Verbinding met ons

Onderwys

Kommissie verwelkom die politieke ooreenkoms oor Erasmus +

gepubliseer

on

Die Kommissie het die politieke ooreenkoms tussen die Europese Parlement en EU-lidlande oor die nuwe verwelkom Erasmus + Program (2021-2027). Triloogonderhandelinge is nou afgehandel, hangende die finale goedkeuring van die wetstekste deur die Europese Parlement en die Raad. Die bevordering van ons Europese lewenswyse Visepresident Margaritis Schinas het gesê: 'Erasmus is die mees emblematiese program van Europa, die juweel in ons kroon. Die Erasmus-generasies verteenwoordig die kern van ons Europese lewenswyse. Eenheid in diversiteit, solidariteit, mobiliteit, ondersteuning vir Europa as 'n gebied van vrede, vryheid en geleenthede. Met die ooreenkoms van vandag is ons gereed vir die volgende en groter Erasmus-generasies. ”

Mariya Gabriel, kommissaris vir innovasie, navorsing, kultuur, onderwys en jeug, het gesê: “Ek verwelkom die politieke ooreenkoms oor die nuwe Erasmus + -program. Erasmus + is een van ons vlagskipprogramme. Die afgelope drie dekades het die deelname aan Erasmus + die persoonlike, sosiale en professionele ontwikkeling van meer as 10 miljoen mense, waarvan die helfte tussen 2014 en 2020 'n hupstoot gegee het. Met byna dubbel die begroting vir die volgende programmeringsperiode, sal ons nou werk om 10 miljoen meer oor die volgende sewe jaar. ”

Erasmus + is een van die suksesvolste inisiatiewe van die EU tot nog toe. Sedert die stigting in 1987, het die program uitgebrei tot alle sektore vir onderrig en opleiding, wat wissel van kleuteronderwys en -versorging, en skoolonderwys, tot beroepsonderwys en -opleiding, hoër onderwys en volwasseneleer. Dit het meer as 10 miljoen mense bevoordeel. Met 'n toegewyde begroting van € 24.5 miljard in huidige pryse en 'n bykomende aanvulling van € 1.7 miljard in 2018-pryse, sal die nuwe program nie net meer inklusief en innoverend wees nie, maar ook meer digitaal en groener. U kan die persverklaring vind hier afgelaai word.

Brexit

Die Skotse regering het kommentaar gelewer oor pogings om in Erasmus te bly

gepubliseer

on

Ministers het die steun van ongeveer 150 parlementslede verwelkom wat die Europese Kommissie gevra het om te ondersoek hoe Skotland kan voortgaan om deel te neem aan die gewilde Erasmus-uitruilprogram. Die stap volg 'n week nadat Richard Lochhead, minister van verdere en hoër onderwys, produktiewe gesprekke gevoer het met Mariya Gabriel, kommissaris vir innovasie, navorsing, kultuur, onderwys en jeug, om die idee te ondersoek. Tot verlede jaar het meer as 2,000 Skotse studente, personeel en leerders jaarliks ​​aan die skema deelgeneem, met Skotland wat proporsioneel meer Erasmus-deelnemers van regoor Europa gelok het - en meer in die ander rigting gestuur het - as enige ander land in die Verenigde Koninkryk.

Lochhead het gesê: "Die verlies van Erasmus is 'n groot slag vir die duisende Skotse studente, gemeenskapsgroepe en volwasse leerders - uit alle demografiese agtergronde - wat nie meer in Europa kan woon, studeer of werk nie." Dit sluit ook die deur vir mense om na te kom. Skotland oor Erasmus om ons land en kultuur te ervaar, en dit is aangenaam om te sien dat die verlies aan geleenthede erken word deur die 145 parlementslede van regoor Europa wat wil hê dat Skotland se plek in Erasmus moet voortgaan. Ek is Terry Reintke en ander parlementslede dankbaar vir hul pogings en bedank hulle dat hulle die hand van vriendskap en solidariteit na die jongmense van Skotland uitgereik het. Ek hoop van harte dat ons kan slaag.

'Ek het al 'n virtuele vergadering met kommissaris Gabriel gehad. Ons het ooreengekom dat dit baie betreurenswaardig is om uit Erasmus te onttrek, en ons sal voortgaan om saam met die EU te ondersoek hoe om Skotland se voortgesette betrokkenheid by die program te maksimeer. Ek het ook met my Walliese eweknie gesels en ingestem om nou kontak te hou. ”

Kliek hier vir meer inligting.

Lees verder

digitale ekonomie

Die Kommissie stig 'n sentrum vir digitale bewaring van kulturele erfenis en loods projekte ter ondersteuning van digitale innovasie in skole

gepubliseer

on

Op 4 Januarie het die Kommissie 'n Europese bevoegdheidsentrum van stapel gestuur wat daarop gemik is om die Europese kulturele erfenis te bewaar en te bewaar. Die sentrum, wat vir 'n tydperk van drie jaar sal werk, is tot € 3 miljoen toegestaan ​​van die Horizon 2020 program. Dit sal 'n samewerkende digitale ruimte vir bewaring van kulturele erfenisse oprig en toegang gee tot bewaarplekke van data, metadata, standaarde en riglyne. Istituto Nazionale di Fisica Nucleare in Italië koördineer die span van 19 begunstigdes wat uit 11 EU-lidlande, Switserland en Moldawië, kom.

Die Kommissie het ook deur Horizon 1 twee projekte van stapel gestuur om digitale onderwys ter waarde van € 2020 miljoen elk te ondersteun. Die eerste projek, MenSI, fokus op mentorskap vir skoolverbetering en duur tot Februarie 2023. MenSI beoog om 120 skole in ses lidlande (België, Tsjeggië, Kroasië, Italië, Hongarye, Portugal) en die Verenigde Koninkryk om digitale innovasie te bevorder, veral in klein of plattelandse skole en vir sosiaal benadeelde studente. Die tweede projek, iHub4Schools, duur tot Junie 2023 en sal digitale innovasie in skole versnel, danksy die skepping van plaaslike innovasie-hubs en 'n mentorskapmodel. 600 onderwysers in 75 skole sal deelneem en die hubs sal in 5 lande gevestig word (Estland, Litaue, Finland, Verenigde Koninkryk, Georgië). Italië en Noorweë sal ook voordeel trek uit die mentorskema. Meer inligting oor die nuut van stapel gestuur projekte is beskikbaar hier afgelaai word.

Lees verder

volwasse leer

President von der Leyen open die 3de Europese Onderwysberaad

gepubliseer

on

Die derde Europese Onderwysberaad is op 3 Desember aangebied deur die Europese Kommissie. Die president van die Europese Kommissie, Ursula von der Leyen, het die openingsrede gelewer met hulde aan onderwysers wat sedert die uitbreek van die COVID-10-pandemie daarna streef om die klaskamers digitaal oop te hou, wat leerlinge die geleentheid bied om voort te gaan leer. Hierdie jaar se top is gewy aan die 'Digital Education Transformation'.

President von der Leyen het in haar toespraak gesê dat die pandemie “ook die tekortkominge blootstel wat aangepak moet word. Ons moet digitale tegnologieë suksesvol in ons onderwysstelsels integreer. Digitale tegnologieë stel baie leerlinge in staat om voort te gaan leer. Maar vir ander was dit 'n belangrike struikelblok as toegang, toerusting, konnektiwiteit of vaardighede ontbreek. ”

Sy het verwys na die Digitale Onderwys Aksieplan onlangs aangebied deur die Kommissie, wat presies poog om die digitale vaardighede van onderwysers en leerlinge te bevorder, asook om die verwante infrastruktuur te ontwikkel. Die president het die ambisieuse, maar uitvoerbare teikens vir die Europese onderwysgebied uitgelig en gepraat oor hoe NextGenerationEU die onderwyssektor kan help.

Laastens verwelkom sy die nuwe 'Education for Climate Coalition': 'Met hierdie koalisie wil ons van die energie van die strate na al ons klaskamers bring. Ons wil die hele onderwysgemeenskap mobiliseer om die doelstellings van klimaatneutraliteit en volhoubare ontwikkeling te ondersteun. ” Lees die volledige toespraak aanlyn.

Lees verder
advertensie

Twitter

Facebook

Neigings