Verbinding met ons

EU spoorweë

Die EU bied jongmense 60,000 spoorpas na DiscoverEU

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die Kommissie sal gratis reispaspasse aan 60,000 Europeërs van 18 tot 20 jaar verskaf, danksy DiscoverEU. Aansoeke open môre, 12 Oktober, middag en sluit op 26 Oktober, middag, vir 'n reisperiode in 2022, wat die Europese Jeugjaar sal wees.

Ondervoorsitter van European Way of Life, Margaritis Schinas, het gesê: 'Ons jongmense het die afgelope 18 maande waardevolle jeugdige en bepalende oomblikke van hul lewens opgeoffer in 'n ware gees van solidariteit. Ek is verheug dat die Kommissie vandag 'n Europese oplewing van mobiliteit bied met die 60,000 2022 treinpasse. Hierdie Europese oplewing van mobiliteit en geleenthede word verder bevorder deur Erasmus+ en nog vele meer inisiatiewe vir die Europese Jaar van Jeug in XNUMX. ”

Kommissaris van Innovasie, Navorsing, Kultuur, Onderwys en Jeug, Mariya Gabriel, het gesê: 'Ek is baie bly om hierdie nuwe ronde van DiscoverEU te open om 60,000 jongmense die kans te gee om die rykdom van ons vasteland te ontdek. In die gees van die Kommissie wat 2022 die Europese Jaar van Jeugd aanwys, is DiscoverEU terug, groter as ooit, met nuwe geleenthede vir jongmense om 'n trein te neem, hul horisonne te verbreed, hul leer uit te brei, hul ervarings te verryk en mede -Europeërs te ontmoet terwyl hulle reis per trein vanaf Maart 2022. ”

advertensie

dit aansoekronde is oop aan jong Europeërs wat tussen 1 Julie 2001 en 31 Desember 2003 gebore is. Uitsonderlik kan 19- en 20-jariges ook aansoek doen nadat hul rondes uitgestel is weens die COVID-19-pandemie.

Suksesvolle aansoekers kan tot 2022 dae tussen Maart 2023 en Februarie 30 reis. Aangesien die ontwikkeling van die pandemie onbekend bly, sal alle reisigers buigsame besprekings via 'n nuwe mobiele reispas aangebied word. Die vertrekdatum kan tot op die tyd van vertrek verander word. Die mobiele reispas het 'n geldigheid van een jaar. Die Kommissie raai alle reisigers aan om moontlike reisbeperkings na te gaan HeropenEU.

Jongmense met spesiale behoeftes word sterk aangemoedig om aan DiscoverEU deel te neem. Die Kommissie sal inligting en wenke tot hul beskikking stel en die koste van spesiale hulp dek, soos 'n begeleide persoon, 'n bystandshond, ens.

advertensie

Suksesvolle aansoekers kan alleen of in 'n groep van tot vyf mense reis (almal binne die geskikte ouderdomsgroep). Om volhoubare reis te versterk - en daarmee die European Green Deal te ondersteun, sal DiscoverEU -deelnemers oorwegend per trein reis. Om wye toegang in die hele EU te verseker, kan deelnemers egter ook alternatiewe vervoermiddele gebruik, soos busse of veerbote, of uitsonderlik vliegtuie. Dit sal verseker dat jongmense wat in afgeleë gebiede of op eilande woon, ook die kans kry om deel te neem.

Elke lidstaat kry 'n aantal reispas, gebaseer op die bevolking, as 'n deel van die totale bevolking van die Europese Unie.

agtergrond

Die Kommissie het begin DiscoverEU in Junie 2018, na 'n voorstel van die Europese Parlement. Dit is formeel geïntegreer in die nuwe Erasmus+ -program 2021-2027.

DiscoverEU verbind duisende jongmense en bou 'n gemeenskap in Europa. Deelnemers wat nog nooit tevore ontmoet het nie, het op sosiale media gekoppel, wenke uitgeruil of plaaslike insigte gebied, groepe gevorm om van stad tot stad te reis of by mekaar se plekke gebly.

In 2018-2019 het 350,000 70,000 kandidate aansoek gedoen vir 'n totaal van 66 beskikbare reispas: XNUMX% van die kandidate het vir die eerste keer per trein uit hul woonland gereis. Vir baie was dit ook die eerste keer dat hulle sonder ouers of begeleide volwassenes gereis het en die meerderheid het aangedui dat hulle meer onafhanklik geword het. Die DiscoverEU -ervaring het hulle 'n beter begrip van ander kulture en van die Europese geskiedenis gegee. Dit het ook hul vreemde taalvaardighede verbeter. Twee derdes het gesê dat hulle sonder TravelEU nie hul reispas sou kon finansier nie.

Sedert 2018 vorm voormalige en voornemende DiscoverEU-reisigers nou 'n diverse en betrokke gemeenskap wat aanlyn en vanlyn vergader om hul ervarings te deel.

Deelnemers word uitgenooi om DiscoverEU -ambassadeurs te word om die inisiatief te bekamp. Hulle word ook aangemoedig om mede -reisigers op die amptenaar te kontak DiscoverEU -groep aanlyn om ervarings te deel en wenke uit te ruil, veral oor kulturele ervarings, of oor hoe om digitaal en volhoubaar te reis.

Om aansoek te doen, moet kandidate wat in aanmerking kom, 'n meervoudigekeuse-vasvra oor algemene kennis oor die Europese Unie en ander EU-inisiatiewe vir jongmense voltooi. 'N Bykomende vraag nooi aansoekers uit om 'n skatting te maak van hoeveel mense in hierdie ronde aansoek doen. Hoe nader die skatting aan die korrekte antwoord is, hoe meer punte kry die aansoeker. Dit sal die kommissie in staat stel om die aansoekers te rangskik. Die Kommissie bied reispas aan aan aansoekers na hul posisie, totdat die beskikbare kaartjies opraak.

Meer inligting

DiscoverEU

Europese Jeug Portal

Inligtingsblad

ekonomie

Connecting Europe Express bereik die eindbestemming na 'n reis van 20,000 XNUMX km

gepubliseer

on

Op 7 Oktober bereik die Connecting Europe Express sy eindbestemming van Parys na 36 dae se reis deur Europa - van wes na oos, noord na suid en selfs besoekende bure buite die EU. Hierdie trein is spesiaal saamgestel vir die geleentheid van die Europese Spoorjaar 2021, met die doel om bewustheid te verhoog van die voordele van spoor en die uitdagings wat nog oorkom moet word. Die trein het meer as 120 haltes gemaak, 26 lande en 33 grense oorgesteek en op drie verskillende meters langs die pad gery.

Vervoerkommissaris Adina Vălean het gesê: 'The Connecting Europe Express was 'n rollende laboratorium en onthul in real-time die vele prestasies van ons enkele Europese spoorgebied en ons TEN-T-netwerk om naadlose reise deur ons Unie moontlik te maak. Ek wil my opregte dank uitspreek teenoor almal wat ons gehelp het om die Connecting Europe Express van 'n idee te verwesenlik, 'n volgepakte en opwindende reisplan, onvergeetlike vergaderings-van geeste en persone-en 'n ware vlagdraer vir Europese spoorweë. ”

Andreas Matthä, voorsitter en uitvoerende hoof van die Europese Spoorweg- en Infrastruktuurondernemings (CER), sê: “The Connecting Europe Express het vandag twee doelwitte bereik. Dit het nie net sy eindbestemming in Parys bereik nie, maar belangriker nog, dit het die uitdagings in grensoverschrijdende treindienste beklemtoon. As 'n ander belangrike doelwit, die Green Deal, 'n sukses moet wees, moet dit net so maklik wees om met 'n trein deur Europa te ry as om 'n vragmotor te bestuur. Om dit te bereik, benodig spoor meer kapasiteit en nuwe beleggings in infrastruktuur. Raamvoorwaardes moet aangepas word om 'n gelyke speelveld tussen alle vervoermiddels te skep. Ek wens en bedank almal wat by hierdie uiters suksesvolle projek betrokke was. ”

advertensie

Die laaste geleentheid in Parys was 'n geleentheid om die aanvanklike gevolgtrekkings wat tydens die unieke treinreis gemaak is, voor te lê.

  • eerste, sodat spoor sy potensiaal kan benut, 'n ware grensoverschrijdende, moderne spoorinfrastruktuur van hoë gehalte is 'n basiese vereiste. Daar is 'n duidelike behoefte aan gesamentlike optrede om die Trans-Europese vervoernetwerk (TEN-T) te voltooi: die kernnetwerk teen 2030 en die omvattende netwerk teen 2050. Die Kommissie sal later hierdie jaar veranderinge aan die TEN-T-regulasie voorstel. Op 16 September, 'n oproep om voorstelle van € 7 miljard onder die Connecting Europe Facility (CEF) is van stapel gestuur vir projekte wat gerig is op nuwe, opgegradeerde en verbeterde Europese vervoerinfrastruktuur. Die EU se herstel- en veerkragtigheidsfasiliteit kan die modernisering en interoperabiliteit van spoorinfrastruktuur ondersteun, plus belangrike infrastruktuurprojekte, soos die Lyon-Turynlyne, die Brenner Base-tonnel en Rail Baltica.
  • Tweede, bestaande infrastruktuur moet beter bestuur word en die kapasiteit daarvan verbeter. Digitalisering kan help. Byvoorbeeld, die implementering van die European Rail Traffic Management System (ERTMS) sal kapasiteit, veiligheid, betroubaarheid en stiptelikheid verhoog. Navorsing en innovasie sal ook meer kapasiteit ontsluit, en die nuwe 'Europe's Rail' -vennootskap sal voortbou op die suksesvolle werk van Shift2Rail.
  • derde, groter pan-Europese koördinering en algemene vereistes nodig is, en die enkele Europese spoorgebied moet verbeter word. Europa se treindrywers moet byvoorbeeld hul treine oor grense heen kan vergesel, net soos vlieëniers en vragmotorbestuurders kan. En die vierde spoorwegpakket moet vinnig omgeskakel word om ander oorblywende struikelblokke wat deur nasionale reëls veroorsaak word, uit die weg te ruim en 'n oop en mededingende Europese mark vir spoorweg te skep - tegnies, operasioneel en kommersieel.
  • vierde, spoor moet word aantrekliker om meer mense en maatskappye aan te moedig om spoor te kies. Die verbetering van kaartjies en opsies vir die beplanning van reise oor vervoermodusse sal help, asook die verlaging van die koste van treinreise in vergelyking met die alternatiewe. Teen hierdie agtergrond sal die Kommissie in Desember 'n aksieplan voorlê om grensoverschrijdende passasierspoordienste te versterk.

agtergrond

Die Connecting Europe Express was 'n gesamentlike Europese prestasie. Dit het nasionale, streeks- en plaaslike owerhede, die samelewing in die algemeen en die spoorwegsektor byeengebring, van nuwe toetreders en gevestigde operateurs tot infrastruktuurbestuurders en die voorsieningsbedryf. Meer as 40 vennote uit die sektor het kragte saamgesnoer om 'n Oostenrykse slaapwa te kombineer met 'n Italiaanse eetwa, 'n Switserse panoramiese koets, 'n Duitse sitkoets, 'n Franse konferensie -afrigter en 'n Hongaarse uitstallingsafrigter; voltooiing van die standaardspoor trein met 'n Iberiese en Baltiese trein. Die spoorwegsektorvereniging CER het die tegniese en operasionele werking van die treine gekoördineer met die 40 plus spoorwegaktore wat betrokke was. 

advertensie

Gedurende sy reis het die trein verskeie konferensies en 'n selfoon aangebied uitstalling, en verwelkom skoolklasse, beleidmakers, belanghebbendes en ander burgers aan boord. Bykomende konferensies en verwelkomingsgeleenthede is onderweg gereël en die treinhaltes het saamgeval met belangrike geleenthede, soos die informele vergadering van ministers van vervoer en energie in Brdo, Slowenië, asook die eerste spoorberaad op die Wes-Balkan ooit in Belgrado. In Halle (Saale), Duitsland, was passasiers getuies van die begin van die era van digitale outomatiese koppeling vir vragmotors sowel as intermodale operasies by die Bettembourg -terminale in Luxemburg.

Meer inligting

Verbind Europa Express

Blog

Roete en geleenthede

Toerboek

Uitstalling

Fotokompetisie

Vennote

hulpbronne

Europese Spoorjaar

Lees verder

EU spoorweë

Spoorweë is die ruggraat van volhoubare mobiliteit en die sleutel tot die bereiking van EU -klimaatdoelwitte

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het op 30 September 'n konferensie gehou met die titel "Opbou van 'n netwerk van Europese langafstandspoordienste", ter geleentheid van die aankoms van die Verbind Europa Express in Berlyn. Dr Alberto Mazzola, uitvoerende direkteur van die gemeenskap van Europese spoorweg- en infrastruktuurondernemings (CER), sal tydens die geleentheid beklemtoon dat die langtermynvisie van die spoorwegsektor die skepping is van 'n naatlose Europese hoëspoednetwerk wat Europese verbind hoofstede en groot stede, wat die ontwikkeling van 'n internasionale passasiersdiensmark ondersteun om die EU se klimaatdoelwitte te bereik. 

Spoorweë maak voorsiening vir volhoubare multimodale mobiliteitsdienste op plaaslike en streeksvlak en wil 'n groter rol speel in deur-tot-deur mobiliteitskettings. Om hierdie ambisieuse doel te bereik, moet passasierservaring sentraal staan ​​in sakeplanne en regulatoriese eise. Die reiservaring is afhanklik van naatlose kaartjies en digitalisering, maar sluit ook die bekostigbaarheid van kaartjiepryse, die spoed en tydsduur van die treinreise, die betroubaarheid van die dienste sowel as aan boordgeriewe in. Die doel van enige volhoubare strategie moet wees om kort- en mediumafstandreise in Europa van pad en lug na spoor te verskuif om CO2 -uitstoot te verminder. Daarom is dit ook noodsaaklik om eksterne eksternaliteite ten volle te internaliseer met 'n slimmer benadering tot pryse wat gebaseer is op die 'gebruiker betaal' en 'besoedelaar betaal' beginsels. Dan kan meer kommersieel lewensvatbare internasionale treindienste ontwikkel word.  

Hoëspoed- en nagtreine is 'n volhoubare alternatief vir goedkoop vlugte met 'n reikafstand van 1000 km indien gepaste politieke steun verleen word, en die sektor wil sy deel van Europa se passasiersverkeer teen 15 verdubbel tot 2030%. Om dit te bereik, moet verskeie wetlike en tegniese struikelblokke opgelos word in verband met die oprigting van nuwe grensoverschrijdende internasionale treindienste, insluitend nag treine. Geharmoniseerde tegniese en regulatoriese raamwerkvoorwaardes in Europa moet nog ten volle geïmplementeer word en struikelblokke vir volledige interoperabiliteit bied groot tegniese, operasionele en ekonomiese uitdagings vir grensoverschrijdende passasiersvervoer. Vinnige harmonisering van tegniese en operasionele reëls, norme en vereistes is nodig. 

Die belanghebbendes van die Europese Spoorwegsektor* ondersteun die werk van die International Rail Passenger Platform en die bereidwilligheid van sy lede om die internasionale spoorpassasiersdienste te verbeter. Die spoorwegsektor besef dat die status quo nie 'n opsie is nie: die internasionale vervoerstelsels van Europa moet aangepas word om die uitdagings van die voortdurende en versnelde klimaatkrisis die hoof te bied.

Alberto Mazzola, uitvoerende direkteur van die CER sien uit na 'n interessante debat oor hierdie onderwerpe en let op: ''n Onderling verbonde en mededingende netwerk van spoorpassasiedienste sal die ekonomiese, sosiale en omgewingsvolhoubaarheid van ons kontinent ondersteun.'

Die kommissie -konferensie 'Die opbou van 'n netwerk van Europese langafstandspoordienste word regstreeks vanaf die Connecting Europe Express -webwerf gestroom hier afgelaai word.

Lees verder

EU spoorweë

Europese spoorjaar: Connecting Europe Express verlaat nou die stasie

gepubliseer

on

Die "Verbind Europa Express ', 'n spesiale trein saamgestel as deel van die Europese Spoorjaar 2021, trek vandag (2 September) uit die treinstasie van Lissabon. Dit stop in meer as 100 dorpe en stede tydens sy reis van vyf weke, voordat dit op 7 Oktober in Parys aankom. Die trein vertrek uit Lissabon en eindig sy reis in Parys, en maak 'n noemenswaardige stop in Ljubljana, wat die Portugese, Sloveense en Franse voorsitters van die Raad van die EU verbind.

Vervoerkommissaris Adina Vălean het gesê: 'Spoor het ons ryk, algemene geskiedenis gevorm. Maar spoor is ook die toekoms van Europa, ons pad na die versagting van klimaatsverandering en die herstel van die pandemie, terwyl ons 'n koolstofneutrale vervoersektor bou. In die komende weke word die Connecting Europe Express 'n deurlopende konferensie, laboratorium en forum vir openbare debat oor hoe om die spoorweg die vervoermodus van passasiers en besighede te maak. Hartlik welkom as ons by 'n treinstasie naby u stop. "

Langs die roete word verskillende geleenthede beplan om die trein by treinstasies in Europa te verwelkom. Spoorliefhebbers kan ook debatte volg wat aan boord plaasvind konferensies oor die EU -infrastruktuurbeleid en die rol van die Trans-Europees vervoersnetwerk (TIEN-T), wat via die gebeurtenis webwerf van Lissabon, Boekarest, Berlyn en Bettembourg. Die Connecting Europe Express is die resultaat van unieke samewerking tussen die Europese Kommissie en die Gemeenskap van Europese Spoorweg- en Infrastruktuurondernemings (CER), Europese spoorwegoperateurs, infrastruktuurbestuurders en talle ander vennote op EU en op plaaslike vlak. 'N Persverklaring is beskikbaar aanlyn.

advertensie

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings