Verbinding met ons

Onderwys

Finland, Griekeland en Spanje wen Erasmus toekennings vir 'n belegging in personeel ruil en onderrig gehalte

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Erasmus-MundusDrie instellings vir hoër onderwys wat deur die Erasmus-program befonds word, word vandag (21 November) aangewys as wenners van die 2013 Europese Erasmus-toekennings. Die goue pryswenner is die JAMK Universiteit vir Toegepaste Wetenskappe in Jyväskylä, Finland, waar 70% van die personeel elke jaar aan Erasmus-opleiding in die buiteland deelneem. Die universiteit beskou personeeluitruilings as die sleutel tot sy pogings om die onderrig- ​​en leerkwaliteit te verbeter. Die Tegnologiese Opvoedkundige Instituut van Kreta, Griekeland en die Universitat Politècnica in Valencia, Spanje, ontvang ook toekennings (sien hieronder). Die Erasmus-toekennings word vanaand in die Tour & Taxis-uitstallingsentrum in Brussel oorhandig.

Androulla Vassiliou, onderwys-, kultuur-, veeltaligheid- en jeugkommissaris, het gesê: "Kwaliteitonderrig is van kardinale belang om die kreatiewe en aanpasbare gegradueerdes te produseer wat ons nodig het. Ek wens die instansies wat geluk het, geluk met die aantoon van die waarde van Erasmus-onderwys- en opleidingsgeleenthede in die buiteland. Die ervaring wat ons opgedoen het deur universiteitspersoneel wat in 'n ander internasionale omgewing werk, is dit van groot voordeel vir studente in die gasheer- sowel as die versendende instelling. '

Die drie instellings wat in verskillende Europese lande by vennootskappe betrokke is, is 'uitstekende voorbeelde van wat bereik kan word deur personeelmobiliteit strategies te gebruik vir die ondersteuning en voortdurende verbetering van die onderrig- ​​en leerkwaliteit', het die kommissaris gesê.

advertensie

Die Europese Kommissie genooi al 4,500 hoëronderwysinstellings hou 'n Erasmus Universiteit Handves om suksesverhale wat mobiliteit personeel en kort intensiewe programme soos internasionale somerskole na vore te bring. Onafhanklike deskundiges kortlys 20 van die beste voorbeelde, waaruit die drie bekroonde instellings is gekies.

Benewens toekennings vir studente om te studeer of oefen in die buiteland, het Erasmus befonds meer as 300,000 personeel ruil vir onderrig en opleiding en meer as 3,200 intensiewe programme sedert 1997. Saam, hierdie aktiwiteite verteenwoordig ongeveer 9% van die Erasmus begroting.

GOUD

advertensie

Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK Universiteit van Toegepaste Wetenskappe), Jyväskylä, Finland

Internasionalisering is een van drie strategiese prioriteite vir die JAMK Universiteit van Toegepaste Wetenskappe en sy 8,000 studente. Dit sluit in 'n hoë vlak van mobiliteit met meer as 70% van die personeel na die buiteland gaan op 'n jaarlikse basis. Die personeel ruil gemonitor deur interne prestasie en nasionale aanwysers aan gehalte en 'n maksimum impak te verseker.

Die personeel ruil is 'n deel van die Universiteit se strategie vir die verbetering van onderrig en leer gehalte. Tot dusver het die impak ingesluit die ontwikkeling van intensiewe programme en vennootskappe wat lei tot gesamentlike aanlyn projekte en dubbel grade.

'N dubbele graad behels 'n Student wat twee verskillende universiteitsgraad kursusse in parallel, dikwels op verskillende instellings in verskillende lande. Die twee grade kan in dieselfde vakgebied of in twee verskillende vakke.

SILVER

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης (Tegnologiese Opvoedkundige Instituut van Crete), Heraklion, Griekeland

Die Tegnologiese Opvoedkundige Instituut het meer as 15 000-studente wat in ses stede regdeur Kreta geleer word. Sedert 2005 het die Instituut se 22-intensiewe programme 'n platform vir internasionalisering gelewer deur bande met plaaslike industrie sowel as wêreldleierende instellings soos die Universiteit van Oxford en Imperial College in die VK te skep. Dit het gelei tot 'n internasionale dimensie van die graadprogramme en gehelp om akademici van regoor Europa kennis te maak met die Instituut se werk en personeellede.

BRONS

Universitat Politècnica de València, Valencia, Spanje

Die Universitat Politècnica de Valencia is 'n 45-jarige tegniese universiteit met 13 skole en fakulteite op drie kampusse. Verlede jaar sy personeel het deelgeneem aan in 190 mobiliteit geleenthede, maak dit die vyfde grootste stuur instelling onder die 33 Erasmus deelnemende lande. Dit heg groot waarde aan die monitering van die gehalte van uitruilprogramme en verseker dat ervarings dosente se maak die Universiteit meer internasionale, baat studente en verbeter gesamentlike onderrig en navorsing van die Universiteit se projekte. As gevolg daarvan is die aanbied van meer en meer dubbel grade asook Erasmus intensiewe programme.

agtergrond

mobiliteit Erasmus personeel

Erasmus het ondersteuning vir personeel onderrig geleenthede in ander Europese lande sedert 1997 voorsien. Met die skepping van die eLearning-programme van in 2007, is mobiliteit personeel uitgebrei na opleiding, asook die moontlikheid vir hoëronderwysinstellings om personeel van maatskappye uit te nooi om te leer by hulle inrigtings sluit. Opleiding rekeninge nou vir ongeveer 26% van mobiliteit personeel deur middel van Erasmus. mobiliteit personeel verhoog professionele vaardighede en dra by tot die internasionalisering en die modernisering van hoër onderwys. Dit moedig ook studente mobiliteit.

Die nuwe Erasmus + -program sal 800 000-onderwysers, dosente, opleiers, onderwyspersoneel en ander in staat stel om in 2014-2020 in die buiteland te leer of op te lei.

Groei in Personeel mobiliteit sedert 2007

tydperke mobiliteit personeel totaal

onderrig opdragte

personeelopleiding

Erasmus Intensiewe Programme (IPs)

Erasmus Intensiewe Programme (IPs) is kort, vakverwante studiekursusse, wat studente en dosente saam te bring van hoëronderwysinstellings in minstens drie Europese lande. Die intensiewe programme, wat kan duur van 10 dae tot ses week, het ten doel om:

  • Moedig die multinasionale leer van spesialisstudiegebiede aan (byvoorbeeld die 'virtuele Europese Fakulteit Regsgeleerdheid', ontwikkel deur middel van 'n intensiewe program);
  • bied aan studente toegang tot kennis wat beskikbaar is nie in net een inrigting vir hoër onderwys;
  • onderwysers toelaat om verskillende insigte in kursusinhoud en nuwe pedagogiese benaderings, en kry;
  • toets onderrigmetodes in 'n internasionale omgewing.

Die intensiewe programme word deur die nasionale agentskappe in die lande wat deelneem aan die Leerprogram Lewenslange. In 2011-12, is 462 IPs georganiseer in 31 lande - 'n toename van meer as 14% in vergelyking met die vorige jaar.

Aantal Intensiewe Programme sedert 2000

Meer inligting

Ondersteun hervorming: die rol van Erasmus in hoër onderwys

Europese Kommissie: Erasmus

Europese Kommissie: Erasmus +

Europese Kommissie: Onderwys en opleiding

Androulla Vassiliou se webwerf

Volg Androulla Vassiliou op Twitter @VassiliouEU

Onderwys

Die EU kondig € 25 miljoen aan vir onderwys in krisissituasies en € 140 miljoen om navorsing oor volhoubare voedselstelsels te ondersteun

gepubliseer

on

Hy het by die Global Citizen Live geleentheid, het die voorsitter van die Europese Kommissie, Ursula von der Leyen, aangekondig dat die Europese Unie € 140 miljoen belowe om navorsing oor volhoubare voedselstelsels te ondersteun en voedselhonger aan te pak via CGIAR, en nog € 25 miljoen vir Onderwys kan nie wag nie.  

President van die Europese Kommissie, Ursula von der Leyen, het gesê: 'Ons moet kragte saamsnoer om die koronavirus te verslaan en die wêreld beter te herbou. Europa doen sy deel. Van die begin af het die Europeërs 800 miljoen dosisse entstowwe saam met die wêreld gestuur, selfs al het ons nie genoeg vir onsself nie. Nou moet ons optree om hierdie pandemie wêreldwyd te beëindig, hongersnood te beëindig en kinders oor die hele wêreld gelyke kans te gee. Team Europe het reeds daartoe verbind om teen volgende somer 500 miljoen dosisse entstowwe aan kwesbare lande te skenk. Boonop verbind die Europese Kommissie vandag € 140 miljoen om die wêreldwye voedselsekerheid te verbeter en uiterste armoede te verminder, en € 25 miljoen aan Education Canot Wait, wat onderwys ondersteun vir kinders regoor die wêreld wat deur konflik en krisisse leef. ”

Kommissaris vir Internasionale Vennootskappe, Jutta Urpilainen, het gesê: "Ons moet verenig word om die SDG's weer op koers te kry. Soos ons bly getuig, kan ons nooit toegang tot onderwys as vanselfsprekend aanvaar nie. Team Europe het tot op hede bygedra tot meer as 40% van die finansiering van Onderwys kan nie wag nie, en die nuwe bydrae van € 25 miljoen van die EU sal dit verder ondersteun om die kwesbaarste kinders te bereik en terug te bring na die onderwys. Danksy ons aansienlike ondersteuning van € 140 miljoen aan CGIAR, skep ons ook geleenthede vir die jeug en vroue, terwyl hulle 'n belangrike uitdaging van vandag die hoof bied, om volhoubare voedselsisteme te bevorder. Gekoördineerde globale aksies sal deurslaggewend wees vir die bereiking van 'n omgewings-, sosiaal en ekonomies volhoubare transformasie van voedselstelsels. " 

advertensie

Lees die volledige persverklaring, die verklaring deur president von der Leyen en die inligtingsblad oor die globale reaksie van die Team Europe COVID-19.

advertensie
Lees verder

Onderwys

Universiteitsranglys van 2021 toon dat Europese universiteite 'n sterk mate van samewerking het

gepubliseer

on

U-Multirank, geïnisieer deur die Kommissie en mede-befonds deur Erasmus+, het sy 8 gepubliseerth universiteitsranglys, met byna 2,000 universiteite uit 96 lande regoor die wêreld. Dit toon onder meer dat Europese universiteite meer intensief saamwerk in vergelyking met ander streke, veral op die gebiede van onderrig en leer, navorsing, kennisuitruiling en internasionalisering (personeel- en studentemobiliteit, gesamentlike diplomas en publikasies, ens.). Oor die algemeen vaar universiteite wat saamwerk met ander instellings, besighede en nywerhede, regerings, streeksorgane of oor grense heen oor die algemeen beter as dié wat minder gefokus is op samewerking. Sewe aspekte is in ag geneem vir die posisie: strategiese vennootskappe, internasionale gesamentlike grade, internskappe, internasionale mede-publikasies, medepublikasies met industriële vennote, streeks-medepublikasies en ko-patente met die industrie.

Elke jaar, U-Multirank vergelyk die prestasie van hoër onderwysinstellings op gebiede wat die meeste vir studente belangrik is, en bied die wêreld se grootste aanpasbare aanlynranglys. Universiteite kan U-Multirank-data gebruik om hul sterk- en swakpunte te beoordeel en maniere te vind om hul strategiese planne te skep of te versterk, insluitend aspekte oor samewerking. Die Europese Universiteite-inisiatief is een van die vlagskip -aksies wat die Kommissie in die rigting van die Europese onderwysgebied lei. Die doel is om transnasionale alliansies te sluit waar studente, personeel en navorsers naatlose mobiliteit kan geniet - fisies sowel as feitlik om te studeer, op te lei, te onderrig, navorsing te doen, te werk of dienste te deel in enige van die samewerkende vennootinstellings. Tot dusver is daar 41 sulke alliansies wat meer as 280 instellings vir hoër onderwys in Europa saambring. In totaal is 'n begroting van tot € 287 miljoen van Erasmus+ en Horizon Europe beskikbaar vir hierdie 41 Europese universiteite. Meer inligting is beskikbaar aanlyn.

advertensie

Lees verder

Onderwys

Verklaring deur kommissaris vir krisisbeheer, Janez Lenarčič, oor die internasionale dag om onderwys teen aanvalle te beskerm

gepubliseer

on

Ter geleentheid van die Internasionale Dag om Onderwys teen Aanvalle (9 September) te beskerm, herbevestig die EU sy verbintenis om die reg van elke kind om in 'n veilige omgewing te groei, toegang tot kwaliteitonderrig te bevorder en te beskerm en 'n beter en meer vreedsame toekoms, sê Janez Lenarčič (op die foto).

Aanvalle op skole, studente en onderwysers het 'n verwoestende invloed op toegang tot onderwys, onderwysstelsels en op maatskaplike ontwikkeling. Ongelukkig neem hul voorkoms in 'n onrusbarende tempo toe. Dit is maar al te duidelik uit die onlangse verwikkelinge in Afghanistan, en die krisisse in Ethiopië, Tsjaad, Afrika se Sahel -gebied, in Sirië, Jemen of Myanmar, onder vele ander. Die wêreldwye koalisie om onderwys teen aanvalle te beskerm, het in 2,400 meer as 2020 33 aanvalle op onderwysfasiliteite, studente en opvoeders geïdentifiseer, 'n styging van 2019 persent sedert XNUMX.

Aanvalle op onderwys vorm ook 'n skending van die Internasionale Humanitêre Reg, die stel reëls wat die gevolge van gewapende konflik wil beperk. Sulke oortredings neem toe, terwyl hul oortreders selde tot verantwoording geroep word. In hierdie siening stel ons die nakoming van die internasionale humanitêre reg konsekwent in die kern van die eksterne optrede van die EU. As een van die grootste humanitêre skenkers, sal die EU dus voortgaan om wêreldwye respek vir internasionale humanitêre reg te bevorder en te bepleit, beide deur state en nie-staatsgewapende groepe tydens 'n gewapende konflik.

advertensie

Behalwe die vernietiging van fasiliteite, lei aanvalle op onderwys tot langdurige opskorting van leer en onderrig, verhoog die risiko van skooluitval, lei tot dwangarbeid en werwing deur gewapende groepe en magte. Sluiting van skole versterk blootstelling aan alle vorme van geweld, insluitend seksuele en geslagsgebaseerde geweld of vroeë en gedwonge huwelike, waarvan die vlakke drasties toegeneem het tydens die COVID-19-pandemie.

Die COVID-19-pandemie het die kwesbaarheid van onderwys wêreldwyd blootgestel en vererger. Nou, meer as ooit, moet ons die ontwrigting van onderwysonderbrekings tot 'n minimum beperk en verseker dat kinders kan leer oor veiligheid en beskerming.

Onderwysveiligheid, insluitend verdere betrokkenheid by die Verklaring van veilige skole, is 'n integrale deel van ons pogings om die reg op onderwys vir elke meisie en seuntjie te beskerm en te bevorder.

advertensie

Om op aanvalle op skole te reageer en te voorkom, die beskermende aspekte van onderwys te ondersteun en studente en onderwysers te beskerm, verg 'n gekoördineerde en intersektorale benadering.

Deur EU-gefinansierde projekte in Onderwys in noodgevalle help ons om die risiko's van gewapende konflik te verminder en te verminder.

Die EU bly aan die voorpunt om onderwys in noodgevalle te ondersteun, en bestee 10% van sy begroting vir humanitêre hulp aan toegang, kwaliteit en beskerming van onderwys.

Meer inligting

Feiteblad - Onderwys in noodgevalle

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings