Verbinding met ons

volwasse leer

Kommissie neem aksie om lewenslange leer en indiensneembaarheid te verbeter

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

By die Porto Sosiale Beraad in Mei het EU-leiers die EU-vlakteiken verwelkom van 60% van alle volwassenes wat elke jaar teen 2030 aan opleiding deelneem. Vandag het die Kommissie 'n belangrike stap geneem om lidlande te help om hierdie teiken te bereik deur voorstelle voor te lê. vir Raadsaanbevelings oor individuele leerrekeninge en oor mikro-geloofsbriewe, soos aangekondig in die Vaardigheidsagenda en in die Europese Onderwysgebied Kommunikasie van 2020.

’n Sterk vaardigheidstel maak geleenthede vir individue oop, bied ’n veiligheidsnet in onseker tye, bevorder insluiting en sosiale vooruitgang en voorsien die ekonomie van die geskoolde arbeidsmag wat nodig is om te groei en te innoveer. Die sukses van beide die digitale en groen oorgange hang af van werkers met die regte vaardighede. Die COVID-19-pandemie het die behoefte aan heropleiding en opgradering van arbeidsmag verder versnel om by die veranderende arbeidsmark aan te pas en in die vraag in verskillende sektore te voorsien.

Te min mense neem egter aan gereelde leeraktiwiteite na hul aanvanklike opleiding en opleiding deel, aangesien hulle dikwels nie finansiële hulpbronne of tyd het om te verbeter en nuwe vaardighede aan te leer nie, of nie bewus is van leergeleenthede en die voordele daarvan nie. Byvoorbeeld, 'n sekere vlak van digitale vaardighede word vereis in meer as 90% van huidige poste en in byna alle sektore, maar net 56% van volwassenes het basiese digitale vaardighede in 2019 gehad.

Die twee nuwe voorstelle wat vandag aangeneem is oor individuele leerrekeninge en oor mikro-geloofsbriewe sal help om hierdie uitdagings aan te pak deur meer geleenthede vir mense oop te maak om leeraanbiedinge en werksgeleenthede te vind.

Individuele leerrekeninge

Die Kommissie-voorstel het ten doel om te verseker dat almal toegang het tot relevante opleidingsgeleenthede wat aangepas is vir hul behoeftes, lewenslank en onafhanklik van of dit tans in diens is of nie.

Vir daardie doel spreek die voorgestelde Raadsaanbeveling die belangrikste knelpunte aan vir mense om vandag met opleiding te begin - motivering, tyd en befondsing - deur lidlande te vra saam met maatskaplike vennote om:

advertensie
  • Stel individuele leerrekeninge op en verskaf opleidingsregte vir alle volwassenes van werkende ouderdom;
  • definieer 'n lys van arbeidsmark-relevante en gehalteversekerde opleiding wat in aanmerking kom vir befondsing uit die individuele leerrekeninge en maak dit toeganklik deur 'n digitale register, byvoorbeeld vanaf 'n mobiele toestel, en;
  • bied geleenthede van beroepsvoorligting en validering van voorheen verworwe vaardighede, sowel as betaalde opleidingsverlof.

Die innoverende aspek van hierdie voorstel is dat dit die individu direk in die middel van vaardigheidsontwikkeling plaas. Dit doen ook 'n beroep op lidlande om befondsing te moduleer volgens individue se behoeftes aan opleiding.

Mikro-geloofsbriewe

Mikro-geloofsbriewe sertifiseer die leeruitkomste na 'n klein leerervaring (bv. 'n kort kursus of opleiding). Hulle bied 'n buigsame, doelgerigte manier om mense te help om die kennis, vaardighede en bevoegdhede te ontwikkel wat hulle nodig het vir hul persoonlike en professionele ontwikkeling.

Die voorstel van die Kommissie poog om mikro-geloofsbriewe oor instellings, besighede, sektore en grense heen te laat werk. Vir daardie doel moet lidlande ooreenkom oor:

  • 'n Algemene definisie van mikro-geloofsbriewe;
  • standaardelemente vir hul beskrywing, en;
  • sleutelbeginsels vir hul ontwerp en uitreiking.

Die doel is om te verseker dat mikro-geloofsbriewe van hoë gehalte is en op 'n deursigtige manier uitgereik word om vertroue te bou in wat hulle sertifiseer. Dit behoort die gebruik van mikrobewyse deur leerders, werkers en werksoekers te ondersteun wat daarby kan baat. Die voorstel stel ook aanbevelings oor mikro-geloofsbriewe in onderwys en opleiding en in arbeidsmarkbeleide bekend. Dit behoort mense in staat te stel om nuwe of bykomende vaardighede aan te leer op 'n pasgemaakte manier, insluitend vir almal. Die Europese benadering tot mikro-geloofsbriewe is 'n sleutel vlagskip om 'n Europese Onderwysarea teen 2025. Hulle kan deel wees van die leeraanbod wat in individuele leerrekeninge ingesluit is.

Margaritis Schinas, adjunkpresident van die Europese Lewenswyse, het gesê: “Vaardighede en bevoegdheidsontwikkeling is die sleutel tot 'n suksesvolle loopbaan, insluiting en integrasie. Hulle help mense om by verandering aan te pas, te floreer en by te dra. Vaardighede is ook deurslaggewend vir groei. Vandag se voorstelle verseker dat onderwys enige tyd in die lewe kan plaasvind, en dat dit buigsaam en toeganklik is vir almal. Dit is 'n wonderlike stap om meer mense by leer- en opleidingsgeleenthede in te sluit en niemand agter te laat nie.”

Mariya Gabriel, kommissaris vir innovasie, navorsing, kultuur, onderwys en jeug, het gesê: “Om 'n regverdige oorgang te verseker, is dit noodsaaklik dat almal toegang het tot buigsame, modulêre en toeganklike leer- en opleidingsgeleenthede, ongeag hul persoonlike omstandighede. Die Europese benadering tot mikro-geloofsbriewe sal die erkenning en validering van hierdie leerervarings vergemaklik. Dit sal die rol van hoër onderwys, beroepsonderwys en opleidingsinstellings versterk om lewenslange leer 'n werklikheid in die EU te maak, en hul toeganklikheid vir 'n meer diverse groep leerders bevorder."

Nicolas Schmit, kommissaris vir werk en maatskaplike regte, het gesê: “Onderwys en opleiding moet nie stop wanneer jy die skoolhekke verlaat nie. Mense moet nou meer as ooit hul vaardighede deur hul professionele lewe ontwikkel om aan die eise van 'n vinnig veranderende arbeidsmark te voldoen. Die Kommissie se voorstelle oor individuele leerrekeninge en mikro-geloofsbriewe sal ons help om die teiken te bereik wat in die Europese Pilaar van Maatskaplike Regte Aksieplan gestel is van 60% van alle volwassenes wat elke jaar teen 2030 aan opleiding deelneem. Ons moet ernstig raak oor lewenslange leer in Europa. Dit is die beste belegging en is positief vir werkers, werkgewers en die ekonomie as geheel.”

Volgende stappe

Die voorstelle sal met lidlande onderhandel word. Sodra dit deur die Raad aangeneem is, sal die Kommissie lidlande, maatskaplike vennote en relevante vennote ondersteun in die implementering van hierdie Raadsaanbevelings. Die verslagdoening en monitering vir individuele leerrekeninge sal as deel van die Europese Semestersiklus gedoen word.    

agtergrond

Die reg op onderwys, opleiding en lewenslange leer is verskans in die Europese pilaar van die sosiale regte (beginsel 1). Alle mense behoort deurlopende toegang te hê tot kwaliteit onderwys en opleiding en 'n verskeidenheid geleenthede vir vaardigheidsontwikkeling wat te alle tye hul behoeftes weerspieël. Vaardighede is die boustene van individue se sukses in 'n voortdurend veranderende arbeidsmark en samelewing.

By die Porto sosiale beraad en die Europese Raad van Junie, het leiers die 2030 EU-hoofdoelwitte verwelkom wat deur die Europese Pilaar van Maatskaplike Regte-aksieplan gestel is. Dit sluit die teiken in van 60% van alle volwassenes wat elke jaar teen 2030 aan opleiding deelneem. Dit is deel van die hoofdoelwitte van die Europese Pilaar van Maatskaplike Regte-aksieplan. Maar vanaf 2016 is slegs 37% jaarliks ​​aan opleiding besig met klein groeikoerse wat voorheen geregistreer is. As daardie neigings voortduur, sal die gestelde ambisies nie bereik word nie, en daarom is hierdie inisiatiewe voorstelle oor die individuele leerrekeninge en mikro-geloofsbriewe belangrik. Die voorstelle wat vandag voorgelê word, nooi lidstate uit om in vennootskap met maatskaplike vennote en die betrokke belanghebbende partye te werk om opgradering en heropvoeding 'n werklikheid vir almal te maak.

Die voorstelle vir 'n Raadsaanbeveling oor individuele leerrekeninge en vir 'n Raadsaanbeveling oor Mikrogeloofsbriewe vir lewenslange leer en indiensneembaarheid is die laaste van die twaalf vlagskipaksies wat in die Europese vaardigheidsagenda en die Europese pilaar van maatskaplike regte-aksieplan. Die Europese benadering tot mikro-geloofsbriewe is ook 'n belangrike vlagskip vir 'n Europese Onderwysgebied teen 2025 bereik.

Meer inligting

V&A: ILA en mikro-geloofsbriewe

Inligtingsblad

Kommissievoorstel vir 'n Raadsaanbeveling oor individuele leerrekeninge

Kommissievoorstel vir 'n Raadsaanbeveling oor Mikro-geloofsbriewe vir lewenslange leer en indiensneembaarheid

Europese vaardigheidsagenda

Europese pilaar van die sosiale regte

Kommunikasie oor die bereiking van 'n Europese Onderwysgebied teen 2025

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings