#FORATOM beklemtoon die belangrikheid van langtermynbedrywighede van bestaande kernvloot

| Julie 11, 2019

Die versekering van die langtermynbedrywigheid van die Europese kernvloot sal Europa help om sy klimaatdoelwitte teen bekostigbare koste te bereik, volgens 'n pos wat deur FORATOM op 10 Julie uitgereik is.

"Die intermediêre dekarbonisasie teikens in die oorgang na 2050 kan nie behaal word sonder die LTO van bestaande kernkragsentrales nie," het dr. Yves Desbazeille, direkteur-generaal van FORATOM, gesê. "As die EU sou belê in die handhawing van 'n ten volle operasionele kernvloot oor hierdie tydperk, sou 58% van sy elektrisiteit uit 2030 deur lae koolstofbronne kom. Dit is die wêreldleier op die gebied van klimaatsverandering. Indien nie, sal die aandeel daal tot 38%, wat die kumulatiewe uitstoot met ongeveer 1,500 miljoen ton CO2 deur 2030 verhoog. "

Om die EU se ambisie om sy ekonomie te verklein, sal die gebruik van alle lae-koolstof-bronne benodig en die LTO van die bestaande kernvloot sal 'n beduidende impak op hierdie oorgang hê. 'N toenemende aantal kenners erken dat kernenergie 'n belangrike rol moet speel as die wêreld sy CO2-verlagingsdoelwitte teen die middel van die eeu moet bereik. Dit beteken belegging in Europa in beide LTO en die konstruksie van aansienlike nuwe kernkapasiteit (rondom 100GW van kern-nuwe bou). Beide is haalbaar as EU-instellings, lidlande en die Europese kernbedryf saamwerk in vennootskap.

LTO bied talle voordele. Byvoorbeeld, dit is ekonomies voordelig in vergelyking met ander kragbronne. Dit is omdat dit 'n baie laer kapitaalinvesteringskoste verg, wat lei tot lae beleggingsrisiko's vir beleggers en kapitaalmarkte en laer verbruikerskoste. Verder verminder dit die EU se afhanklikheid van energie-invoer, hoofsaaklik fossielbrandstowwe brandstof, en bied betroubaarheid aan die rooster. Daarbenewens help LTO die bedryf om die vaardighede van operateurs en verskaffers in stand te hou en op te gradeer, wat dit in staat sal stel om in die toekoms voor te berei vir die vernuwing van die vloot.

Om te verseker dat Europa die meeste van die voordele van die LTO van bestaande kernreaktore kan benut, het FORATOM die volgende beleidsaanbevelings voorgestel:

  • Verseker 'n samehangende, konsekwente en stabiele EU-beleidsraamwerk (insluitende Euratom).
  • Stem saam vir 'n ambisieuse netto-zero CO2-uitlaatgeleentheid vir die EU in 2050, in lyn met die langtermynvisie van die Europese Kommissie vir 'n klimaatneutrale ekonomie.
  • Ontwikkel en implementeer 'n sterk industriële strategie om te verseker dat Europa sy tegnologiese leierskap handhaaf.
  • Ondersteun menslike vaardigheidsontwikkeling.

Kyk na die FORATOM posisie papier meer uit te vind.

Die Europese Atoomforum (FORATOM) is die Brusselse handelsvereniging vir die kernenergiebedryf in Europa. Die lidmaatskap van FORATOM bestaan ​​uit 15 nasionale kernverenigings. FORATOM verteenwoordig byna 3,000 Europese maatskappye wat in die bedryf werk, wat steun bied aan 1,100,000-werksgeleenthede in die Europese Unie.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, energie, EU, Kern energie

Kommentaar gesluit.