Verbinding met ons

corona

Die langdurige sluiting van Duitsland in Pandemie het getrek leerlinge die swaarste getref

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

'N Vreemde taal kinderboek word afgebeeld in die hande van maatskaplike werker Noor Zayed van die Stadtteilmuetter-migrasie-integrasieprojek wat deur die Protestantse liefdadigheidsorganisasie Diakonie in die distrik Neukoelln, Duitsland, op 4 Mei 2021 bestuur word. Foto geneem op 4 Mei 2021. REUTERS / Annegret Hilse
Maatskaplike werker Noor Zayed van die Stadtteilmuetter-migreringsintegrasieprojek wat deur die Protestantse liefdadigheidsorganisasie gelei word, praat met Um Wajih, 'n Siriese moeder van twee kinders, in die Berlynse distrik Neukoelln, Duitsland, 4 Mei 2021. Foto geneem op 4 Mei 2021. REUTERS / Annegret Hilse

Toe 'n onderwyser aan die Siriese moeder Um Wajih vertel dat die Duitser van haar 9-jarige seun agteruitgegaan het tydens sy afsluiting van sy Berlynse skool van ses weke, was sy hartseer, maar nie verbaas nie, skryf Joseph Nasr.

"Wajih het Duits vinnig opgetel, en ons was baie trots op hom," het die 25-jarige ma van twee gesê.

'Ek het geweet dat hy sonder oefening sou vergeet wat hy geleer het, maar ek kon hom nie help nie.'

advertensie

Haar seun staan ​​nou nog 'n jaar voor in 'n 'welkome klas' vir migrerende kinders totdat sy Duits goed genoeg is om saam met inheemse eweknieë by 'n skool in die arme omgewing van Neukoelln in Berlyn te gaan.

Die sluiting van skole - wat sedert Maart verlede jaar in Duitsland ongeveer 30 weke beloop het teenoor net 11 in Frankryk - het die opvoedingsgaping tussen migrerende en inheemse leerlinge in Duitsland verder vergroot, onder die hoogste in die geïndustrialiseerde wêreld.

Reeds voor die pandemie was die uitvalsyfer onder migrante op 18.2%, byna drie keer die nasionale gemiddelde.

advertensie

Dit is van kardinale belang om die gaping te verminder, anders kan dit die pogings van Duitsland om meer as twee miljoen mense wat die afgelope sewe jaar om asiel aansoek gedoen het, veral uit Sirië, Irak en Afghanistan, te integreer, meen kenners.

Duitse taalvaardighede en die instandhouding daarvan is van kritieke belang.

"Die grootste impak van die pandemie op integrasie is die skielike gebrek aan kontak met Duitsers," het Thomas Liebig van die OESO, 'n groep in geïndustrialiseerde lande in Parys, gesê. "Die meeste migrerende kinders praat nie Duits nie, dus kontak met inboorlinge is van kardinale belang."

Meer as 50% van die leerlinge wat in Duitsland gebore is onder migranteouers, praat nie Duits nie, die hoogste persentasie in die OESO met 37 lede en in Frankryk vergeleke met 35%. Die syfer styg tot 85% onder leerlinge wat nie in Duitsland gebore is nie.

Migrerende ouers wat akademiese en Duitse taalvaardighede kortkom, het soms gesukkel om kinders met tuisonderrig te help en om verlore leer in te haal. Hulle het ook te make gehad met gereelde sluitings van die skool, aangesien hulle dikwels in armer gebiede woon met hoër COVID-19 infeksiesyfers.

Die kanselier Angela Merkel en die leiers van Duitsland se 16 lande, wat die plaaslike onderwysbeleid bestuur, het verkies om skole te sluit gedurende elk van die drie koronavirusgolwe, terwyl fabrieke oop gehou word om die ekonomie te beskerm.

"Die pandemie het migrante se probleme versterk," het Muna Naddaf gesê. Hy lei 'n adviesprojek vir migrerende moeders wat gelei word deur die Diakonie-organisasie Diakonie in Neukoelln.

"Hulle moes skielik meer burokrasie hanteer, soos om hul kind koronavirustoetse toe te dien of om 'n inenting in te stel. Daar is baie verwarring. Ons het al gevra dat mense ons vra of dit waar is om vars gemmertee te drink teen die virus en as inenting onvrugbaarheid veroorsaak. '

Naddaf verbind Um Wajih met Noor Zayed, 'n Arabies-Duitse moeder en mentor, wat haar aangeraai het om haar seun en dogter aktief te hou en gestimuleer te word tydens toesluit.

Langdurige gebreke in die Duitse onderwysstelsel, soos swak digitale infrastruktuur wat aanlynonderrig belemmer het en kort skooldae, wat ouers moes laat slaag, het die probleme vir migrante vererger.

'VERLORE GENERASIE'

Volgens die Onderwysersunie het slegs 45% van die 40,000 1.30 skole in Duitsland vinnig internet voor die pandemie gehad, en skole is oop tot 3.30:XNUMX vergeleke met minstens tot XNUMX:XNUMX in Frankryk.

Skole in armer buurte het waarskynlik nie 'n digitale infrastruktuur gehad nie, en ouers kon nie skootrekenaars of nasorg bekostig nie.

Tussen 2000 en 2013 het Duitsland daarin geslaag om die skoolverlaters van migrante tot ongeveer 10% te halveer deur taalhulp in kleuterskole en skole te verhoog. Maar die afgelope paar jaar het uittrekkers toegeneem namate meer leerlinge uit lande met laer onderwysstandaarde soos Sirië, Afghanistan, Irak en Soedan by die Duitse klaskamers aangesluit het.

Die Onderwysersunie sê dat 20% van die 10.9 miljoen leerlinge in Duitsland addisionele onderrig benodig om hierdie skooljaar suksesvol te voltooi, en die totale aantal uitvallers sal na verwagting verdubbel tot meer as 100,000 XNUMX.

"Die opvoedingskloof tussen migrante en inboorlinge sal groei," het prof. Axel Pluennecke van die Keulense Instituut vir Ekonomiese Ondersoek gesê. "Ons sal massiewe beleggings in die onderwys nodig hê ná die pandemie, insluitende doelgerigte onderrig, om 'n verlore geslag leerlinge te vermy."

corona

Die Kommissie keur die Letse skema van € 1.8 miljoen goed om veeboere wat deur die koronavirus -uitbraak geraak word, te ondersteun

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n Lettiese skema van € 1.8 miljoen goedgekeur om boere te ondersteun wat aktief is in die veeteeltsektor wat deur die koronavirus-uitbraak geraak word. Die skema is goedgekeur ingevolge die staatshulp Tydelike raamwerk. Ingevolge die skema sal die hulp die vorm aanneem van direkte toelaes. Die maatreël is daarop gemik om die likiditeitstekort wat die begunstigdes in die gesig staar, te verminder en om 'n deel van die verliese wat hulle gely het as gevolg van die koronavirus -uitbraak en die beperkende maatreëls wat die Letse regering moes tref, aan te spreek om die verspreiding van die virus te beperk. Die Kommissie het bevind dat die skema in ooreenstemming is met die voorwaardes van die tydelike raamwerk.

In die besonder sal die steun (i) nie meer as € 225,000 per begunstigde wees nie; en (ii) sal toegestaan ​​word nie later nie as 31 Desember 2021. Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes uiteengesit in die tydelike raamwerk. Op hierdie basis het die Kommissie die skema ingevolge die EU -reëls vir staatshulp goedgekeur. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander aksies wat die Kommissie onderneem het om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie die hoof te bied hier afgelaai word. Die nie-vertroulike weergawe van die besluit sal beskikbaar gestel word onder die saaknommer SA.64541 in die staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

advertensie

Lees verder

corona

Die Kommissie keur die Portugese plan van € 500,000 goed om die passasiersvervoersektor in die Azore verder te ondersteun in die konteks van die koronavirus -uitbraak

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n Portugese plan van € 500,000 goedgekeur om die passasiersvervoersektor in die streek van die Azore verder te ondersteun in die konteks van die koronavirus -uitbraak. Die maatreël is goedgekeur ingevolge die staatshulp Tydelike raamwerk. Dit volg op 'n ander Portugese plan om die passasiersvervoersektor in Azore te ondersteun waarop die Kommissie goedgekeur het 4 Junie 2021 (SA.63010). Ingevolge die nuwe skema sal die steun die vorm van direkte toelaes aanneem. Die maatreël is oop vir kollektiewe passasiersvervoerondernemings van alle groottes wat aktief is op die Azore. Die doel van die maatreël is om die skielike tekort aan likiditeit wat hierdie ondernemings in die gesig staar, te verminder en om verliese wat weens 2021 weens die koronavirus -uitbraak gely is, aan te spreek en die beperkende maatreëls wat die regering moes tref om die verspreiding van die virus te beperk.

Die Kommissie het bevind dat die Portugese skema in ooreenstemming is met die voorwaardes in die tydelike raamwerk. Die steun (i) sal veral € 1.8 miljoen per onderneming nie oorskry nie; en (ii) sal toegestaan ​​word nie later nie as 31 Desember 2021. Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes van die tydelike raamwerk. Op hierdie basis het die Kommissie die maatreël ingevolge die EU -reëls vir staatshulp goedgekeur. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander aksies wat die Kommissie onderneem het om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie die hoof te bied hier afgelaai word. Die nie-vertroulike weergawe van die besluit sal beskikbaar gestel word onder die saaknommer SA.64599 in die staat steun registreer op die Kommissie kompetisie webwerf Sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

advertensie

Lees verder

corona

Kommissie magtig Franse hulpskema van € 3 miljard om deur lenings en aandelebeleggings ondernemings te ondersteun wat geraak word deur die koronaviruspandemie

gepubliseer

on

Volgens die EU -reëls vir staatshulp het die Europese Kommissie Frankryk se planne om 'n fonds van 3 miljard euro op te rig wat deur middel van skuldinstrumente en ekwiteit en hibriede instrumente belê word in ondernemings wat deur die pandemie geraak word, opgerig. Die maatreël is goedgekeur ingevolge die tydelike raamwerk vir staatshulp. Die skema sal geïmplementeer word deur 'n fonds met die titel 'Oorgangsfonds vir ondernemings wat deur die COVID-19-pandemie geraak word', met 'n begroting van € 3 miljard.

Onder hierdie skema sal ondersteuning die vorm aanneem van (i) agtergestelde of deelnemende lenings; en (ii) herkapitaliseringsmaatreëls, veral hibriede kapitaalinstrumente en voorkeuraandele sonder stemreg. Die maatreël is oop vir ondernemings wat in Frankryk gevestig is en in alle sektore (behalwe die finansiële sektor) teenwoordig is, wat lewensvatbaar was voor die koronaviruspandemie en wat die lewensvatbaarheid van hul ekonomiese model bewys het. Na verwagting sal tussen 50 en 100 maatskappye baat by hierdie skema. Die Kommissie was van mening dat die maatreëls voldoen aan die voorwaardes in die tydelike raamwerk.

Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die Franse ekonomie reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes uiteengesit in die tydelike toesig. Op hierdie basis het die Kommissie hierdie skemas goedgekeur kragtens die EU -reëls vir staatshulp.

advertensie

Uitvoerende vise-president Margrethe Vestager (uitgebeeld), het mededingingsbeleid gesê: 'Met hierdie herkapitaliseringskema van 3 miljard euro kan Frankryk ondernemings ondersteun wat deur die koronaviruspandemie geraak word deur hul toegangsfinansiering in hierdie moeilike tye te vergemaklik. Ons werk nou saam met lidlande om praktiese oplossings te vind om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie te versag, met inagneming van die EU -regulasies. ”

advertensie
Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings