Verbinding met ons

ekonomie

ECB erken inflasie sal verhoog bly, maar sal nie rentekoerse verhoog nie

DEEL:

Gepubliseer

on

Na vandag se vergadering van die Europese Sentrale Bank (ESB) se Beheerraad, het ECB-president Christine Lagarde aangekondig dat die ekonomie van die eurogebied aanhou herstel en dat die arbeidsmark verder verbeter, aangehelp deur 'voldoende beleidsondersteuning'. Die ECB het besluit om nie rentekoerse te verhoog nie ondanks inflasiedruk. 

In meer gemete tone het Lagarde gesê dat groei waarskynlik in die eerste kwartaal gedemp sal bly, aangesien die huidige pandemiegolf steeds ekonomiese aktiwiteit weeg. Tekorte aan arbeid, hoë energiekoste en voorsieningskettingblokkades hou uitset in sommige bedrywe terug.

Inflasie het die afgelope maande skerp gestyg en sal nou na verwagting vir langer as voorheen verwag hoog bly, maar sal in die loop van vanjaar daal.

“Die Beheerraad het dus die besluite wat verlede Desember tydens sy monetêrebeleidsvergadering geneem is bevestig, ons sal voortgaan om die tempo van ons bate-aankope stap vir stap te verminder oor die komende kwartale, en sal netto aankope onder die pandemiese noodaankoopprogram (PEPP) beëindig einde Maart. In die lig van die huidige onsekerheid het ons meer as ooit nodig om buigsaamheid en opsioneel te handhaaf in die uitvoering van monetêre beleid. Die Beheerraad staan ​​gereed om al sy instrumente aan te pas, soos toepaslik, om te verseker dat inflasie op mediumtermyn by sy twee persent teiken stabiliseer.”

Gevra oor 'n voorstel wat gepubliseer is deur adviseurs van die Italiaanse en Franse regerings oor die Stabiliteits- en Groeipact, insluitend 'n voorstel om 'n deel van die ECB-balansstaat na 'n Europese agentskap oor te dra om die ECB meer ruimte vir monetêre beleid te gee, het Lagarde gesê dat sy het die stuk gelees. 

"Ons het ook 'n standpunt ingeneem binne die beheerraad van die Europese Sentrale Bank oor fiskale tekorte en die groei- en stabiliteitspact, want ons het 'n belang in hoe fiskale reëls toegepas sal word, ons het 'n belang in die bestuur van die eurogebied en ons is baie gretig om soveel as moontlik van 'n fiskale unie te sien, gegewe dat ons 'n monetêre unie het, en dat die huidige krisis duidelik getoon het dat wanneer monetêre en fiskale beleid in sinchronisasie werk, dit 'n baie doeltreffende, maar Ek gaan nie 'n oordeel vel oor 'n voorstel nie,” het Lagarde gesê.

“Ons wil graag reëls sien wat eenvoudiger is, wat meer gebruikersvriendelik is, wat voorsiening maak vir kontrasikliese reaksie, maar die besluit sal uiteindelik afhang van wat die leiers bereid is om te aanvaar. Vanuit ons perspektief, hoe meer fiskale unie daar is, hoe beter is dit natuurlik vir monetêre beleid.”

advertensie

Gevra waarom die Bank van Engeland koerse verhoog het, het Lagarde gewys op die VK se arbeidstekorte as 'n belangrike bydraende faktor, terwyl hy nie hierdie probleem direk aan Brexit toegeskryf het nie.

Deel hierdie artikel:

Neigings