Verbinding met ons

Onderwys

'N Ambisieuse en meer inklusiewe Erasmus + begin met € 28 miljard om mobiliteit en leer te ondersteun

gepubliseer

on

Die Kommissie het vandag (25 Maart) die eerste jaarlikse werkprogram van Erasmus + 2021-2027 aangeneem. Met 'n begroting van € 26.2 miljard het die program byna verdubbel en hoop om meer inklusief te wees en 'n sterker klem te plaas op die groen en digitale oorgang. 

Mariya Gabriel, kommissaris vir innovasie, navorsing, kultuur, onderwys en jeug, het gesê: “Die feit dat die Erasmus + -begroting vir die volgende sewe jaar byna verdubbel het, toon die belangrikheid wat daaraan gegee word aan onderwys, lewenslange leer en jeug in Europa.

“Die huidige pandemie het ongelykheid vererger, veral vir jongmense. Die beginsel van solidariteit moet die dryfveer wees tussen ons optrede hier, en ons werk saam met organisasies wat mense verteenwoordig wat werk en saamwerk met minder geleenthede om hulle te help om toegang tot hierdie program te kry. Ek praat van mense met minder gunstige sosio-ekonomiese agtergronde, mense wat op die platteland woon, geïsoleerde mense of mense met gestremdhede. Ons dek byvoorbeeld die koste van mense wat deelnemers met gestremdhede vergesel. ”

Die nuwe Erasmus + -program bied geleenthede vir studieperiodes in die buiteland, leerlingskappe, vakleerlingskappe en personeeluitruilings op alle terreine van onderwys, opleiding, jeug en sport. Dit is oop vir skoolleerlinge, studente vir hoër onderwys en beroepsonderwys en opleiding, volwasse leerders, jeuguitruilings, jeugwerkers en sportafrigters.

Benewens mobiliteit, wat 70% van die begroting uitmaak, belê die nuwe Erasmus + ook in grensoverschrijdende samewerkingsprojekte. Dit kan tussen hoëronderwysinstellings wees (bv. Die Europese universiteitsinisiatief); skole; onderwys- en opleidingskolleges vir onderwysers (bv. Erasmus + Teacher Academies); volwassenesentrums; jeug- en sportorganisasies; verskaffers van beroepsgerigte onderwys en opleiding (bv. Beroepsentrums vir Uitnemendheid).

Die belangrikste kenmerke van die Erasmus + 2021-2027-program is:

Inklusiewe Erasmus +: bied verbeterde geleenthede aan mense met minder geleenthede, insluitend mense met uiteenlopende kulturele, sosiale en ekonomiese agtergronde, en mense wat in landelike en afgeleë gebiede woon. Nuwighede sluit in individuele en klasuitruilings vir skoolleerlinge en mobiliteit vir volwassenes. Dit sal makliker wees vir kleiner organisasies, soos skole, jeugverenigings en sportklubs, om aansoek te doen, danksy kleinskaalse vennootskappe en die gebruik van vereenvoudigde toelaeaansoeke. Die program sal ook meer internasionaal wees, wat samewerking met derde lande moontlik maak en voortbou op die suksesse van die vorige program met uitruilings en samewerkingsprojekte regoor die wêreld. 

Digitale Erasmus +: Die pandemie het die noodsaaklikheid beklemtoon om die digitale oorgang van onderwys- en opleidingstelsels te versnel. Erasmus + sal die ontwikkeling van digitale vaardighede ondersteun, in ooreenstemming met die Digital Education Action Plan. Dit bied digitale opleiding en uitruil van hoë gehalte via platforms soos eTwinning, School Education Gateway en die Europese Jeugportaal, en dit sal leerlingskappe in die digitale sektor aanmoedig. Nuwe formate, soos gemengde intensiewe programme, sal dit moontlik maak om korttermyn fisieke mobiliteit in die buiteland aan te vul met aanlynleer en spanwerk. Die implementering van die program sal verder gedigitaliseer en vereenvoudig word met die volledige implementering van die Europese studentekaart.

Groen Erasmus +: In ooreenstemming met die Europese Green Deal, sal die program finansiële aansporings bied aan deelnemers wat volhoubare vervoermiddels gebruik. Dit sal ook belê in projekte wat die bewustheid van omgewingskwessies bevorder en uitruilings met betrekking tot die versagting van die klimaatkrisis vergemaklik.

Erasmus + vir jongmense: DiscoverEU word nou 'n integrale deel van Erasmus + en bied 18-jariges die moontlikheid om 'n treinpas te kry om deur Europa te reis, van ander kulture te leer en mede-Europeërs te ontmoet. Erasmus + sal ook geleenthede vir uitruil en samewerking ondersteun deur nuwe jeugdeelnemingsaktiwiteite, om jongmense te help om aan die demokratiese lewe deel te neem en te leer, en sodoende bewusmaking te gee oor gedeelde Europese waardes en fundamentele regte; en om jongmense en besluitnemers op plaaslike, nasionale en Europese vlak bymekaar te bring.

Onderwys

Die toekoms van Erasmus +: meer geleenthede

gepubliseer

on

Ontdek die nuwe Erasmus + -program, van 'n groter begroting tot meer geleenthede vir minderbevoorregte mense.

Die parlement het die Erasmus + -program vir 2021-2027 op 18 Mei. Erasmus + is 'n vlagskip-EU-program wat suksesvol blyk te wees om te skep geleenthede vir jong mense en hul kanse om 'n werk te kry, vergroot.

Parlementslede het 'n bykomende bedrag van € 1.7 miljard vir die program beding, wat die begroting byna verdubbel het vanaf die periode 2014-2020. Dit behoort ongeveer tien miljoen mense in staat te stel om gedurende die volgende sewe jaar aan aktiwiteite in die buiteland deel te neem, insluitend studente, professore, onderwysers en opleiers in alle sektore.

Die sentrums van uitnemende beroepe, wat deur parlementslede voorgestel is, is nou deel van die nuwe Erasmus +. Hierdie internasionale sentrums bied kwalitatiewe beroepsopleiding sodat mense nuttige vaardighede in sleutelsektore kan ontwikkel.

'N Prioriteit van die parlement, is die program nou meer toeganklik en meer inklusief. Dit beteken dat meer mense wat benadeel word, kan deelneem en baat vind by taalopleiding, administratiewe ondersteuning, mobiliteit of e-leergeleenthede.

In ooreenstemming met die EU-prioriteite, sal Erasmus + fokus op die digitale en groen oorgange en 'n gesonde leefstyl sowel as lewenslange leer vir volwassenes bevorder.

Wat is Erasmus +?

Erasmus + is 'n EU-program wat geleenthede vir onderwys, opleiding, jongmense en sport in Europa ondersteun. Dit het in 1987 as 'n studente-uitruilprogram begin, maar sedert 2014 bied dit ook geleenthede vir onderwysers, leerlinge en vrywilligers van alle ouderdomme.

Meer as nege miljoen mense het die afgelope tyd aan die Erasmus + -program deelgeneem 30 jaar en byna 940,000 XNUMX mense het in 2019 alleen voordeel getrek uit die program. Die program dek tans 33 lande (al 27 EU-lande sowel as Turkye, Noord-Macedonië, Serwië, Noorweë, Ysland en Liechtenstein) en is oop vir vennootlande regoor die wêreld.

Volgens die Europese Kommissie'n derde van die Erasmus + -leerlinge word 'n pos aangebied deur die onderneming waarin hulle opgelei het. Daarbenewens is die werkloosheidskoers van jong mense wat in die buiteland studeer of opgelei het 23% laer as dié van hul nie-mobiele eweknieë vyf jaar na hul studie.

Hoe om aansoek te doen

Erasmus + het geleenthede vir mense sowel as organisasies van reg oor die wereld.

Die aansoekprosedure en voorbereiding kan verskil, afhangend van watter deel van die program u aansoek doen. Ontdek meer inligting daaroor hier afgelaai word.

Erasmus + 2021-2027 

Erasmus 

Lees verder

corona

Die langdurige sluiting van Duitsland in Pandemie het getrek leerlinge die swaarste getref

gepubliseer

on

By

'N Vreemde taal kinderboek word afgebeeld in die hande van maatskaplike werker Noor Zayed van die Stadtteilmuetter-migrasie-integrasieprojek wat deur die Protestantse liefdadigheidsorganisasie Diakonie in die distrik Neukoelln, Duitsland, op 4 Mei 2021 bestuur word. Foto geneem op 4 Mei 2021. REUTERS / Annegret Hilse
Maatskaplike werker Noor Zayed van die Stadtteilmuetter-migreringsintegrasieprojek wat deur die Protestantse liefdadigheidsorganisasie gelei word, praat met Um Wajih, 'n Siriese moeder van twee kinders, in die Berlynse distrik Neukoelln, Duitsland, 4 Mei 2021. Foto geneem op 4 Mei 2021. REUTERS / Annegret Hilse

Toe 'n onderwyser aan die Siriese moeder Um Wajih vertel dat die Duitser van haar 9-jarige seun agteruitgegaan het tydens sy afsluiting van sy Berlynse skool van ses weke, was sy hartseer, maar nie verbaas nie, skryf Joseph Nasr.

"Wajih het Duits vinnig opgetel, en ons was baie trots op hom," het die 25-jarige ma van twee gesê.

'Ek het geweet dat hy sonder oefening sou vergeet wat hy geleer het, maar ek kon hom nie help nie.'

Haar seun staan ​​nou nog 'n jaar voor in 'n 'welkome klas' vir migrerende kinders totdat sy Duits goed genoeg is om saam met inheemse eweknieë by 'n skool in die arme omgewing van Neukoelln in Berlyn te gaan.

Die sluiting van skole - wat sedert Maart verlede jaar in Duitsland ongeveer 30 weke beloop het teenoor net 11 in Frankryk - het die opvoedingsgaping tussen migrerende en inheemse leerlinge in Duitsland verder vergroot, onder die hoogste in die geïndustrialiseerde wêreld.

Reeds voor die pandemie was die uitvalsyfer onder migrante op 18.2%, byna drie keer die nasionale gemiddelde.

Dit is van kardinale belang om die gaping te verminder, anders kan dit die pogings van Duitsland om meer as twee miljoen mense wat die afgelope sewe jaar om asiel aansoek gedoen het, veral uit Sirië, Irak en Afghanistan, te integreer, meen kenners.

Duitse taalvaardighede en die instandhouding daarvan is van kritieke belang.

"Die grootste impak van die pandemie op integrasie is die skielike gebrek aan kontak met Duitsers," het Thomas Liebig van die OESO, 'n groep in geïndustrialiseerde lande in Parys, gesê. "Die meeste migrerende kinders praat nie Duits nie, dus kontak met inboorlinge is van kardinale belang."

Meer as 50% van die leerlinge wat in Duitsland gebore is onder migranteouers, praat nie Duits nie, die hoogste persentasie in die OESO met 37 lede en in Frankryk vergeleke met 35%. Die syfer styg tot 85% onder leerlinge wat nie in Duitsland gebore is nie.

Migrerende ouers wat akademiese en Duitse taalvaardighede kortkom, het soms gesukkel om kinders met tuisonderrig te help en om verlore leer in te haal. Hulle het ook te make gehad met gereelde sluitings van die skool, aangesien hulle dikwels in armer gebiede woon met hoër COVID-19 infeksiesyfers.

Die kanselier Angela Merkel en die leiers van Duitsland se 16 lande, wat die plaaslike onderwysbeleid bestuur, het verkies om skole te sluit gedurende elk van die drie koronavirusgolwe, terwyl fabrieke oop gehou word om die ekonomie te beskerm.

"Die pandemie het migrante se probleme versterk," het Muna Naddaf gesê. Hy lei 'n adviesprojek vir migrerende moeders wat gelei word deur die Diakonie-organisasie Diakonie in Neukoelln.

"Hulle moes skielik meer burokrasie hanteer, soos om hul kind koronavirustoetse toe te dien of om 'n inenting in te stel. Daar is baie verwarring. Ons het al gevra dat mense ons vra of dit waar is om vars gemmertee te drink teen die virus en as inenting onvrugbaarheid veroorsaak. '

Naddaf verbind Um Wajih met Noor Zayed, 'n Arabies-Duitse moeder en mentor, wat haar aangeraai het om haar seun en dogter aktief te hou en gestimuleer te word tydens toesluit.

Langdurige gebreke in die Duitse onderwysstelsel, soos swak digitale infrastruktuur wat aanlynonderrig belemmer het en kort skooldae, wat ouers moes laat slaag, het die probleme vir migrante vererger.

'VERLORE GENERASIE'

Volgens die Onderwysersunie het slegs 45% van die 40,000 1.30 skole in Duitsland vinnig internet voor die pandemie gehad, en skole is oop tot 3.30:XNUMX vergeleke met minstens tot XNUMX:XNUMX in Frankryk.

Skole in armer buurte het waarskynlik nie 'n digitale infrastruktuur gehad nie, en ouers kon nie skootrekenaars of nasorg bekostig nie.

Tussen 2000 en 2013 het Duitsland daarin geslaag om die skoolverlaters van migrante tot ongeveer 10% te halveer deur taalhulp in kleuterskole en skole te verhoog. Maar die afgelope paar jaar het uittrekkers toegeneem namate meer leerlinge uit lande met laer onderwysstandaarde soos Sirië, Afghanistan, Irak en Soedan by die Duitse klaskamers aangesluit het.

Die Onderwysersunie sê dat 20% van die 10.9 miljoen leerlinge in Duitsland addisionele onderrig benodig om hierdie skooljaar suksesvol te voltooi, en die totale aantal uitvallers sal na verwagting verdubbel tot meer as 100,000 XNUMX.

"Die opvoedingskloof tussen migrante en inboorlinge sal groei," het prof. Axel Pluennecke van die Keulense Instituut vir Ekonomiese Ondersoek gesê. "Ons sal massiewe beleggings in die onderwys nodig hê ná die pandemie, insluitende doelgerigte onderrig, om 'n verlore geslag leerlinge te vermy."

Lees verder

corona

Onderwys: Kommissie loods 'n kundige groep om beleggings in onderwys in tye van COVID-19 op te skerp

gepubliseer

on

Die kundige groep oor gehalte in belegging in onderwys en opleiding van stapel gestuur deur Kommissaris vir Innovasie, Navorsing, Kultuur, Onderwys en Jeug Mariya Gabriel in Februarie 2021 het die eerste keer vergader. Die 15 kundiges, gekies uit byna 200 aansoekers, sal beleid identifiseer wat die onderwys- en opleidingsuitkomste effektief kan bevorder, asook die inklusiwiteit en doeltreffendheid van besteding. Gabriel het gesê: “Die COVID-19-pandemie het ons getoon hoe kritiek onderwysers, skole en universiteite vir ons samelewing is. Vandag het ons die kans om die EU se onderwys- en opleidingsektor te heroorweeg en dit weer die kern van ons ekonomieë en samelewings te plaas. Daarom het ons duidelikheid en deeglike bewyse nodig oor hoe u die beste in onderwys kan belê. Ek is vol vertroue dat hierdie deskundigegroep die Kommissie en die lidlande sal help om sterker, veerkragtiger en regverdiger onderwys- en opleidingstelsels te bou as voorheen. ”

Die groep sal fokus op die gehalte van onderwysers en opleiers, onderwysinfrastruktuur en digitale onderwys. Hul bewyse-gebaseerde evaluering sal die Kommissie en lidlande help om innoverende, slim oplossings vir huidige onderwysuitdagings te vind. Hierdie werk is die sleutel om 'n volhoubare herstel te bewerkstellig en die oorgang na 'n groen en digitale Europa te voltooi. Die deskundige groep is uiteengesit in die Kommunikasie oor die bereiking van die Europese onderwysarea teen 2025 om die fokus op nasionale en streeksbeleggings te behou en die doeltreffendheid daarvan te verbeter. Dit sal 'n tussentydse verslag aan die einde van 2021 en 'n finale verslag aan die einde van 2022 aanbied. Meer inligting is beskikbaar die aanlyne.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings