Verbinding met ons

energie

Onderhoud: 'n gesprek met ambassadeur Stedelike Rusnak, sekretaris-generaal van die Handves sekretariaat Energie

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

rot_Urban_RusnakDie Energiehandves het die potensiaal om een ​​van die voorste organisasies van internasionale energiebestuur te word - energie-handves sekretaris-generaal Ambassadeur Urban Rusnák (Foto) praat met EU verslaggewer.

Wat internasionale energie-organisasies betref, blyk dit dat die Energiehandves een van die meer 'slaperige' rolspelers in die wêreldwye energiebestuurlandskap is. U is byvoorbeeld nie so bekend soos die IEA of OPEC nie, en selfs die sogenaamde Russies-aangedrewe gas-OPEC is geneig om meer publisiteit binne internasionale mediakringe te kry. Voel u dat dit 'n billike beoordeling is?

Internasionale organisasies in die algemeen en internasionale energie-organisasies in die besonder, is net so slaperig as wat die media dit wil maak. Meer nog, hulle word geneig om uit hul 'winterslaap' gebring te word deur die tempo van internasionale gebeure, veral dié wat hulle ontwerp het om aan te spreek. Die VN se Veiligheidsraad word byvoorbeeld deur internasionale media bekend gestel as daar 'n wêreldwye veiligheidskrisis van die een of ander vorm is, die VN-vlugtelingagentskap wanneer 'n veiligheidskrisis in 'n humanitêre krisis verander, OPEC as daar 'n olieprys is skok soos wat in die tweede helfte van 2008 plaasgevind het, ensovoorts.

advertensie

Die Energie-handves is 'n internasionale energie organisasie wat ontwikkel op die basis van die Energie-handves Verdrag (EKB) van 1994, wat 54 partye en ondertekenaars het. Dit het ook meer as 20 waarnemers, wat bestaan ​​uit beide lande en internasionale organisasies. Die belangrikste taak van die Verdrag, asook die algehele Handves proses word om energie-sekuriteit van al sy lede te bevorder in 'n gelyke en onbevooroordeelde manier. Dit sluit in die versorging van die belange van produsente (energie), verbruikers, sowel as lande wat betrokke is by die vervoer van energie.

In praktiese terme beteken dit dat ons werk om beleggings in ons lidlande te beskerm, sowel as die beveiliging van die handel, die bevordering van die handel van energie goedere en dienste, om ongehinderde vloei van energiedoorvoer oor die grense van ons lidlande te vergemaklik, strategieë van energie-doeltreffendheid, en beklemtoon die erkenning van die reg van 'n staat om soewereiniteit oor sy natuurlike hulpbronne uit te oefen. Die ECT voorsien sy kiesafdeling met konkrete geskilbeslegtingsmeganismes: versoenings- en arbitrasieprosedures vir geskille tussen beleggers-staat en staat-tot-staat wat noodwendig nou en dan ontstaan.

Sulke aktiwiteite is in wese ons 'brood en botter': dit is die daaglikse aktiwiteite van die Energiehandvesproses en word bestuur deur ons sekretariaat in Brussel. As dit ons 'slaperig' laat lyk vir die internasionale media, dan moet dit so wees.

advertensie

So wil dit voorkom asof my aanslag nie heeltemal geregverdig is?

Kyk, as 'n organisasie met die grootste bekommernis oor internasionale energiesekuriteit, is die media geneig om na ons te kyk wanneer energiesekuriteit as onderwerp in die kollig is. Dit kan plaasvind tydens 'n beraad op hoë vlak wanneer Rusland en die Europese Unie byvoorbeeld beoog om tot 'n ooreenkoms oor energie te kom: albei partye kan na sommige van die kernbeginsels van die Energiehandves verwys as 'n manier waarop hul samewerking. Globale forums soos die G8 verwys ook na die Handves en die grondbeginsels daarvan wanneer politieke verklarings afgekondig word.

Die ander kant is dat die media is ook geneig om af te haal op die Handves Energie wanneer 'n energie-sekuriteit krisis van een of ander vorm na vore. Een voorbeeld is die Rusland en Oekraïne gas krisis wat in Januarie 2009 plaasgevind. Terwyl die partye verkies om hierdie saak op te los op hul eie, ens bepalings was tot hulle beskikking in die geval dat hulle sou verkies het om terug te keer na hierdie as 'n middel van geskilbeslegting.

Die Energie Handves verwek aan die einde van die Koue Oorlog en die EKT het sedert 1994 bestaan ​​reeds. Jy het sekretaris-generaal van die Handves sekretariaat Energie Januarie 1, 2012 en sal dien in die post vir 5 jaar. Wat was die kern van jou doelwitte vir die handves wanneer jy aan bewind gekom het en wat doen jy hoop om te bereik tydens jou termyn as sekretaris-generaal?

Wanneer die (sogenaamde) Europese Energie Handves verwek en gekoester deur die stigterslede in die vroeë 1990s, beslis die projek het nie ly aan 'n gebrek aan politieke ambisie. Die belangrikste politieke argitek van die projek, die eerste minister van Nederland op daardie tyd, Ruud Lubbers, voorsien 'n "groot kaartjie" geleentheid om 'n wetlike raamwerk vir Eurasië skep met die doel om die stimulering van beleggersvertroue. Amerikaanse en Europese olie en gas maatskappye was ten tyde bekyk nuwe sakegeleenthede 'na die ooste, terwyl kapitaal ontneem Sowjet markte dringend nodig belegging, dus inspirerende wen-wen-georiënteerde energie samewerking. Die Energie Handves na vore gekom as 'n hoogs ambisieuse projek van wedersyds voordelige internasionale energie samewerking.

Voorwaardes het sedert die aanvang van die Energy Charter-projek aansienlik meer as twee dekades gelede verander. Die wêreldwye energie-omgewing van vandag staan ​​voor 'n leër van nuwe uitdagings wat amper nie bekend was in die vroeë 1990s nie. Energieproduserende provinsies het tot op die voorpunt gestyg, terwyl verbruikerslande al te dikwels die veiligheid van die energievoorsiening as 'n kernprioriteit noem. Daarbenewens kan energie sekuriteit nie meer berus op die veronderstelling dat dit net oor sekerheid van toevoer gaan nie. Veiligheidsbeveiliging is 'n belangrike faktor om in die globale globale energie sekuriteitsbespreking in ag te neem. Verder het die klimaat debat en energie-doeltreffendheid onderwerpe gestyg tot vlakke van voorheen onbekende vlakke

By toegang tot die pos van sekretaris-generaal, het ek aan myself die kern taak om te verseker dat die energie Handves kon opstaan ​​om doeltreffend aan die globale energie-uitdagings wat die oorhand kry op die oomblik. Ek sien my kern werk as om te verseker dat die energie Handves proses, nie net relevant bly gegewe die veranderende globale energie konteks, maar in staat is om suksesvol te wees in die veranderde omgewing. Die Handves moet deel van die oplossing vir die globale energie-uitdagings van vandag en môre, eerder as dié van gister geword. Dit het al die potensiaal om 'n "regering krag 'in die veld belegging geword en ek wil alles wat ek kan om te sien dat dit gebeur nie.

In die praktyk beteken dit dat die Handves proses moet "gemoderniseer", of gereformeerde, ten einde die belang van sy hoogs diverse kiesafdeling van lidlande voldoen. Soos jy dalk besef, hierdie reeks van lande soos uiteenlopende Portugal en Mongolië, of Switserland en ons nuutste lid, Afghanistan, wat die EKT somer 2013 aangesluit.

Modernisering (van die Handves Proses)? Wat behels dit in die praktyk en hoe kan jy moderniseer 'n internasionale energie organisasie met so 'n diverse kiesafdeling van lidlande?

Modernisering is nie 'n term wat ek myself kan daarop aanspraak maak dat uitgevind. Die proses van modernisering van die Handves Energie het reeds begin voordat ek geword sekretaris-generaal en 'n padkaart is aangebied deur die Energie Handves konferensie, ons sentrale besluitnemende liggaam, oor hoe die moderniseringsproses moet voortgaan.

Die lede van die Energie Handvest begin met die proses van die uitbreiding van geografiese omvang van die Energie-handves se van op soek na optimale instrumente vir die implementering van die kernbeginsels in 'n nuwe, vinnig veranderende internasionale energie-omgewing. Ons bestaande lede wil sien meer lande by die EKT omdat hulle glo dat die bepalings van die Verdrag, asook die kern beginsels waarop dit berus, 'n veel wyer veld (lande) betrokke is. Dit is nie verbasend - die energie Handves is oor die toepassing van die oppergesag van die reg in die lande waar die Verdrag is wetlik bindend. Wie kan blameer ons lede vir die wat wil om te sien die oppergesag van die reg op groter skaal toegepas binne die konteks van internasionale energie samewerking?

Verder moet ons ook die betrekkinge tussen ons bestaande lede versterk om groter vertroue in die Handvesproses te skep. Dit maak alles deel uit van ons onlangs uitgelegde 'konsolidasie-strategie', wat dien as aanvulling op die uitbreiding van die geografiese omvang van die Handves. Die strategie om ons bestaande lidmaatskap te konsolideer, is volgens my besig om dividende te betaal. Ons hoop om binne die raamwerk van die Energiehandvesproses vooruitgang te maak in noue samewerking met Rusland. Rusland se voorstelle vir die versterking van internasionale energiesekerheid stem baie ooreen met die bepalings van die Energiehandves en ons werk daaraan om sterker gemeenskaplike grondslag te vind.

Hoe realisties is 'n paar van hierdie doelwitte en is hulle haalbaar in jou vyf jaar termyn as sekretaris-generaal?

Ek dink dit is belangrik vir u lesers om te verstaan ​​dat alles wat ek kortliks hierbo uiteengesit het, deur ons kontraktepartye onderskryf is deur die bindende besluit van die Energiehandveskonferensie. Die modernisering van die Energiehandves is aanvanklik deur ons lede opdrag gegee tydens die Handveskonferensie in Rome in 2009 en ons het daarna probeer voortbou sedert ek sekretaris-generaal geword het.

Dit is belangrik. Sonder so 'n mandaat sou dit vir my onmoontlik wees om my werk te doen. Op grond van ons mandaat het ons ons strategie vir modernisering uiteengesit, met inagneming van ons begeerte om die Handvesproses te konsolideer en uit te brei. Op baie maniere vind ons ons identiteit as 'n instelling van wêreldwye energiebestuur weer uit op grond van modernisering, wat, wat belangrik is, presies is wat ons kiesafdeling onderskryf het. Soos hierbo genoem, is daar 'n toenemende begeerte om die oppergesag van die reg in globale energie uit te brei, dit is wat ons wil lewer.

Is die hervorming van die Handves Energie makliker gemaak deur die feit dat jy 'n mandaat van jou lidlande?

Hervorming van nasionale of internasionale liggame is nooit 'n wandeling in die park 'nie. U lesers moet egter ook verstaan ​​dat ons kiesafdeling die Energiehandves ondersteun en wil sien dat dit uitgebrei word in geografiese omvang en relevansie. Dit is 'n belangrike deel van die moderniseringsproses. Die Energiehandves handel oor die bou en bevordering van energiesamewerking in elke sin van die woord. Ons poog om 'minimale standaarde' te verskaf in terme van algemene reëls (die bindende ECT) en bied 'n platform om menings oor hierdie reëls uit te ruil, om verskille uit te stryk, energiebeleid te hersien, ens.

Dit is 'n volwaardige diens wat die Handves Proses maak voorsiening, en word bestuur deur die Handves sekretariaat Energie. Al die bogenoemde help met voorspelbaarheid, deursigtigheid en vergemaklik die aard van bedrywighede in die internasionale energie handel, wat is in die belang van alle belanghebbendes. Dit is die rede waarom ons kiesafdeling wil die Energie Handves Proses gereformeerde ten einde meer 'moderne' geword, in vandag se sin van die woord en uit te brei in omvang van geografiese dekking te sien.

En wat is die vooruitsigte vir uitbreiding van jou geografiese omvang?

Inderdaad, is die Handves toenemend aantreklik vir lande buite ons tradisionele kiesafdeling. Afghanistan het pas die toetreding proses om die EKT soos hierbo genoem, terwyl bekragtiging van die EKT in Jordanië en Pakistan vorder. Ons hoop dat Montenegro sy voorbereidings sal voltooi vir toetreding voor die einde van die jaar. Ons is ook in noue samewerking met Indonesië, Marokko en Serwië, terwyl ons verhouding met China 'n paar nuwe momentum gekry het.

Baie van hierdie is nog steeds werk aan die gang. As die energie besigheid neem op 'n hoër profiel internasionaal, maar ek is vol vertroue dat ons meer aantreklik sal wees om nog 'n wyer verskeidenheid van lande en uit te brei die geografiese omvang van ons lidmaatskap in ooreenstemming met die wense van ons bestaande kiesafdeling.

En wat van jou verhoudings met die energie-industrie? Dit lyk asof jy baie gefokus word op jou inter-regeringsorganisasies proses wat bedryf kritici sou eis nie dat deursigtige en nie ten volle rekening hou met die "lys van kommer" van die korporatiewe sektor. Bedryf is, na alles, 'n belangrike rolspeler in die internasionale energie spel?

Jy slaan die spyker op die kop deur die identifisering van die industrie as 'n belangrike rolspeler in die internasionale energie verhoudings en eweredig beleggingsprosesse. Die Energie Handves geensins ignoreer hierdie. In beginsel is die hele Handves konsep gebou rondom die belange van die private sektor sedert sy stigterslede was nie naïef om die feit dat dit 'n bedryf wat eintlik wil hê dat die belegging te doen, veral in die stroomop energie sektore van energie-ryk lande.

Dit is die rede waarom die EKT is gebaseer rondom 'n skare van beleggers instrumente beskerming, wat bindend is op die lidlande van die Konvensie. Dit gesê, beskerming van die belegging onder die EKT is net so veel oor beleggers te beskerm teen energie produserende lande wat sou belê in die EU-lidlande of ander lande wat party is by die Verdrag (dit wil sê, Japan, Turkye, ens).

Die EKT is oor die balansering van die belange van 'n voortgesette met sekuriteit van die vraag, aangesien ons kiesafdeling verteenwoordig die volle diversiteit van die energie waardeketting. Dit is ons taak om oor al ons lede om in 'n nie-diskriminerende wyse en dit is die maatskappye uit hierdie lande wat die verdrag poog om die mees te beskerm, aangesien hulle is die mense wat die werklike belegging doen.

Of die belegger is 'n internasionale oliemaatskappy, 'n staatsbeheerde 'n nasionale kampioen, of 'n ander soort van die mark akteur, het ons nie regtig die oog op wat. Ons bied net om hulle te beskerm teen arbitrêre regulering en aanspoor beleggersvertroue deur die speelveld gelyk vir beleggers.

Interessant om op te let, is die feit dat ons hoor van 'n toenemende aantal geskilprosedures tussen beleggers-state en die ECT binne die EU, wat gegenereer word deur maatskappye binne die Unie, eerder as ECT-arbitrasiesake in die klassieke 'stroomop' energielande. . Die interne energiemark van die EU is besig om te ontwikkel en nuwe wetgewing word die naam van die spel, wat die nuwe ruimte bied vir die ECT wat in geskilbeslegtingsprosedures aangehaal kan word. Tye het aansienlik verander sedert die Energy Charter die eerste keer ontwikkel is.

Maak die Handves enige praktiese instrumente wat dit te koppel aan die industrie? Jy blyk te wees die bevordering van die belange van die bedryf deur die aanbied om beleggings te beskerm, maar hoe weet jy eintlik kommunikeer met die energie-industrie gegee dat jy 'n inter-regeringsorganisasies proses, streng gesproke?

Dit is 'n goeie en belangrike vraag. Terwyl jy dalk reg in jou persepsie van die Energie-handves 'n ietwat regering-swaar meganisme, oor 10 jaar gelede begin ons die produksie Adviespaneel (BGP) onder die Handves Energie as ons venster op die internasionale energie-industrie.

Vandag bestaan ​​die IAP uit ongeveer 38 internasionale energiemaatskappye van regoor ons kiesafdeling en hou hulle gereeld vergaderings om 'n volledige katalogus van sake te bespreek, soos u hierbo noem. Dit hou meestal verband met onderwerpe oor regeringsverhoudinge, wat wissel van regulering, nuwe wetgewing, energie-doeltreffendheid, asook 'n aantal ander sake wat relevant is vir die industrie, wat deur die optrede van regerings beïnvloed word. Die IAP volg ook die markontwikkelings baie noukeurig, aangesien die Handves die vermoë het om inligting te verskaf oor al die nuutste tendense.

Die IAP staan ​​onder voorsitterskap van mnr Howard Chase, 'n hoë-vlak, loopbaan lank energie-industrie professionele en sy werk word bestuur in samewerking met ons sekretariaat in Brussel. Lidmaatskap tot die IAP vir maatskappye kom teen geen koste nie, maar gee hulle 'n kragtige stem in internasionale regeringsake. Dit help ook maatskappye met deursigtigheid deur internasionale regering meer toeganklik en dien as 'n maatreël vir die opbou binne die konteks van die belegger-staat verhoudinge.

Dit is een van die nuttiger werktuie wat beskikbaar is vir die bedryf. Uiteindelik versterk dit en sekuriteer energie-beleggings verder deur maatskappye te voorsien van meer betroubare inligting oor die nuutste energie-ontwikkelings in ons kiesafdeling. Dit is waaroor die Energiehandves gaan. Die IAP, as 'n venster, is wyd oop vir nuwe toetreders. Ek dink dit is goeie waarde.

Sekretaris-generaal, het dit 'n plesier om te praat met jou gewees het, baie dankie.

elektrisiteit inter

Die Kommissie keur Griekse maatreëls goed om die toegang tot elektrisiteit vir mededingers van PPC te verhoog

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het ingevolge die EU-antitrustreëls wetlik bindende maatreëls getref wat deur Griekeland voorgestel is om die mededingers van Public Power Corporation (PPC), die Griekse staatsbeheerde elektrisiteit, op langer termyn meer elektrisiteit aan te skaf. Griekeland het hierdie maatreëls ingestel om die verdraaiing te verwyder wat veroorsaak word deur PPC se eksklusiewe toegang tot bruinkool-opgewekte opwekking, wat die kommissie en die howe in die Unie gevind het om 'n ongelykheid van geleenthede op die Griekse elektrisiteitsmarkte te skep. Die voorgestelde middels sal verval wanneer bestaande bruinkoolaanlegte kommersieel ophou werk (wat tans teen 2023 verwag word) of op die laaste teen 31 Desember 2024.

In sy besluit van Maart 2008, het die Kommissie bevind dat Griekeland die mededingingsreëls oortree het deur PPC bevoorregte toegangsregte tot bruinkool te gee. Die Kommissie het 'n beroep op Griekeland gedoen om maatreëls voor te stel om die teenmededingende gevolge van die oortreding reg te stel. As gevolg van appèlle by sowel die Algemene Hof as die Europese Hof van Justisie, en probleme met die implementering van 'n vorige regsgeding, is sulke regstellende maatreëls tot dusver nog nie ingestel nie. Op 1 September 2021 het Griekeland 'n gewysigde weergawe van die middels ingedien.

Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die voorgestelde maatreëls die oortreding wat die Kommissie in sy besluit van 2008 geïdentifiseer het, volledig aanspreek in die lig van die Griekse plan om alle bestaande koolstof wat deur bruinkool gestook is, teen 2023 uit te skakel, in ooreenstemming met die omgewingsdoelwitte van Griekeland en die EU. Uitvoerende vise -president, Margrethe Vestager, wat verantwoordelik is vir die mededingingsbeleid, het gesê: 'Die besluit en die maatreëls wat deur Griekeland voorgestel is, sal PPC se mededingers in staat stel om beter te beskerm teen prysonbestendigheid, wat 'n noodsaaklike element vir hulle is om mee te ding in die mark vir kleinhandel -elektrisiteit en bied vaste pryse aan verbruikers. Die maatreëls werk hand aan hand met die Griekse plan om sy hoogs besoedelende bruinkoolkragstasies te ontmantel deur die gebruik van hierdie aanlegte te ontmoedig, volledig in ooreenstemming met die European Green Deal en die EU se klimaatdoelwitte. ”

advertensie

'N Volledige persverklaring is beskikbaar aanlyn.

advertensie
Lees verder

Biobrandstof

Die Kommissie keur die verlenging van belastingvrystelling vir biobrandstof in Swede met een jaar goed

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het, ingevolge die EU -staatshulpreëls, die verlenging van die belastingvrystellingsmaatreël vir biobrandstof in Swede goedgekeur. Swede het vloeibare biobrandstof vrygestel van energie en CO₂ -belasting sedert 2002. Die maatreël is reeds verskeie kere verleng, die laaste keer in Oktober 2020 (SA.55695). By vandag se besluit keur die Kommissie 'n bykomende verlenging van die belastingvrystelling van een jaar (van 1 Januarie tot 31 Desember 2022) goed. Die doel van die belastingvrystellingsmaatreël is om die gebruik van biobrandstof te verhoog en die gebruik van fossielbrandstowwe in vervoer te verminder. Die Kommissie het die maatreël beoordeel onder EU -reëls vir staatshulp, veral die Riglyne vir Staatshulp vir die beskerming van die omgewing en energie.

Die Kommissie het bevind dat die belastingvrystellings noodsaaklik en geskik is om die produksie en verbruik van binnelandse en ingevoerde biobrandstowwe te stimuleer, sonder om die mededinging in die interne mark onnodig te verdraai. Boonop sal die skema bydra tot die pogings van beide Swede en die EU as geheel om die Parys -ooreenkoms na te kom en na die hernubare en CO₂ -doelwitte van 2030 te beweeg. Die ondersteuning aan voedselgebaseerde biobrandstof moet beperk bly, in ooreenstemming met die drempels wat deur die hersiene Richtlijn Hernubare Energie. Verder kan die vrystelling slegs toegestaan ​​word wanneer operateurs bewys lewer dat hulle aan volhoubaarheidskriteria voldoen, wat deur Swede omgeskakel sal word soos vereis deur die hersiene hernubare energie -richtlijn. Op hierdie basis het die Kommissie tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël in ooreenstemming is met die reëls van die EU se staatshulp. Meer inligting sal beskikbaar wees oor die kommissie kompetisie webwerf, in die Staatssteun Register onder die saaknommer SA.63198.

advertensie

Lees verder

energie

Biden -administrasie het ten doel om die koste vir son- en windprojekte op openbare grond te besnoei

gepubliseer

on

By

Sonpanele word gesien by die Desert Stateline -projek naby Nipton, Kalifornië, VSA, 16 Augustus 2021. REUTERS/Bridget Bennett
Sonpanele word gesien by die Desert Stateline -projek naby Nipton, Kalifornië, 16 Augustus 2021. Foto geneem op 16 Augustus 2021. REUTERS/Bridget Bennett

Die Biden -administrasie beplan om federale lande goedkoper te kry vir ontwikkelaars van sonkrag- en windkrag nadat die skoonkragbedryf vanjaar in 'n poging aangevoer het dat huurkontrakte en fooie te hoog is om te belê en dat dit die president se agenda vir klimaatsverandering kan torpedodeer, skryf Nichola Bruidegom en Valerie Volcovici.

Die besluit van Washington om die federale grondbeleid vir hernubare kragprojekte te hersien, is deel van 'n groter poging van die regering van president Joe Biden om aardverwarming te beveg deur die ontwikkeling van skoon energie te bevorder en boor- en steenkoolmynbou te ontmoedig.

'Ons besef dat die wêreld verander het sedert die laaste keer dat ons hierna gekyk het en dat opdaterings gemaak moet word,' het Janea Scott, senior raadgewer van die Amerikaanse minister van binnelandse sake, se sekretaris vir grond en minerale, aan Reuters gesê.

advertensie

Sy het gesê dat die administrasie verskeie hervormings bestudeer om federale lande makliker te maak vir die ontwikkeling van son- en windondernemings, maar gee nie besonderhede nie.

Die strewe na makliker toegang tot uitgestrekte federale lande beklemtoon ook die dringende behoefte van die hernubare energiebedryf aan nuwe oppervlakte: Biden het 'n doel om die kragsektor teen 2035 te koolstof, 'n doelwit wat 'n groter gebied as Nederland benodig vir die sonbedryf alleen, volgens die navorsingsfirma Rystad Energy.

Daar is 'n huurtarief- en fooi -skema vir federale son- en windhuurkontrakte wat daarop gemik is om tariewe in ooreenstemming te hou met die waarde van landbougrond in die omgewing.

advertensie

Ingevolge die beleid, wat deur die administrasie van president Barack Obama in 2016 geïmplementeer is, betaal sommige groot sonprojekte $ 971 per hektaar per jaar huur, saam met meer as $ 2,000 per jaar per megawatt krag.

Vir 'n nutskaalprojek wat 3,000 250 hektaar beslaan en 3.5 megawatt krag produseer, is dit ongeveer $ XNUMX miljoen per jaar.

Huur van windprojekte is oor die algemeen laer, maar die kapasiteitsfooi is $ 3,800 hoër, volgens 'n federale fooi -skedule.

Die hernubare energiebedryf voer aan dat die heffings wat deur die ministerie van binnelandse sake opgelê word, nie in ooreenstemming is met private grondhuur nie, wat onder $ 100 per hektaar kan beloop, en dat daar geen koste vir geproduseer word nie.

Dit is ook hoër as die federale huurgeld vir huur- en olieboorhuurkontrakte, wat $ 1.50 of $ 2 per jaar per hektaar beloop voordat dit vervang word deur 'n produksiereg van 12.5% sodra petroleum begin vloei.

'Totdat hierdie te swaar koste opgelos is, sal ons land waarskynlik nie sy potensiaal kan nakom om tuisgemaakte projekte vir skoon energie op ons openbare gronde te implementeer nie - en die werksgeleenthede en ekonomiese ontwikkeling wat daarmee gepaard gaan', het Gene Grace, algemene raadgewer, gesê. vir die handelsgroep vir skoon energie American Clean Power Association.

Die hernubare energiebedryf het histories staatgemaak op privaat oppervlakte vir groot projekte. Maar groot stukke ongebroke privaat grond word skaars, wat federale lande onder die beste opsies vir toekomstige uitbreiding maak.

Tot dusver het die ministerie van binnelandse sake minder as 10 GW son- en windkrag toegelaat op sy meer as 245 miljoen hektaar federale lande, 'n derde van wat die twee nywerhede landwyd voorspel het, volgens die Energy Information Administration. .

Die sonbedryf het in April met die kwessie begin lobby, toe die Large Scale Solar Association, 'n koalisie van 'n paar van die grootste sonontwikkelaars in die land - insluitend NextEra Energy, Southern Company en EDF Renewables - 'n petisie by die Buro vir Landbestuur van Binnelandse Sake ingedien het. laer huurgeld op nutsprojekte in die blase woestyne van die land.

'N Woordvoerder van die groep het gesê dat die bedryf aanvanklik op Kalifornië fokus, omdat dit die tuiste is van die mees belowende sonoppervlakte en omdat grond rondom groot stedelike gebiede soos Los Angeles 'n aanslag vir die hele provinsies gehad het, selfs op woestynoppervlakte wat nie geskik is vir landbou nie.

Amptenare by NextEra (NEE.N), Suidelike (SO.N), en EDF het nie kommentaar gelewer toe hy deur Reuters gekontak is nie.

In Junie verlaag die Buro die huurgeld in drie provinsies in Kalifornië. Maar sonverteenwoordigers noem die maatreël onvoldoende en voer aan dat die afslag te klein is en dat die megawatt -kapasiteitstarief in plek bly.

Prokureurs van beide die sonkragondernemings en BLM het die kwessie sedertdien in telefoonoproepe bespreek, en verdere gesprekke word vir September geskeduleer, volgens Peter Weiner, die prokureur wat die sonkraggroep verteenwoordig.

'Ons weet dat die nuwe mense by BLM baie op hul bord gehad het,' het Weiner gesê. 'Ons waardeer die oorweging daarvan opreg.'

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings