Verbinding met ons

Onderwys

EU en Katar: Vassiliou noem vir 'n sterker vennootskappe in die onderwys en kultuur

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

WISELogoDie Europese Unie moet meer werk nou saam met Katar en ander Golf vennootskappe Raad (GCC) lande in gebiede van gemeenskaplike belang soos onderwys en opleiding, nuwe vaardighede vir 'n veranderende wêreld en versterk kulturele bande met begrip tussen hul mense te verbeter. Dit is die boodskap wat Onderwys, Kultuur, Meertaligheid en Jeug Kommissaris Androulla Vassiliou sal op 2013 Oktober op die Wêreld-innovasietop vir onderwys (WISE) in Doha, Katar, lewer. Die kommissaris sal tydens haar besoek van drie dae Sheikh Abdulla bin Ali Al-Thani, voorsitter van WISE en president van die Hamad Bin Khalifa Universiteit, en dr Hamad Bin Abdulaziz Al-Kuwari, die Katariese minister van kultuur, kuns en erfenis, ontmoet om aan gedeelde uitdagings en geleenthede vir nouer samewerking te bespreek. Die besprekings sal fokus op die nuwe van die Kommissie strategie vir die internasionalisering van hoër onderwys en die bekendstelling van die Erasmus + en Kreatiewe Europa programme, te danke aan begin in Januarie.

Kommissaris Vassiliou het gesê: "Europa moet oop bly vir die wêreld. Dit is deur middel van onderwys en kultuur dat verskillende mense mekaar begin verstaan ​​en nouer verhoudings ontwikkel. Die WISE-beraad is 'n geleentheid om te bespreek oor die dringendste vrae wat die onderwys in die wêreld: hoe verseker ons wye en regverdige toegang? Hoe kan ons skole jongmense voorberei op die veelvuldige eise van die moderne lewe? Hoe moet ons reageer op tegnologiese verandering? Kan kultuur 'n verskil maak as 'n instrument vir 'sagte' diplomasie? Die Erasmus + en Creative Europe-programme is meer oop as ooit tevore vir lande buite Europa en ek sien uit na meer uitruilings tussen studente, universiteitspersoneel en kunstenaars, en sterker vennootskappe tussen onderwys- en kulturele instellings in ons twee streke. '

die nuwe EU-program vir onderwys, opleiding, jeug en sport Erasmus +, sal verskaf meer geleenthede vir samewerking en mobiliteit tussen die EU en Katar. Benewens rondom 2 miljoen student ruil in Europa, sal Erasmus + in staat te stel
135 000 studente en personeel om te beweeg tussen Europa en die res van die wêreld. Dit beteken byvoorbeeld dat Qatari of ander GCC studente en personeel sal in staat wees om voordeel te trek uit 'n Erasmus-ervaring in Europa en die Europese studente en personeel kan aansoek doen vir 'n subsidie ​​om deel van hul studies of opleiding in Katar of ander GCC lande spandeer.

advertensie

Hierdie internasionale ervaring help jongmense om hul indiensneembaarheid te verhoog deur die ontwikkeling van nuwe vaardighede en leer hoe om te leef en werk saam met mense van 'n ander kultuur en taal. Die beste praktyk vaardighede opgedoen deur personeel deur middel van so 'n ruil het 'n sistemiese impak as gevolg van al hul studente baat by die ervaring wat hulle opgedoen het.

Europese universiteite sal ook EU-ondersteuning kan ontvang om gesamentlike magisterprogramme op te stel wat Qatari-instellings vir hoër onderwys betrek en toekennings aan studente wêreldwyd kan bied om hieraan deel te neem.

agtergrond

advertensie

Erasmus +, die EU se nuwe program vir onderwys, opleiding, jeug en sport, sal in Januarie 2014 geloods word. Dit vervang die bestaande lewenslange leerprogram (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig), Jeug in aksie, Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink en die bilaterale samewerkingsprogram met geïndustrialiseerde lande.

Die nuwe program moet voor die einde van hierdie jaar deur die Europese Parlement en die Raad (ministers van lidlande) aangeneem word. Die totale begroting vir Erasmus + word beoog om byna € 15 miljard te wees - 40% hoër as die bestaande mobiliteitsprogramme van die EU. In totaal sal Erasmus + toekennings verleen aan meer as vier miljoen mense - meestal jonger as 25 - om 'n gedeelte van hul studie of opleiding in 'n ander land deur te bring. Meer as die helfte van die verwagte aantal begunstigdes sal hoëronderwys- of beroepsstudente en vakleerlinge in die EU wees.

2014 is ook die begin van die nuwe Creative Europe-program wat voortgaan met die toekenning van subsidies om diversiteit te ondersteun en om maatskappye en kunstenaars in die kulturele en kreatiewe sektore in staat te stel om op nuwe markte te breek. Die MEDIA-streep van die program sal voortgaan om filmontwikkeling, opleiding en verspreiding te ondersteun. Kreatiewe Europa sal ook 'n nuwe lening waarborgfonds insluit wat daarop gemik is om die kulturele en kreatiewe sektore makliker te maak om lenings te bekom.

Vir meer inligting, kliek hier.

Onderwys

Universiteitsranglys van 2021 toon dat Europese universiteite 'n sterk mate van samewerking het

gepubliseer

on

U-Multirank, geïnisieer deur die Kommissie en mede-befonds deur Erasmus+, het sy 8 gepubliseerth universiteitsranglys, met byna 2,000 universiteite uit 96 lande regoor die wêreld. Dit toon onder meer dat Europese universiteite meer intensief saamwerk in vergelyking met ander streke, veral op die gebiede van onderrig en leer, navorsing, kennisuitruiling en internasionalisering (personeel- en studentemobiliteit, gesamentlike diplomas en publikasies, ens.). Oor die algemeen vaar universiteite wat saamwerk met ander instellings, besighede en nywerhede, regerings, streeksorgane of oor grense heen oor die algemeen beter as dié wat minder gefokus is op samewerking. Sewe aspekte is in ag geneem vir die posisie: strategiese vennootskappe, internasionale gesamentlike grade, internskappe, internasionale mede-publikasies, medepublikasies met industriële vennote, streeks-medepublikasies en ko-patente met die industrie.

Elke jaar, U-Multirank vergelyk die prestasie van hoër onderwysinstellings op gebiede wat die meeste vir studente belangrik is, en bied die wêreld se grootste aanpasbare aanlynranglys. Universiteite kan U-Multirank-data gebruik om hul sterk- en swakpunte te beoordeel en maniere te vind om hul strategiese planne te skep of te versterk, insluitend aspekte oor samewerking. Die Europese Universiteite-inisiatief is een van die vlagskip -aksies wat die Kommissie in die rigting van die Europese onderwysgebied lei. Die doel is om transnasionale alliansies te sluit waar studente, personeel en navorsers naatlose mobiliteit kan geniet - fisies sowel as feitlik om te studeer, op te lei, te onderrig, navorsing te doen, te werk of dienste te deel in enige van die samewerkende vennootinstellings. Tot dusver is daar 41 sulke alliansies wat meer as 280 instellings vir hoër onderwys in Europa saambring. In totaal is 'n begroting van tot € 287 miljoen van Erasmus+ en Horizon Europe beskikbaar vir hierdie 41 Europese universiteite. Meer inligting is beskikbaar aanlyn.

advertensie

Lees verder

Onderwys

Verklaring deur kommissaris vir krisisbeheer, Janez Lenarčič, oor die internasionale dag om onderwys teen aanvalle te beskerm

gepubliseer

on

Ter geleentheid van die Internasionale Dag om Onderwys teen Aanvalle (9 September) te beskerm, herbevestig die EU sy verbintenis om die reg van elke kind om in 'n veilige omgewing te groei, toegang tot kwaliteitonderrig te bevorder en te beskerm en 'n beter en meer vreedsame toekoms, sê Janez Lenarčič (op die foto).

Aanvalle op skole, studente en onderwysers het 'n verwoestende invloed op toegang tot onderwys, onderwysstelsels en op maatskaplike ontwikkeling. Ongelukkig neem hul voorkoms in 'n onrusbarende tempo toe. Dit is maar al te duidelik uit die onlangse verwikkelinge in Afghanistan, en die krisisse in Ethiopië, Tsjaad, Afrika se Sahel -gebied, in Sirië, Jemen of Myanmar, onder vele ander. Die wêreldwye koalisie om onderwys teen aanvalle te beskerm, het in 2,400 meer as 2020 33 aanvalle op onderwysfasiliteite, studente en opvoeders geïdentifiseer, 'n styging van 2019 persent sedert XNUMX.

Aanvalle op onderwys vorm ook 'n skending van die Internasionale Humanitêre Reg, die stel reëls wat die gevolge van gewapende konflik wil beperk. Sulke oortredings neem toe, terwyl hul oortreders selde tot verantwoording geroep word. In hierdie siening stel ons die nakoming van die internasionale humanitêre reg konsekwent in die kern van die eksterne optrede van die EU. As een van die grootste humanitêre skenkers, sal die EU dus voortgaan om wêreldwye respek vir internasionale humanitêre reg te bevorder en te bepleit, beide deur state en nie-staatsgewapende groepe tydens 'n gewapende konflik.

advertensie

Behalwe die vernietiging van fasiliteite, lei aanvalle op onderwys tot langdurige opskorting van leer en onderrig, verhoog die risiko van skooluitval, lei tot dwangarbeid en werwing deur gewapende groepe en magte. Sluiting van skole versterk blootstelling aan alle vorme van geweld, insluitend seksuele en geslagsgebaseerde geweld of vroeë en gedwonge huwelike, waarvan die vlakke drasties toegeneem het tydens die COVID-19-pandemie.

Die COVID-19-pandemie het die kwesbaarheid van onderwys wêreldwyd blootgestel en vererger. Nou, meer as ooit, moet ons die ontwrigting van onderwysonderbrekings tot 'n minimum beperk en verseker dat kinders kan leer oor veiligheid en beskerming.

Onderwysveiligheid, insluitend verdere betrokkenheid by die Verklaring van veilige skole, is 'n integrale deel van ons pogings om die reg op onderwys vir elke meisie en seuntjie te beskerm en te bevorder.

advertensie

Om op aanvalle op skole te reageer en te voorkom, die beskermende aspekte van onderwys te ondersteun en studente en onderwysers te beskerm, verg 'n gekoördineerde en intersektorale benadering.

Deur EU-gefinansierde projekte in Onderwys in noodgevalle help ons om die risiko's van gewapende konflik te verminder en te verminder.

Die EU bly aan die voorpunt om onderwys in noodgevalle te ondersteun, en bestee 10% van sy begroting vir humanitêre hulp aan toegang, kwaliteit en beskerming van onderwys.

Meer inligting

Feiteblad - Onderwys in noodgevalle

Lees verder

Onderwys

Verslag van die Europese Kommissie oor volwasse onderwys en opleiding in Europa

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie s'n Eurydice netwerk het 'n verslag gepubliseer oor 'Volwasse -onderwys en -opleiding in Europa: die bou van inklusiewe paaie na vaardighede en kwalifikasies'. Die verslag ondersoek die huidige benaderings tot die bevordering van lewenslange leer, met 'n spesiale fokus op beleid en maatreëls wat die toegang van volwassenes met lae vaardighede en kwalifikasies tot leergeleenthede ondersteun. Dit kyk na 42 onderwys- en opleidingstelsels in 37 Europese lande.

Kommissaris vir innovasie, navorsing, kultuur, onderwys en jeug, Mariya Gabriel, het gesê: 'Hierdie pandemie het getoon dat baie volwassenes nie oor basiese vaardighede beskik nie. Dit het veral die groot digitale kloof onder die volwasse bevolking onthul. Dit is noodsaaklik om sistematiese leergeleenthede te skep waarmee mense hul basiese vaardighede op enige stadium van hul lewe kan verbeter. Ons moet ook die fragmentasie van die volwasse leersektor aanspreek, sodat volwassenes eenvoudige oorgange kan maak tussen verskillende tipes en vorme van onderwys. ”

Kommissaris vir werk en sosiale regte, Nicolas Schmit, het gesê: 'Om aan te pas by die vinnig veranderende werkswêreld, moet ons ons aandag en hulpbronne op lewenslange leer vestig. Teen 2030 wil ons hê dat minstens 60% van die volwassenes in die EU elke jaar aan opleiding moet deelneem. EU -leiers het hierdie ambisie verwelkom en hul nasionale herstel- en veerkragtigheidsplanne sluit groot beleggings in die opknapping en hervorming van volwassenes in. Saam met die maatskaplike vennote en alle belanghebbendes moet ons toegang tot leergeleenthede verseker, veral vir mense wat die meeste baat by die opgradering en hervaardiging. Hierdie aspek staan ​​sentraal in die Upskilling Pathways -inisiatief wat veral aandag gee aan die kwesbaarste. ”

advertensie

Benewens die ondersoek na hoe volwassenheidsopvoeding en opleidingsinisiatiewe op nasionale vlak gekoördineer word, bied hierdie verslag ook 'n unieke kartering van openbare befondsde en mede-befondsde programme vir volwasse onderwys en opleiding, en die bestaande leidings- en ondersteuningsmaatreëls vir die minste gekwalifiseerde. Die Eurydice-netwerk bestaan ​​uit nasionale eenhede in Europese lande en word gekoördineer deur die Onderwys, audiovisuele media en kultuur Uitvoerende Agency.

advertensie
Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings