Verbinding met ons

ekonomie

EU berei voor vir die impasse van die begroting en 'n vindingryke oplossing vir die volgende generasie EU 

gepubliseer

on

'N Senior amptenaar van die Europese Kommissie het die maatreëls uiteengesit wat die EU sal moet neem indien die EU volgende week nie 'n ooreenkoms kan bereik oor die meerjarige begroting vir 2021 - 2027 (MFK) en herstel nie. 

Die ooreenkoms oor die begroting en die New Generation EU-pakket is ooreengekom ná 'n paar dae se onderhandelinge in die somer. Pole en Hongarye dreig egter om die ooreenkoms te veto weens die ooreenkoms wat die Duitse presidentskap met die Europese parlement oor voorwaardes van die reg betref.  

Die tyd raak min en om die begroting op 1 Januarie in werking te stel, moet daar teen Maandag (7 Desember) 'n ooreenkoms tussen die Parlement en die Raad bestaan ​​oor die begroting vir die eerste jaar van die sewejaarbegroting. vereis ook dat die regeringshoofde volgende week op die Europese Raad (10-11 Desember) instem met die volledige begrotingspakket. In hierdie scenario sal dit dan in 'n verdere versoening (11 Desember) met rubberstempel geplaas word en voor die Europese Parlement (14-17 Desember) se ondertekening geplaas word.

Die begroting, maar nie soos ons dit ken nie

As die regeringshoofde volgende week nie tot 'n ooreenkoms kan kom nie, sal dit outomaties die 'voorlopige twaalfdes' (artikel 315 VWEU) benader, wat laas in 1988 gebruik is. Dit is 'n meganisme wat 'n mate van kontinuïteit waarborg en gebaseer sal wees die huidige MFF. Aangesien die regsbasis vir sommige programme aan die einde van die jaar verstryk, sal daardie programme geen verdere betalingsverpligtinge ontvang nie. Dit sluit belangrike finansieringsprogramme in, soos die kohesiebeleid, die Europese navorsingsprogram (Horizon Europe) en vele meer. Dit sluit nie pilaar 1 van die gemeenskaplike landboubeleid, humanitêre hulp en die EU se gemeenskaplike buitelandse en veiligheidsbeleid (GBVB) in nie. Kortings sal ook verdwyn omdat daar nie 'n vervangingsbesluit oor eie hulpbronne in hierdie scenario sal wees nie. 

Die nuwe jaarlikse begroting moet ook in ag neem dat die totale fondse van die EU laer sal wees as gevolg van die versuim om 'n ooreenkoms te bereik oor eie bronne en 'n laer BNI wat veroorsaak word deur die pandemie en Brexit. Dit kan soveel as 25 tot 30 miljard euro beloop.

Volgende generasie EU

Daar kan op verskillende maniere ooreengekom word oor die volgende generasie EU, wat afsonderlik is van en bykomend tot die meerjarige begroting. Die senior amptenaar het die gebruik van 'n interregeringskonferensie en afsonderlike verdrag uitgesluit, aangesien dit te veel tyd sou neem en die skuldlas op individuele state sou plaas, eerder as om die EU in staat te stel om die skuld in sy naam te hou. Die Kommissie dink egter wel dat 'n 'gemeenskapsgebaseerde oplossing' wat volgens die huidige verdrae toegelaat kan word, moontlik sou wees. Dit kan verbeterde samewerking tussen 'n koalisie van gewilliges moontlik maak, en 'n duidelike verband met die EU-verdrae benodig, byvoorbeeld, dit kan toegelaat word deur die moontlikheid in die verdrag om finansiële hulp te kanaliseer na lidlande wat ernstige probleme ondervind, veroorsaak deur gebeurtenisse (artikel 122), maar die senior amptenaar het ontwyk na ander opsies.

Die moontlikheid om sommige van die skade wat Pole, Hongarye en moontlik die veto van Slowenië aangerig het, te omseil, kan help om die gedagtes te vestig namate 'n belangrike week naderkom.

EU

Belangrike tegnologiegroepe span kragte saam om die bekendstelling van Open Radio Access Network te ondersteun

gepubliseer

on

Deutsche Telekom AG, Orange SA, Telefónica SA en Vodafone Group Plc span kragte saam om die bekendstelling van Open Radio Access Network (Open RAN) te ondersteun as die tegnologie van keuse vir toekomstige mobiele netwerke tot voordeel van verbruikers en ondernemings in Europa..

In 'n memorandum van verstandhouding (MvV) het die vier ondernemers hul individuele toewyding uitgespreek vir die implementering en implementering van Open RAN-oplossings wat gebruik maak van nuwe oop gevirtualiseerde argitekture, sagteware en hardeware om beweegliker en buigsamer mobiele netwerke in die 5G-era te bou.

Die vier operateurs sal saamwerk met bestaande en nuwe ekosisteemvennote, bedryfsinstansies soos die O-RAN ALLIANCE en die Telecom Infra Project (TIP), sowel as Europese beleidsmakers, om te verseker dat Open RAN vinnig mededingende pariteit bereik met tradisionele RAN-oplossings. Hierdie inisiatief is 'n belangrike mylpaal in die rigting van 'n uiteenlopende, nuutgevorderde verskaffersekosisteem en die beskikbaarheid van draaggraadse Open RAN-tegnologie vir 'n tydige kommersiële implementering in Europa.

Enrique Blanco, Chief Technology & Information Officer (CTIO) by Telefónica, het gesê: “Open RAN is die natuurlike evolusie van radiotoegangstegnologieë en dit sal die sleutel wees vir 5G-netwerke. Telefónica glo dat die hele bedryf moet saamwerk om dit te laat realiseer. Ek is opgewonde om saam te werk met groot Europese operateurs om die ontwikkeling van 'n oop tegnologie te bevorder wat sal help om die buigsaamheid, doeltreffendheid en veiligheid van ons netwerke te verbeter. Dit is 'n buitengewone geleentheid vir die Europese industrie om nie net die ontwikkeling van 5G te bevorder nie, maar ook om deel te neem aan die volhoubare tegnologiese ontwikkeling daarvan. ”

Michaël Trabbia, Chief Technology & Information Officer (CTIO) by Orange, het gesê: "Open RAN is die volgende belangrike evolusie van 5G RAN. Orange glo dat dit 'n sterk geleentheid is vir bestaande en opkomende Europese akteurs om op O-RAN gebaseerde produkte en dienste te ontwikkel. , wat begin met binnenshuise en landelike gebiede. Hierdie evolusie moet ondersteun word deur 'n groot Europese ekosisteem (akademici en navorsing, sagteware- en hardeware-ontwikkelaars, integrators, openbare befondsing vir navorsing en ontwikkeling), aangesien dit 'n unieke geleentheid is om die Europese mededingendheid en leierskap in die wêreldmark. ”

“Open RAN gaan oor netwerkinnovasie, buigsaamheid en vinniger implementering. Deutsche Telekom is verbind tot die bevordering, ontwikkeling en aanneming daarvan om die beste netwerkervaring vir ons klante te verseker. Om hierdie geleentheid te benut, is dit van kritieke belang dat ons saam met ons toonaangewende Europese vennote 'n diverse, mededingende en veilige 4G / 5G-ekosisteem moet kweek wat gebaseer is op oop RAN-oplossings ”, het Claudia Nemat, hoof tegnologie-beampte van Deutsche Telekom, gesê. “Deur middel van ons oop laboratoriums en gemeenskapsaktiwiteite vergemaklik ons ​​kleiner spelers om met hul oplossings die mark te betree. Om voort te bou op hierdie fundamentele werk, doen ons 'n beroep op regeringsteun en befondsing vir gemeenskapsaktiwiteite wat die Europese ekosisteem en leierskap in 5G sal versterk. ”

Johan Wibergh, hoof tegnologiese beampte van die Vodafone-groep, het gesê: "Open RAN het die mag om Europese tegnologiese innovasie te stimuleer deur gebruik te maak van die kundigheid van die ondernemings wat dit ontwikkel en die regerings wat dit ondersteun. Die opening van die mark vir nuwe verskaffers, met ons ambisie en voorspraak van die regering , sal vinniger 5G-ontplooiing, kostebesparende netwerkdoeltreffendheid en dienste van wêreldgehalte beteken. Ons bly daartoe verbind om ons Open RAN-program in Europa te implementeer, en ons wil dit nog verder voer. Ons streef daarna om R & D-laboratoriums vir nuwe, kleiner te open verskaffers om hul produkte te ontwikkel, maar om dit te doen, het ons 'n ondersteunende beleggingsomgewing en politieke steun nodig, en ons versoek Europese regerings om saam met ons die Open RAN-ekosisteem te skep. ”

Daar word algemeen verwag dat die ontwikkeling en implementering van Open RAN 'n positiewe uitwerking op die Europese mark vir telekommunikasie sal hê. In tradisionele RAN word die netwerke gebruik met behulp van volledig geïntegreerde selfone, waar die radio's, hardeware en sagteware deur 'n enkele verskaffer as 'n beslote oplossing voorsien word. Mobiele operateurs beoordeel vandag die manier waarop hul netwerke ontplooi word.

Met Open RAN werk die bedryf aan standaarde en tegniese spesifikasies wat oop koppelvlakke binne die radiostelsel definieer, insluitend hardeware en sagteware, sodat netwerke ontplooi en bedryf kan word op grond van meng-en-pas-komponente van verskillende verskaffers. Operateurs sal die vernuwende verskafferinnovasie kan benut om kostedoeltreffendheid te bevorder en soepeler dienste te lewer in reaksie op die veranderende klantebehoeftes.

Die bekendstelling van Open RAN, virtualisering en outomatisering sal 'n fundamentele verandering moontlik maak in die manier waarop operateurs netwerke bestuur en dienste lewer. Operateurs is in staat om vinniger kapasiteit by te voeg of te skuif vir eindgebruikers, netwerkvoorvalle outomaties op te los of dienste op bedryfsvlak op aanvraag vir bedryf 4.0 te lewer.

Die vier ondernemers is van mening dat die Europese Kommissie en die nasionale regerings 'n belangrike rol moet speel om die Open RAN-ekosisteem te bevorder en te ontwikkel deur vroeë ontplooiing, navorsing en ontwikkeling, oop laboratoriumfasiliteite te finansier en die bevordering van die verskaffingskettingdiversiteit deur die hindernisse tot toegang te verminder. klein verskaffers en beginnerondernemings wat gebruik kan maak van hierdie laboratoriums om oop en interoperatiewe oplossings te bekragtig.

Lees verder

EU

Von der Leyen prys Joe Biden se boodskap van genesing

gepubliseer

on

Vanoggend (20 Januarie) het die president van die Europese Kommissie, Ursula von der Leyen, 'n toespraak gehou tydens die plenêre debat van die Europese Parlement oor die inhuldiging van die nuwe president van die Verenigde State en die huidige politieke situasie.

In haar opmerkings prys sy die eed van Joe Biden as 'n "boodskap van genesing vir 'n diep verdeelde nasie", maar ook as 'n "boodskap van hoop vir 'n wêreld wat wag dat die VSA weer in die kring van eendersdenkende state sal wees. ”.

President von der Leyen het dit duidelik gestel dat leierskap tussen die EU en die VSA nodig is om die vele wêreldwye uitdagings aan te spreek wat hernieude en verbeterde wêreldwye samewerking benodig. Die president het gesê: 'En ek is verheug dat die Verenigde State op die eerste dag - soos hulle aangekondig het', weer sal aansluit by die Parys-ooreenkoms. Dit sal 'n baie sterk beginpunt wees vir ons hernieude samewerking. ”

Die EU sien daarna uit om te sien dat die Verenigde State deelneem aan die algemene poging om die pandemie te beveg en om entstowwe vir lande met lae en middelinkomste te beveilig.

Stry teen haat en disinformasie

President von der Leyen het die skokkende beelde van die storm op Capitol Hill in herinnering gebring en gewaarsku dat sommige mense in Europa soortgelyke gevoelens kan koester en tot aksie geroep om te voorkom dat boodskappe van haat en disinformasie versprei: 'Ons moet hierdie beelde uit die VSA neem as ontnugterende waarskuwing. Ondanks ons diepgewortelde vertroue in ons Europese demokrasie, is ons nie immuun vir soortgelyke gebeure nie. Ook in Europa is daar mense wat benadeel word, wat baie kwaad is. Ons moet probeer om die kommer en probleme van elkeen van ons burgers aan te spreek, soos die - heeltemal geregverdigde - vrees om ekonomies agter te bly in die pandemie. Ons moet demokratiese perke oplê aan die onbeteuelde en onbeheerde politieke mag van die internetreuse. ”

Digitale samewerking

Die president het ook gepraat oor samewerking op die gebied van tegnologie. Sy het veral verwys na die onlangs aangebied Wet op Digitale Dienste en die Wet op die Digitale Mark, wat sal verseker dat die mag van groot platforms oor openbare debat onderhewig is aan duidelike beginsels, deursigtigheid en aanspreeklikheid; dat gebruikers se fundamentele regte beskerm word; en bied gelyke speelveld vir innoverende digitale ondernemings. Ursula von der Leyen het vanoggend in die halfrond in Brussel gesê en het 'n aanbod aan die nuwe Amerikaanse regering uitgebrei om 'n algemene wêreldbenadering te definieer: 'Saam kan ons 'n digitale ekonomie-reëlboek skep wat wêreldwyd geldig is: van databeskerming en privaatheid tot die veiligheid van kritieke infrastruktuur. 'N Reglement gebaseer op ons waardes: menseregte en pluralisme, insluiting en beskerming van privaatheid. ”

Lees verder

EU

Britse en EU-27 burgers in die Verenigde Koninkryk sal deel bly van die kommunikasieprogramme van die Europese Parlement 

gepubliseer

on

Die Europese Parlement bevestig weer sy wil om voort te gaan met jong geslagte Britse burgers en burgers van die EU27 wat in die Verenigde Koninkryk woon. Na sy besluit in Februarie 2019 om die teenwoordigheid van die Europese Parlement in die Verenigde Koninkryk te handhaaf, veral deur die Londense kantoor, het die Buro van die Parlement (president Sassoli en vise-presidente) gisteraand ingestem om sy kommunikasieprogramme aan te pas om te verseker dat Britse burgers in veral die jonger geslag en die miljoene burgers van die EU27 wat in die land woonagtig is, kan steeds deelneem.

Meningsvermenigvuldigingsgroepe, jeuggroepe en organisasies kan deelneem aan debatte en geleenthede wat deur die Europese Parlement aangebied word, soos die European Youth Event, wat elke twee jaar duisende jong Europeërs in Straatsburg en aanlyn bymekaarbring (8,000 2018 jongmense het aan die XNUMX deelgeneem gebeurtenis). UK skole kan ook deelneem aan Euro Cola, 'n meeslepende ervaring wat plaasvind in die Kamer van die Europese Parlement in Straatsburg, wat hoërskoolleerlinge in staat stel om Europese integrasie te leer deur dit eerstehands te ervaar. Britse skole kan ook deelneem aan die Ambassadeur Skoleprogram van die Europese Parlement.

Meer inligting 

Lees verder
advertensie

Twitter

Facebook

Neigings