Tydige implementering van #Ukraine #ElectricityMarketReform

| Mag 31, 2019

Die energiesektor is die grondslag van die Oekraïnse ekonomie. Ongelukkig bly energie in die Oekraïne 'n hoogs gepolitiseerde onderwerp en die huidige politieke onsekerheid beteken dat daar 'n baie groot gevaar is dat die belangrike proses van die liberalisering van die energiemarkte teruggedruk sal word. Dit sal beduidende gevolge hê vir die ekonomiese ontwikkeling en veiligheid van Oekraïne, asook sy verhoudings en staan ​​by die internasionale gemeenskap, skryf Ivan Plachkov (foto).

Ingevolge die EU-Oekraïne-assosiasieooreenkoms en die bepalings van die Derde Energiepakket van die EU, is Oekraïne verplig om sy elektrisiteitsektor te liberaliseer ten einde mededinging tussen energieverskaffers te stimuleer en nuwe markaanbieders aan te moedig. Die hervorming is ook 'n voorwaarde vir die integrasie van Oekraïne in die elektrisiteitsmark van die EU en sonder dat die Oekraïne nie die maatreëls in die EU se Clean Energy Package kan implementeer nie.

Versuim om die hervorming te implementeer, sal Oekraïne as onbetroubare vennoot in die oë van die internasionale gemeenskap voorstel en sal die land se toegang tot die internasionale finansiering wat nodig is om ons energie-infrastruktuur te moderniseer, in gevaar stel, of dit nou van die EU, die Wêreldbank of die private sektor is. . Dit sal ook die proses van integrasie met die Europese energiesisteem frustreer en die lande se afhanklikheid van Rusland en Wit-Rusland in stand hou vir die invoer van elektrisiteit tydens krisisperiodes.

Met 'n geskatte oorblywende bedryfstydperk van 10-jaar, benodig die Oekraïne se energie-infrastruktuur in die Sowjet-era landwyd landwyd opgradering en vervanging - van produksiefasiliteite om die roosters te vervang - om te help met die land se internasionale klimaatsveranderingverpligtinge. Die bevordering van hernubare energie is ook 'n belangrike vereiste.

Daar is reeds aansienlike vordering gemaak met die hervorming van die energiemark, maar om hierdie transformasie te bereik, benodig Oekraïne 'n ten volle moderne, goed funksionerende elektrisiteitsmark - een wat voorsiening maak vir die aankoop en verkoop van elektrisiteit in die oop mark en verseker dat vraag en aanbod bepaal uiteindelik die prys.

Terwyl die proses om 'n energie-rooster van die Sowjet-era te vervang en polities beheerde elektrisiteitstariewe met 'n markgebaseerde stelsel 'n fundamentele uitdaging is, is dit belangrik om die voordele wat dit na die Oekraïne sal bring, te erken.

Tydige implementering van die hervorming van die elektrisiteitsmark sal aansienlike ekonomiese voordele vir die Oekraïne lewer.

Die hervorming sal belegging in die kragsektor tussen 2019 en 2030 lok. Bykomende beleggings sal die modernisering van opwekkingsfasiliteite en verspreidingsnetwerke moontlik maak, wat die gehalte van kragtoevoer, sowel as die omgewingsituasie by die elektrisiteitsinstallasies sal verbeter. Die hervorming van die elektrisiteitsmark is 'n voorvereiste vir integrasie met die Europese elektrisiteitsmarkte.

Dit sal die kompetisie in die elektrisiteitsopwekkingsektor van Oekraïne verhoog, wat die verbetering van die kwaliteit van kragtoevoer verseker en die moontlikheid van misbruik van die monopolie-krag deur energieverskaffers voorkom. Met ander woorde, dit sal die ontwikkeling van ondernemings verbeter, wat 'n wen-wen-situasie vir beide die ondernemings en elektrisiteitsverbruikers is.

Vir die verbruikers, beide huishoudelike en industriële, sal die hervorming mededinging verhoog en hulle toelaat om hul diensverskaffer te kies, wat beide die gehalte van die dienste wat hulle ontvang, sal verbeter. Die verhoogde belegging sal ook die risiko van kragonderbrekings aansienlik verminder.

Die politieke onsekerheid wat tot 'n vertraging van die hervormingsproses kan lei, word gesteun deur kommer dat huishoudelike elektrisiteitstariewe in die Oekraïne en wat jare lank deur die regering ingestel is, dramaties sal styg.

In werklikheid is dit nie die geval nie. Die kruissubsidiëring van elektrisiteit, van industriële tot huishoudelike verbruikers, moes voor die bekendstelling van die volskaalse elektrisiteitsmark uitgeskakel word. Die politieke situasie het egter die proses vertraag. Maar dit sal nie 'n hindernis of 'n langtermynversperring vir die ontwikkeling van die mark wees nie, aangesien daar 'n tydelike meganisme is om die negatiewe gevolge van kruissubsidiëring teen te werk.

Uiteindelik, as daar 'n keuse is tussen 'n onvolmaakte bekendstelling en glad nie begin nie, verkies ons die eerste opsie. Die alternatiewe se negatiewe gevolge en die bedreigings wat daaruit voortspruit, is veel groter.

Vandag is Oekraïne oorweldig met emosionele retoriek. Dit is uiters belangrik dat internasionale instellings en politici die Oekraïne se burgers ondersteun, wat voorstander is van die rigting van die hervorming van die energiesektor, wat eerstehandse ondervinding met sy resultate gehad het. Die belangrikheid en voordele van die liberalisering van die elektrisiteitsmark is onbetwisbaar. Daar is 'n geleentheid om 'n beduidende bydrae te lewer tot die ontwikkeling, mededingendheid, sekuriteit en welsyn van die land en dit is noodsaaklik om hierdie proses voort te sit.

Ivan Plachkov is die hoof van die All-Ukrainian Energie Vergadering en Oekraïne se ex-minister van brandstof en energie.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, elektrisiteit inter, energie, EU, Oekraïne

Kommentaar gesluit.