Verbinding met ons

ekonomie

ECB bied aksieplan aan om oorwegings oor klimaatsverandering by sy monetêre beleidstrategie in te sluit

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die bestuursraad van die Europese Sentrale Bank (ECB) het besluit op 'n omvattende aksieplan, met 'n ambisieuse padkaart (sien aanhangsel) om oorwegings oor klimaatsverandering verder in sy beleidsraamwerk op te neem. Met hierdie besluit beklemtoon die Bestuursraad sy verbintenis om die oorweging van volhoubaarheid van die omgewing meer stelselmatig in sy monetêre beleid weer te gee. Die besluit volg op die slotsom van die strategie-oorsig van 2020-21, waarin die nadenke oor klimaatsverandering en omgewingsvolhoubaarheid van kardinale belang was.

Die aanpak van klimaatsverandering is 'n wêreldwye uitdaging en 'n beleidsprioriteit vir die Europese Unie. Alhoewel regerings en parlemente die vernaamste verantwoordelikheid het om op klimaatsverandering op te tree, binne die mandaat daarvan, erken die ECB die noodsaaklikheid om klimaatsoorwegings verder in sy beleidsraamwerk op te neem. Klimaatsverandering en die oorgang na 'n meer volhoubare ekonomie beïnvloed die vooruitsigte vir prysstabiliteit deur hul impak op makro-ekonomiese aanwysers soos inflasie, uitset, indiensneming, rentekoerse, belegging en produktiwiteit; finansiële stabiliteit; en die oordrag van monetêre beleid. Boonop beïnvloed klimaatsverandering en die koolstofoorgang die waarde en die risikoprofiel van die bates wat op die Eurosisteem se balansstaat gehou word, wat moontlik tot 'n ongewenste opeenhoping van klimaatverwante finansiële risiko's kan lei.

Met hierdie aksieplan sal die ECB sy bydrae tot die aanspreek van klimaatsverandering verhoog, in ooreenstemming met sy verpligtinge ingevolge die EU-verdrae. Die aksieplan bevat maatreëls wat die deurlopende inisiatiewe van die Eurosisteem versterk en verbreed om beter rekening te hou met klimaatsveranderingsoorwegings met die doel om die grond voor te berei vir veranderinge aan die implementeringsraamwerk vir monetêre beleid. Die ontwerp van hierdie maatreëls sal ooreenstem met die prysstabiliteitsdoelwit en moet die implikasies van klimaatsverandering vir 'n doeltreffende toewysing van hulpbronne in ag neem. Die pas gestigte sentrum vir klimaatsverandering van die ECB sal die betrokke aktiwiteite in die ECB koördineer, in noue samewerking met die Eurosisteem. Hierdie aktiwiteite sal op die volgende terreine fokus:

advertensie

Makro-ekonomiese modellering en assessering van implikasies vir die oordrag van monetêre beleid. Die ECB sal die ontwikkeling van nuwe modelle versnel en sal teoretiese en empiriese ontledings doen om die implikasies van klimaatsverandering en verwante beleide vir die ekonomie, die finansiële stelsel en die oordrag van monetêre beleid deur die finansiële markte en die bankstelsel na huishoudings en ondernemings te monitor. .

Statistiese gegewens vir klimaatsveranderingsrisiko-analises. Die ECB sal nuwe eksperimentele aanwysers ontwikkel wat relevante groen finansiële instrumente en die koolstofvoetspoor van finansiële instellings dek, sowel as hul blootstelling aan klimaatsverwante fisiese risiko's. Dit sal gevolg word deur stapsgewyse verbeterings van sulke aanwysers, wat in 2022 begin, ook in ooreenstemming met die vordering met die EU-beleid en -inisiatiewe op die gebied van openbaarmaking en verslagdoening oor omgewingsvolhoubaarheid.

Openbaarmakings as vereiste om in aanmerking te kom as onderpand en bate-aankope. Die ECB sal openbaarmakingsvereistes vir bates in die private sektor instel as 'n nuwe kriterium of as basis vir 'n gedifferensieerde hantering van kollaterale en bate-aankope. Sulke vereistes sal die EU-beleid en -inisiatiewe op die gebied van openbaarmaking en verslagdoening oor omgewingsvolhoubaarheid in ag neem en sal meer konsekwente openbaarmakingspraktyke in die mark bevorder, terwyl proporsionaliteit behou word deur aangepaste vereistes vir klein en mediumgrootte ondernemings. Die ECB sal 'n gedetailleerde plan in 2022 bekend maak.

advertensie

Verbetering van die risiko-assesseringsvermoë. Die ECB sal in 2022 begin met die uitvoering van klimaatstrestoetse van die Eurosisteem se balansstaat om die blootstelling aan die Eurosisteem aan klimaatsverandering te evalueer. die metodologie van die ECB se klimaatstres-toets oor die hele ekonomie. Verder sal die ECB beoordeel of die kredietgraderingsagentskappe wat deur die Eurosyste Kredietbeoordelingsraamwerk aanvaar word, die nodige inligting bekend gemaak het om te verstaan ​​hoe hulle klimaatsveranderingsrisiko's in hul kredietgraderings opneem. Daarbenewens sal die ECB dit oorweeg om minimum standaarde te ontwikkel vir die opname van risiko's vir klimaatsverandering in sy interne graderings.

Kollaterale raamwerk. Die ECB sal relevante klimaatsveranderingsrisiko's oorweeg wanneer hy die raamwerke vir waardasie en risikobeheer hersien vir bates wat deur teenpartye vir kredietbedrywighede van die Eurosysteem as onderpand gemobiliseer word. Dit sal verseker dat dit alle relevante risiko's weerspieël, insluitend diegene wat voortspruit uit klimaatsverandering. Daarbenewens sal die ECB voortgaan om die strukturele markontwikkelings in volhoubaarheidsprodukte te monitor en is hy gereed om innovasie op die gebied van volhoubare finansiering te ondersteun binne die bestek van sy mandaat, soos blyk uit sy besluit om volhoubaarheidsgekoppelde effekte as onderpand te aanvaar (sien persverklaring van 22 September 2020).

Aankope van bates in die korporatiewe sektor. Die ECB het reeds begin om relevante klimaatsveranderingsrisiko's in ag te neem in sy prosedures vir omsigtigheidsondersoeke vir die aankope van bates in die korporatiewe sektor in sy monetêrebeleidsportefeuljes. Vooruitskouend sal die ECB die raamwerk aanpas wat die toewysing van korporatiewe effekte-aankope aanpas by die kriteria vir klimaatsverandering, in ooreenstemming met sy mandaat. Dit sluit in die belyning van uitreikers met, ten minste, die EU-wetgewing wat die Parys-ooreenkoms implementeer deur middel van klimaatsverandering-maatstawwe of verbintenisse van die uitreikers tot sulke doelwitte. Verder sal die ECB teen die eerste kwartaal van 2023 begin met die bekendmaking van klimaatverwante inligting oor die aankoopprogram vir korporatiewe sektor (CSPP) (aanvullend tot die openbaarmakings oor die nie-monetêre beleidsportefeuljes; sien persverklaring van 4 Februarie 2021).

Die implementering van die aksieplan sal ooreenstem met die vordering met die EU-beleid en -inisiatiewe op die gebied van openbaarmaking en verslagdoening oor omgewingsvolhoubaarheid, insluitend die richtlijn oor verslagdoening oor korporatiewe volhoubaarheid, die taksonomieregulasie en die verordening oor openbaarmaking in die finansiële dienste oor volhoubaarheid. sektor.

corona

Die Kommissie keur die Portugese plan van € 500,000 goed om die passasiersvervoersektor in die Azore verder te ondersteun in die konteks van die koronavirus -uitbraak

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n Portugese plan van € 500,000 goedgekeur om die passasiersvervoersektor in die streek van die Azore verder te ondersteun in die konteks van die koronavirus -uitbraak. Die maatreël is goedgekeur ingevolge die staatshulp Tydelike raamwerk. Dit volg op 'n ander Portugese plan om die passasiersvervoersektor in Azore te ondersteun waarop die Kommissie goedgekeur het 4 Junie 2021 (SA.63010). Ingevolge die nuwe skema sal die steun die vorm van direkte toelaes aanneem. Die maatreël is oop vir kollektiewe passasiersvervoerondernemings van alle groottes wat aktief is op die Azore. Die doel van die maatreël is om die skielike tekort aan likiditeit wat hierdie ondernemings in die gesig staar, te verminder en om verliese wat weens 2021 weens die koronavirus -uitbraak gely is, aan te spreek en die beperkende maatreëls wat die regering moes tref om die verspreiding van die virus te beperk.

Die Kommissie het bevind dat die Portugese skema in ooreenstemming is met die voorwaardes in die tydelike raamwerk. Die steun (i) sal veral € 1.8 miljoen per onderneming nie oorskry nie; en (ii) sal toegestaan ​​word nie later nie as 31 Desember 2021. Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes van die tydelike raamwerk. Op hierdie basis het die Kommissie die maatreël ingevolge die EU -reëls vir staatshulp goedgekeur. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander aksies wat die Kommissie onderneem het om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie die hoof te bied hier afgelaai word. Die nie-vertroulike weergawe van die besluit sal beskikbaar gestel word onder die saaknommer SA.64599 in die staat steun registreer op die Kommissie kompetisie webwerf Sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

advertensie

Lees verder

Organisasie vir Ekonomiese Samewerking en Ontwikkeling (OECD)

Die EU werk saam met ander OESO-lande om 'n verbod op uitvoerkrediete vir steenkoolkragprojekte voor te stel

gepubliseer

on

Lande van die Organisasie vir Ekonomiese Samewerking en Ontwikkeling (OESO) hou vandag (15 September) en Donderdag (16 September) 'n buitengewone vergadering om 'n moontlike verbod op uitvoerkrediete vir internasionale steenkoolkragopwekkingsprojekte sonder vergoeding te bespreek. Besprekings sal fokus op 'n voorstel wat die EU en ander lande (Kanada, Republiek van Korea, Noorweë, Switserland, die Verenigde Koninkryk en die VSA) vroeër hierdie maand aangebied het. Die voorstel ondersteun die vergroening van die wêreldekonomie en is 'n belangrike stap om die aktiwiteite van uitvoerkredietagentskappe aan te pas by die doelwitte van die Parys -ooreenkoms.

Uitvoerkrediete is 'n belangrike deel van die bevordering van internasionale handel. As deelnemer aan die OESO -ooreenkoms oor amptelik ondersteunde uitvoerkrediete, speel die EU 'n belangrike rol in pogings om 'n gelyke speelveld op internasionale vlak te verseker en om die samehang van die gemeenskaplike doelwit van die stryd teen klimaatsverandering te verseker. Die EU het belowe om steun vir uitvoerkrediete vir steenkool te beëindig sonder om maatreëls te verreken, en verbind terselfdertyd op internasionale vlak tot 'n regverdige oorgang.

In Januarie 2021 het die Raad van die Europese Unie 'n beroep gedoen op die globale uitfasering van omgewingsskadelike subsidies vir fossielbrandstof op 'n duidelike rooster en vir 'n resolute en regverdige wêreldwye transformasie. na klimaatneutraliteit, insluitend die geleidelike uitfasering van steenkool sonder kompenserende maatreëls in die produksie van energie en, as 'n eerste stap, die onmiddellike einde van alle befondsing vir nuwe steenkoolinfrastruktuur in derde lande. In sy handelsbeleidoorsig in Februarie 2021 het die Europese Kommissie onderneem om onmiddellik 'n einde te maak aan kredietondersteuning vir die steenkoolkrag-elektrisiteitsektor.

advertensie

In Junie vanjaar het G7-lede ook erken dat voortgesette wêreldwye belegging in die opwekking van steenkoolaangedrewe elektrisiteit nie in stryd was met die doel om aardverwarming tot 1.5 ° C te beperk nie en het belowe om nuwe direkte regeringsteun vir wêreldwye steenkoolkragopwekking te beëindig internasionaal teen die einde van 2021, insluitend deur staatsfinansiering.

advertensie
Lees verder

EU

Week vooruit: die toestand waarin ons is

gepubliseer

on

Die belangrikste punt van hierdie week is die president van die Europese Kommissie, von der Leyen, se toespraak 'State of the EU' (SOTEU) aan die Europese Parlement in Straatsburg. Dit is 'n verwaandheid wat uit die VSA geleen is, toe die president van die Verenigde State aan die begin van elke jaar die kongres toespreek en sy planne vir die komende jaar uiteensit. 

Ek is altyd verbaas oor Amerikaanse selfvertroue en byna onvernietigbare oortuiging dat Amerika die grootste nasie op aarde is. Alhoewel jy dink dat jy net wonderlik is, 'n aangename gemoedstoestand moet wees, laat die slegte toestand van die VSA op soveel vlakke my op die oomblik dink dat die buitensporig kritiese oog wat Europeërs op hul lot werp 'n gesonder perspektief kan wees. Soms is dit egter lekker as ons die vele voordele van die EU kan erken en 'meer' Europees en trots 'kan wees.

Dit is moeilik om te bepaal hoeveel belangstelling SOTEU uitoefen buite diegene wat die meeste betrokke is by die EU -aktiwiteite. Europeërs, behalwe 'n klein groepie van die mees godsdienstige, gaan gewoonlik nie rond en huil oor hoe groot die EU is nie, of oor die algemeen opgewonde oor die rigting daarvan. Alhoewel ons moontlik oor die kontrafaktuele gedink het, het die Verenigde Koninkryk aan elke EU -burger 'n baie skerp blik gegee van 'wat as?' 

advertensie

As ons kyk na waar die wêreld lyk, lyk die EU asof dit in 'n gesonder toestand is as die meeste - dit het ook hierdie jaar letterlike betekenis; ons is waarskynlik die mees ingeëntde vasteland op aarde; daar is 'n ambisieuse plan om ons ekonomie uit turbo te laai sy pandemiese insinking en die vasteland het sy ken uitgesteek en besluit om niks anders as die wêreld te lei om klimaatsverandering aan te pak nie. Persoonlik voel ek 'n groot hoop hoop van die feit dat ons blykbaar gesamentlik besluit het genoeg is genoeg vir diegene binne die EU wat wil terugval op demokratiese waardes en die oppergesag van die reg. 

Verskeie voorstelle sal hierdie week van die Kommissie kom: Vestager sal die plan vir 'Europa se digitale dekade' voorlê; Borrell sal die EU se planne vir bande met die Indo-Stille Oseaan-streek uiteensit; Jourova sal die EU -plan vir die beskerming van joernaliste uiteensit; en Schinas sal die EU -pakket oor noodreaksie en paraatheid op gesondheid aanbied. 

Dit is natuurlik 'n plenêre sitting van die Parlement. Behalwe SOTEU, sal die humanitêre situasie in Afghanistan en die betrekkinge van die EU met die Taliban -regering gedebatteer word; mediavryheid en die oppergesag van die reg in Pole, die Europese Gesondheidsunie, die EU -bloukaart vir hoogs geskoolde migrante en LGBTIQ -regte word bespreek.

advertensie

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings