Verbinding met ons

Onderwys

Androulla Vassiliou: Erasmus + - 'n nuwe vennootskap tussen onderwys en wêreld van werk

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

vassiliou1"Ek is verheug om hier by u te wees om Erasmus +, die nuwe Europese program vir onderwys, opleiding, jeug en sport, van stapel te stuur. Ek wil die Roemeense owerhede bedank vir die aanbieding van hierdie geleentheid. In krisistye het ons demokratiese instellings 'n plig om hoop te bied aan ons burgers, regerings om hoop te bied deur middel van hul beleid. Ek glo dat onderwys hoop kan herstel in ons vermoë om die samelewing waarin ons wil leef, te kies en vorm. Onderwys is sekerlik een van die plekke waar ons ons waardes kan herontdek. en 'n gevoel van identiteit.

"Vandag hoor ons gereeld dat ons skole en universiteite moet aanpas by die behoeftes van werkgewers. En dit is natuurlik waar: ons instellings vir leer moet inderdaad hul deure oopmaak vir die wêreld rondom hulle, en saam met plaaslike vennote werk om hul onderrig te verseker tred hou met sosiale en ekonomiese veranderinge. Maar onderwys moet meer wees as dit: dit is een van ons kragtigste instrumente om die toekoms van ons samelewing te vorm, insluitend die manier waarop ons die wêreld van werk nadink en daaroor organiseer. As ons 'n samelewing wil hê wat oop, regverdig, demokraties en dinamies, dan begin daardie reis sekerlik in die klaskamer. Ek glo dat onderwys die hoop in die regverdige samelewing kan herstel, maar net as ons uit die krisis leer. Een van die dringendste lesse is dat baie van ons ekonomieë nie volhoubaar of insluitend nie: te min mense het deel gehad aan die voordele van 'n globaliserende ekonomie, baie het gesien dat hul lone op lang termyn stagneer, en sommige word afhanklik van krediet as 'n manier om hul lewenstandaard te handhaaf. n het iets te sê oor al hierdie dinge. Slegs deur mense se vaardighede te verhoog en voor te berei op die ingewikkeldheid van die moderne lewe, kan ons 'n regverdiger, meer volhoubare samelewing skep.

"Vandag begin ons 'n nuwe hoofstuk in 'n wonderlike verhaal. Erasmus het al meer as drie miljoen mense se harte laat verander en lewens verander; dit is 'n simbool van die kosbaarste waardes en aspirasies van die Europese Unie. Die nuwe program wat ons van stapel stuur hier, vandag, sal Erasmus + die geleentheid uitbrei na vier miljoen meer mense, wat hulle die kans bied om in 'n nuwe land, in 'n nuwe kultuur, in 'n nuwe taal, met nuwe vriende te studeer, op te lei, te werk en as vrywilliger te werk. Met 'n nuwe begroting van byna 15 miljard euro - 40 persent hoër as die van vandag - bied Erasmus + hoop aan jongmense regoor Europa en aan die mense en instansies wat hulle voorberei op die lewe. U het vandag die kans om die nuwe program te bespreek en uit te vind hoe dit werk My dienste sowel as die nasionale agentskappe vir Erasmus + in Roemenië is hier om u vrae te beantwoord, en ons sal die volgende sewe jaar tot u diens wees. En ek wil u aanmoedig om die nuwe Erasmus + webwerf te verken, wat ons versagting vir duidelike kommunikasie.

advertensie

"Wat ek vanoggend wil doen, is om te onderstreep waarom Erasmus + so belangrik is, en waarom ons wil hê dat u daarby moet deelneem. Oor die afgelope vier jaar het ek gewerk om onderwys en opleiding in die kern te plaas van die Europese Unie se planne vir groei en werkgeleenthede. Dit is ons menslike kapitaal - die kennis, vaardighede en kreatiwiteit van ons mense - wat die intelligente, volhoubare en inklusiewe groei sal lewer wat ons almal wil sien. Erasmus + verander die visie in werklikheid. sentrum van EU-beleidsvorming. Elke jaar, wanneer ons saam met ons lidlande werk om die prioriteite vir hervorming te identifiseer, moedig die Kommissie alle regerings aan om in hul onderwysstelsels te moderniseer en te belê. Ons boodskap is duidelik: belegging in onderwys en opleiding moet voortgaan selfs as ons ons openbare finansies konsolideer.

"Dit is die rede waarom Erasmus + alle onderwysvlakke ondersteun, van virtuele platforms vir skoolonderwysers tot die unieke behoeftes van volwasse leerders. Ons sal net billikheid en uitnemendheid versoen deur die reis van die een fase van die onderwys na die volgende te verstaan ​​en deur brûe tussen hulle te bou Dit beteken dat Erasmus + meer as ooit tevore die langtermyn politieke doelwitte wat ons op Europese vlak ooreengekom het, en wat duidelik uiteengesit word in ons strategieë vir onderwys en opleiding, sal ondersteun. Ons het saam met ons lidlande ooreengekom dat vroeë skoolverlating is 'n dringende prioriteit; daarom sal Erasmus + die beste oplossings van regoor Europa deel. Ons het swak leesvaardighede as 'n ernstige probleem geïdentifiseer; Erasmus + sal nuwe grensoverschrijdende projekte finansier om dit aan te pak. Ons weet dat ons vreemde taalvaardighede agter raak; Erasmus + sal inisiatiewe ondersteun om dit te bevorder.

"Ons weet dat ons onderwys moet oopstel vir nuwe tegnologieë; Erasmus + sal die gebruik van IKT vir leerders en onderwysers beter ondersteun. Ons beroepsopleidingsisteme faal te dikwels ons jongmense; Erasmus + sal help om hulle te moderniseer. Studente wat hul studie wil bestudeer Magistergraad in die buiteland vind dit moeilik om lenings te bekom; Erasmus + bied 'n nuwe leningwaarborg. Ons universiteite werk nie nou genoeg saam met ondernemings nie; Erasmus + sal dit bymekaarbring om nuwe alliansies te skep wat innovasie bevorder.

advertensie

"In al hierdie uitdagings sal nasionale ministeries en onderwysdepartemente voortgaan om die leidende rol te speel, tesame met die instellings van leer en die onderwysers wat die visie tot lewe laat kom. Maar die Europese Unie kan nou meer ondersteuning en meer hulpbronne bied as ooit tevore, Aangesien die wêreld van onderwys self besig is om te globaliseer en 'n reeks algemene uitdagings in die gesig staar wat samewerking, die grensoverschrijdende oordrag van innovasies en die uitruil van idees vereis, is Erasmus + 'n nuwe vennootskap tussen alle akteurs op alle vlakke, vanuit die lokaal vir die Europese tot die wêreldwye.

"Om hierdie vennootskap te laat funksioneer, het ons die beste data nodig om te verseker dat ons werk ten volle bewyse gebaseer is. Daarom werk ons ​​saam met die OESO om opnames soos PISA en PIAAC te ondersteun. En as ons na die mees onlangse resultate kyk, ons sien dat die vier EU-lande wat die beste in PISA presteer, onder die sewe beste lande ter wêreld tel. Maar dit is nie net 'n kwessie van liga-tabelle nie; 'n belangrike verhaal lê agter die getalle. dat hul stelsels gereed is om jongmense toe te rus met die mengsel van vaardighede en vaardighede wat nie net nodig is vir die hedendaagse werkswêreld nie, maar ook vir die skepping van nuwe werkgeleenthede en die groei van môre.

"As Erasmus + 'n nuwe vennootskap in die onderwys aandui, moet elke vennoot hul verantwoordelikheid aanvaar. Om die jeug toe te rus met die nodige vaardighede en bekwaamhede, is die primêre verantwoordelikheid van die formele onderwysstelsels van die lidlande. Ons rol in die Europese Kommissie is nie net om hierdie beleid te ondersteun, maar ook om die leer van jongmense te verryk deur hulle te lei langs die informele roetes van onderwys en opleiding, en die bevordering van burgerlike deelname. Ons EU-jeugstrategie beklemtoon veral die belangrikheid van jeugwerk, wat jongmense in staat stel om 'n gevoel van selfvertroue, vaardighede opbou en persoonlike ondersteuning ontvang om spesifieke persoonlike en sosiale probleme te oorkom.

"Ons moedig ook jongmense aan om deel te neem aan die demokratiese proses en in die samelewing. Ons doen dit deur meganismes te ontwikkel om met jongmense in gesprek te tree - wat ons gestruktureerde dialoog noem - en hul deelname aan die vorming van nasionale beleid te vergemaklik. Dit is hoe Erasmus + sal werk om multifunksionele vennootskappe op te bou wat ons burgers kan help om hul vaardighede en vaardighede te verbeter op 'n manier wat formele onderwysstelsels dikwels nie kan doen nie. Hierdie nuwe dimensie was sentraal in my visie op 'n program wat geleenthede sou bied vir mense van verskillende ouderdomme. , om hulle te help om hul verskeidenheid vaardighede en vaardighede uit te brei. Leermobiliteit bly die kern van die nuwe program - soos dit hoort. Laat ons dus 'n paar sekondes neem om onsself te herinner waarom Erasmus van ons kosbaarste waardes kom simboliseer en aspirasies.

"Deur te studeer, opleiding, werk en vrywilligerswerk in 'n ander land te ontwikkel, ontwikkel jongmense van die vaardighede wat hulle die res van hul lewe sal dien. Hulle leer om op hul eie bene te staan. Hulle leer om saam met mense van 'n ander kultuur. Hulle leer 'n nuwe taal en 'n ander manier van dink. Hulle sien die wêreld deur die oë van iemand anders. Kortom, hulle maak hul gedagtes oop. Ermusmus + beteken 'n Europa wat oop is vir die wêreld. Vir die eerste keer ons nuwe program is oop vir derde lande, wat studente van regoor die wêreld toelaat om 'n deel van hul studies in 'n EU-land deur te bring en omgekeerd. Maar die waarde van mobiliteit lei ons na een van die paradokse van ons tyd. Ondanks rekordvlakke werkloosheid , een uit die drie werkgewers kan nie mense met die regte vaardighede vind om vakatures te vul nie. Tans wag twee miljoen poste regoor die EU op die regte profiel. Mobiliteit alleen kan nie hierdie probleem oplos nie, maar dit is 'n belangrike deel van ons antwoord. Ano 'n ander deel van die antwoord is hoe ons ons stelsels vir beroepsgerigte onderwys en opleiding hervorm. Die lande met sterk beroepstelsels geniet dikwels laer vlakke van jeugwerkloosheid.

"In Roemenië is hervormings op hierdie gebied in 'n loodsfase. Ek sal die Roemeense owerhede regtig aanmoedig om hul pogings na te streef en die hervormings in die skoolnetwerk uit te brei om die kwaliteit te versterk en die relevansie van beroepsopleiding te verhoog. Dit is waarom Erasmus + sal nuwe alliansies tussen opleidingsaanbieders en ondernemings finansier om beroepsonderrig te moderniseer - en die kwaliteit en hoeveelheid van vakleerlingskappe regoor Europa te verhoog. Erasmus + sal ook vir die eerste keer in die EU-begroting 'n afdeling vir sport insluit. Ons doel is tweeledig : enersyds om die transnasionale bedreigings wat die sportwêreld teister, soos wedstrydknoeiery, geweld en doping, aan te pak deur samewerkingsprojekte wat sleutelakteurs van regoor die vasteland bymekaarbring. En aan die ander kant wil ons om die sosiale waarde van sport te bevorder - waar sport dien as 'n voertuig vir verandering, vir sosiale insluiting, gesondheid of dubbele loopbane.

"Ons sal fokus op projekte op grondvlak wat 'n duidelike Europese dimensie het en wat die potensiaal van sport benut om 'n beter toekoms vir ons burgers te vorm. Laat ek uiteindelik 'n paar woorde sê oor hoe Roemenië kan verwag om voordeel te trek uit Erasmus +. In 2014 sal Roemenië 52 miljoen euro van Erasmus + ontvang. Dit is 11 persent meer as wat dit in 2013 van die vorige programme ontvang is. Ons skat dat Erasmus + gedurende die volgende sewe jaar 120,000 50 Roemeense studente en jongmense in staat sal stel om 'n mobiliteitservaring in die buiteland. Dit is 'n toename van XNUMX persent in vergelyking met die vorige program.

"Europa het 'n dringende plig om sy onderwys- en opleidingstelsels te moderniseer, formeel en informeel. Ons moet ons jongmense die regte mengsel van vaardighede bied wat die lewe in 'n komplekse samelewing vereis. En ons het die plig om jongmense te help om die oorgang te maak van een fase van onderwys na die volgende en uiteindelik na die wêreld van werk. Ons kan eenvoudig nie bekostig om hierdie missie te misluk nie. Ons moet in staat wees om ons jongmense die instrumente te gee waarmee hulle hul eie pad na geluk, vervulling en 'n plek in die samelewing kan vind. Dit is waar Europa 'n verskil kan maak. Erasmus + reageer op hierdie oproep. Dit bied 'n nuwe vennootskap tussen al die akteurs van onderwys, opleiding en jeug. Dit bied 'n nuwe vennootskap tussen onderwys en die wêreld van werk. En dit bied vier miljoen mense die kans om in 'n ander land te studeer, op te lei, te werk of as vrywilliger te werk. Laat ons dus opstaan ​​vir 'n Europa wat oop is onder sy bure en oop vir die wêreld. Dit is my hoop vir die jongmense in Europa. Dit is my visie vir Erasmus +. '

Onderwys

Universiteitsranglys van 2021 toon dat Europese universiteite 'n sterk mate van samewerking het

gepubliseer

on

U-Multirank, geïnisieer deur die Kommissie en mede-befonds deur Erasmus+, het sy 8 gepubliseerth universiteitsranglys, met byna 2,000 universiteite uit 96 lande regoor die wêreld. Dit toon onder meer dat Europese universiteite meer intensief saamwerk in vergelyking met ander streke, veral op die gebiede van onderrig en leer, navorsing, kennisuitruiling en internasionalisering (personeel- en studentemobiliteit, gesamentlike diplomas en publikasies, ens.). Oor die algemeen vaar universiteite wat saamwerk met ander instellings, besighede en nywerhede, regerings, streeksorgane of oor grense heen oor die algemeen beter as dié wat minder gefokus is op samewerking. Sewe aspekte is in ag geneem vir die posisie: strategiese vennootskappe, internasionale gesamentlike grade, internskappe, internasionale mede-publikasies, medepublikasies met industriële vennote, streeks-medepublikasies en ko-patente met die industrie.

Elke jaar, U-Multirank vergelyk die prestasie van hoër onderwysinstellings op gebiede wat die meeste vir studente belangrik is, en bied die wêreld se grootste aanpasbare aanlynranglys. Universiteite kan U-Multirank-data gebruik om hul sterk- en swakpunte te beoordeel en maniere te vind om hul strategiese planne te skep of te versterk, insluitend aspekte oor samewerking. Die Europese Universiteite-inisiatief is een van die vlagskip -aksies wat die Kommissie in die rigting van die Europese onderwysgebied lei. Die doel is om transnasionale alliansies te sluit waar studente, personeel en navorsers naatlose mobiliteit kan geniet - fisies sowel as feitlik om te studeer, op te lei, te onderrig, navorsing te doen, te werk of dienste te deel in enige van die samewerkende vennootinstellings. Tot dusver is daar 41 sulke alliansies wat meer as 280 instellings vir hoër onderwys in Europa saambring. In totaal is 'n begroting van tot € 287 miljoen van Erasmus+ en Horizon Europe beskikbaar vir hierdie 41 Europese universiteite. Meer inligting is beskikbaar aanlyn.

advertensie

Lees verder

Onderwys

Verklaring deur kommissaris vir krisisbeheer, Janez Lenarčič, oor die internasionale dag om onderwys teen aanvalle te beskerm

gepubliseer

on

Ter geleentheid van die Internasionale Dag om Onderwys teen Aanvalle (9 September) te beskerm, herbevestig die EU sy verbintenis om die reg van elke kind om in 'n veilige omgewing te groei, toegang tot kwaliteitonderrig te bevorder en te beskerm en 'n beter en meer vreedsame toekoms, sê Janez Lenarčič (op die foto).

Aanvalle op skole, studente en onderwysers het 'n verwoestende invloed op toegang tot onderwys, onderwysstelsels en op maatskaplike ontwikkeling. Ongelukkig neem hul voorkoms in 'n onrusbarende tempo toe. Dit is maar al te duidelik uit die onlangse verwikkelinge in Afghanistan, en die krisisse in Ethiopië, Tsjaad, Afrika se Sahel -gebied, in Sirië, Jemen of Myanmar, onder vele ander. Die wêreldwye koalisie om onderwys teen aanvalle te beskerm, het in 2,400 meer as 2020 33 aanvalle op onderwysfasiliteite, studente en opvoeders geïdentifiseer, 'n styging van 2019 persent sedert XNUMX.

Aanvalle op onderwys vorm ook 'n skending van die Internasionale Humanitêre Reg, die stel reëls wat die gevolge van gewapende konflik wil beperk. Sulke oortredings neem toe, terwyl hul oortreders selde tot verantwoording geroep word. In hierdie siening stel ons die nakoming van die internasionale humanitêre reg konsekwent in die kern van die eksterne optrede van die EU. As een van die grootste humanitêre skenkers, sal die EU dus voortgaan om wêreldwye respek vir internasionale humanitêre reg te bevorder en te bepleit, beide deur state en nie-staatsgewapende groepe tydens 'n gewapende konflik.

advertensie

Behalwe die vernietiging van fasiliteite, lei aanvalle op onderwys tot langdurige opskorting van leer en onderrig, verhoog die risiko van skooluitval, lei tot dwangarbeid en werwing deur gewapende groepe en magte. Sluiting van skole versterk blootstelling aan alle vorme van geweld, insluitend seksuele en geslagsgebaseerde geweld of vroeë en gedwonge huwelike, waarvan die vlakke drasties toegeneem het tydens die COVID-19-pandemie.

Die COVID-19-pandemie het die kwesbaarheid van onderwys wêreldwyd blootgestel en vererger. Nou, meer as ooit, moet ons die ontwrigting van onderwysonderbrekings tot 'n minimum beperk en verseker dat kinders kan leer oor veiligheid en beskerming.

Onderwysveiligheid, insluitend verdere betrokkenheid by die Verklaring van veilige skole, is 'n integrale deel van ons pogings om die reg op onderwys vir elke meisie en seuntjie te beskerm en te bevorder.

advertensie

Om op aanvalle op skole te reageer en te voorkom, die beskermende aspekte van onderwys te ondersteun en studente en onderwysers te beskerm, verg 'n gekoördineerde en intersektorale benadering.

Deur EU-gefinansierde projekte in Onderwys in noodgevalle help ons om die risiko's van gewapende konflik te verminder en te verminder.

Die EU bly aan die voorpunt om onderwys in noodgevalle te ondersteun, en bestee 10% van sy begroting vir humanitêre hulp aan toegang, kwaliteit en beskerming van onderwys.

Meer inligting

Feiteblad - Onderwys in noodgevalle

Lees verder

Onderwys

Verslag van die Europese Kommissie oor volwasse onderwys en opleiding in Europa

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie s'n Eurydice netwerk het 'n verslag gepubliseer oor 'Volwasse -onderwys en -opleiding in Europa: die bou van inklusiewe paaie na vaardighede en kwalifikasies'. Die verslag ondersoek die huidige benaderings tot die bevordering van lewenslange leer, met 'n spesiale fokus op beleid en maatreëls wat die toegang van volwassenes met lae vaardighede en kwalifikasies tot leergeleenthede ondersteun. Dit kyk na 42 onderwys- en opleidingstelsels in 37 Europese lande.

Kommissaris vir innovasie, navorsing, kultuur, onderwys en jeug, Mariya Gabriel, het gesê: 'Hierdie pandemie het getoon dat baie volwassenes nie oor basiese vaardighede beskik nie. Dit het veral die groot digitale kloof onder die volwasse bevolking onthul. Dit is noodsaaklik om sistematiese leergeleenthede te skep waarmee mense hul basiese vaardighede op enige stadium van hul lewe kan verbeter. Ons moet ook die fragmentasie van die volwasse leersektor aanspreek, sodat volwassenes eenvoudige oorgange kan maak tussen verskillende tipes en vorme van onderwys. ”

Kommissaris vir werk en sosiale regte, Nicolas Schmit, het gesê: 'Om aan te pas by die vinnig veranderende werkswêreld, moet ons ons aandag en hulpbronne op lewenslange leer vestig. Teen 2030 wil ons hê dat minstens 60% van die volwassenes in die EU elke jaar aan opleiding moet deelneem. EU -leiers het hierdie ambisie verwelkom en hul nasionale herstel- en veerkragtigheidsplanne sluit groot beleggings in die opknapping en hervorming van volwassenes in. Saam met die maatskaplike vennote en alle belanghebbendes moet ons toegang tot leergeleenthede verseker, veral vir mense wat die meeste baat by die opgradering en hervaardiging. Hierdie aspek staan ​​sentraal in die Upskilling Pathways -inisiatief wat veral aandag gee aan die kwesbaarste. ”

advertensie

Benewens die ondersoek na hoe volwassenheidsopvoeding en opleidingsinisiatiewe op nasionale vlak gekoördineer word, bied hierdie verslag ook 'n unieke kartering van openbare befondsde en mede-befondsde programme vir volwasse onderwys en opleiding, en die bestaande leidings- en ondersteuningsmaatreëls vir die minste gekwalifiseerde. Die Eurydice-netwerk bestaan ​​uit nasionale eenhede in Europese lande en word gekoördineer deur die Onderwys, audiovisuele media en kultuur Uitvoerende Agency.

advertensie
Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings