Nuwe verslag - Meer werk nodig om te verseker dat alle kinders in Europa toegang het tot #QualityEarlyEducation and care

| Julie 8, 2019

Die Europese Kommissie se Eurydice netwerk het sy jongste verslag gepubliseer op Sleuteldata oor vroeë kinderopvoeding en -sorg in Europa. In die verslag word tot die gevolgtrekking gekom dat baie Europese lande nie universele toegang bied tot hoë gehalte onderwys en versorging van vroeë kinderjare.

Onderwys, Kultuur, Jeug en Sport Kommissaris Tibor Navracsics (uitgebeeld) het gesê: "Ons moet duidelik meer doen om seker te maak dat elke kind in die EU toegang het tot gehalte onderwys en sorg in die vroeë kinderjare. Dit is noodsaaklik om almal die beste begin in die lewe te gee en om regverdige, samehangende en veerkragtige samelewings te bou. Hierdie verslag wys watter lande doen om toegang en kwaliteit te verseker en ons kan ons pogings konsentreer op spesifieke areas van verbetering. Sommige lande doen goed, terwyl ander agterbly. As ons voortgaan om 'n ware Europese Onderwysarea te bou, is hierdie verslag 'n goeie basis vir verdere werk om universele toegang regoor die EU te verseker. "Ses kwaliteitsdimensies word in die verslag ontleed: bestuur, toegang, die werksmag, opvoedkundige riglyne, asook as monitering en die evaluering van vroeë kinderjare onderwys en sorg stelsels.

Hierdie aspekte is ook die fokus van die onlangs aangeneem Raadsaanbeveling oor hoë kwaliteit kleinkindonderwys en sorgstelsel. Hierdie aanbeveling, wat een van die boustene van die Europese Onderwysarea is wat die Kommissie van voorneme is om met 2025 te bou met die lidlande, is ontwerp om te help om 'n gemeenskaplike begrip te ontwikkel van wat gehalte diensverskaffing betref en om lidstate te ondersteun in die verbetering van toegang tot en die kwaliteit van hul stelsels. Soos die verslag wat vandag gepubliseer word, kan baie Europese lande nog nie in alle ouderdomme van die vroeë kinderjare opleiding en versorging gee nie, en hou dikwels 'n skeiding tussen kindersorg en preprimêre onderwys.

Die verslag is beskikbaar aanlyn.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Onderwys, EU, Europese Kommissie, Publikasies

Kommentaar gesluit.