Verbinding met ons

Europese Sentrale Bank (ECB)

Die ECB sal beleidsriglyne tydens die volgende vergadering verander, sê Lagarde

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die Europese Sentrale Bank sal tydens sy volgende vergadering sy leidrade oor die volgende beleidstappe verander om sy nuwe strategie te weerspieël en te wys dat hy ernstig is om inflasie te laat herleef, het die ECB-president, Christine Lagarde, gesê in 'n onderhoud wat Maandag (12 Julie) uitgesaai is. skryf Francesco Canepa, Reuters.

Die ECB se nuwe strategie, wat verlede week aangekondig is, laat hom toe om inflasie hoër te verdra as sy 2% -doelwit as die koerse soos nou laer is.

Dit is bedoel om beleggers gerus te stel dat die beleid nie voortydig verskerp sal word nie en hul verwagtinge oor toekomstige prysgroei, wat die grootste deel van die afgelope dekade onder die ECB se teiken gesak het, verhoog.

advertensie

"Gegewe die volharding wat ons moet demonstreer om ons verbintenis na te kom, sal toekomstige leiding sekerlik herbesoek word," het Lagarde aan Bloomberg TV gesê.

Volgens die huidige riglyne van die ECB sal hy solank as wat dit nodig is effekte koop en rentekoerse op hul huidige, rekord lae vlakke hou, totdat die inflasievooruitsig 'sterk' konvergeer 'tot sy doelwit.

Lagarde het nie uitgewei oor hoe die boodskap kan verander nie, en het bloot gesê dat die ECB se doel is om krediet maklik te hou.

advertensie

'My sin is dat ons steeds sal bepaal deur gunstige finansieringsomstandighede in ons ekonomie te handhaaf,' het sy gesê.

Sy het bygevoeg dat dit nie die regte tyd was om te praat oor die terugskakeling van stimulus nie, en dat die ECB se noodaankoopprogram, wat tot 1.85 biljoen euro werd is, na Maart 2022 'n nuwe formaat kon word, die vroegste moontlike einddatum. .

Europese Sentrale Bank (ECB)

Die ECB moet die beleid verskerp indien nodig om inflasie teen te werk, sê Weidmann

gepubliseer

on

By

Die hoofkwartier van die Europese Sentrale Bank (ECB) word tydens sonsondergang afgeneem, terwyl die verspreiding van die koronavirussiekte (COVID-19) in Frankfurt, Duitsland, 28 April 2020 voortduur. REUTERS/Kai Pfaffenbach

Die hoofkwartier van die Europese Sentrale Bank (ECB) word tydens sonsondergang afgeneem, terwyl die verspreiding van die koronavirussiekte (COVID-19) in Frankfurt, Duitsland, 28 April 2020 voortduur. REUTERS/Kai Pfaffenbach

Die Europese Sentrale Bank moet die monetêre beleid verskerp om inflasiedruk teë te werk en kan dit nie afskrik deur die finansieringskoste van state in die eurosone nie, sê die ECB -beleidmaker Jens Weidmann. (Foto) het aan die Welt am Sonntag koerant, skryf Paul Carrel, Reuters.

Die lande in die eurosone het hul lenings versterk om die koronaviruspandemie die hoof te bied, wat hulle moontlik blootstel aan verhoogde dienskoste as die sentrale bank beleid verskerp om opwaartse druk op pryse teen te werk.

advertensie

"Die ECB is nie daar om te sorg vir die solvensiebeskerming van die state nie," sê Weidmann, wie se rol as president van die Duitse Bundesbank hom 'n setel in die ECB se beleidsvormende raad gee.

As die inflasievooruitsigte volhoubaar styg, sal die ECB moet optree in ooreenstemming met sy prysstabiliteitsdoelwit, het Weidmann gesê. 'Ons moet telkens weer duidelik maak dat ons die monetêre beleid sal verskerp as die prysvooruitsigte dit vereis.

'Ons kan dan nie die finansieringskoste van die state in ag neem nie,' het hy bygevoeg.

advertensie

Na sy beleidsvergadering van 22 Julie het die ECB belowe om rentekoerse nog langer op rekordlaagtepunte te hou om die trae inflasie te verhoog, en het gewaarsku dat die vinnig verspreide Delta -variant van die koronavirus 'n risiko vir die herstel van die eurosone inhou. Lees meer.

"Ek sluit nie hoër inflasiekoerse uit nie," het Weidmann in die koerant gesê. "Ek sal in elk geval daarop aandring om die risiko van 'n buitensporig hoë inflasiekoers fyn dop te hou en nie net die risiko van 'n buitensporig lae inflasiekoers nie."

Die ekonomie van die eurosone het in die tweede kwartaal vinniger gegroei as wat verwag is, en het 'n resessie onttrek, terwyl die versagting van die koronavirusbeperkings ook daartoe bygedra het dat inflasie in Julie verby die 2% -doelwit van die ECB gekom het, met 2.2%. Lees meer.

As die ECB besluit dat dit tyd is om die beleid te verskerp, het Weidmann verwag dat die sentrale bank eers sy PEPP -aankoopprogram vir noodlenigings sou beëindig voordat sy APP -aankoopplan terugskaal.

'Die volgorde sou wees: eers beëindig ons die PEPP, dan word die APP teruggeskaal en dan kan ons rentekoerse verhoog,' het hy gesê.

Lees verder

digitale ekonomie

Digitale euro: Kommissie verwelkom die bekendstelling van die digitale euro-projek deur die ECB

gepubliseer

on

Die Kommissie verwelkom die besluit wat die Beheerraad van die Europese Sentrale Bank (ECB) geneem het om die digitale euro-projek te loods en sy ondersoekfase te begin. In hierdie fase word gekyk na verskillende ontwerpopsies, gebruikersvereistes en hoe finansiële tussengangers dienste kan lewer wat voortbou op 'n digitale euro. Die digitale euro, 'n digitale vorm van sentrale bankgeld, bied 'n groter keuse aan verbruikers en ondernemings in situasies waar fisiese kontant nie gebruik kan word nie. Dit sal 'n goed geïntegreerde betalingsektor ondersteun om te reageer op nuwe betalingsbehoeftes in Europa.

Met inagneming van digitalisering, vinnige veranderings in die betalingslandskap en die opkoms van kripto-bates, sou die digitale euro 'n aanvulling wees op kontant, wat wyd beskikbaar en bruikbaar moet bly. Dit sal 'n aantal beleidsdoelstellings ondersteun soos uiteengesit in die breër Kommissie digitale finansies en kleinhandelbetalingsstrategieë, insluitend die digitalisering van die Europese ekonomie, verhoog die internasionale rol van die euro en ondersteun die EU se oop strategiese outonomie. Op grond van die tegniese samewerking met die ECB wat in Januarie begin is, sal die Kommissie voortgaan om nou saam te werk met die ECB en die EU-instellings gedurende die ondersoekfase om die verskillende ontwerpopsies te ontleed en te toets met die oog op beleidsdoelstellings.

advertensie

Lees verder

ekonomie

ECB bied aksieplan aan om oorwegings oor klimaatsverandering by sy monetêre beleidstrategie in te sluit

gepubliseer

on

Die bestuursraad van die Europese Sentrale Bank (ECB) het besluit op 'n omvattende aksieplan, met 'n ambisieuse padkaart (sien aanhangsel) om oorwegings oor klimaatsverandering verder in sy beleidsraamwerk op te neem. Met hierdie besluit beklemtoon die Bestuursraad sy verbintenis om die oorweging van volhoubaarheid van die omgewing meer stelselmatig in sy monetêre beleid weer te gee. Die besluit volg op die slotsom van die strategie-oorsig van 2020-21, waarin die nadenke oor klimaatsverandering en omgewingsvolhoubaarheid van kardinale belang was.

Die aanpak van klimaatsverandering is 'n wêreldwye uitdaging en 'n beleidsprioriteit vir die Europese Unie. Alhoewel regerings en parlemente die vernaamste verantwoordelikheid het om op klimaatsverandering op te tree, binne die mandaat daarvan, erken die ECB die noodsaaklikheid om klimaatsoorwegings verder in sy beleidsraamwerk op te neem. Klimaatsverandering en die oorgang na 'n meer volhoubare ekonomie beïnvloed die vooruitsigte vir prysstabiliteit deur hul impak op makro-ekonomiese aanwysers soos inflasie, uitset, indiensneming, rentekoerse, belegging en produktiwiteit; finansiële stabiliteit; en die oordrag van monetêre beleid. Boonop beïnvloed klimaatsverandering en die koolstofoorgang die waarde en die risikoprofiel van die bates wat op die Eurosisteem se balansstaat gehou word, wat moontlik tot 'n ongewenste opeenhoping van klimaatverwante finansiële risiko's kan lei.

Met hierdie aksieplan sal die ECB sy bydrae tot die aanspreek van klimaatsverandering verhoog, in ooreenstemming met sy verpligtinge ingevolge die EU-verdrae. Die aksieplan bevat maatreëls wat die deurlopende inisiatiewe van die Eurosisteem versterk en verbreed om beter rekening te hou met klimaatsveranderingsoorwegings met die doel om die grond voor te berei vir veranderinge aan die implementeringsraamwerk vir monetêre beleid. Die ontwerp van hierdie maatreëls sal ooreenstem met die prysstabiliteitsdoelwit en moet die implikasies van klimaatsverandering vir 'n doeltreffende toewysing van hulpbronne in ag neem. Die pas gestigte sentrum vir klimaatsverandering van die ECB sal die betrokke aktiwiteite in die ECB koördineer, in noue samewerking met die Eurosisteem. Hierdie aktiwiteite sal op die volgende terreine fokus:

advertensie

Makro-ekonomiese modellering en assessering van implikasies vir die oordrag van monetêre beleid. Die ECB sal die ontwikkeling van nuwe modelle versnel en sal teoretiese en empiriese ontledings doen om die implikasies van klimaatsverandering en verwante beleide vir die ekonomie, die finansiële stelsel en die oordrag van monetêre beleid deur die finansiële markte en die bankstelsel na huishoudings en ondernemings te monitor. .

Statistiese gegewens vir klimaatsveranderingsrisiko-analises. Die ECB sal nuwe eksperimentele aanwysers ontwikkel wat relevante groen finansiële instrumente en die koolstofvoetspoor van finansiële instellings dek, sowel as hul blootstelling aan klimaatsverwante fisiese risiko's. Dit sal gevolg word deur stapsgewyse verbeterings van sulke aanwysers, wat in 2022 begin, ook in ooreenstemming met die vordering met die EU-beleid en -inisiatiewe op die gebied van openbaarmaking en verslagdoening oor omgewingsvolhoubaarheid.

Openbaarmakings as vereiste om in aanmerking te kom as onderpand en bate-aankope. Die ECB sal openbaarmakingsvereistes vir bates in die private sektor instel as 'n nuwe kriterium of as basis vir 'n gedifferensieerde hantering van kollaterale en bate-aankope. Sulke vereistes sal die EU-beleid en -inisiatiewe op die gebied van openbaarmaking en verslagdoening oor omgewingsvolhoubaarheid in ag neem en sal meer konsekwente openbaarmakingspraktyke in die mark bevorder, terwyl proporsionaliteit behou word deur aangepaste vereistes vir klein en mediumgrootte ondernemings. Die ECB sal 'n gedetailleerde plan in 2022 bekend maak.

advertensie

Verbetering van die risiko-assesseringsvermoë. Die ECB sal in 2022 begin met die uitvoering van klimaatstrestoetse van die Eurosisteem se balansstaat om die blootstelling aan die Eurosisteem aan klimaatsverandering te evalueer. die metodologie van die ECB se klimaatstres-toets oor die hele ekonomie. Verder sal die ECB beoordeel of die kredietgraderingsagentskappe wat deur die Eurosyste Kredietbeoordelingsraamwerk aanvaar word, die nodige inligting bekend gemaak het om te verstaan ​​hoe hulle klimaatsveranderingsrisiko's in hul kredietgraderings opneem. Daarbenewens sal die ECB dit oorweeg om minimum standaarde te ontwikkel vir die opname van risiko's vir klimaatsverandering in sy interne graderings.

Kollaterale raamwerk. Die ECB sal relevante klimaatsveranderingsrisiko's oorweeg wanneer hy die raamwerke vir waardasie en risikobeheer hersien vir bates wat deur teenpartye vir kredietbedrywighede van die Eurosysteem as onderpand gemobiliseer word. Dit sal verseker dat dit alle relevante risiko's weerspieël, insluitend diegene wat voortspruit uit klimaatsverandering. Daarbenewens sal die ECB voortgaan om die strukturele markontwikkelings in volhoubaarheidsprodukte te monitor en is hy gereed om innovasie op die gebied van volhoubare finansiering te ondersteun binne die bestek van sy mandaat, soos blyk uit sy besluit om volhoubaarheidsgekoppelde effekte as onderpand te aanvaar (sien persverklaring van 22 September 2020).

Aankope van bates in die korporatiewe sektor. Die ECB het reeds begin om relevante klimaatsveranderingsrisiko's in ag te neem in sy prosedures vir omsigtigheidsondersoeke vir die aankope van bates in die korporatiewe sektor in sy monetêrebeleidsportefeuljes. Vooruitskouend sal die ECB die raamwerk aanpas wat die toewysing van korporatiewe effekte-aankope aanpas by die kriteria vir klimaatsverandering, in ooreenstemming met sy mandaat. Dit sluit in die belyning van uitreikers met, ten minste, die EU-wetgewing wat die Parys-ooreenkoms implementeer deur middel van klimaatsverandering-maatstawwe of verbintenisse van die uitreikers tot sulke doelwitte. Verder sal die ECB teen die eerste kwartaal van 2023 begin met die bekendmaking van klimaatverwante inligting oor die aankoopprogram vir korporatiewe sektor (CSPP) (aanvullend tot die openbaarmakings oor die nie-monetêre beleidsportefeuljes; sien persverklaring van 4 Februarie 2021).

Die implementering van die aksieplan sal ooreenstem met die vordering met die EU-beleid en -inisiatiewe op die gebied van openbaarmaking en verslagdoening oor omgewingsvolhoubaarheid, insluitend die richtlijn oor verslagdoening oor korporatiewe volhoubaarheid, die taksonomieregulasie en die verordening oor openbaarmaking in die finansiële dienste oor volhoubaarheid. sektor.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings