Verbinding met ons

energie

#Nuclear: The Summers for Nuclear Security - Die wêreld beveilig teen kernterrorisme

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Bulgaars-kernDie Obama-administrasie se fokus op kernveiligheid is deel van 'n omvattende kernbeleid wat Barack Obama in Praag in 2009 voorgelê het. In daardie toespraak het Obama 'n agtige agenda beskryf om 'n wêreld sonder kernwapens na te streef. Hy het nuwe Amerikaanse beleide en inisiatiewe uiteengesit in die rigting van kernontwapening, nie-verspreiding van kernkrag, kernveiligheid en kernenergie. 

Obama het in sy opmerkings in Praag die risiko van kernterrorisme geïdentifiseer as die mees onmiddellike en uiterste bedreiging vir die wêreldwye veiligheid, en hy het 'n beroep gedoen op 'n wêreldwye poging om alle kwesbare kernmateriaal binne vier jaar te beveilig. Hy het ook die noodsaaklikheid van die opbreek van swart markte, die opsporing en onderskep van materiaal in transito, en finansiële instrumente gebruik om die onwettige handel in kernmateriaal te ontwrig. 

Die kern bedreiging

advertensie

Dit is byna onmoontlik om die waarskynlikheid van kernaanval deur ekstremistiese groepe te kwantifiseer. Maar dit is bekend dat ongeveer 2000 ton kernwapens bruikbare materiale - hoogs verrykte uraan en geskeide plutonium - in burgerlike en militêre programme voorkom. Dit is dan moontlik dat terroriste die bedoeling en die vermoë het om hierdie grondstowwe in 'n kerntoestel te verander as hulle toegang daartoe sou verkry. 'N Terreuraanval met 'n geïmproviseerde kerntoestel sal politieke, ekonomiese, sosiale, sielkundige en omgewingsverwoesting regoor die wêreld skep, ongeag waar die aanval plaasvind. Die bedreiging is wêreldwyd, die impak van 'n kernterroraanval sal wêreldwyd wees, en die oplossings moet dus wêreldwyd wees.

Obama se oproep-tot-aksie in Praag is bedoel om bestaande bilaterale en multilaterale pogings te versterk en om nasies uit te daag om weer te ondersoek hul eie verpligtinge teenoor die kern veiligheid. Gegewe die wêreldwye gevolge van so 'n aanval, al die nasies het 'n gemeenskaplike belangstelling in die vestiging van die hoogste vlakke van sekuriteit en beskerming oor kernmateriaal en die versterking van nasionale en internasionale pogings om kern smokkel te voorkom en op te spoor en te onderskep kern materiaal in transito. Wêreldleiers het geen groter verantwoordelikheid as die versekering van hul mense en buurlande is veilig deur die beveiliging van kern materiaal en die voorkoming van kern terrorisme.

Kern sekuriteit top Suksesse

advertensie

Die kernproses van kernveiligheid was die middelpunt van hierdie pogings. Sedert die eerste beraad in April 2010 in Washington werk Obama en meer as 50 wêreldleiers saam om kernterrorisme te voorkom en kernsmokkelary teen te werk. Hierdie Summit-gemeenskap het 'n indrukwekkende rekord opgebou in sinvolle vordering in die rigting van kernveiligheid, en op aksies wat ons woorde ondersteun. Deelnemers aan die beraad het gesamentlik meer as 260 nasionale veiligheidsverbintenisse aangegaan tydens die eerste drie beraad, en hiervan is byna driekwart geïmplementeer. Hierdie uitkomste - kernmateriaal verwyder of geëlimineer, verdrae bekragtig en geïmplementeer, reaktore omgeskakel, regulasies versterk, 'Centres of Excellence' van stapel gestuur, tegnologieë opgegradeer, vermoëns verbeter - is tasbare, konkrete bewyse van verbeterde kernsekerheid. Die internasionale gemeenskap het dit vir terroriste moeiliker gemaak om kernwapens aan te skaf, en dit het ons almal veiliger gemaak. 

Benewens nasionale optrede, het Summits geleenthede gebied vir lande om verder te gaan as die beperkings van konsensus om stappe wat hulle eintlik as 'n groep neem om kernbedreigings te verminder, uit te lig. Hierdie sogenaamde 'geskenkmandjies' weerspieël gesamentlike verpligtinge wat verband hou met die bestryding van kernsmokkelary, radioaktiewe bronveiligheid, inligtingsekuriteit, vervoerveiligheid en vele ander onderwerpe. Dit sou 'n oorbeklemtooning wees om aan te dui dat hierdie nasionale en kollektiewe verbintenisse uitsluitlik tot stand gekom het as gevolg van die spitsberade oor kernveiligheid, maar dit is redelik om te sê dat dit byna seker nie almal sou plaasgevind het in die afwesigheid van die soort hoë vlak dwingende effek wat beraad kan hê.

Gedurende die vier spitsberade oor kernveiligheid het die VSA die momentum van tasbare handelinge gehandhaaf om die bedreiging van kernterrorisme te verminder en om vordering te maak met versterkte internasionale norme en standaarde vir kernsekerheid.

  • Die aantal fasiliteite met kernmateriaal bly om te daal: daar was suksesvol voltooi verskuiwings of bevestig die af-vermenging van hoogs verrykte uraan (HEU) en plutonium uit meer as 50 fasiliteite in 30 lande - in totaal, genoeg materiaal vir 130 kernwapens.
  • Veertien lande en Taiwan uitgelig die uitskakeling van alle kern materiaal uit hul grondgebied; As gevolg hiervan, kan wyd spuitbane van Sentraal-en Oos-Europa en die hele Suid-Amerika gratis HEU en dus nie meer teikens vir diegene op soek na kern materiaal oorweeg.
  • Sekuriteit op plekke en op die grense is aan die toeneem: Alle Summit lande berig vordering in die verbetering van die kern veiligheid praktyke, insluitend 20 lande verbind tot samewerking te verhoog tot die kern smokkel pogings teen te werk, en 13 lande verpand kern opsporing te verbeter by hawens;
  • Die meerderheid van die Summit state sal sterker sekuriteit praktyke te implementeer: 36 lande onderneem om sterker kern veiligheid praktyke in hul lande te implementeer deur - onder andere - inkorporeer internasionale riglyne in nasionale wette, nooi internasionale eweknie-beoordeling hul kernmateriaal en pleeg om deurlopende hersiening en verbetering van hul kern sekuriteit stelsels.
  • Die wetlike basis vir kern veiligheid gaan voort om te versterk: addisionele lande is die aanneming van bindende wetlike verpligtinge, soos die een verander Konvensie oor die fisiese beveiliging van kern materiaal, wat binnekort in werking tree sal bereik met meer as 80 nuwe ratificaties sedert 2009, en die Internasionale Konvensie oor die Onderdrukking van Wette van kern terrorisme.
  • Kern veiligheid opleiding en ondersteuning sentrums en ander kern veiligheid Sentra van Uitnemendheid toegeneem en meer verbind: 15 state oopgemaak sentrums sedert 2009 ter ondersteuning van nasionale kern werksmag opleiding vereistes, sowel as internasionale kapasiteitsbou en navorsing en ontwikkeling op sekuriteit tegnologie kern .
  • Radioaktiewe bron sekuriteit is verbeter: 23 lande het ooreengekom om hul gevaarlikste radioaktiewe bronne te beveilig in internasionale riglyne deur 2016 gestig vlakke.

Versterking van die argitektuur

Belangrike aspekte van die sukses van die Summits het die persoonlike aandag van nasionale leiers ingesluit; 'n fokus op tasbare, betekenisvolle uitkomste; 'n gereelde gebeurtenis wat aflewerings en aankondigings uitlok; en 'n forum wat verhoudings bou wat gesamentlike pogings kan bevorder. Daar is 'n behoefte om maniere te vind om van hierdie eienskappe in laer voertuie vas te lê om die vooruitgang van kernsekuriteit te bevorder. 

Die IAEA se eerste-ooit kern veiligheid ministeriële gehou in 2013 is 'n belangrike stap in die rigting die bevordering van die rol van die Agentskap in die bevordering van die kern veiligheid, die volgende een is in Desember 2016. Die 2012 spesiale sessie by die VN oor die kern van terrorisme weerspieël die unieke sameroeping krag van die Verenigde Nasies in hierdie arena.

Interpol speel 'n unieke rol in wetstoepassingsbeamptes saam te bring, soos gesien deur die onlangse byeenkoms van die onlangse Global Conference te bestry kernsmokkelary. Ander forums vir kollektiewe aksie - die Global Partnership, die Globale Inisiatief ter Bekamping van Nucleaire Terrorisme (GICNT), die Nucleaire Verskaffersgroep - is al die afgelope jaar verryk. 

Die Verenigde State het die eerste konferensie vir kernsekuriteitsreguleerders in 2012 aangebied en Spanje sal die tweede sodanige vergadering in Mei 2016 aanbied. Die Wêreldinstituut vir Kernveiligheid, professionele samelewings en nie-regeringsagentskappe is ook sleutelkomponente van hierdie argitektuur en moet voortgaan om by te dra tot hierdie missie, aangesien ons verder as Summits beweeg om nuwe konsepte te koester, professionele vaardighede op te bou en globale verbindings te ontwikkel. 

Die beraadslagings is ontwerp om hierdie argitektuur van verdrae, instellings, norme en praktyke te verbeter, verhef, uitbrei en bemagtig om die bedreigings wat ons vandag en in die toekoms in die gesig staar, effektief aan te spreek. Aangesien die 2016-kernsekuriteitsberaad die laaste beraad in hierdie formaat verteenwoordig, sal ons vyf aksieplanne uitreik ter ondersteuning van die belangrikste instellings en inisiatiewe wat verband hou met kernsekuriteit: die VN, die IAEA, INTERPOL, die GICNT en die globale vennootskap. Hierdie aksieplanne verteenwoordig stappe wat die deelnemers van die beraad sal neem as lede van hierdie organisasies om hul versterkte rol in kernsekuriteit te ondersteun. 

'N Ander belangrike onderdeel van die sukses van die beraad was die effektiewe netwerk van' Sherpas '- die senior kundige amptenare in elke beraad wat verantwoordelik is vir die ontwikkeling van die resultate van die beraad en vir die voorbereiding van hul onderskeie leiers. Hierdie Sherpas sny oor verskillende agentskappe om 'n hegte gemeenskap van aksies te vorm. Hierdie gemeenskap sal na die 2016-beraad oorgedra word as 'n 'Kontakgroep vir kernveiligheid' wat gereeld sal vergader om die pogings om die verpligtinge wat in die vier kommunikasiepunte van die beraad, nasionale verklarings, geskenkmandjies en aksieplanne aangegaan is, te sinkroniseer. Hierdie groep sal erken dat die belangstelling van diegene wat nog nie deel was van die beraadsproses nie, oop sal wees vir lande wat die beraad van die beraad wil bevorder.

elektrisiteit inter

Die Kommissie keur Griekse maatreëls goed om die toegang tot elektrisiteit vir mededingers van PPC te verhoog

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het ingevolge die EU-antitrustreëls wetlik bindende maatreëls getref wat deur Griekeland voorgestel is om die mededingers van Public Power Corporation (PPC), die Griekse staatsbeheerde elektrisiteit, op langer termyn meer elektrisiteit aan te skaf. Griekeland het hierdie maatreëls ingestel om die verdraaiing te verwyder wat veroorsaak word deur PPC se eksklusiewe toegang tot bruinkool-opgewekte opwekking, wat die kommissie en die howe in die Unie gevind het om 'n ongelykheid van geleenthede op die Griekse elektrisiteitsmarkte te skep. Die voorgestelde middels sal verval wanneer bestaande bruinkoolaanlegte kommersieel ophou werk (wat tans teen 2023 verwag word) of op die laaste teen 31 Desember 2024.

In sy besluit van Maart 2008, het die Kommissie bevind dat Griekeland die mededingingsreëls oortree het deur PPC bevoorregte toegangsregte tot bruinkool te gee. Die Kommissie het 'n beroep op Griekeland gedoen om maatreëls voor te stel om die teenmededingende gevolge van die oortreding reg te stel. As gevolg van appèlle by sowel die Algemene Hof as die Europese Hof van Justisie, en probleme met die implementering van 'n vorige regsgeding, is sulke regstellende maatreëls tot dusver nog nie ingestel nie. Op 1 September 2021 het Griekeland 'n gewysigde weergawe van die middels ingedien.

Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die voorgestelde maatreëls die oortreding wat die Kommissie in sy besluit van 2008 geïdentifiseer het, volledig aanspreek in die lig van die Griekse plan om alle bestaande koolstof wat deur bruinkool gestook is, teen 2023 uit te skakel, in ooreenstemming met die omgewingsdoelwitte van Griekeland en die EU. Uitvoerende vise -president, Margrethe Vestager, wat verantwoordelik is vir die mededingingsbeleid, het gesê: 'Die besluit en die maatreëls wat deur Griekeland voorgestel is, sal PPC se mededingers in staat stel om beter te beskerm teen prysonbestendigheid, wat 'n noodsaaklike element vir hulle is om mee te ding in die mark vir kleinhandel -elektrisiteit en bied vaste pryse aan verbruikers. Die maatreëls werk hand aan hand met die Griekse plan om sy hoogs besoedelende bruinkoolkragstasies te ontmantel deur die gebruik van hierdie aanlegte te ontmoedig, volledig in ooreenstemming met die European Green Deal en die EU se klimaatdoelwitte. ”

advertensie

'N Volledige persverklaring is beskikbaar aanlyn.

advertensie
Lees verder

Biobrandstof

Die Kommissie keur die verlenging van belastingvrystelling vir biobrandstof in Swede met een jaar goed

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het, ingevolge die EU -staatshulpreëls, die verlenging van die belastingvrystellingsmaatreël vir biobrandstof in Swede goedgekeur. Swede het vloeibare biobrandstof vrygestel van energie en CO₂ -belasting sedert 2002. Die maatreël is reeds verskeie kere verleng, die laaste keer in Oktober 2020 (SA.55695). By vandag se besluit keur die Kommissie 'n bykomende verlenging van die belastingvrystelling van een jaar (van 1 Januarie tot 31 Desember 2022) goed. Die doel van die belastingvrystellingsmaatreël is om die gebruik van biobrandstof te verhoog en die gebruik van fossielbrandstowwe in vervoer te verminder. Die Kommissie het die maatreël beoordeel onder EU -reëls vir staatshulp, veral die Riglyne vir Staatshulp vir die beskerming van die omgewing en energie.

Die Kommissie het bevind dat die belastingvrystellings noodsaaklik en geskik is om die produksie en verbruik van binnelandse en ingevoerde biobrandstowwe te stimuleer, sonder om die mededinging in die interne mark onnodig te verdraai. Boonop sal die skema bydra tot die pogings van beide Swede en die EU as geheel om die Parys -ooreenkoms na te kom en na die hernubare en CO₂ -doelwitte van 2030 te beweeg. Die ondersteuning aan voedselgebaseerde biobrandstof moet beperk bly, in ooreenstemming met die drempels wat deur die hersiene Richtlijn Hernubare Energie. Verder kan die vrystelling slegs toegestaan ​​word wanneer operateurs bewys lewer dat hulle aan volhoubaarheidskriteria voldoen, wat deur Swede omgeskakel sal word soos vereis deur die hersiene hernubare energie -richtlijn. Op hierdie basis het die Kommissie tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël in ooreenstemming is met die reëls van die EU se staatshulp. Meer inligting sal beskikbaar wees oor die kommissie kompetisie webwerf, in die Staatssteun Register onder die saaknommer SA.63198.

advertensie

Lees verder

energie

Biden -administrasie het ten doel om die koste vir son- en windprojekte op openbare grond te besnoei

gepubliseer

on

By

Sonpanele word gesien by die Desert Stateline -projek naby Nipton, Kalifornië, VSA, 16 Augustus 2021. REUTERS/Bridget Bennett
Sonpanele word gesien by die Desert Stateline -projek naby Nipton, Kalifornië, 16 Augustus 2021. Foto geneem op 16 Augustus 2021. REUTERS/Bridget Bennett

Die Biden -administrasie beplan om federale lande goedkoper te kry vir ontwikkelaars van sonkrag- en windkrag nadat die skoonkragbedryf vanjaar in 'n poging aangevoer het dat huurkontrakte en fooie te hoog is om te belê en dat dit die president se agenda vir klimaatsverandering kan torpedodeer, skryf Nichola Bruidegom en Valerie Volcovici.

Die besluit van Washington om die federale grondbeleid vir hernubare kragprojekte te hersien, is deel van 'n groter poging van die regering van president Joe Biden om aardverwarming te beveg deur die ontwikkeling van skoon energie te bevorder en boor- en steenkoolmynbou te ontmoedig.

'Ons besef dat die wêreld verander het sedert die laaste keer dat ons hierna gekyk het en dat opdaterings gemaak moet word,' het Janea Scott, senior raadgewer van die Amerikaanse minister van binnelandse sake, se sekretaris vir grond en minerale, aan Reuters gesê.

advertensie

Sy het gesê dat die administrasie verskeie hervormings bestudeer om federale lande makliker te maak vir die ontwikkeling van son- en windondernemings, maar gee nie besonderhede nie.

Die strewe na makliker toegang tot uitgestrekte federale lande beklemtoon ook die dringende behoefte van die hernubare energiebedryf aan nuwe oppervlakte: Biden het 'n doel om die kragsektor teen 2035 te koolstof, 'n doelwit wat 'n groter gebied as Nederland benodig vir die sonbedryf alleen, volgens die navorsingsfirma Rystad Energy.

Daar is 'n huurtarief- en fooi -skema vir federale son- en windhuurkontrakte wat daarop gemik is om tariewe in ooreenstemming te hou met die waarde van landbougrond in die omgewing.

advertensie

Ingevolge die beleid, wat deur die administrasie van president Barack Obama in 2016 geïmplementeer is, betaal sommige groot sonprojekte $ 971 per hektaar per jaar huur, saam met meer as $ 2,000 per jaar per megawatt krag.

Vir 'n nutskaalprojek wat 3,000 250 hektaar beslaan en 3.5 megawatt krag produseer, is dit ongeveer $ XNUMX miljoen per jaar.

Huur van windprojekte is oor die algemeen laer, maar die kapasiteitsfooi is $ 3,800 hoër, volgens 'n federale fooi -skedule.

Die hernubare energiebedryf voer aan dat die heffings wat deur die ministerie van binnelandse sake opgelê word, nie in ooreenstemming is met private grondhuur nie, wat onder $ 100 per hektaar kan beloop, en dat daar geen koste vir geproduseer word nie.

Dit is ook hoër as die federale huurgeld vir huur- en olieboorhuurkontrakte, wat $ 1.50 of $ 2 per jaar per hektaar beloop voordat dit vervang word deur 'n produksiereg van 12.5% sodra petroleum begin vloei.

'Totdat hierdie te swaar koste opgelos is, sal ons land waarskynlik nie sy potensiaal kan nakom om tuisgemaakte projekte vir skoon energie op ons openbare gronde te implementeer nie - en die werksgeleenthede en ekonomiese ontwikkeling wat daarmee gepaard gaan', het Gene Grace, algemene raadgewer, gesê. vir die handelsgroep vir skoon energie American Clean Power Association.

Die hernubare energiebedryf het histories staatgemaak op privaat oppervlakte vir groot projekte. Maar groot stukke ongebroke privaat grond word skaars, wat federale lande onder die beste opsies vir toekomstige uitbreiding maak.

Tot dusver het die ministerie van binnelandse sake minder as 10 GW son- en windkrag toegelaat op sy meer as 245 miljoen hektaar federale lande, 'n derde van wat die twee nywerhede landwyd voorspel het, volgens die Energy Information Administration. .

Die sonbedryf het in April met die kwessie begin lobby, toe die Large Scale Solar Association, 'n koalisie van 'n paar van die grootste sonontwikkelaars in die land - insluitend NextEra Energy, Southern Company en EDF Renewables - 'n petisie by die Buro vir Landbestuur van Binnelandse Sake ingedien het. laer huurgeld op nutsprojekte in die blase woestyne van die land.

'N Woordvoerder van die groep het gesê dat die bedryf aanvanklik op Kalifornië fokus, omdat dit die tuiste is van die mees belowende sonoppervlakte en omdat grond rondom groot stedelike gebiede soos Los Angeles 'n aanslag vir die hele provinsies gehad het, selfs op woestynoppervlakte wat nie geskik is vir landbou nie.

Amptenare by NextEra (NEE.N), Suidelike (SO.N), en EDF het nie kommentaar gelewer toe hy deur Reuters gekontak is nie.

In Junie verlaag die Buro die huurgeld in drie provinsies in Kalifornië. Maar sonverteenwoordigers noem die maatreël onvoldoende en voer aan dat die afslag te klein is en dat die megawatt -kapasiteitstarief in plek bly.

Prokureurs van beide die sonkragondernemings en BLM het die kwessie sedertdien in telefoonoproepe bespreek, en verdere gesprekke word vir September geskeduleer, volgens Peter Weiner, die prokureur wat die sonkraggroep verteenwoordig.

'Ons weet dat die nuwe mense by BLM baie op hul bord gehad het,' het Weiner gesê. 'Ons waardeer die oorweging daarvan opreg.'

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings