Verbinding met ons

handel

Going Green word duurder namate die EU tariewe op Chinese elektriese motors klap

DEEL:

Gepubliseer

on

Chinese elektriese motors sal in prys styg in die Europese Unie nadat die Kommissie gebuig het onder druk van politici wat bekommerd is oor mededinging vir hul binnelandse motorbedryf. Dit het "voorlopig tot die gevolgtrekking gekom" dat Chinese vervaardigers van elektriese voertuie (EV) vanaf 4 Julie tariewe in die gesig sal staar "indien samesprekings met Chinese owerhede nie tot 'n doeltreffende oplossing lei nie".

China het gewaarsku dat die tariewe internasionale handelsreëls sal oortree en het die Kommissie se ondersoek as “proteksionisme” beskryf. EV-vervaardigers wat aan die ondersoek saamgewerk het, sal 'n gemiddelde 21%-belasting in die gesig staar, terwyl diegene wat dit nie gedoen het nie, een van 38.1% in die gesig staar.

Die Kommissie se verklaring is soos volg:

As deel van sy voortgesette ondersoek het die Kommissie voorlopig tot die gevolgtrekking gekom dat die battery elektriese voertuie (BEV) waardeketting in China baat by onregverdige subsidiëring, wat veroorsaak dat 'n bedreiging van ekonomiese besering aan EU BEV-produsente. Die ondersoek het ook die waarskynlike gevolge en impak van maatreëls op invoerders, gebruikers en verbruikers van BEV's in die EU ondersoek.

Gevolglik het die Kommissie na Chinese owerhede uitgereik om hierdie bevindings te bespreek en moontlike maniere te ondersoek om die kwessies wat geïdentifiseer is op 'n WHO-versoenbare wyse op te los.

In hierdie konteks het die Kommissie vooraf geopenbaar die vlak van voorlopige teenbelasting wat dit op die invoer van battery elektriese voertuie ('BEV's') uit China sou hef. Indien samesprekings met Chinese owerhede nie tot 'n doeltreffende oplossing lei nie, sal hierdie voorlopige teenbelasting vanaf 4 Julie deur 'n waarborg ingestel word (in die vorm wat deur doeane in elke lidstaat bepaal word). Dit sal slegs ingevorder word indien en wanneer definitiewe heffings ingestel word.  

advertensie

Die individuele pligte wat die Kommissie op die drie Chinese produsente in die steekproef sal toepas, sal wees: 

• BYD: 17,4%; 

• Geely: 20%; en 

• SAIC: 38,1%. 

Ander BEV-produsente in China, wat aan die ondersoek saamgewerk het, maar nie gemonster is nie, sal aan die volgende geweegde gemiddelde belasting onderhewig wees: 21%. 

Alle ander BEV-produsente in China wat nie aan die ondersoek saamgewerk het nie, sal aan die volgende oorblywende belasting onderhewig wees: 38,1%. 

Prosedure en volgende stappe 

Op 4 Oktober 2023 het die Kommissie formeel 'n ampshalwe teensubsidie-ondersoek begin oor die invoer van battery-elektriese voertuie vir passasiers van oorsprong in China. Enige ondersoek sal binne maksimum 13 maande na aanvang afgehandel word. Voorlopige teenregte kan binne 9 maande na aanvang (dws teen 4 Julie op die laatste) deur die Kommissie gepubliseer word. Definitiewe maatreëls moet binne 4 maande na instelling van die voorlopige heffings ingestel word.

Na 'n gemotiveerde versoek, kan een BEV-produsent in China - Tesla - 'n individueel berekende belastingkoers in die definitiewe stadium ontvang. Enige ander maatskappy wat in China vervaardig wat nie in die finale steekproef geselekteer is nie en wat sy spesifieke situasie wil laat ondersoek, kan vra vir 'n versnelde hersiening, in ooreenstemming met die basiese antisubsidieregulasie, net na die instelling van definitiewe maatreëls (dws 13 maande na aanvang) . Die sperdatum vir die afsluiting van so 'n hersiening is 9 maande.  

Inligting oor die beoogde vlakke van voorlopige heffings word aan alle belanghebbende partye verskaf (insluitend Unie-produsente, invoerders en uitvoerders en hul verteenwoordigende verenigings, Chinese uitvoerprodusente en hul verteenwoordigende verenigings, en die land van oorsprong en/of uitvoer, dws China), en aan die EU-lidstate voordat enige sulke maatreëls ingestel word, in ooreenstemming met die prosedures soos uiteengesit deur die EU-basiese antisubsidie-regulasie.

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings