Verbinding met ons

Belasting

Bahamas, Belize, Seychelle en Turks- en Caicos-eilande verwyder van die EU-lys van nie-samewerkende jurisdiksies vir belastingdoeleindes

DEEL:

Gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Vandag het die Europese Raad Bahamas, Belize, Seychelle en Turks- en Caicos-eilande verwyder van die lys van nie-samewerkende jurisdiksies vir belastingdoeleindes. Met hierdie opdaterings bestaan ​​die EU-lys uit die volgende 12 jurisdiksies:

 • Amerikaanse Samoa
 • Anguilla
 • Antigua en Barbuda
 • Fidji
 • Guam
 • Palau
 • Panama
 • Rusland
 • Samoa
 • Trinidad en Tobago
 • Amerikaanse Maagde-Eilande
 • Vanuatu

Die Raad betreur dat hierdie jurisdiksies nog nie saamwerk oor belastingaangeleenthede nie en nooi hulle uit om hul wetlike raamwerk te verbeter om die geïdentifiseerde kwessies op te los.

Redes vir die verwydering van jurisdiksies van die lys

Hierdie EU-lys van nie-samewerkende belastingjurisdiksies (Bylae I) sluit lande in wat óf nie 'n konstruktiewe dialoog met die EU oor belastingbestuur gevoer het nie óf nie hul verpligtinge nagekom het om die nodige hervormings te implementeer nie. Daardie hervormings moet daarop gemik wees om aan 'n stel doelstellings te voldoen belasting goeie bestuurskriteria, wat insluit belastingdeursigtigheid, billike belasting en implementering van internasionale standaarde wat ontwerp is om belastingbasiserosie en winsverskuiwing te voorkom. Die lys word twee keer per jaar bygewerk om tred te hou met verwikkelinge, gewoonlik in Februarie en Oktober, onder die beskerming van die EU-ministers van finansies.

Met betrekking tot Bahamas en Turks- en Caicos-eilande, sedert Oktober 2022, is tekortkominge in die afdwinging van ekonomiese substansvereistes in beide hierdie jurisdiksies deur die OECD Forum van Skadelike Belastingpraktyke (FHTP) geïdentifiseer. In die FHTP se mees onlangse beoordeling, is die aanbevelings aan beide jurisdiksies om hierdie tekortkominge reg te stel omgeskakel van "harde" na "sagte" aanbevelings, wat die Gedragskodegroep toegelaat het om hierdie jurisdiksies te beskou as voldoen aan die standaard vir jurisdiksies met geen of slegs 'n nominale korporatiewe inkomstebelasting.

In Oktober 2023, Belize en Seychelle is ingesluit in die EU-lys van nie-samewerkende jurisdiksies vir belastingdoeleindes na 'n negatiewe beoordeling van die OECD Global Forum met betrekking tot die uitruil van inligting op versoek. Na veranderinge aan die toepaslike reëls in hierdie jurisdiksies, het die Global Forum aan hulle albei 'n aanvullende hersiening toegestaan, wat in die nabye toekoms onderneem sal word. Hangende die uitslag van hierdie oorsig, is Belize en Seychelle in die betrokke afdeling van Bylae II ingesluit.

Stand van sake dokument (Bylae II)

Benewens die lys van nie-samewerkende belastingjurisdiksies, het die Raad die gewone stand van sake-dokument (Bylae II) goedgekeur wat die voortgesette EU weerspieël samewerking met sy internasionale vennote en die verpligtinge van hierdie lande om hul wetgewing te hervorm om aan ooreengekome belastingstandaarde vir goeie bestuur te voldoen. Die doel daarvan is om deurlopende konstruktiewe werk op die gebied van belasting erken, en om die positiewe benadering wat deur koöperatiewe jurisdiksies gevolg word, aan te moedig om beginsels vir goeie bestuur van belasting te implementeer.

Twee jurisdiksies, Albanië en Hong Kong, het hul verpligtinge nagekom deur 'n skadelike belastingregime te wysig, en sal uit die stand van sake-dokument verwyder word.

advertensie

Aruba en Israel het ook al hul hangende verpligtinge nagekom (wat verband hou met die outomatiese uitruil van finansiële rekeninginligting in die raamwerk van die gemeenskaplike verslagdoeningstandaard).

Die Global Forum het gegee Botswana en Dominica positiewe graderings met betrekking tot die uitruil van inligting op versoek, wat lei tot die verwydering van die verwysing na hierdie jurisdiksies in die betrokke afdeling.

agtergrond

Die EU-lys van nie-samewerkende jurisdiksies vir belastingdoeleindes is gestig in Desember 2017. Dit is deel van die EU se eksterne strategie oor belasting en het ten doel om by te dra tot voortdurende pogings om belasting goeie bestuur wêreldwyd te bevorder.
Jurisdiksies word beoordeel op grond van 'n stel kriteria wat deur die Raad neergelê word. Hierdie kriteria dek belastingdeursigtigheid, billike belasting en implementering van internasionale standaarde wat ontwerp is om belastingbasiserosie en winsverskuiwing te voorkom.

Die voorsitter van die gedragskodegroep voer politieke en prosedurele gesprekke met relevante internasionale organisasies en jurisdiksies, waar nodig.

Werk aan die lys is 'n dinamiese proses. Sedert 2020 werk die Raad die lys twee keer per jaar op. Die volgende hersiening van die lys is geskeduleer vir Oktober 2024.

Die lys word uiteengesit in Bylae I van die Raad se gevolgtrekkings oor die EU-lys van nie-samewerkende jurisdiksies vir belastingdoeleindes. Die gevolgtrekkings sluit ook 'n stand-van-spel dokument (Bylae II) in wat koöperatiewe jurisdiksies identifiseer wat verdere verbeterings aan hul belastingbeleide of verwante samewerking aangebring het.

Die Raad se besluite word voorberei deur die Raad se gedragskodegroep wat ook verantwoordelik is vir die monitering van belastingmaatreëls in die EU-lidlande. Die gedragskodegroep werk nou saam met internasionale liggame soos die OECD-forum oor skadelike belastingpraktyke (FHTP) om goeie belastingbestuur wêreldwyd te bevorder.

Raadsgevolgtrekkings oor die hersiene EU-lys van nie-samewerkende jurisdiksies vir belastingdoeleindes

EU-lys van nie-samewerkende jurisdiksies (agtergrondinligting)

Gedragskodegroep (Besigheidsbelasting)

Besoek die webwerf

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings