Verbinding met ons

Onderwys

Groen lig vir Erasmus +: Meer as 4 miljoen tot EU-subsidies vir vaardighede en indiensneembaarheid ontvang

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Skerm-shot-2013-07-01-by-14.39.40Erasmus +, die nuwe EU-program vir onderwys, opleiding, jeug en sport, te danke aan begin in Januarie, is op 19 November goedgekeur deur die Europese Parlement. Gemik op die bevordering van vaardighede, indiensneembaarheid en die ondersteuning van die modernisering van onderwys, opleiding en jeug stelsels, sal die sewe-jaar-program 'n begroting van € 14.7 miljard het1 - 40% hoër as die huidige vlakke. Meer as 4 miljoen mense sal ondersteuning ontvang om in die buiteland te studeer, op te lei, te werk of as vrywilliger te werk, waaronder 2 miljoen hoëronderwysstudente, 650,000 500,000 studente vir beroepsopleiding en vakleerlinge, asook meer as XNUMX XNUMX wat op die jeug uitruil of in die buiteland gaan werk. Studente wat 'n volledige magistergraad in die buiteland beplan, waarvoor selde nasionale toelaes of lenings beskikbaar is, sal baat vind by 'n nuwe leningswaarborgskema wat deur die Europese Beleggingsfonds bestuur word. Erasmus + bied ook befondsing vir onderwys- en opleidingspersoneel, jeugwerkers en vir vennootskappe tussen universiteite, kolleges, skole, ondernemings en organisasies sonder winsbejag.

"Ek is bly dat die Europese Parlement Erasmus + aangeneem het en is trots daarop dat ons 'n 40% -begrotingsverhoging kon behaal in vergelyking met ons huidige programme. Dit toon die toewyding van die EU tot onderwys en opleiding. Erasmus + sal ook bydra tot die stryd teen die jeug werkloosheid deur jongmense die geleentheid te bied om hul kennis en vaardighede deur ervaring in die buiteland te vergroot. Erasmus + bied ook toelaes aan individue, maar sal ook vennootskappe ondersteun om mense te help om die oorgang van onderwys na werk te maak, en hervormings om die kwaliteit van onderwys te moderniseer en verbeter. in lidlande. Dit is van kardinale belang om ons jong generasie toe te rus met die kwalifikasies en vaardighede wat hulle nodig het om in die lewe te slaag, "het Androulla Vassiliou, kommissaris vir onderwys, kultuur, meertaligheid en jeugdiges, gesê.

Erasmus + drie hoof doelwitte: twee derdes van die begroting in die buiteland toegeken aan leergeleenthede vir individue, binne die EU en buite; die res sal vennootskappe tussen opvoedkundige instellings, jeugorganisasies, besighede, plaaslike en plaaslike owerhede en nie-regeringsorganisasies, asook hervormings tot onderwys en opleiding te moderniseer en om innovasie, entrepreneurskap en indiensneembaarheid bevorder.

advertensie

Die nuwe Erasmus + -program kombineer al die huidige EU-skemas vir onderwys, opleiding, jeug en sport, insluitend die program vir lewenslange leer (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig), Youth in Action en vyf internasionale samewerkingsprogramme (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink en die program vir samewerking met geïndustrialiseerde lande). Dit sal dit makliker maak vir aansoekers om die beskikbare geleenthede te verstaan, terwyl ander vereenvoudigings ook toegang vergemaklik.

Erasmus + wat voordeel trek?

  • 2 miljoen studente hoër onderwys kan studeer of oefen in die buiteland, insluitend 450,000 stage sal wees;
  • 650,000 professionele studente en leerlinge sal toelaes te studeer, met die trein of in die buiteland werk ontvang;
  • 800,000 skool onderwysers, dosente, afrigters, onderwys personeel en jeugwerkers te leer of op te lei in die buiteland;
  • 200,000 meestersgraadstudente wat 'n volledige kursus in 'n ander land doen, sal voordeel trek uit leningswaarborge;
  • Meer as 500,000 jongmense in staat om in die buiteland vrywilliger of deel te neem in ruil jeug sal wees;
  • Meer as 25,000 studente sal toelaes ontvang vir gesamentlike meestersgrade, wat behels dat hulle in ten minste twee hoëronderwysinstellings in die buiteland studeer;
  • 125,000 skole, instellings vir beroepsgerigte onderwys en opleidings, hoër- en volwassenesonderwysinstellings, jeugorganisasies en ondernemings sal befondsing ontvang om 25,000 'strategiese vennootskappe' op te stel om die uitruil van ervaring en bande met die wêreld van werk te bevorder;
  • 3,500 300 onderwysinstellings en -ondernemings sal ondersteuning kry om meer as XNUMX 'kennisalliansies' en 'sektorvaardigheidsalliansies' te skep om indiensneembaarheid, innovasie en entrepreneurskap te bevorder, en;
  • 600-vennootskappe in sport, insluitend Europese nie-winsgewende geleenthede, sal ook befondsing ontvang.

agtergrond

advertensie

Erasmus + word geloods op 'n tyd wanneer bykans ses miljoen jongmense werkloos is in die EU - met vlakke bo 50% in Spanje en Griekeland. Terselfdertyd is daar meer as 2 miljoen vakatures, en 'n derde van werkgewers rapporteer probleme met die werwing van personeel met die vaardighede wat hulle benodig. Dit toon 'n beduidende vaardigheidsgaping in Europa. Erasmus + sal hierdie gaping aanspreek deur geleenthede te bied vir mense om in die buiteland te studeer, op te lei of ervaring te verwerf.

Terselfdertyd sal die kwaliteit en relevansie van die Europese onderwys-, opleidings- en jeugstelsels verhoog word deur ondersteuning vir die professionele ontwikkeling van onderwyspersoneel en jeugwerkers en deur samewerking tussen die wêreld van onderwys en werk.

Studente- en vakleerlingmobiliteit verhoog ook die mobiliteit van werkers tussen lidlande; mense wat reeds in 'n ander land studeer of opgelei het, sal waarskynlik in die toekoms meer in die buiteland wil werk.

Die € 14.7bn-begroting hou rekening met toekomstige ramings vir inflasie. Daar word verwag dat addisionele fondse toegeken word vir hoër onderwysmobiliteit en kapasiteitsbou met derde lande. Die besluit oor hierdie addisionele begroting word nie voor 2014 verwag nie.

Erasmus + sluit, vir die eerste keer, 'n toegewyde begroting vir sport. Dit sal wys rondom € 265 miljoen meer as sewe jaar by te dra tot die ontwikkeling van die Europese dimensie in sport deur hulle te help om kruis-grens bedreigings soos wedstrydknoeiery en doping te spreek. Dit sal ook ondersteun transnasionale projekte waarby organisasies in voetsoolvlak sport, bevordering, byvoorbeeld, goeie bestuur, sosiale insluiting, dubbele loopbane en fisiese aktiwiteit vir almal.

Volgende stappe

Die voorstel is vandag deur die Europese Parlement. Goedkeuring deur die Raad (lidlande) is binne die volgende maand verwag. Die Erasmus + program sal begin in Januarie 2014.

Meer inligting

sien MEMO / 13 / 1008

Europese Kommissie: Erasmus + webwerf

Erasmus + op Facebook

Neem deel aan die gesprek op Twitter: #ErasmusPlus, @EUErasmusPlus

Kommissaris Vassiliou s’n webwerf

Volg Androulla Vassiliou op Twitter @VassiliouEU

Onderwys

Verklaring deur kommissaris vir krisisbeheer, Janez Lenarčič, oor die internasionale dag om onderwys teen aanvalle te beskerm

gepubliseer

on

Ter geleentheid van die Internasionale Dag om Onderwys teen Aanvalle (9 September) te beskerm, herbevestig die EU sy verbintenis om die reg van elke kind om in 'n veilige omgewing te groei, toegang tot kwaliteitonderrig te bevorder en te beskerm en 'n beter en meer vreedsame toekoms, sê Janez Lenarčič (op die foto).

Aanvalle op skole, studente en onderwysers het 'n verwoestende invloed op toegang tot onderwys, onderwysstelsels en op maatskaplike ontwikkeling. Ongelukkig neem hul voorkoms in 'n onrusbarende tempo toe. Dit is maar al te duidelik uit die onlangse verwikkelinge in Afghanistan, en die krisisse in Ethiopië, Tsjaad, Afrika se Sahel -gebied, in Sirië, Jemen of Myanmar, onder vele ander. Die wêreldwye koalisie om onderwys teen aanvalle te beskerm, het in 2,400 meer as 2020 33 aanvalle op onderwysfasiliteite, studente en opvoeders geïdentifiseer, 'n styging van 2019 persent sedert XNUMX.

Aanvalle op onderwys vorm ook 'n skending van die Internasionale Humanitêre Reg, die stel reëls wat die gevolge van gewapende konflik wil beperk. Sulke oortredings neem toe, terwyl hul oortreders selde tot verantwoording geroep word. In hierdie siening stel ons die nakoming van die internasionale humanitêre reg konsekwent in die kern van die eksterne optrede van die EU. As een van die grootste humanitêre skenkers, sal die EU dus voortgaan om wêreldwye respek vir internasionale humanitêre reg te bevorder en te bepleit, beide deur state en nie-staatsgewapende groepe tydens 'n gewapende konflik.

advertensie

Behalwe die vernietiging van fasiliteite, lei aanvalle op onderwys tot langdurige opskorting van leer en onderrig, verhoog die risiko van skooluitval, lei tot dwangarbeid en werwing deur gewapende groepe en magte. Sluiting van skole versterk blootstelling aan alle vorme van geweld, insluitend seksuele en geslagsgebaseerde geweld of vroeë en gedwonge huwelike, waarvan die vlakke drasties toegeneem het tydens die COVID-19-pandemie.

Die COVID-19-pandemie het die kwesbaarheid van onderwys wêreldwyd blootgestel en vererger. Nou, meer as ooit, moet ons die ontwrigting van onderwysonderbrekings tot 'n minimum beperk en verseker dat kinders kan leer oor veiligheid en beskerming.

Onderwysveiligheid, insluitend verdere betrokkenheid by die Verklaring van veilige skole, is 'n integrale deel van ons pogings om die reg op onderwys vir elke meisie en seuntjie te beskerm en te bevorder.

advertensie

Om op aanvalle op skole te reageer en te voorkom, die beskermende aspekte van onderwys te ondersteun en studente en onderwysers te beskerm, verg 'n gekoördineerde en intersektorale benadering.

Deur EU-gefinansierde projekte in Onderwys in noodgevalle help ons om die risiko's van gewapende konflik te verminder en te verminder.

Die EU bly aan die voorpunt om onderwys in noodgevalle te ondersteun, en bestee 10% van sy begroting vir humanitêre hulp aan toegang, kwaliteit en beskerming van onderwys.

Meer inligting

Feiteblad - Onderwys in noodgevalle

Lees verder

Onderwys

Verslag van die Europese Kommissie oor volwasse onderwys en opleiding in Europa

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie s'n Eurydice netwerk het 'n verslag gepubliseer oor 'Volwasse -onderwys en -opleiding in Europa: die bou van inklusiewe paaie na vaardighede en kwalifikasies'. Die verslag ondersoek die huidige benaderings tot die bevordering van lewenslange leer, met 'n spesiale fokus op beleid en maatreëls wat die toegang van volwassenes met lae vaardighede en kwalifikasies tot leergeleenthede ondersteun. Dit kyk na 42 onderwys- en opleidingstelsels in 37 Europese lande.

Kommissaris vir innovasie, navorsing, kultuur, onderwys en jeug, Mariya Gabriel, het gesê: 'Hierdie pandemie het getoon dat baie volwassenes nie oor basiese vaardighede beskik nie. Dit het veral die groot digitale kloof onder die volwasse bevolking onthul. Dit is noodsaaklik om sistematiese leergeleenthede te skep waarmee mense hul basiese vaardighede op enige stadium van hul lewe kan verbeter. Ons moet ook die fragmentasie van die volwasse leersektor aanspreek, sodat volwassenes eenvoudige oorgange kan maak tussen verskillende tipes en vorme van onderwys. ”

Kommissaris vir werk en sosiale regte, Nicolas Schmit, het gesê: 'Om aan te pas by die vinnig veranderende werkswêreld, moet ons ons aandag en hulpbronne op lewenslange leer vestig. Teen 2030 wil ons hê dat minstens 60% van die volwassenes in die EU elke jaar aan opleiding moet deelneem. EU -leiers het hierdie ambisie verwelkom en hul nasionale herstel- en veerkragtigheidsplanne sluit groot beleggings in die opknapping en hervorming van volwassenes in. Saam met die maatskaplike vennote en alle belanghebbendes moet ons toegang tot leergeleenthede verseker, veral vir mense wat die meeste baat by die opgradering en hervaardiging. Hierdie aspek staan ​​sentraal in die Upskilling Pathways -inisiatief wat veral aandag gee aan die kwesbaarste. ”

advertensie

Benewens die ondersoek na hoe volwassenheidsopvoeding en opleidingsinisiatiewe op nasionale vlak gekoördineer word, bied hierdie verslag ook 'n unieke kartering van openbare befondsde en mede-befondsde programme vir volwasse onderwys en opleiding, en die bestaande leidings- en ondersteuningsmaatreëls vir die minste gekwalifiseerde. Die Eurydice-netwerk bestaan ​​uit nasionale eenhede in Europese lande en word gekoördineer deur die Onderwys, audiovisuele media en kultuur Uitvoerende Agency.

advertensie
Lees verder

Onderwys

GSOM SPbU en Kozminski Universiteit het 'n ooreenkoms onderteken oor hul eerste dubbele graadprogram

gepubliseer

on

Nagraadse Bestuurskool, Universiteit van St. Petersburg (GSOM SPbU) en Kozminski Universiteit (KU) begin hul eerste gesamentlike dubbele graadprogram in Korporatiewe Finansies en Rekeningkunde. Die nuwe dubbelgraadprogram bevat gekwalifiseerde studente van die Master in Corporate Finance (MCF) -program by GSOM en studente van Master in Finance and Accounting aan die KU. Die keuse van studente vir die nuwe dubbele graadprogram begin in die herfsemester 2021, die studie begin in die akademiese jaar 2022/2023.

As deel van 'n nuwe ooreenkoms sal studente hul drie en vier semesters by gasheerinstellings deurbring, en kandidate wat alle programvereistes van GSOM en KU suksesvol voltooi het, kry meestersgraaddiploma's van beide instellings.

"Die toekoms behoort aan vennootskappe, alliansies en samewerkings: dit help om vanuit verskillende hoeke na doelwitte te kyk, vinnig op veranderinge te reageer en relevante en geëisde produkte te skep. In die nuwe akademiese jaar begin ons saam met die Kozminski Universiteit 'n dubbelgraadprogram binne die Master in Corporate Finance-program: ons sal ervarings uitruil, ons doelwitte en resultate vergelyk en studente van beide kante voorsien van uitgebreide kennis wat oral ter wêreld toegepas kan word. Kozminski Universiteit en GSOM SPbU is jarelange akademiese vennote, ons die verhouding is deur die jare getoets en tientalle uitruilstudente. Ek is vol vertroue dat die nuwe vlak van samewerking besigheidskole nader aan mekaar sal bring en ons meestersprogramme meer interessant en praktykgerig sal maak, "het Konstantin Krotov, uitvoerende direkteur van GSOM SPbU.

advertensie

Sedert 2013 neem GSOM SPbU baccalaureus- en meestersgraadstudente deel aan uitruilprogramme en fakulteite en personeel van die sakeskool - aan akademiese uitruilprogramme aan die Kozminski Universiteit.

"Noue samewerking met die oudste universiteit in Rusland-Universiteit van Sint Petersburg en GSOM SPbU is onlangs bekroon met 'n dubbele graad in die Master in Finance and Accounting-program. Dit is 'n natuurlike stap om die uitruilgeleenthede van ons topstudente te versterk deur aan hulle te gee toegang tot een van die grootste markte. KU gaan dus voort om sy posisie as 'n globale brug vir sakegeleenthede en interkulturele begrip te versterk, "sê Franjo Mlinaric, Ph.D., leier van die Master in Finance & Accounting Program aan die KU.

Vanaf 2022 sal vier MCF -studente hul studies kan volg binne die Master in Finance and Accounting -program aan een van die voorste sakeskole in Pole. Kozminski Universiteit het drievoudige kroon akkreditasie sowel as ACCA en CFA akkreditasies. Die program Finansies en Rekeningkunde van die Kozminski -universiteit is ingedeel as die 21ste posisie in die Financial Times (FT) onder die 55 beste meestersprogramme in korporatiewe finansies ter wêreld.

advertensie

Die Master in Corporate Finance -program by GSOM SPbU is ook deur ACCA geakkrediteer. Volgens die internasionale sakekoerant Financial Times is GSOM SPbU al jare agtereenvolgens onder die wêreld se voorste programme en sakeskole. In 2020 was GSOM SPbU die 41ste plek in die Financial Times Masters in Management -posisie en 51ste in die Financial Times European Business School posisie. Die GSOM SPbU Executive MBA -program het vir die eerste keer die top 100 wêreldprogramme betree en geneem 93ste posisie in die Financial Times Executive MBA Ranking 2020.

GSOM SPbU is 'n toonaangewende Russiese sakeskool. Dit is in 1993 gestig aan die Universiteit van St Petersburg, wat een van die oudste klassieke universiteite is, en die grootste sentrum van wetenskap, opvoeding en kultuur in Rusland. Vandag is GSOM SPbU die enigste Russiese sakeskool wat opgeneem is in die top-100 beste Europese skole in die Financial Times-posisie en het twee gesogte internasionale akkreditasies: AMBA en EQUIS. Die GSOM -adviesraad bevat leiers uit die sakewêreld, die regering en die internasionale akademiese gemeenskap.

Kozminski Universiteit is gestig in 1993. Dit is een van die oudste nie-openbare instellings vir hoër onderwys in Pole. Die voor-, nagraadse en doktorale studente en die deelnemers aan nagraadse en MBA -programme wat aan die KU studeer, maak 'n bevolking van 9,000 60,000 uit. Die bevolking van KU -gegradueerdes is tans meer as XNUMX. Kozminski Universiteit is 'n sake-georiënteerde instelling vir hoër onderwys wat 'n wye verskeidenheid onderwysprogramme bied met volle akademiese regte, en word beskou as die beste sakeskool in Sentraal- en Oos-Europa volgens die Financial Times posisie. In 2021 was die Kozminski Universiteit 21ste op die Global Masters in Finance Ranking gepubliseer deur Financial Times. Dit is die enigste universiteit uit Pole en Sentraal- en Oos -Europa.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings