Verbinding met ons

Onderwys

Advies: Die potensiaal en perspektief van nie-formele onderwys vir die toekoms van die jong generasie

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

beelde

Deur Justina Vitkauskaite Bernard parlementslid (Litaue)

Onderwys is baie belangrik vir die welvaart van ons samelewing en vir groei, innovasie en vooruitgang in Europa. Die vinnige veranderinge en die transformasie van die hedendaagse wêreld is 'n groot uitdaging vir die onderwysstelsel wat voortdurend moet aanpas by die sosio-ekonomiese veranderinge in die samelewing. Die hedendaagse onderwysstelsel moet ooreenstem met die eise van die 21ste eeu wat lei tot voortdurende lewensleerprosesse, mobiliteit en uitdagings vir die wêreldwye kennisgebaseerde ekonomie.

advertensie

Daar is verskeie faktore wat 'n invloed hierdie transformerende prosesse en ekonomiese faktore 'n leidende rol in hierdie transformasies van die onderwys prosesse verleen. Laasgenoemde natuurlik is die mense wat alle lae van die samelewing te stoot om aan te pas by hierdie transformasies. Ekonomiese faktore beïnvloed die jong generasie in die algemeen en verwante kwesbaar bevolkingsgroepe in die besonder, soos jong mense Nie in Onderwys, Employment, of opleiding (Neets), vroeë skoolverlaters, jong immigrante, en meer in die algemeen geformuleer jong mense met minder geleenthede.

Tans is die Europese Unie is nog steeds ly as gevolg van die ekonomiese krisis en resessie. Die gevolge van die finansiële en ekonomiese krisis het 'n dramatiese impak op die situasie van die jong mense op soek na 'n werk het. Werkloosheid onder jongmense is slaan hoogtepunte nie gesien vir byna 20 jaar en die risiko van armoede en sosiale uitsluiting onder hierdie bevolkingsgroep is voortdurend toeneem. Die beginsel van "Onderwys vir die lewe" en die toepassing van 'n aantal ooreenstemmende innoverende benaderings tot onderwys op datum te bring kan Europa voorsien van die gereedskap om hierdie tendens te oorkom. Die toegevoegde waarde wat nie-formele onderwys kan gee aan ons die ontwikkeling en groei samelewing kan 'n sterk instrument om werkloosheid onder die jeug aan te spreek word. Dit toegevoegde waarde kan die vorm van die verskaffing van alle groepe van die bevolking met 'n nuwe vaardighede, bekwaamhede plaas, tasbare ervaring en waardevolle kennis neem. So, wat is die potensiaal en wat is die perspektiewe van nie-formele onderwys vir die toekoms van die jeug?

Nie-formele onderwys erken die belangrikheid van lewenslange leer en opleiding buite die erkende en gevestigde onderwysstelsel. Vir mense wat hulself buite die formele onderwysstelsel bevind, is hierdie vorm van onderwys natuurlik meer betekenisvol as die opvoeding wat binne formele instellings plaasvind. In die betrokke geval kan die eerste tipe onderrig beter funksioneer, meer buigsaam wees en meer digter op sy teikengroep gefokus word. Dit kan ook beskou word as 'n versterkende en ondersteunende element van lewenslange leerprosesse.

advertensie

Nie-formele onderwys kan verskillende vorme aanneem en kan vang-up programme vir skool uitsakkers, seminare, forums, ontwikkelingsinisiatiewe insluitend gesondheidsopvoeding en geletterdheid bevorder en burgerlike opvoeding voorbereiding vir aktiewe burgerskap insluit. As 'n vrywillige, deelnemende en leerdergesentreerde proses, kan nie-formele onderwys plaasvind in 'n wye verskeidenheid van omgewings en situasies wat kan beman deur professionele leerfasiliteerders en deur vrywilligers. Dit kan gebaseer wees op wat individuele en kollektiewe proses-georiënteerde benaderings gebaseer op ervaring en optrede en toegepas in verskillende kontekste. En wat is meer tasbaar is dat nie-formele onderwys kan lewer en die verbetering van 'n verskeidenheid van breër lewensvaardighede en vaardighede wat nodig is en waardeer in die arbeidsmark op die oomblik.

Dit stel vaardighede en bekwaamhede sluit beter kommunikasie, spanwerk, besluitneming, kulturele en taalvaardighede, sin vir inisiatief, vertroue en entrepreneursvaardighede. Hulle kan ontwikkel en verkry deur betrokkenheid in nie-formele opvoedkundige aktiwiteite. Vir jong mense wat deelneem aan nie-formele aktiwiteite in die buiteland hierdie stel vaardighede kan ook 'n meer uitgesproke ontwikkeling van interkulturele en taalvaardighede. Al hierdie kwalifikasies is veral waardeer deur werkgewers wanneer jong mense het nie formele werkservaring. In daardie geval 'n deelname aan nie-formele aktiwiteite kan bydra tot die suksesvolle oorgang van jong mense uit die onderwys tot die arbeidsmark. Dit kan 'n positiewe invloed op die indiensneembaarheid van jong mense en maak dit 'n beter toegang tot die arbeidsmark. Daarbenewens kan die deelname aan verskeie nie-formele aktiwiteite lei tot die ontwikkeling van 'n waardevolle sosiale kapitaal, 'n toename van mobiliteit en in die skep van of die opening van nuwe professionele paaie. Laasgenoemde is veral belangrik vir die meer kwesbare groepe van mense soos vroeë skoolverlaters, jong mense met minder geleenthede, jong immigrante, en jong mense wat nie in Onderwys, Employment, of opleiding.

Die metodes wat in nie-formele onderwys gebruik word, help ook jongmense om nuwe vaardighede en vaardighede aan te leer. Hulle plaas die individu in die fokus van die leerproses en bevorder die individu se persoonlike en sosiale ontwikkeling. Sulke metodes dra by tot 'n beter betrokkenheid en motivering van individue gedurende die hele leerproses. Verder oefen jongmense 'leer deur te doen' deur vrywillige werk en ander deelnemende aktiwiteite. Leer gebaseer op situasies in die werklike lewe wat 'n individu aktief by die leerproses betrek, word doeltreffender en vaardigheidsgerig.

Deur middel van interaksie via mense-tot-mense kontak individuele leerders waardevolle interpersoonlike en bestuursvaardighede soos spanwerk, leierskap, projekbestuur, praktiese probleemoplossing en IKT-vaardighede. Hierdie vaardighede is waardevol vir sowel persoonlike ontwikkeling as vir die arbeidsmark. Hulle kan nie net bydra tot die indiensneembaarheid nie, maar ook jongmense in staat stel om hul eie nuwe ondernemings en ondernemings te stig. Hierdie vermoëns - as dit in 'n internasionale konteks beskou word - kan 'n sterk basis skep vir interkulturele leer en multi-etniese dialoog wat die vaardighede van 'harde kennis' wat deur formele onderwys aangeleer word, aanvul. En as hierdie vaardighede met mense van verskillende lande gedeel word, word dit selfs meer tasbaar. Jong mense ontwikkel 'n gevoel van gemeenskap buite die landsgrense van hul tuisland. Hulle verbeter en verwerf taalvaardighede en ontwikkel 'n gevoel van solidariteit, respek en verdraagsaamheid wat jongmense aanmoedig om na te dink oor hul kulturele identiteit en gemeenskaplike waardes soos menseregte, gelykheid, vryhede. Dit kan uiters voordelig wees vir individuele leerders en jongmense wat nie net die nodige vaardighede en vaardighede vir die arbeidsmark verwerf nie, maar ook meer ingelig en breedsinnig raak.

So, neem in ag al bogenoemde punte, kan ek sê dat hierdie vorm van onderwys het 'n neiging om aan te pas by die behoeftes van die arbeidsmark en dit is 'n vermoë om sosiale veranderinge en lewe behoeftes van jong mense te ontmoet. Dit is die rede waarom nie-formele onderwys het meer ondersteun word deur verskillende kanale en deur middel van verskeie wetlike en finansiële instrumente.

Een so 'n belangrike instrument vir nie-formele leer en onderrig is die Jeug in Aksie program. Hierdie program het ten doel om indiensneembaarheid van jong mense te verbeter met minder geleenthede, dit wil sê jong mense nie in Onderwys, Employment, of opleiding. En dit dra by tot hul aktiewe burgerskap en sosiale insluiting, ongeag hul opvoedkundige, sosiale en kulturele agtergrond. Deur verskillende projekte deur Youth befonds in aksie, elke jaar meer as 150,000 jongmense en jeugwerkers is betrokke by 'n groot aantal nie-formele onderwys aktiwiteite wat binne en buite die Europese Unie.

Van my oogpunt, ten einde nie-formele onderwys in Europa te verbeter, die beste praktyke van nie-formele onderwys aktiwiteite via die jeug werk moet wyd versprei. Die Europese Parlement is 'n voorbeeld vir 'n beste praktyk van jeugwerk. Deur die werk van die Jeug Intergroep die Europese Parlement is die organisering van 'n wye verskeidenheid van besprekings, seminare en gebeure waarby jong demokratiese leiers, jong navorsers en jong werkers. Hierdie georganiseerde aktiwiteite help jongmense om hul burgerlike kennis te verbeter en om hul aktiewe burgerskap posisie wat baie belangrik is voor die verkiesings vir die Europese Parlement Mei 2014 brei.

Ter afsluiting wil ek sê dat 'n nie-formele onderwys 'n beduidende impak op die bereiking van 'n redelike, volhoubare en inklusiewe ontwikkeling vir die Europa 2020 Strategie kan hê. Dit kan 'n geweldige rol speel in die aanspreek van die probleem van vaardigheidstekorte en die ondersteuning van ekonomiese herstel in Europa. Hierdie vorm van onderwys kan nuttig wees in die modernisering van die onderwys en kan jong mense te voorsien met 'n hoë-waarde vaardighede, vermoëns en kennis. Daarbenewens hierdie vaardighede wat deur die praktyk van jeugwerk verkry tydens deelname aan nie-formele onderwys aktiwiteite kan help om sosiale insluiting te bevorder en by te dra tot die persoonlike ontwikkeling van jong mense in die algemeen.

Vir die lidstaten van die Europese Unie is hierdie vorm van opleiding 'n belangrike element vir die aanpassing aan die sosio-ekonomiese omstandighede van die ontwikkelende gemeenskap en die wêreld van vandag. Dit is die vorm van onderwys van keuse vir 'n beter en meer voorspoedige toekoms vir die jong generasie.

Onderwys

Verklaring deur kommissaris vir krisisbeheer, Janez Lenarčič, oor die internasionale dag om onderwys teen aanvalle te beskerm

gepubliseer

on

Ter geleentheid van die Internasionale Dag om Onderwys teen Aanvalle (9 September) te beskerm, herbevestig die EU sy verbintenis om die reg van elke kind om in 'n veilige omgewing te groei, toegang tot kwaliteitonderrig te bevorder en te beskerm en 'n beter en meer vreedsame toekoms, sê Janez Lenarčič (op die foto).

Aanvalle op skole, studente en onderwysers het 'n verwoestende invloed op toegang tot onderwys, onderwysstelsels en op maatskaplike ontwikkeling. Ongelukkig neem hul voorkoms in 'n onrusbarende tempo toe. Dit is maar al te duidelik uit die onlangse verwikkelinge in Afghanistan, en die krisisse in Ethiopië, Tsjaad, Afrika se Sahel -gebied, in Sirië, Jemen of Myanmar, onder vele ander. Die wêreldwye koalisie om onderwys teen aanvalle te beskerm, het in 2,400 meer as 2020 33 aanvalle op onderwysfasiliteite, studente en opvoeders geïdentifiseer, 'n styging van 2019 persent sedert XNUMX.

Aanvalle op onderwys vorm ook 'n skending van die Internasionale Humanitêre Reg, die stel reëls wat die gevolge van gewapende konflik wil beperk. Sulke oortredings neem toe, terwyl hul oortreders selde tot verantwoording geroep word. In hierdie siening stel ons die nakoming van die internasionale humanitêre reg konsekwent in die kern van die eksterne optrede van die EU. As een van die grootste humanitêre skenkers, sal die EU dus voortgaan om wêreldwye respek vir internasionale humanitêre reg te bevorder en te bepleit, beide deur state en nie-staatsgewapende groepe tydens 'n gewapende konflik.

advertensie

Behalwe die vernietiging van fasiliteite, lei aanvalle op onderwys tot langdurige opskorting van leer en onderrig, verhoog die risiko van skooluitval, lei tot dwangarbeid en werwing deur gewapende groepe en magte. Sluiting van skole versterk blootstelling aan alle vorme van geweld, insluitend seksuele en geslagsgebaseerde geweld of vroeë en gedwonge huwelike, waarvan die vlakke drasties toegeneem het tydens die COVID-19-pandemie.

Die COVID-19-pandemie het die kwesbaarheid van onderwys wêreldwyd blootgestel en vererger. Nou, meer as ooit, moet ons die ontwrigting van onderwysonderbrekings tot 'n minimum beperk en verseker dat kinders kan leer oor veiligheid en beskerming.

Onderwysveiligheid, insluitend verdere betrokkenheid by die Verklaring van veilige skole, is 'n integrale deel van ons pogings om die reg op onderwys vir elke meisie en seuntjie te beskerm en te bevorder.

advertensie

Om op aanvalle op skole te reageer en te voorkom, die beskermende aspekte van onderwys te ondersteun en studente en onderwysers te beskerm, verg 'n gekoördineerde en intersektorale benadering.

Deur EU-gefinansierde projekte in Onderwys in noodgevalle help ons om die risiko's van gewapende konflik te verminder en te verminder.

Die EU bly aan die voorpunt om onderwys in noodgevalle te ondersteun, en bestee 10% van sy begroting vir humanitêre hulp aan toegang, kwaliteit en beskerming van onderwys.

Meer inligting

Feiteblad - Onderwys in noodgevalle

Lees verder

Onderwys

Verslag van die Europese Kommissie oor volwasse onderwys en opleiding in Europa

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie s'n Eurydice netwerk het 'n verslag gepubliseer oor 'Volwasse -onderwys en -opleiding in Europa: die bou van inklusiewe paaie na vaardighede en kwalifikasies'. Die verslag ondersoek die huidige benaderings tot die bevordering van lewenslange leer, met 'n spesiale fokus op beleid en maatreëls wat die toegang van volwassenes met lae vaardighede en kwalifikasies tot leergeleenthede ondersteun. Dit kyk na 42 onderwys- en opleidingstelsels in 37 Europese lande.

Kommissaris vir innovasie, navorsing, kultuur, onderwys en jeug, Mariya Gabriel, het gesê: 'Hierdie pandemie het getoon dat baie volwassenes nie oor basiese vaardighede beskik nie. Dit het veral die groot digitale kloof onder die volwasse bevolking onthul. Dit is noodsaaklik om sistematiese leergeleenthede te skep waarmee mense hul basiese vaardighede op enige stadium van hul lewe kan verbeter. Ons moet ook die fragmentasie van die volwasse leersektor aanspreek, sodat volwassenes eenvoudige oorgange kan maak tussen verskillende tipes en vorme van onderwys. ”

Kommissaris vir werk en sosiale regte, Nicolas Schmit, het gesê: 'Om aan te pas by die vinnig veranderende werkswêreld, moet ons ons aandag en hulpbronne op lewenslange leer vestig. Teen 2030 wil ons hê dat minstens 60% van die volwassenes in die EU elke jaar aan opleiding moet deelneem. EU -leiers het hierdie ambisie verwelkom en hul nasionale herstel- en veerkragtigheidsplanne sluit groot beleggings in die opknapping en hervorming van volwassenes in. Saam met die maatskaplike vennote en alle belanghebbendes moet ons toegang tot leergeleenthede verseker, veral vir mense wat die meeste baat by die opgradering en hervaardiging. Hierdie aspek staan ​​sentraal in die Upskilling Pathways -inisiatief wat veral aandag gee aan die kwesbaarste. ”

advertensie

Benewens die ondersoek na hoe volwassenheidsopvoeding en opleidingsinisiatiewe op nasionale vlak gekoördineer word, bied hierdie verslag ook 'n unieke kartering van openbare befondsde en mede-befondsde programme vir volwasse onderwys en opleiding, en die bestaande leidings- en ondersteuningsmaatreëls vir die minste gekwalifiseerde. Die Eurydice-netwerk bestaan ​​uit nasionale eenhede in Europese lande en word gekoördineer deur die Onderwys, audiovisuele media en kultuur Uitvoerende Agency.

advertensie
Lees verder

Onderwys

GSOM SPbU en Kozminski Universiteit het 'n ooreenkoms onderteken oor hul eerste dubbele graadprogram

gepubliseer

on

Nagraadse Bestuurskool, Universiteit van St. Petersburg (GSOM SPbU) en Kozminski Universiteit (KU) begin hul eerste gesamentlike dubbele graadprogram in Korporatiewe Finansies en Rekeningkunde. Die nuwe dubbelgraadprogram bevat gekwalifiseerde studente van die Master in Corporate Finance (MCF) -program by GSOM en studente van Master in Finance and Accounting aan die KU. Die keuse van studente vir die nuwe dubbele graadprogram begin in die herfsemester 2021, die studie begin in die akademiese jaar 2022/2023.

As deel van 'n nuwe ooreenkoms sal studente hul drie en vier semesters by gasheerinstellings deurbring, en kandidate wat alle programvereistes van GSOM en KU suksesvol voltooi het, kry meestersgraaddiploma's van beide instellings.

"Die toekoms behoort aan vennootskappe, alliansies en samewerkings: dit help om vanuit verskillende hoeke na doelwitte te kyk, vinnig op veranderinge te reageer en relevante en geëisde produkte te skep. In die nuwe akademiese jaar begin ons saam met die Kozminski Universiteit 'n dubbelgraadprogram binne die Master in Corporate Finance-program: ons sal ervarings uitruil, ons doelwitte en resultate vergelyk en studente van beide kante voorsien van uitgebreide kennis wat oral ter wêreld toegepas kan word. Kozminski Universiteit en GSOM SPbU is jarelange akademiese vennote, ons die verhouding is deur die jare getoets en tientalle uitruilstudente. Ek is vol vertroue dat die nuwe vlak van samewerking besigheidskole nader aan mekaar sal bring en ons meestersprogramme meer interessant en praktykgerig sal maak, "het Konstantin Krotov, uitvoerende direkteur van GSOM SPbU.

advertensie

Sedert 2013 neem GSOM SPbU baccalaureus- en meestersgraadstudente deel aan uitruilprogramme en fakulteite en personeel van die sakeskool - aan akademiese uitruilprogramme aan die Kozminski Universiteit.

"Noue samewerking met die oudste universiteit in Rusland-Universiteit van Sint Petersburg en GSOM SPbU is onlangs bekroon met 'n dubbele graad in die Master in Finance and Accounting-program. Dit is 'n natuurlike stap om die uitruilgeleenthede van ons topstudente te versterk deur aan hulle te gee toegang tot een van die grootste markte. KU gaan dus voort om sy posisie as 'n globale brug vir sakegeleenthede en interkulturele begrip te versterk, "sê Franjo Mlinaric, Ph.D., leier van die Master in Finance & Accounting Program aan die KU.

Vanaf 2022 sal vier MCF -studente hul studies kan volg binne die Master in Finance and Accounting -program aan een van die voorste sakeskole in Pole. Kozminski Universiteit het drievoudige kroon akkreditasie sowel as ACCA en CFA akkreditasies. Die program Finansies en Rekeningkunde van die Kozminski -universiteit is ingedeel as die 21ste posisie in die Financial Times (FT) onder die 55 beste meestersprogramme in korporatiewe finansies ter wêreld.

advertensie

Die Master in Corporate Finance -program by GSOM SPbU is ook deur ACCA geakkrediteer. Volgens die internasionale sakekoerant Financial Times is GSOM SPbU al jare agtereenvolgens onder die wêreld se voorste programme en sakeskole. In 2020 was GSOM SPbU die 41ste plek in die Financial Times Masters in Management -posisie en 51ste in die Financial Times European Business School posisie. Die GSOM SPbU Executive MBA -program het vir die eerste keer die top 100 wêreldprogramme betree en geneem 93ste posisie in die Financial Times Executive MBA Ranking 2020.

GSOM SPbU is 'n toonaangewende Russiese sakeskool. Dit is in 1993 gestig aan die Universiteit van St Petersburg, wat een van die oudste klassieke universiteite is, en die grootste sentrum van wetenskap, opvoeding en kultuur in Rusland. Vandag is GSOM SPbU die enigste Russiese sakeskool wat opgeneem is in die top-100 beste Europese skole in die Financial Times-posisie en het twee gesogte internasionale akkreditasies: AMBA en EQUIS. Die GSOM -adviesraad bevat leiers uit die sakewêreld, die regering en die internasionale akademiese gemeenskap.

Kozminski Universiteit is gestig in 1993. Dit is een van die oudste nie-openbare instellings vir hoër onderwys in Pole. Die voor-, nagraadse en doktorale studente en die deelnemers aan nagraadse en MBA -programme wat aan die KU studeer, maak 'n bevolking van 9,000 60,000 uit. Die bevolking van KU -gegradueerdes is tans meer as XNUMX. Kozminski Universiteit is 'n sake-georiënteerde instelling vir hoër onderwys wat 'n wye verskeidenheid onderwysprogramme bied met volle akademiese regte, en word beskou as die beste sakeskool in Sentraal- en Oos-Europa volgens die Financial Times posisie. In 2021 was die Kozminski Universiteit 21ste op die Global Masters in Finance Ranking gepubliseer deur Financial Times. Dit is die enigste universiteit uit Pole en Sentraal- en Oos -Europa.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings