Eerste 17 'European Universities' gekies: Belangrike stap na die opbou van 'n #EuropeanEducationArea

| Junie 27, 2019

Die Europese Kommissie het die hoër onderwys instellings van heel Europa aangekondig wat deel van die eerste sal wees Europese Universiteite alliansies. Hulle sal die gehalte en aantreklikheid van die Europese hoër onderwys verbeter en die samewerking tussen instellings, studente en personeel bevorder.

Uit 54-aansoeke ontvang, 17 Europese universiteite wat 114 hoëronderwysinstellings van 24 insluit member state is gekies (sien Aanhangsel) gebaseer op 'n evaluering deur onafhanklike eksterne deskundiges van 26, insluitende rektore, professore en navorsers wat deur die Kommissie aangestel is. Europese universiteite is transnasionale alliansies van hoër onderwys instellings van regoor die EU wat 'n langtermynstrategie deel en Europese waardes en identiteit bevorder. Die inisiatief is bedoel om die mobiliteit van studente en personeel aansienlik te versterk en die gehalte, inklusiwiteit en mededingendheid van die Europese hoër onderwys te bevorder.

Onderwyser, Kultuur, Jeug en Sport Kommissaris Tibor Navracsics gesê: "Ek is bly om die ambisie van die eerste te sien 17 Europese Universiteite, wat as rolmodelle vir ander in die EU sal optree. Hulle sal die volgende generasies studente in staat stel om Europa te ervaar deur in verskillende lande te studeer. Ek is daarvan oortuig dat hierdie inisiatief, 'n belangrike bousteen van die Europese Onderwysarea, 'n ware wisselaar vir hoër onderwys in Europa sal wees, wat uitnemendheid en insluiting sal bevorder."

Die keuse van Europese universiteite sluit 'n wye verskeidenheid hoëronderwysinstellings van regoor die EU, van universiteite van toegepaste wetenskap, tegniese universiteite en universiteite van beeldende kunste tot omvattende en navorsingsintensiewe universiteite.

Europese universiteite word inter-universiteitskampusse waar studente, doktorale kandidate, personeel en navorsers naatloos kan beweeg. Hulle sal hul kundigheid, platforms en hulpbronne kombineer om gesamentlike kurrikulums of modules oor verskillende dissiplines te lewer. Hierdie kurrikulums sal baie buigsaam wees en sal studente toelaat om hul opvoeding te personaliseer, te kies wat, waar en wanneer om te studeer en 'n Europese graad te kry. Europese universiteite sal ook bydra tot die volhoubare ekonomiese ontwikkeling van die streek waar hulle geleë is, aangesien hul studente nou saamwerk met maatskappye, munisipale owerhede, akademici en navorsers om oplossings te vind vir die uitdagings wat hul streke in die gesig staar.

In totaal, 'n begroting van tot en met € 85 miljoen is beskikbaar vir die eerste 17 'Europese Universiteite '. DitAch alliansie sal ontvang tot 5m in die komende drie jaar om hul planne te implementeer en die weg te baan vir ander hoëronderwysinstellings regoor die EU om te volg. Hulle vordering sal noukeurig gemonitor word.

Hierdie eerste oproep - saam met 'n tweede een wat in die herfs van stapel gestuur word - sal verskillende modelle toets om die nuwe konsep van die Europese universiteite te implementeer en die potensiaal om hoër onderwys te bevorder. Vir die volgende langtermyn-EU-begroting wat vanaf 2021-2027 loop, het die Kommissie voorgestel om die Europese Universiteite onder Erasmus + ten volle uit te roei, met 'n aansienlik verhoogde begroting. Terwyl sommige alliansies omvattend is en alle dissiplines dek, is ander byvoorbeeld besig om te fokus op stedelike kus volhoubaarheid, sosiale wetenskappe of globale gesondheid. Elke bondgenootskap bestaan ​​uit 'n gemiddeld van sewe hoër onderwysinstellings van alle dele van Europa wat tot nuwe vennootskappe lei. Dit weerspieël die verspreiding van aansoeke wat van die verskillende lande ontvang is.

agtergrond

Die Europese Commissie het hierdie nuwe inisiatief voorgestel aan die Europese Unie-leiers voor die sosiale top van Göteborg in November 2017. Die inisiatief is onderskryf deur die Europese Raad in Desember 2017, waarin gevra word dat 20 Europese universiteite deur 2024 ten minste 2025 opgerig word. Dit is deel van die stoot om XNUMX 'n Europese onderwysarea te vestig.

Die konsep van die Europese Universiteite het saam met lidlande, hoëronderwysinstellings en studente-organisasies aansoeke aangewend van 54-alliansies wat meer as 300 hoër onderwysinstellings van 28-lidstaten en ander Erasmus + -programlande insluit. Hulle het geantwoord op 'n Erasmus + -oproep oor die "Europese Universiteite" wat in Oktober 2018 bekend gestel is.

Die € 60m wat oorspronklik opsy gesit is vir hierdie nuwe Erasmus + -inisiatief, is verhoog tot € 85m wat toelaat dat 17-alliansies befonds word, eerder as die 12 wat aanvanklik voorsien is.

Meer inligting

Inligtingsblad

Europese Universiteite-inisiatief

Inligting oor die oproep vir voorstelle

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, volwasse leer, Onderwys, EU, Europese Kommissie, universiteite

Kommentaar gesluit.