Verbinding met ons

elektrisiteit inter

Die Kommissie keur die verlenging van twee Griekse elektrisiteitsmaatreëls goed

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het, volgens die EU-reëls vir staatssteun, die verlenging van twee Griekse maatreëls vir 'n beperkte tydperk goedgekeur, 'n buigsaamheidsmeganisme en 'n onderbrekingsskema om die oorgang na die nuwe ontwerp van die elektrisiteitsmark te ondersteun. Ingevolge die buigsaamheidsmeganisme, wat aanvanklik op 30 Julie 2018 deur die Kommissie goedgekeur is (SA 50152), kan buigsame kragverskaffers soos gaskragstasies, buigsame hidro-aanlegte en aanvraagoperatore 'n betaling kry om beskikbaar te wees om elektrisiteit op te wek of, in die geval van vraagresponsoperateurs, bereid is om hul elektrisiteitsverbruik te verminder.

Hierdie buigsaamheid in kragvermoë sal die Griekse transmissiestelseloperateur (TSO) in staat stel om die wisselvalligheid in elektrisiteitsproduksie en -verbruik te hanteer. Ingevolge die onderbrekingsskema, wat aanvanklik op 07 Februarie 2018 deur die Kommissie goedgekeur is (SA. 48780), vergoed Griekeland groot energieverbruikers omdat hulle instem om vrywillig van die netwerk ontkoppel te word as die beveiliging van elektrisiteitsvoorsiening in gevaar is, soos byvoorbeeld tydens die gaskrisis in die koue winter van Desember 2016 / Januarie 2017.

Griekeland het die Kommissie in kennis gestel van sy voorneme om die buigsaamheidsmeganisme tot Maart 2021 te verleng, en die onderbrekingskema tot September 2021. Die Kommissie het die twee maatreëls onder die Riglyne oor staatshulp vir omgewingsbeskerming en energie 2014-2020.

Die Kommissie het bevind dat die verlenging van die twee maatreëls vir 'n beperkte tydperk nodig is, in die lig van die voortdurende hervormings in die Griekse elektrisiteitsmark. Dit het ook bevind dat die steun eweredig is omdat die vergoeding van begunstigdes deur 'n mededingende veiling vasgestel word, en sodoende oormatige vergoeding vermy word. Op grond hiervan het die Kommissie die maatreëls ingevolge die EU-reëls vir staatssteun goedgekeur. Meer inligting sal oor die Kommissie beskikbaar wees kompetisie webwerf, in die openbare geval registreer, onder die saaknommer SA.56102 en SA.56103.

elektrisiteit inter

EPO-IEA-studie: vinnige styging in battery-innovasie wat die sleutelrol speel in die oorgang van skoon energie

gepubliseer

on

  • Uitvindings van elektrisiteitsopberging toon jaarlikse groei van 14% gedurende die afgelope dekade, bevind die gesamentlike studie deur die Europese Patentkantoor (EPO) en die Internasionale Energieagentskap (IEA)

  • Die hoeveelheid batterye en ander berging van energie moet teen 2040 vyftig keer groei om die wêreld op koers te plaas vir klimaat- en volhoubare energiedoelwitte

  • Elektriese voertuie is nou die belangrikste dryfvere vir batteryinnovasie

  • Die vooruitgang in herlaaibare litium-ioonbatterye fokus by die meeste nuwe uitvindings

  • Asiatiese lande het 'n sterk voorsprong in die wêreldwye batterytegnologie-wedloop

  • Versnelde innovasie is nodig om die oorgang van Europa na skoon energie te bevorder ten einde aan die doel van die Europese Green Deal te voldoen

 Die verbetering van die kapasiteit om elektrisiteit op te berg, speel 'n sleutelrol in die oorgang na skoon energie-tegnologieë. Tussen 2005 en 2018 het patenteringsaktiwiteite in batterye en ander stoortegnologieë vir elektrisiteit toegeneem gemiddelde jaarlikse koers van 14% wêreldwyd, vier keer vinniger as die gemiddelde van alle tegnologievelde, volgens 'n gesamentlike studie wat vandag deur die Europese Patentkantoor (EPO) gepubliseer is die Internasionale Energie-agentskap (IEA).

Die verslag, wat Innovasie in batterye en elektrisiteitsopberging - 'n wêreldwye analise gebaseer op patentdata, toon dat batterye byna 90% van alle patenteringsaktiwiteite op die gebied van elektrisiteitsopberging uitmaak, en dit die toename in innovasie word hoofsaaklik aangedryf deur vooruitgang in herlaaibare litium-ioonbatterye wat in elektroniese verbruikers en elektriese motors gebruik word. Veral elektriese mobiliteit bevorder die ontwikkeling van nuwe litium-ioon chemikalieë wat daarop gemik is om kraglewering, duursaamheid, laai / ontlaai spoed en herwinbaarheid te verbeter. Tegnologiese vooruitgang word ook aangevuur deur die behoefte om groter hoeveelhede hernubare energie soos wind- en sonkrag in elektrisiteitsnetwerke te integreer.

Die studie toon ook dat Japan en Suid-Korea wêreldwyd 'n sterk voorsprong in batterytegnologie het, en dat tegniese vooruitgang en massaproduksie in 'n toenemend volwasse bedryf die afgelope paar jaar tot 'n beduidende daling in die batterypryse gelei het - met byna 90% sedert 2010 in die geval van Li-ion-batterye vir elektriese voertuie, en met ongeveer twee derdes gedurende dieselfde tydperk vir stilstaande toepassings, insluitend die bestuur van elektrisiteitsnetwerke.

Die ontwikkeling van beter en goedkoper elektrisiteitsopberging is 'n groot uitdaging vir die toekoms: Volgens die IEA se scenario vir volhoubare ontwikkeling, vir die wêreld om klimaat- en volhoubare energiedoelwitte te bereik, Nagenoeg 10 000 gigawatt-uur batterye en ander vorme van energieberging sal teen 2040 wêreldwyd benodig word - 50 keer die grootte van die huidige mark. Effektiewe stooroplossings is nodig om die oorgang na Europa vir skoon energie te bevorder ten einde die doel van die Europese Groen Deal te bereik: om die kontinent teen 2050 klimaatneutraal te maak.

"Elektrisiteitstoortegnologie is van kritieke belang as dit gaan om die vraag na elektriese mobiliteit en om die skuif na hernubare energie te bereik wat nodig is om klimaatsverandering te versag, ”het gesê. EPO-president António Campinos. “Die vinnige en volgehoue ​​toename in innovasie vir elektrisiteitsopberging toon dat uitvinders en ondernemings die uitdaging van die energietransisie die hoof bied. Die patentgegewens onthul dat hoewel Asië 'n sterk voorsprong het in hierdie strategiese bedryf, die VSA en Europa op 'n ryk innovasie-ekosisteem kan staatmaak, 'n groot aantal KMO's en navorsingsinstellings insluit, om hulle te help om voort te gaan met die wedloop vir die volgende generasie batterye. '

"IEA-projeksies maak dit duidelik dat energieopberging in die komende dekades eksponensieel sal moet groei om die wêreld in staat te stel om internasionale klimaat- en volhoubare energiedoelwitte te bereik. Versnelde innovasie sal noodsaaklik wees om die groei te behaal, ”het Fatih Birol, uitvoerende direkteur van IEA, gesê. “Deur die aanvullende sterkpunte van die IEA en die EPO te kombineer, werp hierdie verslag nuwe lig op hedendaagse innovasietendense om regerings en ondernemings te help om slim besluite te neem vir ons energietoekoms.”

Die opkoms van elektriese voertuie wat Li-ion-innovasie bevorder

Die verslag, wat die belangrikste tendense in innovasie vir elektrisiteitsopberging tussen 2000 en 2018 voorstel, gemeet aan internasionale patentfamilies, bevind dat litium-ioon (Li-ion) -tegnologie, wat oorheersend is in draagbare elektroniese en elektriese voertuie, het die meeste van die battery-innovasie sedert 2005 aangevuur. In 2018 was die vooruitgang in Li-ion-selle verantwoordelik vir 45% van die patenteringsaktiwiteit wat verband hou met batteryselle, vergeleke met net 7 % vir selle gebaseer op ander chemikalieë.

In 2011 het elektriese voertuie verbruikerselektronika verbygesteek as die grootste groeiaandrywer vir Li-ion-batteryverwante (Sien grafiek: Aantal IPF's wat verband hou met toepassings vir batterypakke). Hierdie tendens beklemtoon die voortdurende werk van die motorbedryf om koolstofdioksied te ontwikkel en alternatiewe tegnologieë vir skoon energie te ontwikkel. Om te verseker dat batterye in elektriese voertuie doeltreffend en betroubaar is, is van kardinale belang om verbruikers na 2020 aan te moedig, waarna strenger EU-wye emissiedoelwitte van toepassing sal wees op fossielbrandstofvoertuie.

Die aandeel van die uitvindings uit Europese lande is relatief beskeie op alle gebiede van Li-ion-tegnologieë, maar dit is twee keer so hoog in opkomende velde vergeleke met meer gevestigde lande, byvoorbeeld genereer 11% van die uitvindings in beide Lithium-ysterfosfaat (LFP) en Litiumnikkel-kobaltaluminiumoksied (NCA), wat albei as belowende alternatiewe vir huidige Li-ioon-chemikalieë beskou word.

Verbeterings aan batterypakke vir elektriese motors het ook positiewe verspreidingseffekte op stilstaande toepassings opgelewer, insluitend die bestuur van elektrisiteitsnetwerke.

Die verslag toon ook dat patentaktiwiteite in die vervaardiging van batteryselle en selverwante ingenieursontwikkelings die afgelope dekade drievoudig gegroei het. Hierdie twee velde beslaan in 47 bykans die helfte (2018%) van alle patentaktiwiteite wat verband hou met batteryselle, 'n duidelike aanduiding van die volwassenheid van die bedryf en die strategiese belang van die ontwikkeling van doeltreffende massaproduksie.

Daarbenewens kom ander opbergingstegnologieë, soos superkondensators en redox-stroombatterye, vinnig na vore met die moontlikheid om sommige van die swakhede van Li-ion-batterye aan te spreek.

Asiatiese maatskappye aan die hoof

Die studie toon dat Japan het 'n duidelike voorsprong in die wêreldwye wedloop vir batterytegnologie, met 'n 40.9% van die internasionale patentfamilies in batterytegnologie in 2000-2018, gevolg deur Suid-Korea met 'n 17.4% -aandeel, Europa (15.4%), die VSA (14.5%) en China (6.9%). Asiatiese ondernemings is verantwoordelik vir nege van die tien beste wêreldwye aansoekers vir patente wat verband hou met batterye, en vir twee derdes van die top-25, wat ook ses ondernemings uit Europa en twee uit die VSA insluit. Die vyf beste aansoekers (Samsung, Panasonic, LG, Toyota en Bosch) het tussen 2000 en 2018 meer as 'n kwart van alle IPF's gegenereer. In Europa word innovasie in elektrisiteitsopberging gedomineer deur Duitsland, wat alleen meer as die helfte van die internasionale patentfamilies in batterytegnologieë uit Europa beslaan. (Sien grafiek: Geografiese oorsprong van Europese IPF's in batterytegnologie, 2000-2018).

Terwyl innovasie in batterytegnologie steeds grootliks in 'n beperkte groep baie groot maatskappye gekonsentreer is, speel kleiner ondernemings, universiteite en openbare navorsingsorganisasies ook 'n belangrike rol in die VSA en Europa. Vir die VS is 34.4% verantwoordelik vir KMO's en 13.8% van universiteite / navorsingsorganisasies vir IPF's wat ingedien is. Vir Europa is die syfers onderskeidelik 15.9% en 12.7%, in teenstelling met Japan (3.4% / 3.5%) en die Republiek Korea (4.6% / 9.0%).

Meer inligting

Lees die uitvoerende opsomming

Lees die volledige studie

Notas aan die redakteur

Oor internasionale patentfamilies

Die patentanalise in hierdie verslag is gebaseer op die konsep van internasionale patentfamilies (IPF's). Elke IPF verteenwoordig 'n unieke uitvinding en sluit in patentaansoeke wat in minstens twee lande ingedien en gepubliseer is, of by 'n plaaslike patentekantoor ingedien en gepubliseer word, sowel as gepubliseerde internasionale patentaansoeke. IPF's verteenwoordig uitvindings wat deur die uitvinder belangrik genoeg geag word om internasionaal beskerming te soek, en slegs 'n relatiewe klein persentasie aansoeke voldoen eintlik aan hierdie drempel. Hierdie konsep kan dus gebruik word as 'n goeie grondslag vir die vergelyking van internasionale innovasie-aktiwiteite, aangesien dit die vooroordele verminder wat mag voorkom wanneer patentaansoeke oor verskillende nasionale patentkantore vergelyk word.

Oor die EPO

Met byna 7 000 personeellede het die Europese Patentkantoor (EPO) is een van die grootste staatsdiensinstellings in Europa. Die EPO het sy hoofkwartier in München met kantore in Berlyn, Brussel, Den Haag en Wene, met die doel om die samewerking oor patente in Europa te versterk. Deur middel van die EPO se gesentreerde patentverleningsprosedure, is uitvinders in staat om patentbeskerming van hoogstaande gehalte in tot 44 lande te verkry, wat 'n mark van ongeveer 700 miljoen mense beslaan. Die EPO is ook die wêreld se voorste owerheid in patentinligting en patentsoeking.

Oor die Internasionale Energieagentskap
Die Internasionale Energie Agentskap (IEA) is die kern van die wêreldwye dialoog oor energie, wat gesaghebbende ontledings, data, beleidsaanbevelings en werklike oplossings bied om lande te help om veilige en volhoubare energie vir almal te bewerkstellig. Die IEA volg 'n benadering vir alle brandstowwe en alle tegnologieë en pleit vir beleid wat die betroubaarheid, bekostigbaarheid en volhoubaarheid van energie verbeter. Die IEA ondersteun oorgange oor skoon energie regoor die wêreld om wêreldwye volhoubaarheidsdoelwitte te bereik.

Media kontak Europese Patentkantoor

Luis Berenguer Giménez

Hoofdirekteur Kommunikasie / Woordvoerder

Tel .: + 49 89 2399 1203
[e-pos beskerm]

 

 

Lees verder

elektrisiteit inter

ElectroGasMalta het sy Delimar-kragstasieprojek opgesom

gepubliseer

on

Die Electrogas-konsortium het onlangs 'n perskonferensie gehou waar hy die resultate van 'n interne oudit van sy maatskappy bekend gemaak het. Die maatskappy het gesê dat dit in 2019 met 'n "uitgebreide interne regs- en forensiese ondersoek" begin het na die aanstelling van drie nuwe direkteure. Die oudit het getoon dat daar geen tekens van korrupsie was in die projek om 'n gaskragaanleg in Delimar te bou met die deelname van Siemens Projects Ventures en SOCAR Trading nie.

Volgens Energogas het die oudit geen tekens van oortredings in die stadium van die bod, die bou van die kragstasie en die bedryfsaktiwiteite van Electrogas geopenbaar nie.

Electrogas het ook berig dat 'n projek van meer as 500 miljoen euro vir die bou van 'n nuwe kragstasie van 210 MW en 'n LNG-hervergassingsterminal geïmplementeer is deur ElectroGas Malta, wat SOCAR Trading insluit. In vennootskap met Siemens en die plaaslike beleggingsonderneming GEM het hy in 2013 'n openbare tender op Malta gewen.

Dit is bekend dat die bestuur van Electrogas verander het na die bedanking van die aandeelhouer Jorgen fenek.
Fenech was deel van die gesamentlike onderneming 'jamholdings', wat 33.34% van die kragstasie besit. SOCAR Trading en Siemens Projects Ventures besit elk 33.34 persent.

In 2015 het ElectroGas Malta 'n kontrak met SOCAR onderteken wat eksklusiewe langtermynregte gee om LNG aan Malta vir die kragstasie te lewer. Die eerste reeks LNG is in Januarie 2017 op die eiland afgelewer, wat die voorwaardes geskep het vir Malta om brandstofolie heeltemal te laat vaar as 'n bron van elektrisiteitsopwekking. Soos vroeër opgemerk deur die premier van Malta, Joseph Muscat, het dit gehelp om die elektrisiteitspryse vir die Maltese bevolking met 25% te verlaag en het dit bygedra tot 'n vermindering van giftige emissies in die atmosfeer met 90%.

ElectroGas Malta sal ook 18 jaar lank elektrisiteit en aardgas aan die staatsbeheerde energiemaatskappy Enemalta lewer. 'N Projek ter waarde van meer as € 500 miljoen om 'n nuwe kragsentrale van 210 MW en 'n LNG-hervergasseringsterminaal op Malta met die deelname van SOCAR Trading te bou, is in Desember 2014 van stapel gestuur en in Januarie 2017 voltooi.

Lees verder

elektrisiteit inter

Die Kommissie keur die steun vir die produksie van elektrisiteit uit hernubare bronne in Ierland goed

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het ingevolge die EU-reëls vir staatshulp 'n skema goedgekeur om kragproduksie uit hernubare bronne in Ierland te ondersteun. Ierland beoog om 'n nuwe hulpmaatreël in te stel, genaamd die Renewable Electricity Support Scheme (“RESS”), om elektrisiteitsproduksie uit hernubare bronne, insluitend fotovoltaïese en windkrag, te ondersteun.

Die RESS, met 'n geraamde totale begroting van tussen € 7.2 miljard en € 12.5 miljard, duur tot 2025. Gedurende hierdie tyd word hulp met die produksie van elektrisiteit uit hernubare bronne toegeken onder die RESS deur veilings toegeken. Alle kwalifiserende tegnologieë sal meeding om subsidies in hierdie veilings, wat die koste-effektiewe bereiking van hernubare elektrisiteitsdoelwitte moet verseker deur mededinging aan te moedig.

Ierland het egter voorkeurbehandeling geregverdig vir 'n klein hoeveelheid energie van sonkrag, sowel as vir buitelandse wind op grond van die potensiaal van hierdie tegnologieë op die langer termyn. Suksesvolle aansoekers van die RESS ontvang meer as 15 jaar ondersteuning in die vorm van 'n premie bo die markprys.

Die gemeenskappe wat projekte ondersteun wat deur die RESS aangebied word, sal baat vind by 'n fonds waartoe alle RESS-begunstigdes sal bydra en wat sal belê in sekere tegnologieë en 'volhoubare doelwitte', insluitend opvoeding, energie-doeltreffendheid, volhoubare energie en klimaataksie-inisiatiewe in die omgewing rondom RESS-projekte. Die Kommissie het die skema beoordeel onder die EU - reëls vir staatssteun, veral onder die 2014 Riglyne vir Staatssteun vir Omgewingsbeskerming en Energie.

Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die Ierse RESS in ooreenstemming is met die EU-reëls vir staatshulp, aangesien dit die opwekking van elektrisiteit uit hernubare bronne bevorder, in ooreenstemming met die Europese Green Deal, sonder kompetisie onnodig verwring.

Uitvoerende vise-president Margrethe Vestager, verantwoordelik vir die mededingingsbeleid, het gesê: 'Hierdie steunskema vir hernubare elektrisiteit sal bydra tot die oorgang van Ierland na 'n koolstofarme en omgewingsvolhoubare ekonomie, in ooreenstemming met die Europese Green Deal en ons reëls vir staatssteun.'

Lees verder
advertensie

Facebook

Twitter

Neigings