Verbinding met ons

ekonomie

Die optrede van die Parlement vir billike minimum lone in die EU

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die parlement is gereed om te begin met onderhandelinge oor 'n voorstel wat daarop gemik is om te verseker dat minimum lone voorsiening maak vir 'n ordentlike bestaan ​​in die EU. EP's het die voorstel vir voldoende lone regoor die EU verwelkom en 'n onderhandelingsmandaat aanvaar op 25 November 2021. Nadat die Raad sy standpunt vasgestel het, kan die onderhandelinge tussen die twee instellings oor die finale vorm van die wet begin, Samelewing

Meer oor hoe die EU werkersregte en werksomstandighede verbeter.

Die behoefte aan 'n billike minimum loon

Die minimum loon is die laagste vergoeding wat werkgewers hul werknemers moet betaal vir hul werk. Alhoewel alle EU -lande 'n minimum loon het, dek hierdie vergoeding in die meeste lidstate dikwels nie alle lewenskoste nie. Ongeveer sewe uit tien minimumloonwerkers in die EU het dit moeilik gevind om in 2018 bymekaar te kom.

Minimum lone in die EU

Maandelikse minimum lone wissel in 2021 oor die hele EU, wat wissel van € 332 in Bulgarye tot € 2,202 in Luxemburg. Een van die belangrikste faktore vir die wye reeks is die verskil in lewenskoste in EU -lande.

Vind meer uit statistieke oor minimum lone in die EU lande.

Daar is twee vorme van minimum lone in EU -lande:

advertensie
  • Statutêre minimum lone: ​​they word gereguleer deur statute of formele wette. Die meeste lidlande het sulke reëls.
  • Gesamentlik ooreengekom minimum lone: in ses EU -lande word lone bepaal deur kollektiewe ooreenkomste tussen vakbonde en werkgewers, insluitend in sekere gevalle minimum lone: ​​Oostenryk, Ciprus, Denemarke, Finland, Italië en Swede.

Wat die parlement doen vir billike minimum lone in die EU

Die Europese Parlement, die Raad en die Kommissie het die Europese pilaar van die sosiale regte in November 2017, waarin die EU se verbintenis tot billike lone uiteengesit word.


In Oktober 2019 het die Parlement 'n resolusie aangeneem'n beroep op die kommissie om 'n regsinstrument voor te stel vir billike minimum lone in die EU.

In 'n verslag wat in Desember 2020 aangeneem is, Parlement onderstreep dat die richtlijn oor billike lone moet bydra tot die uitskakeling van armoede in die werk en kollektiewe bedinging moet bevorder.

Werkers het die reg op billike lone wat voorsiening maak vir 'n ordentlike lewenstandaard

Beginsel 6 van die Europese Pilaar van Sosiale Regte

In 2020 het die Kommissie 'n voorstel vir 'n richtlijn om die toereikendheid van minimum lone te verbeter in die EU. Dit is bedoel om nie net werkers in die EU te beskerm nie, maar ook om die loongaping tussen geslagte te beperk, om aansporings om te werk te versterk en om gelyk te speel interne mark.

Die voorstel neem die nasionale bevoegdhede en die kontraktuele vryheid van die sosiale vennote in ag en bepaal nie die minimum loon nie.

Die richtlijn wil kollektiewe onderhandelinge oor lone in alle EU -lande bevorder. Vir lande met statutêre minimum lone, is dit daarop gemik om te verseker dat die minimum lone op voldoende vlakke vasgestel word, met inagneming van sosio-ekonomiese toestande sowel as streeks- en sektorale verskille.

Vind uit hoe MEP's in-werk wil aanpak blopregtheid in die EU.

Parlement se indiensnemingskomitee het die nuwe wet vir voldoende lone regoor die EU verwelkom en het 'n onderhandelingsmandaat in November 2021 aanvaar. Nadat MEP's dit tydens 'n voltallige sitting aanvaar het, kan die Parlement begin met onderhandelinge met die Raad oor die finale vorm van die wet.

Lees hoe die EU werk om die regte van werknemers te verbeter

Vind meer uit 

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings