Verbinding met ons

Biobrandstof

Die Kommissie keur die verlenging van belastingvrystelling goed vir biogas wat nie op voedsel gebaseer is nie en #BioPropane wat vir verhitting of as motorbrandstof in #Swede gebruik word

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die Europese Kommissie het ingevolge die EU-reëls vir staatshulp die verlenging van belastingvrystellingsmaatreëls goedgekeur vir biogas en biopropaan wat nie op voedsel gebruik word nie en wat in Swede gebruik word as motorbrandstof. Onder twee afsonderlike skemas, stel Swede vrystellings van energie- en CO₂-belasting (i) op ​​biogas wat in hitteopwekking gebruik word (vroeëre skema is laas in 2018 verleng) en (ii) biogas wat as motorbrandstof gebruik word (voormalige skema is laas in 2015 verleng).

Met die besluite keur die Kommissie vir beide skemas 'n verlenging van die belastingvrystelling van tien jaar (10-2021) toe, met twee wysigings: i) die belastingvrystelling beperk tot slegs biogas wat nie op voedsel gebaseer is nie, en ii) die belastingvrystelling uit te brei tot bio-propaan wat nie op voedsel gebaseer is nie. Die doel van die belastingvrystelling is om die gebruik van biogas en bio-propaan te verhoog en die gebruik van fossielbrandstowwe en hul kweekhuisgasvrystellings te verminder, terwyl dit die oorgang na gevorderde biobrandstof vergemaklik. Die Kommissie het die maatreëls volgens die EU-reëls vir staatshulp beoordeel, veral die Riglyne vir Staatshulp vir die beskerming van die omgewing en energie 2014-2020.

Die Kommissie het bevind dat die belastingvrystellings nodig en toepaslik was om die produksie en verbruik van huishoudelike en ingevoerde biogas en bio-propaan te stimuleer, sonder om die mededinging in die interne mark onnodig te verdraai. Daarbenewens sal die skemas bydra tot die pogings van beide Swede en die EU as geheel om die Parys-ooreenkoms te bereik en na die 2030-hernubare en CO₂-teikens te beweeg. Op grond hiervan het die Kommissie tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreëls in ooreenstemming is met die EU-reëls vir staatshulp.

advertensie

Meer inligting sal oor die Kommissie beskikbaar wees kompetisie webwerf, in die Staatssteun Register onder die saaknommers SA.56125 (hitteopwekking) en SA.56908 (motorbrandstof).

advertensie

Biobrandstof

Die Kommissie keur die verlenging van belastingvrystelling vir biobrandstof in Swede met een jaar goed

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het, ingevolge die EU -staatshulpreëls, die verlenging van die belastingvrystellingsmaatreël vir biobrandstof in Swede goedgekeur. Swede het vloeibare biobrandstof vrygestel van energie en CO₂ -belasting sedert 2002. Die maatreël is reeds verskeie kere verleng, die laaste keer in Oktober 2020 (SA.55695). By vandag se besluit keur die Kommissie 'n bykomende verlenging van die belastingvrystelling van een jaar (van 1 Januarie tot 31 Desember 2022) goed. Die doel van die belastingvrystellingsmaatreël is om die gebruik van biobrandstof te verhoog en die gebruik van fossielbrandstowwe in vervoer te verminder. Die Kommissie het die maatreël beoordeel onder EU -reëls vir staatshulp, veral die Riglyne vir Staatshulp vir die beskerming van die omgewing en energie.

Die Kommissie het bevind dat die belastingvrystellings noodsaaklik en geskik is om die produksie en verbruik van binnelandse en ingevoerde biobrandstowwe te stimuleer, sonder om die mededinging in die interne mark onnodig te verdraai. Boonop sal die skema bydra tot die pogings van beide Swede en die EU as geheel om die Parys -ooreenkoms na te kom en na die hernubare en CO₂ -doelwitte van 2030 te beweeg. Die ondersteuning aan voedselgebaseerde biobrandstof moet beperk bly, in ooreenstemming met die drempels wat deur die hersiene Richtlijn Hernubare Energie. Verder kan die vrystelling slegs toegestaan ​​word wanneer operateurs bewys lewer dat hulle aan volhoubaarheidskriteria voldoen, wat deur Swede omgeskakel sal word soos vereis deur die hersiene hernubare energie -richtlijn. Op hierdie basis het die Kommissie tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël in ooreenstemming is met die reëls van die EU se staatshulp. Meer inligting sal beskikbaar wees oor die kommissie kompetisie webwerf, in die Staatssteun Register onder die saaknommer SA.63198.

advertensie

Lees verder

Biobrandstof

Die Kommissie keur die verlenging van belastingvrystelling vir biobrandstof in Swede met een jaar goed

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het die verlenging van die belastingvrystellingsmaatreël vir biobrandstof in Swede ingevolge die EU-reëls vir staatssteun goedgekeur. Swede het vloeibare biobrandstof vrygestel van energie- en CO₂-belasting sedert 2002. Die skema is verleng na die besluit van die Kommissie in geval SA. 48069 in 2017 tot 31 Desember 2020. Deur hierdie besluit keur die Kommissie 'n verlenging van een jaar van die belastingvrystelling goed (vanaf 01 Januarie 2021 tot 31 Desember 2021).

Die doel van die belastingvrystellingsmaatreël is om die gebruik van biobrandstof te verhoog en die gebruik van fossielbrandstowwe in vervoer te verminder. Die Kommissie het die maatreëls onder die EU - reëls vir staatssteun beoordeel, veral die Riglyne vir Staatshulp vir die beskerming van die omgewing en energie 2014-2020. Die Kommissie het bevind dat die belastingvrystellings nodig en toepaslik is om die produksie en verbruik van binnelandse en ingevoerde biobrandstof te stimuleer, sonder om die mededinging in die interne mark onnodig te verdraai. Daarbenewens sal die skema bydra tot die pogings van beide Swede en die EU as geheel om die Parys-ooreenkoms na te kom en na die 2030-hernubare en CO₂-teikens te beweeg.

Die steun aan voedselgebaseerde biobrandstof moet beperk bly, in ooreenstemming met die drempels wat deur die hersiene richtlijn vir hernubare energie gestel word. Verder kan die vrystelling slegs verleen word as ondernemers voldoen aan die volhoubaarheidskriteria, wat deur Swede oorgedra word soos vereis deur die hersiene hernubare energie-richtlijn. Op grond hiervan het die Kommissie tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël in ooreenstemming is met die EU-reëls vir staatssteun. Meer inligting sal oor die Kommissie beskikbaar wees kompetisie webwerf, in die Staatssteun Register onder die saaknommer SA.55695.

Lees verder

Biobrandstof

Afval tot energie is tuis in # CircularEconomy - #CEWEP Presents # SustainabilityRoadMap2035

gepubliseer

on

Op 24 September het CEWEP, wat die bestuurders van Europese afvalstowwe-aanlegte verteenwoordig, die eerste keer geloods Padkaart vir afval-tot-energie-volhoubaarheid. Die nuwe dokument, aangebied voor meer as 100 Europese beleidsmakers, belanghebbendes en verteenwoordigers van die bedryf in Brussel, bevat 'n uiteensetting van die visie van die sektor aan 2035 wat wys hoe die afval-tot-energie-sektor noodsaaklike dienste aan die samelewing lewer.

“Ons kan nie oor die sirkulêre ekonomie in 2035 praat sonder om te praat oor hoe om die materiaalsiklusse skoon te hou nie, hoe om seker te maak dat al die afval wat nie herwin kan word nie, nog steeds veilig behandel word, dat al die waarde wat in die res-afval, energie en materiale gepaard gaan , is gebruik. Met ander woorde, as afval-tot-energie-sektor voel ons tuis in die sirkulêre ekonomie, is ons en sal ons nodig wees, ”het Paul De Bruycker, president van CEWEP tydens die geleentheid gesê.

Volgens CEWEP-berekeninge sal Europa steeds ongeveer 142 miljoen ton residuele afval produseer wat in 2035 behandel moet word, selfs al word die afvaldoelwitte wat gestel is deur EU-afvalwette wat in 2018 goedgekeur is, betyds bereik. 'N Debat is nodig oor hoe om die afval die beste te behandel, veral omdat die huidige behandelingsvermoë nie voldoende is vir ongeveer 40 miljoen van hierdie oorblywende afval nie (meer inligting). Verder moet toekomstige EU-wetgewing kommersiële en industriële afval aanpak deur bindende herwinnings- en stortingsterreindoelwitte vir hierdie afvalstrome op te stel.

Die padkaart vra vir die erkenning van die rol van afval-tot-energie in die behandeling van afval besmet met stowwe wat nie geskik is vir herwinning nie, en sodoende kwaliteit herwinning moontlik maak. Afval-tot-energie dra ook by tot die herwinning deur metale en minerale uit die onderas te herwin. Terwyl die herwonne metale by die herwinningsdoelwitte getel word, het die herwinning van die minerale fraksie van die onderas nie dieselfde erkenning nie, al word grondstowwe soos sand en gruis wat in verskillende konstruksie-toepassings benodig sou word, op hierdie wyse vervang.

In sy padkaart vra CEWEP die erkenning van die holistiese rol van afval-tot-energie in klimaatsbeskerming deur afval te behandel wat andersins in stortingsterreine sou beland en fossielbrandstowwe te vervang wat in konvensionele kragsentrales verbrand sou word. Die elektrisiteit, hitte en stoom wat deur Europese afval-tot-energie-aanlegte geproduseer word, word aan inwoners en nywerhede voorsien, maar die uitbreiding van die beskikbare infrastruktuur sal die energie nog doeltreffender benut.

'Daar is baie vrae: hoe om gemengde afval te behandel, hoe om kommersiële en industriële afval op 'n betroubare manier te behandel, hoe grootskaalse stortingsterreine aansienlik verminder, hoe die uitstoot van broeikasgasse verminder moet word, ens. Al hierdie belangrike kwessies moet aangepak word en daarvoor het ons afval-tot-energie nodig, ”het Paul De Bruycker opgesom.

Die geleentheid is saamgewerk met ESWET, die Europese vereniging wat vervaardigers op die gebied van afval-tot-energie-tegnologie verteenwoordig, waar hulle ook 'n Visie van afval-tot-energie aangebied het in 2050: Clean Technologies for Sustainable Waste Management.


WtE Volhoubaarheid Roadmap 2035


Skyfies vir padkaartbekendstellings
(24 / 09 / 2019)

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings