs verleen word as ondernemers voldoen aan die volhoubaarheidskriteria, wat deur Swede oorgedra word soos vereis deur die hersiene hernubare energie-richtlijn. Op grond hiervan het die Kommissie tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël in ooreenstemming is met die EU-reëls vir staatssteun. Meer inligting sal oor die Kommissie beskikbaar wees kompetisie webwerf, in die Staatssteun Register onder die saaknommer SA.55695.

advertensie

Biobrandstof

Die Kommissie keur die verlenging van belastingvrystelling goed vir biogas wat nie op voedsel gebaseer is nie en #BioPropane wat vir verhitting of as motorbrandstof in #Swede gebruik word

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het ingevolge die EU-reëls vir staatshulp die verlenging van belastingvrystellingsmaatreëls goedgekeur vir biogas en biopropaan wat nie op voedsel gebruik word nie en wat in Swede gebruik word as motorbrandstof. Onder twee afsonderlike skemas, stel Swede vrystellings van energie- en CO₂-belasting (i) op ​​biogas wat in hitteopwekking gebruik word (vroeëre skema is laas in 2018 verleng) en (ii) biogas wat as motorbrandstof gebruik word (voormalige skema is laas in 2015 verleng).

Met die besluite keur die Kommissie vir beide skemas 'n verlenging van die belastingvrystelling van tien jaar (10-2021) toe, met twee wysigings: i) die belastingvrystelling beperk tot slegs biogas wat nie op voedsel gebaseer is nie, en ii) die belastingvrystelling uit te brei tot bio-propaan wat nie op voedsel gebaseer is nie. Die doel van die belastingvrystelling is om die gebruik van biogas en bio-propaan te verhoog en die gebruik van fossielbrandstowwe en hul kweekhuisgasvrystellings te verminder, terwyl dit die oorgang na gevorderde biobrandstof vergemaklik. Die Kommissie het die maatreëls volgens die EU-reëls vir staatshulp beoordeel, veral die Riglyne vir Staatshulp vir die beskerming van die omgewing en energie 2014-2020.

Die Kommissie het bevind dat die belastingvrystellings nodig en toepaslik was om die produksie en verbruik van huishoudelike en ingevoerde biogas en bio-propaan te stimuleer, sonder om die mededinging in die interne mark onnodig te verdraai. Daarbenewens sal die skemas bydra tot die pogings van beide Swede en die EU as geheel om die Parys-ooreenkoms te bereik en na die 2030-hernubare en CO₂-teikens te beweeg. Op grond hiervan het die Kommissie tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreëls in ooreenstemming is met die EU-reëls vir staatshulp.

advertensie

Meer inligting sal oor die Kommissie beskikbaar wees kompetisie webwerf, in die Staatssteun Register onder die saaknommers SA.56125 (hitteopwekking) en SA.56908 (motorbrandstof).

Lees verder

Biobrandstof

Afval tot energie is tuis in # CircularEconomy - #CEWEP Presents # SustainabilityRoadMap2035

gepubliseer

on

Op 24 September het CEWEP, wat die bestuurders van Europese afvalstowwe-aanlegte verteenwoordig, die eerste keer geloods Padkaart vir afval-tot-energie-volhoubaarheid. Die nuwe dokument, aangebied voor meer as 100 Europese beleidsmakers, belanghebbendes en verteenwoordigers van die bedryf in Brussel, bevat 'n uiteensetting van die visie van die sektor aan 2035 wat wys hoe die afval-tot-energie-sektor noodsaaklike dienste aan die samelewing lewer.

“Ons kan nie oor die sirkulêre ekonomie in 2035 praat sonder om te praat oor hoe om die materiaalsiklusse skoon te hou nie, hoe om seker te maak dat al die afval wat nie herwin kan word nie, nog steeds veilig behandel word, dat al die waarde wat in die res-afval, energie en materiale gepaard gaan , is gebruik. Met ander woorde, as afval-tot-energie-sektor voel ons tuis in die sirkulêre ekonomie, is ons en sal ons nodig wees, ”het Paul De Bruycker, president van CEWEP tydens die geleentheid gesê.

Volgens CEWEP-berekeninge sal Europa steeds ongeveer 142 miljoen ton residuele afval produseer wat in 2035 behandel moet word, selfs al word die afvaldoelwitte wat gestel is deur EU-afvalwette wat in 2018 goedgekeur is, betyds bereik. 'N Debat is nodig oor hoe om die afval die beste te behandel, veral omdat die huidige behandelingsvermoë nie voldoende is vir ongeveer 40 miljoen van hierdie oorblywende afval nie (meer inligting). Verder moet toekomstige EU-wetgewing kommersiële en industriële afval aanpak deur bindende herwinnings- en stortingsterreindoelwitte vir hierdie afvalstrome op te stel.

advertensie

Die padkaart vra vir die erkenning van die rol van afval-tot-energie in die behandeling van afval besmet met stowwe wat nie geskik is vir herwinning nie, en sodoende kwaliteit herwinning moontlik maak. Afval-tot-energie dra ook by tot die herwinning deur metale en minerale uit die onderas te herwin. Terwyl die herwonne metale by die herwinningsdoelwitte getel word, het die herwinning van die minerale fraksie van die onderas nie dieselfde erkenning nie, al word grondstowwe soos sand en gruis wat in verskillende konstruksie-toepassings benodig sou word, op hierdie wyse vervang.

In sy padkaart vra CEWEP die erkenning van die holistiese rol van afval-tot-energie in klimaatsbeskerming deur afval te behandel wat andersins in stortingsterreine sou beland en fossielbrandstowwe te vervang wat in konvensionele kragsentrales verbrand sou word. Die elektrisiteit, hitte en stoom wat deur Europese afval-tot-energie-aanlegte geproduseer word, word aan inwoners en nywerhede voorsien, maar die uitbreiding van die beskikbare infrastruktuur sal die energie nog doeltreffender benut.

'Daar is baie vrae: hoe om gemengde afval te behandel, hoe om kommersiële en industriële afval op 'n betroubare manier te behandel, hoe grootskaalse stortingsterreine aansienlik verminder, hoe die uitstoot van broeikasgasse verminder moet word, ens. Al hierdie belangrike kwessies moet aangepak word en daarvoor het ons afval-tot-energie nodig, ”het Paul De Bruycker opgesom.

Die geleentheid is saamgewerk met ESWET, die Europese vereniging wat vervaardigers op die gebied van afval-tot-energie-tegnologie verteenwoordig, waar hulle ook 'n Visie van afval-tot-energie aangebied het in 2050: Clean Technologies for Sustainable Waste Management.


WtE Volhoubaarheid Roadmap 2035


Skyfies vir padkaartbekendstellings
(24 / 09 / 2019)

Lees verder

Biobrandstof

Volgens 'n klimaat-neutrale Europa: die EU belê meer as € 10bn in #InnovativeCleanTechnologies

gepubliseer

on

Die Kommissie het 'n beleggingsprogram van meer as € 10 miljard vir lae-koolstof-tegnologieë in verskeie sektore aangekondig om hul wêreldwye mededingendheid te verhoog.

Die innoverende klimaatsaksie van die EU, soos aangekondig op 26 Februarie, het 'n verskeidenheid voordele vir die gesondheid en welvaart van die Europeërs, met 'n onmiddellike, tasbare invloed op die lewens van mense - van die skepping van plaaslike groen werk en groei tot energie-doeltreffende huise met 'n verlaagde energierekening, skoner lug, doeltreffender openbare vervoerstelsels in stede, en veilige voorsiening van energie en ander hulpbronne.

Miguel Arias Cañete, kommissaris vir klimaatsaksie en energie, het gesê: “Minder as drie maande nadat ons ons strategiese visie vir 'n klimaatneutrale Europa teen 2050 aanvaar het, plaas ons ons geld waar ons is. Ons doel is om voort te gaan om 'n moderne, mededingende en sosiaal regverdige Parys-ekonomie vir alle Europeërs te bou. Om dit te laat gebeur, sal ons skoon, innoverende tegnologieë op industriële skaal moet gebruik. Dit is die rede waarom ons belê om hoogs innoverende tegnologieë in energie-intensiewe bedrywe, in die opvang en gebruik van koolstof, in die sektor vir hernubare energie en in die berging van energie, na die mark te bring. Ons laat tegnologiese oplossings in alle lidlande los en druk op die snel vorentoe-knoppie in ons oorgang na 'n moderne en klimaatneutrale samelewing in Europa. ”

advertensie

Die Kommissie wil verseker dat Europa steeds bo-aan die liga is met betrekking tot nuwe hoë-waarde patente vir skoon energietegnologieë. Hierdie leierskap bied 'n wêreldwye mededingende voordeel, waardeur Europa die eerste voordele van die voordele kan oes deur die uitvoer van Europese volhoubare produkte en volhoubare tegnologie en besigheidsmodelle te verhoog.

Op 28 November 2018 het die Europese Kommissie 'n strategiese langtermynvisie vir 'n voorspoedige, moderne, mededingende en klimaatneutrale ekonomie deur 2050 - 'n Skone Planeet vir almal. Die strategie toon hoe Europa die weg kan lei tot klimaatsneutraliteit, terwyl die mededingendheid van sy bedrywe bewaar word deur te belê in realistiese tegnologiese oplossings. Hierdie oorgang vereis ook verdere opskalering van tegnologiese innovasies in die energie-, gebou-, vervoer-, nywerheids- en landbousektore.

Volgende stappe

Die Commissie beoogt die eerste oproep tot die indien van voorstellen in die kader van die Innovatie Fonds reeds in 2020, gevolg deur gereelde oproepe tot 2030.

agtergrond

Die Innovasiefonds sal hulpbronne wat sowat € 10 miljard bedra, afhang van die koolstofprys. Ten minste € 450 miljoen toelaes van die EU Emissiehandelstelsel (EU ETS) -richtlijn sal op die koolstofmark in die tydperk 2020-2030 verkoop word. Die inkomste van hierdie verkope hang af van die koolstofprys, wat tans ongeveer € 20 is.

Enige onbetaalde inkomste uit die voorganger van die Innovation Fund, die NER 300 program, sal ook by die Innovasiefonds gevoeg word. So, die totale befondsing van die Fonds kan ongeveer EUR 10 Miljard wees.

Die Innovasiefonds poog om die regte finansiële aansporings vir maatskappye en owerhede te skep om nou in die volgende generasie laekool-tegnologie te belê en EU-maatskappye 'n eerste voordeel te gee om globale tegnologie-leiers te word.

Die Innovatiefonds bou voort op die ervaring van die NER300-program, die huidige EU-program om die demonstrasie van koolstofopvang en berging en hernubare energie tegnologie te ondersteun. Dit brei sy omvang uit om ook energieopberging en energie intensiewe bedrywe uitdruklik te dek en is beter aangepas om innovasie te bevorder deur 'n verbeterde en vereenvoudigde bestuur. Dit bied subsidies aan om tot 60% te dek van die addisionele kapitaal- en bedryfskoste wat verband hou met innovasie vir die geselekteerde projekte, en die geld op 'n buigsame manier uit te betaal volgens die behoeftes van individuele projekte.

Boonop, na die besluit van die Kommissie om die onbestede fondse van die eerste NER 300-oproep ten bedrae van ongeveer € 487.6 miljoen, te herbelê, die oordrag van onbestede NER300-fondse na InnovFin Energie Demo Projekte word nou van krag en die Kommissie het bevestig dat drie bestaande projekte nou voordeel kan trek uit 'n leningwaarborg wat deur fondse van die NER300 gesteun word.

Meer inligting

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings