Verbinding met ons

Onderwys

President von der Leyen ontvang keiserin Theophano-prys vir die Erasmus-program

gepubliseer

on

Op 7 Oktober, president van die Europese Kommissie, Ursula von der Leyen (Foto) het die keiserin Theophano-prys, toegeken aan die Erasmus-program, aanvaar tydens 'n seremonie wat by die Rotunda-monument in Thessaloniki, Griekeland, gehou is, wat sy via videokonferensie bygewoon het. Die prys beloon individue of organisasies wat 'n uitstekende bydrae lewer tot die verdieping van die Europese samewerking en die verbetering van die begrip van die uiteenlopende historiese onderlinge afhanklikheid in Europa.

By die ontvangs van die prys het die president gesê dat sy die prys ontvang het "vir die tien miljoen Europeërs wat sedert die ontstaan ​​van die Erasmus-program deelgeneem het" en dit toegewy "aan die studente, die onderwysers, die dromers wat dit gemaak het Europese wonderwerk bewaarheid ”.

President von der Leyen het in haar aanvaardingstoespraak ook parallelle getrek tussen die Europese herstelplan en Erasmus +: 'Net soos Erasmus destyds was, is NextGenerationEU nou. Dit is 'n program van ongekende omvang en omvang. En dit kan die volgende groot verenigende projek vir ons Unie word. Ons belê nie net in 'n kollektiewe herstel nie, maar ook in ons gemeenskaplike toekoms. Solidariteit, vertroue en eenheid moet telkens opgebou en herbou word. Ek weet nie of NextGenerationEU Europa so diep kan verander soos die Erasmus-program nie. Maar ek weet dat Europa weer eens gekies het om sy toekoms te bemeester en te vorm - saam. '

Lees die president se volledige toespraak aanlyn in Inglese or Franse, en kyk dit terug hier afgelaai word. Meer as 4 miljoen mense het tussen 2014 en 2020 die geleentheid gehad om in die buiteland te studeer, op te lei en ervaring op te doen danksy die Erasmus + -program. Kom meer te wete oor Erasmus hier afgelaai word

corona

Die Kommissie keur die Duitse skema goed om akkommodasieverskaffers op die gebied van kinder- en jeugonderrig te vergoed vir skade gely weens die uitbreking van die koronavirus

gepubliseer

on

Volgens die EU-reëls vir staatssteun het die Europese Kommissie 'n Duitse skema goedgekeur om akkommodasieverskaffers vir kinder- en jeugonderrig te vergoed vir die verlies aan inkomste as gevolg van die uitbraak van die koronavirus. Die openbare steun sal die vorm aanneem van direkte toelaes. Die skema sal tot 60% vergoed vir die verlies aan inkomste wat in aanmerking kom vir begunstigdes gedurende die periode tussen die begin van die uitsluiting (wat op verskillende datums in die streekstate begin het) en 31 Julie 2020 toe hul akkommodasiegeriewe moes sluit tot die beperkende maatreëls wat in Duitsland ingestel is.

By die berekening van die verlies aan inkomste, enige vermindering in die koste as gevolg van die inkomste wat gegenereer word tydens die toesluit en enige moontlike finansiële hulp wat deur die staat toegestaan ​​of werklik uitbetaal is (en veral toegestaan ​​volgens die skema SA.58464) of derdes om die gevolge van die uitbraak van die koronavirus die hoof te bied, sal afgetrek word. Op die sentrale regeringsvlak sal fasiliteite wat in aanmerking kom om aansoek te doen, 'n begroting van tot € 75 miljoen hê.

Hierdie fondse is egter nie uitsluitlik vir hierdie skema geoormerk nie. Daarbenewens het plaaslike owerhede (by Länder of plaaslike vlak) kan ook van die skema gebruik maak vanaf die plaaslike begrotings. In elk geval verseker die skema dat dieselfde in aanmerking komende koste nie twee keer deur verskillende administratiewe vlakke vergoed kan word nie. Die Kommissie beoordeel die maatreël onder Artikel 107 (2) (b) van die Verdrag betreffende die werking van die Europese Unie, wat die Kommissie in staat stel om staatssteunmaatreëls wat deur lidlande toegestaan ​​word, goed te keur om spesifieke ondernemings of spesifieke sektore te vergoed vir die skade wat veroorsaak word deur buitengewone gebeure, soos die uitbraak van die koronavirus.

Die Kommissie het bevind dat die Duitse skema skadevergoeding sal vergoed wat direk met die koronavirus-uitbreking verband hou. Dit het ook bevind dat die maatstaf eweredig is, aangesien die beoogde vergoeding nie meer is as wat nodig is om die skade te vergoed nie. Die Kommissie het dus tot die gevolgtrekking gekom dat die skema in lyn is met die EU-reëls vir staatssteun.

Meer inligting oor die stappe wat die Kommissie onderneem het om die ekonomiese impak van die koronavirus-pandemie aan te spreek, kan gevind word hier afgelaai word. Die nie-vertroulike weergawe van die besluit sal beskikbaar gestel word onder die saaknommer SA.59228 in die staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf.

Lees verder

Besigheid

Navorsing en wetenskaplike innovasie noodsaaklik vir ekonomiese herstel in Europa

gepubliseer

on

Die volgende EU-begroting 2021-2027 sal die weg baan vir sterk EU-steun vir die navorsings-, innovasie- en wetenskaplike sektore - uiters belangrik in die lewering van ekonomiese herstel in Europa, skryf David Harmon.

Die Europese Parlement gaan op 23 November volgende stem oor die bepalings van die hersiene EU-begrotingsraamwerk vir die periode 2021-2027.

Van nou af word 94 miljard euro opsy gesit om Horizon Europe, nextGenerationEU en Digital Europe te finansier. Dit is belangrike EU-inisiatiewe wat sal verseker dat die EU op die voorgrond bly met die ontwikkeling van nuwe digitale tegnologieë. Dit is nou belangriker as ooit tevore. Digitale transformasie is 'n belangrike rol in die ontwikkeling van tegniese sleutelvertikale nywerhede en toekomstige slimroosters in Europa.

En Europa het die kundigheid om sy belangrikste beleidsdoelwitte onder hierdie belangrike EU-vlagskipprogramme te bereik en dit op 'n omgewingsvaste manier te doen.

Die uiteinde is dat ons nou in die 5G-era leef. Dit beteken dat nuwe produkte soos hoëdefinisie-video en selfbestuurvoertuie 'n werklikheid in die alledaagse lewe gaan word. 5G dryf hierdie proses van IKT-innovasie aan. Maar EU-lidlande moet wel saamwerk om 5G 'n sukses te maak om Europa ekonomies te ontwikkel en om breër maatskaplike behoeftes omvattend aan te spreek.

IKT-standaarde moet gestruktureerd en onderling gekoppel wees. Regerings moet toesien dat spektrumbeleide op so 'n manier bestuur word dat selfbestuurde motors naatloos oor grense heen kan ry.

Beleid op EU-vlak wat uitmuntendheid in wetenskap bevorder deur middel van die Europese Navorsingsraad en via die Europese Innovasieraad, verseker nou dat hoogs innoverende IKT-produkte suksesvol die EU-mark betree.

Maar die openbare en private sektor moet steeds nou saamwerk in die lewering van EU-beleidsdoelstellings wat die navorsings-, innovasie- en wetenskaplike sektore volledig insluit en integreer.

Reeds onder Horizon Europe word 'n aantal openbare-private vennootskappe ingestel wat die ontwikkeling van belangrike digitale tegnologieë en slim netwerke en dienste sal dek. Die innovasieproses werk op sy beste as die private, openbare, opvoedkundige en navorsingsgemeenskappe saamwerk en saamwerk om gemeenskaplike beleidsdoelstellings te bereik.

In selfs 'n breër verband kan die 17 VN-volhoubare ontwikkelingsdoelwitte bereik word deur wetenskaplikes en navorsers regoor die wêreld wat aan gemeenskaplike projekte deelneem.

Europa speel sterk by die Horizon Europe-program.

Europa is die tuiste van van die beste sagteware-ontwikkelaars ter wêreld. Meer as 'n kwart van alle wêreldwye [e-pos beskerm] word in Europa uitgevoer.

Horizon Europe en sy voorgangerprogram Horizon 2020 word erken as toonaangewende wêreldwye navorsingsinisiatiewe. Maar die industrie moet op die been kom as Horizon Europe 'n sukses gaan wees.

Horizon Europe moet en sal die proses van innovasie ondersteun.

Dit is die sleutel as tradisionele bedrywe soos die energie-, vervoer- en gesondheids- en vervaardigingsektor geskik sal wees vir die digitale era.

Internasionale samewerking en samewerking kan en sal die implementering van die strategiese outonome beleidsdoelstellings van die EU ondersteun.

Ons leef deur 'n digitale rewolusie. Ons moet almal saamwerk om van hierdie revolusie 'n positiewe sukses vir almal te maak, en dit sluit die oorbrugging van die digitale kloof in.

David Harmon, direkteur vir EU-regeringsake by Huawei Technologies

David Harmon is direkteur van EU-regeringsake by Huawei Technologies

Noudat Europa op die punt staan ​​om die bepalings van die nuwe EU-begroting 20210—2027 te verseker, kan belangstellendes voorberei op die eerste oproep vir voorstelle onder Horizon Europe. Die publikasie van sulke oproepe sal binne die eerste kwartaal van 2021 plaasvind. Vooruitgang op die gebied van KI, big data, wolkrekenaar en hoëprestasie-rekenaars sal almal 'n belangrike rol speel om nuwe innoverende IKT-produkte en -dienste op die mark te bring. Ons het vanjaar eerstehands gesien die baie positiewe rol wat nuwe tegnologieë kan speel in die ondersteuning van hoëspoed-aanlynplatforms en in die verbetering van verbindings vir besighede, vriende en gesinne.

Beleidsraamwerke sal natuurlik ingestel moet word om voorsiening te maak vir die ontwikkelende tegnologieë wat aan die gang is. Die burgerlike samelewing, die industrie, die onderwys- en navorsersektor moet ten volle betrokke wees by die ontwikkeling van hierdie wetgewende padkaart.

Ons ken die uitdagings wat vir ons voorlê. Laat ons dus almal hierdie uitdagings aktief aanpak in 'n gees van vasberadenheid, vriendskap en internasionale samewerking.

David Harmon is direkteur van EU-regeringsake by Huawei Technologies en hy was 'n voormalige lid van die kabinet van die Europese kommissaris vir navorsing, innovasie en wetenskap gedurende die periode 2010-2014.

Lees verder

volwasse leer

#Coronavirus - Britse universiteite behoort nie weer in September te open nie, sê die vakbond

gepubliseer

on

By

Britse universiteite moet van plan wees om in September weer te open om reisigers te verhoed om die land se koronavirus-pandemie aan te wakker, het 'n vakbond gesê en vra dat kursusse aanlyn aangebied word. Die regering van premier Boris Johnson het onder skoot gekom oor die stappe om die onderwys te begin, veral ná 'n reeks eksamenuitslae vir skoolstudente en 'n mislukte poging om alle leerlinge vroeër vanjaar weer na hul klasse terug te bring, skryf Elizabeth Piper.

Johnson het 'n beroep op Britte gedoen om na iets meer soortgelyk aan normaliteit na die sluiting van die koronavirus terug te keer, en 'n beroep op werkers om terug te keer na kantore om die ekonomie te help herstel van 'n inkrimping van 20% in die tydperk April-Junie.

Maar die University and College Union (UCU) het gesê dat dit te vroeg is om studente na universiteite terug te stuur, en waarsku dat hulle die skuld kan kry as die gevalle van COVID-19 toeneem. "Die verhuising van 'n miljoen plus studente regoor die land is 'n resep vir rampspoed en die risiko's om onvoorbereide universiteite as die versorgingsoorde van 'n tweede golf te verlaat," het Jo Grady, hoofsekretaris van UCU, in 'n verklaring gesê. "Dit is tyd vir die regering om uiteindelik beslissende en verantwoordelike optrede in hierdie krisis te neem en universiteite te versoek om van planne vir aangesig tot aangesig onderrig op te hou," het sy gesê en die regering aangemoedig om alle onderrig vir die eerste kwartaal aanlyn te skuif.

Stephen Barclay, hoofsekretaris van die tesourie (ministerie van finansies), het gesê hy stem nie saam met die argument nie. "Ek dink universiteite soos die res van die ekonomie moet terugkom en studente moet dit kan doen," het hy gesê Times Radio. Verskeie universiteite sê hulle is volgende week gereed om weer oop te maak na weke se voorbereiding, en sommige studente meen dat hulle reeds geld bestee het aan dinge soos behuising ter voorbereiding van die nuwe termyn.

Lees verder
advertensie

Facebook

Twitter

Neigings